Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Onu da anlamıyorum madem 99 adı var, sen söyleyince iyi ben Tanrı deyince kötü.

dipnot: alışkanlık olmuş bak büyük harfle yazıyorum Tanrıyı istemsiz şekilde, hey Allahım

Konu oydu evet ama iki gündür bir kesimin, secimde muhalefetin aldigi hezimetin sinirini burada ki insanlardan cikarmaya calismasi artik yetti.
Hakaretin dibine vuranlar edep dersi verir oldu..
Sanki bilmiyoruz kimin ne oldugunu..
Neyseki geregi yapilmis kendini bilmezlere..

...............................................

CHP den toplu halde istifalar baslamis...
Bence uzun süre ses seda cikmadigi sürede tartismalar oldu, Kilicdaroglu istifa etsin istendi ama o ve yanindakiler kabul etmedi, simdi ise karsi taraf istifaya basladi.
Sanirim Kilicdaroglu birakmayacak, acaba Sarigül önderliginde yeni bir parti olur mu?

sarıgül önderliğinde bi parti onlar için felaket olur bence

Son düzenleme:
Secim öncesi yapilan planlar tutmadi ama, büyük kaos cikacak bence..

Secim öncesi cemaat esliginde kurulan plana göre, Sarigül Istanbul BB yi alacak, Kilicdaroglu Cumhurbaskanligi icin istifa edecek yerine Sarigül gelecekti..

Ama simdi Kilicdaroglu istifa etmez cünkü Cumhurbaskanligi secimi sonuclarida az cok belli oldu bu secimde..

Ama Sarigül kendisine vaadedilenler icin Sisli deki koltugu birakti, simdi cok sinirlidir..

Zaten secime az süre kala Sarigül Kazanamiyacagini ve kendisine vaadedilenleri alamayacagini anladigi icin iyice agresiflesmisti..

Bakalim ne olacak..

CHP Atatürk ile özdeşleştiği için kimse kolay kolay bırakıp gitmek istemiyor. Hepsi Atamın mirasını ben devraldım diyerek bu kesimin oyuna talip. beceremedikleri tek şey güçlü bir lider çıkarmak. onun kriteleride belli. Din ile uğraşma, yapmacık olma, samimi halkçı ol, burjuva takılma canımı ye.
Sarıgül den böyle bir lider çıkar mı acaba dediler ama o da kof çıktı. hala umut besleyenler vardır ancak Chp yi bu saatten sonra ne ona ne Kılıçdaroğlu'na bırakırlar. Asker kökenli biri çıkabilir yakınlarda karşmıza.Ancak Sarıgül boş durmaz. Chp yi zorlar eve boş gitmektense Dsp ile idare eder gibime geliyoi Tabi bunların hepsi 6. his, soldan soldan geliyolar

Son düzenleme:
cumhurbaşkanlığı seçimine erdoğan aday olmayacak bence
yine gül adaylık koyacak
kılıçdaroğlu adaylık koysa da kaybederdi bence cumhurbaşkanlığında
koltuğunu bırakacağını hiç sanmıyorum

erken seçim olacak ve iki seçim aynı anda yapılacak
ben öyle düşünüyorum

inş. başbakan cumhurbaşkanı olmaz çünkü onun kadar kimse dik duramaz ilk fırtınada eğilir gibime geliyor . ülkenin bi 10 yıla daha ihtiyacı var erdoğanla

cumhurbaşkanlığı iki turlu bir seçim bunun için bir düzenleme yapılması gerekir sanırım

Bende sunu merak ediyorum;chp yi hezimete ugrattik diyenler,bdp nin ugrattigi hezimeti kolay hazmedebildilermi? Siirt damadini iyi satti :)
Bir on yilda daha nereker gider bu parti daha kimlere yol acar,banada boyle dogudan dogudan geliyorlar

cumhurbaşkanlığı iki turlu bir seçim bunun için bir düzenleme yapılması gerekir sanırım

aynı dönemde demek istedim
aynı gün değil
arkaya arkaya yani
yoksa normalde genel seçim seneye haziranda sanırım

inş. başbakan cumhurbaşkanı olmaz çünkü onun kadar kimse dik duramaz ilk fırtınada eğilir gibime geliyor . ülkenin bi 10 yıla daha ihtiyacı var erdoğanla

Hayal kurmayin, bu ulke Erdoganla bir on yil daha gitmez..

böyle ileri görüşlü halk olduğu sürece o brujuva kesime rağmen 2023 ü beraber kutlayacağız

kesinlikle aynı şey değildirler. çünkü;

tanrı kelimesi eril ifadedir ve tanrıça olarak dişili de türetilmiştir. yani cinsiyet vurgusu taşır.

allah kelimesinde cinsiyet vurgusu yoktur.

ya ben şeyi merak ediyorum
hani her seçimde oy pusulaları yakılıyor söylentisi var ya
hah o pusulaları yakan beceriksizi merak ediyorum
yahu bu insan nasıl bir beceriksizse pusulaların yarısını yakıyor yarısını yakmıyor
aşk mektubu yakıyor sanki
buna da inanmamı beklemesin kimse ya cidden
sen oy pusulalarını yakacaksın, yarısını yanmadan bırakacaksın..
bu suçu işleyen hepsini yakar neden iz belli etsin ki, böyle beceriksizlik olur mu :)))
gerçi yakanlar bu şekilde kendilerini belli ediyor bir yerde ama senaryo çok mantıksız ya
bence bu beceriksizi değiştirsinler bir an önce yada bu ucuz numaralardan vazgeçsinler çok komik çünkü

böyle ileri görüşlü halk olduğu sürece o brujuva kesime rağmen 2023 ü beraber kutlayacağız

Bu ulkeyi bir on sene daha ona yedirmezler canim. Bu isin sonu kotuye gidiyor. Bu yolsuzluk iddialari ortada dururken bunu senelerce milletin hazmedebilecegini sanma. Bence artik o bitmis bir liderdir, sadece uzatmalari oynuyor. Bu arada, iki saat icinde ne cabuk 5 rep dolasip gelip gene bana ikinci kotu repi verebildin anlayamadim, bu ne hiz? VAlla istersen 10 kotu rep ver, sitedeki ilk kotu repimi alma serefini sana nasip etmeyecegim.. yorumlarim sana yeter.. Kalemime saglik..

kesinlikle aynı şey değildirler. çünkü;

tanrı kelimesi eril ifadedir ve tanrıça olarak dişili de türetilmiştir. yani cinsiyet vurgusu taşır.

allah kelimesinde cinsiyet vurgusu yoktur.

canım bak, Tanrı Türkçede kullandığımız, arapça kökenli İlah kelimesine denktir. Allah için kullanılabileceği gibi diğer bütün inançlardaki mabudlar için de kullanılabilir. Allah ise özel isimdir. bütün dillerde aynıdır değişmez. tanrı dile, hatta bölgeye göre değişiklik gösterebilir. genelde ilah olarak kullanılır. Kuranda, hatta her gün zikrettiğimiz kelime-i tevhidde bile geçer ."Allahtan başka ilah yoktur." şeklinde.. Allah kendisine Kuranda geçen isimleriyle dua edilmesini emretmiştir. ama bu ilah ya da tanrı demenin bir mahsuru olduğu anlamına gelmez. yani bununla ilgili somut bir delil yoktur. kişi Tanrı diyerek Allahı kast edebilir.. bu kimsenin imanını, inancını etkilemez. çok üzerinde durulması gereken bir konu değil

Son düzenleme:
dün chp'li arkadaşlarımla konuştuk.kılıçdaroğlunun gitmesi taraftarı hepsi de,aynı zamanda sarıgül'ü de istemiyorlar.

asıl bu ülkeyi ağaçları bahane edip ağaç söken ,insan öldüren ,etrafı yıkan,2 otu bahane edip belediye araçlarına trilyonluk zarar veren ,esnafın dükkanını yağmalayan,kağıt toplarken aşağıya bir çocuğu atan,yanmış polis arabsının üstüne çıkıp poz veren, Atatürk heykelinin üstüne apo posteri asan,TÜRK bayrağı yakan,özgürlük yok diyip çıplak dolaşan, sivil darbe için ülkesini cehenneme çevirenlere yedirmezler güzelim.

o bitmiş felan değil tam olarak türkiye ye çağ atlayacak olan liderdir uzatmaları oynayanlar sandıkta belli oldu. kazanmak için koalisyon yapanlar da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…