Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

halk gerçekten bunu istiyo mu
yoksa bdpden ve pkkdan korktukları için mi bu durumdalar
yaşayan birisiniz sonuçta merak ettiğim için soruyorum

Şeyh Sait ile Said-i Nursi farklı kişiler. Evet ikisi de Kürt ikisi de din adamı. Şeyh Sait isyanı aslında bir kürt ayaklanması benim bildiğim ama bizlere okullarda bu da işte şeriatçı diye öğretildi. Kürt sorununu görmezden gelmenin ilk örneği belki de. Sonunda Şeyh Sait idam ediliyor. İngilizler destek oluyor. Kürtler Türklerden bir şey çıkmayacağına anlayınca çareyi Türkleri parçalamak isteyen milletlerde arıyor. Yoksa benim bildiğim Şeyh Sait bir lider ve ordusu var. Ordusuyla beraber kurtuluş savaşına katılıyor vakti zamanında ama karşılığını alamıyor. Amacı güney doğuda bir kürt devleti kurmaktı. Bu bize tamamen şeriatçı cumhuriyet yönetimini dağıtmaya çalışan bir isyan olarak öğretiliyor. Bunlar da birer sebep olur. Ama başlıca sebep bunu göstermek Kürtleri yok saymaktır..

Said nursi nin seyh sait le ilgisi yok.ikisi farklidrlar.said nursi kendini dine adamis muhterem bir zattir.aklima geldkce gozlerm dolar çünkü bir mezarı bile yoktur bu zatin.naasi devlet tarafndan mezarndan cikartlip bir denize atilmistr.ne kadar aci degil mi.evet said nursinin tek suçu kürt olmasydi..seyh said kurtcu bir kimlik kürtçüluk isyani cikaran biridir.ayni zamanda yilmaz erdogan in esi belcim erdogan in dedesidr :) (ne alakaysa ))

evet işte bu sebepten tarihe güvenemiyorum
farklı gösteriliyo sanki olaylar
herkes başka başka yazıyo ya da başka noktaya çekerek anlatıyo
ve o dönemde musul da elimizden gitmişti bu isyan yüzünden
demek ki sorunları görmezden gelerek hiçbir şey çözülmüyo

Konu başlıgına yorum yapmaya geldim ama konu kalmamış

neyse ben konuya yorum yapayım ...

CHP oy oranını artırmış görsede MHP den trasfer oylarla oldugu aşıkar .... bu göz önüne alınırsa MHP oyunu artırdı diyebiliriz ... küçük partiler neredeyse yok oldu . onların oyuda AK parti vede MHP ye gitti .....

bence muhalafet partileri başarısız vede aslında partilerden çok başkanları başarısız .. o koltuğu bırakmadıkları sürece muhalefet partileri başarı kazanamaz . helede AK parti başında RTE olunca hiç şansları yok ... tabi burası TÜRKiYE yarin ne olur bilinmez

Sonuç olarak güçlü bir ülke için güçlü bir muhalefet lazım . buda Kılıçtaroğlu'yla vede Bahçeli'yle olmaz .

Dinle siyaset neden bir arada olmaz.cunku insanlari inanclari ile yonetmek cok daha basittir.su an dini kullanan kim? Kilicdaroglu mutasip dindar cami yaptiran bir adam olsaydi cok daha farkli davranirdiniz diye dusunuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sait nursinin çok dindar biri olduğunu vs biliyorum hayatını biraz okumuştum ve haksız yere hapiste yattığını söylüyolardı
ama bu ikisini karıştırıyodum
bazı yerlerde sitelerde aynı kişi gibi yazmışlar çünkü
ben de şaşırmıştım

Yakinim orda diyorsunuz ben de ben burdayim diyorum Doğunun baskenti Diyarbakır dan sesleniyorum. ..bu isler oyle uzaktan bakarak olmuyor demek istyorum.insanlari elestemk icn biraz empatii yapmaliyiz ki bu durumlar cok hassas...

Evet çok okumak lazım. Bilip bilmeden konuşmamak lazım hiçbir konuda. Herkesin farklı bir görüşü var, herkes görüşünü kanıtlamaya çalışırcasına anlatıyor tarihi. Benim babam kosovalı. Kosovadaki kuzenler osmanlıdan nefret ediyor. Devamlı kötülüyorlar. Öyle öğreniyorlar okulda. ben de tam tersini biliyorum onlara hayır diyorum osmanlı arnavutları çok sevmiş işgal etmiş ama bir şey yapmamış falan diye öğrenmedik mi. karşılıklı kala kalıyoruz. İki tarafında bir şeyleri çok abarttıgı kanısına varıp susuyoruz sonra. :)

Evet İngilizler dahil olunca musul daa gitmiş yoksa bizdeymiş

ben hala olayın etkisindeyim ya bir tek bana mı zor geliyor bu anlamadım ki
iyi bir şey mi özerklik verilmesi yani
cidden siz hiç üzülmüyor musunuz?

canım ama sorgulayınca da burdakiler kızıyo valla olmaz öyle şey diyo
ben bazen denk geliyorum
olabilir mi acaba ihtimali düşnülmüyo bazen
bizim millet te sorgulamaya pek açık değil benim gördüğüm
özellikle cumhuriyet dönemine yönelik

Biryerde okumustum seyh said isyani halifeligin kaldirilmasina tapki olarak dogmus ancak sonradan kurt istiklal savasina donusmus. Seriatciydilar denmesinin sebebi de bu. Kendisi ayni zamanda naksibendi tarikatinin ilk lideridir.

canım devlet yapıyorda yakıyorlar, yıkıyorlar yani bunları yapan pkk yandaşları..
modern karakollar yapılacaktı yıkmaya kalktılar,
okul yapılıyor yakmaya kalkıyorlar..
aslında bu ne demek doğu halkının gelişmemesini istemek demek..
neden bazı insanlar bunlarla yandaş oluyor anlamıyorum,
sonuçta o okullarda onların çocukları eğitim görecek,
kendi geleceklerini kendi elleriyle mahvediyorlar dediğim gibi herkes değil pkk yandaşları !!

Son düzenleme:

Evet Atatürk konusunda çok hassasız. Eleştiremiyoruz. Hani şu an rteye oy verenler nasıl tek bir şeyi bile eleştirmiyor. Aynı o tavır diğer kesimde hakim. Ben babamla annemle konuşamam çok kızarlar. Hani her şeyi nasıl koşulsuz kabul ediyorsunuz diye. Aynısını yapıyoruz çoğu zaman.

türkiyede Atatürkü eleştiren kesim de hiçbir şey bilip bilmeden atatürk kötüdür, atatürkü kuranı yakmış, atatürk başörtüyü yasaklamış, atatürk içki içmiş şeklinde kalıplaşmış ezberletilmiş laflar söyleyen kesim.

Hani Can dündar bir film yaptı da Atatürk'ün zayıf yönlerini gösterdi diye nasıl kızdı insanlar. Bu kadar ilahlaştırmaya karışıyım kişileri.

Evet halkin buyuk cogunlugu bunu istiyor (maalesef)

o taraf gelişmiyosa bunun sebebi pkk
bunun farkındalar mı acaba
çok üzüldüm gerçekten şu anda
ben baskı altında oldukları için korkuyolardır diye düşünmüştüm

Rengina bariş kolay gelmiyor canım

bu konuda bazan okudugum (nerde okudum hatırlamıyorum ) yorumlarda , evet öyle bir bölge olAcak ama bu bölge kuzey Irakla beraber bize geçeçek ..:44: Son zamanlarda dış güçler sanırım bu yüzden buna engel olmaya çalışıyor ... düşünün kuzey IraK için ABD neleri göze aldı çünki çok büyük rant var. o bölge bizim denetimize geçerse TÜRKİYE nerelerde olur ....

valla herşeyi konuşmaya açık bi insanım
ama doğru bi şekilde
tutup ta yalan yanlış şeylerden eleştirenler de insanın sinirini bozuyo
mesela kişiliği içki vs bunlar kimseyi ilgilendirmez
sonuçta hepimiz hassasız bu konuda
ama kararları tatrtışılabilir
sonuçta o da her istediğini yapamadı ki
bazı şeylere mecbur kalmış olabilir ve bunlar konuşulabilir bence

Burda yasayan biri olarak söylüyorum tabi ki vatan parcasnin bolunmesi isteyebilecegm kadar basit birsey degil.ama tek çözüm bu gibi görünüyor. ..ha ben bir Kürt olarak kurdistan da kalmam burayi terkederm (nedenlerim bana kalsin)bunun düşüncesi bile icimi burkuyor ama dedgm gibi yapacak birsey yok.olmadi...kanlar akmaya devam etse daha mi iyi olacak..

Biryerde okumustum seyh said isyani halifeligin kaldirilmasina tapki olarak dogmus ancak sonradan kurt istiklal savasina donusmus. Seriatciydilar denmesinin sebebi de bu. Kendisi ayni zamanda naksibendi tarikatinin ilk lideridir.

Nakşibendi olduğunu hiç bilmiyordum ben. Enteresanmış bu kısım. Acaba şu anki nakşibendilik geleneğini sürdürenler de kürt mü? Merak ettim şimdi. Benim ailem de alevilik bektaşilik geleneğinin alt kollarından birine mensup. Buralarda pek bilinmez. Balkanlarda hakim bir şey daha çok. Nakşibendilikle benzer özellikler temellere dayandığını görmüştüm uygulamalar konusunda apayrı olsa da. Ondan merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…