Boyle genelleme yaparak konusmaniz cok yanlış. Varsayimlarla gercekleri ortbas edemzsnz.bedavadan yasamk ne demek fatura odemiyormuşuz dagda mi yasiyoruz biz. (Ha size gore dagliyiz o ayri) evet devlet yatirm yapmiyor ama bunu elestremiyorum cunku dedm ya burasi terör! Keske benm memleketim de bir antep gibi olsaydi ama ben burayi böyle kabul ediyorm artk.burasi değişmez devlet altin serse degismez..gercek böyle gün gibi ortadayken yapacak sey bellidr.ya yine kanlar dokulecek ocaklar sonecek yada ozerklik verilecek..
evet keşke dediğin gibi zamanında daha farklı bi politika izlenseymiş
şimdi bu sorunları yaşıyo olmazdık belkide
üzücü gerçekten
bi de birşey sorucam ya şu şeyh sait isyanı bu yüzden mi çıkmıştı
ve bu said nursi ile aynı kişi mi
o adam da kürttü sanırım
bazıları dinle ilgili diyo bazıları kürt meselesi diyo anlamadım
bi bilgin var mı bu konuda
evet keşke dediğin gibi zamanında daha farklı bi politika izlenseymiş
şimdi bu sorunları yaşıyo olmazdık belkide
üzücü gerçekten
bi de birşey sorucam ya şu şeyh sait isyanı bu yüzden mi çıkmıştı
ve bu said nursi ile aynı kişi mi
o adam da kürttü sanırım
bazıları dinle ilgili diyo bazıları kürt meselesi diyo anlamadım
bi bilgin var mı bu konuda
Şeyh Sait ile Said-i Nursi farklı kişiler. Evet ikisi de Kürt ikisi de din adamı. Şeyh Sait isyanı aslında bir kürt ayaklanması benim bildiğim ama bizlere okullarda bu da işte şeriatçı diye öğretildi. Kürt sorununu görmezden gelmenin ilk örneği belki de. Sonunda Şeyh Sait idam ediliyor. İngilizler destek oluyor. Kürtler Türklerden bir şey çıkmayacağına anlayınca çareyi Türkleri parçalamak isteyen milletlerde arıyor. Yoksa benim bildiğim Şeyh Sait bir lider ve ordusu var. Ordusuyla beraber kurtuluş savaşına katılıyor vakti zamanında ama karşılığını alamıyor. Amacı güney doğuda bir kürt devleti kurmaktı. Bu bize tamamen şeriatçı cumhuriyet yönetimini dağıtmaya çalışan bir isyan olarak öğretiliyor. Bunlar da birer sebep olur. Ama başlıca sebep bunu göstermek Kürtleri yok saymaktır..
Said nursi nin seyh sait le ilgisi yok.ikisi farklidrlar.said nursi kendini dine adamis muhterem bir zattir.aklima geldkce gozlerm dolar çünkü bir mezarı bile yoktur bu zatin.naasi devlet tarafndan mezarndan cikartlip bir denize atilmistr.ne kadar aci degil mi.evet said nursinin tek suçu kürt olmasydi..seyh said kurtcu bir kimlik kürtçüluk isyani cikaran biridir.ayni zamanda yilmaz erdogan in esi belcim erdogan in dedesidr :) (ne alakaysa ))
Genelleme yapmadım ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.Varsayım yapmıyorum,en yakınım orada boşa atmıyorum yani.Dağda yaşıyorlar demedim,30 öğrenci dağa çıktı dedim.Yine mağduriyete dökmüşsünüz buna hiç gerek yoktu.
evet işte bu sebepten tarihe güvenemiyorum
farklı gösteriliyo sanki olaylar
herkes başka başka yazıyo ya da başka noktaya çekerek anlatıyo
ve o dönemde musul da elimizden gitmişti bu isyan yüzünden
demek ki sorunları görmezden gelerek hiçbir şey çözülmüyo
Evet çok okumak lazım. Bilip bilmeden konuşmamak lazım hiçbir konuda. Herkesin farklı bir görüşü var, herkes görüşünü kanıtlamaya çalışırcasına anlatıyor tarihi. Benim babam kosovalı. Kosovadaki kuzenler osmanlıdan nefret ediyor. Devamlı kötülüyorlar. Öyle öğreniyorlar okulda. ben de tam tersini biliyorum onlara hayır diyorum osmanlı arnavutları çok sevmiş işgal etmiş ama bir şey yapmamış falan diye öğrenmedik mi. karşılıklı kala kalıyoruz. İki tarafında bir şeyleri çok abarttıgı kanısına varıp susuyoruz sonra. :)
Evet İngilizler dahil olunca musul daa gitmiş yoksa bizdeymiş
Şeyh Sait ile Said-i Nursi farklı kişiler. Evet ikisi de Kürt ikisi de din adamı. Şeyh Sait isyanı aslında bir kürt ayaklanması benim bildiğim ama bizlere okullarda bu da işte şeriatçı diye öğretildi. Kürt sorununu görmezden gelmenin ilk örneği belki de. Sonunda Şeyh Sait idam ediliyor. İngilizler destek oluyor. Kürtler Türklerden bir şey çıkmayacağına anlayınca çareyi Türkleri parçalamak isteyen milletlerde arıyor. Yoksa benim bildiğim Şeyh Sait bir lider ve ordusu var. Ordusuyla beraber kurtuluş savaşına katılıyor vakti zamanında ama karşılığını alamıyor. Amacı güney doğuda bir kürt devleti kurmaktı. Bu bize tamamen şeriatçı cumhuriyet yönetimini dağıtmaya çalışan bir isyan olarak öğretiliyor. Bunlar da birer sebep olur. Ama başlıca sebep bunu göstermek Kürtleri yok saymaktır..
Evet halkin buyuk cogunlugu bunu istiyor (maalesef)halk gerçekten bunu istiyo mu
yoksa bdpden ve pkkdan korktukları için mi bu durumdalar
yaşayan birisiniz sonuçta merak ettiğim için soruyorum
Boyle genelleme yaparak konusmaniz cok yanlış. Varsayimlarla gercekleri ortbas edemzsnz.bedavadan yasamk ne demek fatura odemiyormuşuz dagda mi yasiyoruz biz. (Ha size gore dagliyiz o ayri) evet devlet yatirm yapmiyor ama bunu elestremiyorum cunku dedm ya burasi terör! Keske benm memleketim de bir antep gibi olsaydi ama ben burayi böyle kabul ediyorm artk.burasi değişmez devlet altin serse degismez..gercek böyle gün gibi ortadayken yapacak sey bellidr.ya yine kanlar dokulecek ocaklar sonecek yada ozerklik verilecek..
canım ama sorgulayınca da burdakiler kızıyo valla olmaz öyle şey diyo
ben bazen denk geliyorum
olabilir mi acaba ihtimali düşnülmüyo bazen
bizim millet te sorgulamaya pek açık değil benim gördüğüm
özellikle cumhuriyet dönemine yönelik
Evet halkin buyuk cogunlugu bunu istiyor (maalesef)
ben hala olayın etkisindeyim ya bir tek bana mı zor geliyor bu anlamadım ki
iyi bir şey mi özerklik verilmesi yani
cidden siz hiç üzülmüyor musunuz?
Evet Atatürk konusunda çok hassasız. Eleştiremiyoruz. Hani şu an rteye oy verenler nasıl tek bir şeyi bile eleştirmiyor. Aynı o tavır diğer kesimde hakim. Ben babamla annemle konuşamam çok kızarlar. Hani her şeyi nasıl koşulsuz kabul ediyorsunuz diye. Aynısını yapıyoruz çoğu zaman.
türkiyede Atatürkü eleştiren kesim de hiçbir şey bilip bilmeden atatürk kötüdür, atatürkü kuranı yakmış, atatürk başörtüyü yasaklamış, atatürk içki içmiş şeklinde kalıplaşmış ezberletilmiş laflar söyleyen kesim.
Hani Can dündar bir film yaptı da Atatürk'ün zayıf yönlerini gösterdi diye nasıl kızdı insanlar. Bu kadar ilahlaştırmaya karışıyım kişileri.
ben hala olayın etkisindeyim ya bir tek bana mı zor geliyor bu anlamadım ki
iyi bir şey mi özerklik verilmesi yani
cidden siz hiç üzülmüyor musunuz?
Biryerde okumustum seyh said isyani halifeligin kaldirilmasina tapki olarak dogmus ancak sonradan kurt istiklal savasina donusmus. Seriatciydilar denmesinin sebebi de bu. Kendisi ayni zamanda naksibendi tarikatinin ilk lideridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?