Ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı! İLK AÇIKLAMA

Birde CHP'nin örgütlenememe sorunu var bence. AKP çok başarılı bu konuda.

Kabahat ne CHPde, ne de Kilicdaroglunda.. Bu ulke secmeninin cogunlugu sagcidir. Ulkenin gecmisine bakin, bu ulke yillardir sag parti iktidarlari ile yonetilmis, Sol partiler ancak kisa surelerle tepki mahiyetinde iktidara ortak olarak gelebilecek kadar oy alabilmislerdir. Sol partiler Turkiye tarihinde bu gune dek alabildikleri oyun en yuksegini aliyorlar su anda. Aslinda basarilari buyuk. Bu basari sadece onlardan gelmiyor tabi, AKP'nin basarisizligindan kaynaklaniyor. AKP dunku ANAP, DYP, ve asiri sag sayilan Refah partisinden gelenlerin birlesip kurdugu bir parti. Uc sag partiyi icinde eriterek olusmus, asil gucu buradan geliyor, Erdogan'dan degil.. Bu uc partinin gecmisten beri suregelen oy oranidir elindeki oy orani.. Refah'in agir toplari Abdullah Gul, Bulent Arinc, Tayyip Erdogan gibi isimler AKPye gecince bugunki ismiyle FAzilet Partisinin ici bosalmis, onun da oylari AKPye kaymistir.

Tartışma hala bitmemiş

Akp'ye benim gibi destek vermiş arkadaşlarım bence yeter yahu..

Tamam kazandık bitti :))

Bırakın öyle böyle demeyi..Ne biz onlara Erdogan'ı sevebiliriz ne onlar bize kendi fikirlerini sevdirebilir..

Millet akp kazanmasın diye mecburen chp ya da mhp'ye oy verdim diyebiliyorsa ben de chp,mhp almasın diye akp'ye verdim de geç..

Biz onların hakkımızda ne düşündügünü iyi biliyoruz bizim de onlar hakkında ne düşündüğümüzü onlar çok iyi biliyor..

Birbirimizi desteklediğimiz ideolojiler açısından sevmiyoruz..

Ha sevmediğimiz nedir ? Düşüncelerimiz..

Yoksa hiç birimizin birbiriyle bir sorunu yoktur,olamaz..

Son düzenleme:

Sarah in oldurulmesiyle devletn ne alakasi var.psikopatn biri cikip keyfine öldürdü kadincagiza.hic kimse oh iyi oldu gayrimuslumdu zaten demedi diyenin de vicdani yok.aksine tum turkiye olarak her gun sarah in haberlerne kilitlendik.bakin ben d bakir da yasiyorm burda insanlar kürt olduklari icn kurtce konustklari icn faili mechul bir sekilde öldürüldü zamaninda.ne acilar cekti insanlar irklarndan dolayi.o zaman daha mi ozgurduk o zaman da sesiniz cikiyor muydu boyle??...

Birde CHP'nin örgütlenememe sorunu var bence. AKP çok başarılı bu konuda.

Evet, kesinlikle doğru. Bu konuda AKP'den çok şey öğreniyorlar. Yine bahsettiğim gibi "HALK" kavramına yeterince eğilmemeleriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum bu durumun da. Halk için bir şeyler yapmak isterken halkı göz ardı etmeleri örgütlenememelerine neden oldu gibi geliyor bana.

Emin ol çıkıyordu. Kürtçe konuşulmasına eğitim görülmesine karşı değilim.

özerklik istenmesine, apo posterine, pkk paçavrasına karşıyım.

Onun mantığı şu......yüce haşmetlimuz çalmışsa bile belki kenarlarından dökülen kırıntılardan da biz de nasipleriniz mentalitesi......ne kadar zavallıca değil mi

pepe Akp Ye oy verenlerin çoğu yolsuzluk olduğuna ya inanmıyor ya da hangisi çalmadı ki bun en azindan çalışıyor diye düşünüyor. Bizim ülkemizde malesef rüşvet yolsuzluk kanıksanmıs. Yani bu kasetler gözden düşürdü belki de ama vazgeçmeleri için bir sebep değil. Doğru yanlış ona hiç girmiyorum herkesin hür iradesi.Ama öyle kırıntılardan nasiplenmeyi düşünerek kimse oy vermemiştir. Kazen çok güzel bi konu açmış. Herkes bence korkularına gore oyunu kullandı.Böyle itham etmek de cok kötü ve yanlış bana göre.

Aslında halkı gözardı etmek değilde halkın ön yargısını ve tepkisini kıramamalarından kaynaklanıyor bence.
Mesela bir örnek vereceğim benim görevli olduğum sandıkta bir olay yaşandı iki kişi kavga etti ve 4 tane polis geldi arkasından 20 tane AKP'li görevli geldi.Konu nedir diye.
Sizinde dediğiniz gibi CHP için başarısızlık değil bu seçim oylarını korudu ama başarı olarakda değerlendirilmemeli. Bence çok daha fazla çalışmalı CHP örgütlenme olayına yönelmeli.

Yok yok....şence şu forumda diplomalı hatunlar bilmiyormu.......elimi korkak alıştırmam........bırak türkiye cumhuriyeti tarihini dünyada böyle politikacılar tarafından paranın el değiştirme durumu yok
Ha yersin insan gibi üç beş yersin........milyar dolarlar ne demek....kefenin cebi mi varmış

Evet söylediklerinize katılmıyor değilim fakat sadece CHP'nin hatasız olduğuna katılmıyorum. Herkes sizin bildiğinizi biliyor, yani Türkiye'nin daha çok sağ görüşlü bir ülke olduğunu. Demek ki bu durumu CHP de kendi lehine çevirebilir, çünkü -durumun farkında-. Sol olma yanını kaybetsin demiyorum, fakat sol olma yanını "halk"tan yana kullansın diyorum. İnsanlar onlara neden tepki gösteriyor, bunun üzerinde bir dursunlar. Ortada AKP'nin sevilmesi kadar, CHP'nin sevilmemesi gibi bir durum da var. CHP neden sevilmiyor? Halkın yanında olduğu için değil heralde değil mi? Çoğunluk sağa oy veriyor bitti gitti işte niye kafa patlatıyoruz diye düşünmek bana pek doğru gelmiyor.

Şu fikrimide belirteyim..

CHP tek başına AKP gibi iktidara gelemez..

Çünkü ciddi anlamda kırsal kesim Türkiye geneli oyun büyük bir kısmını kapsıyor..Bugün bdp olmasa idi akp inanın Türkiye'yi silme kazanırdı..

Çünkü chp'nin türkiye içerisinde yaşayan kemalist,cumhuriyet ve laik düzen destekleyicileri hariç diğer kesimin ağır bir tepkisine maruz kalmakta..Ciddi anlamda dogu ve guneyde yaşayan Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız kendilerine en yakın gördügü partiye inançları gereği oy verecekti..Çünkü dini vecibelerin yaşanış biçimi o yörelerde daha baskın ! Nereden mi biliyorum..Doğuluyum ! Akp'de bdp olmasa idi din ile siyaseti aynı kulvarda götürdükleri için oy verilmesi mümkün parti konumuna geçecekti..

Peki chp bunun böyle olmasından sorumlu mudur ? Evet !

Neden mi ? Çok zor değil nedenini anlamak..

Chp kendi kabugunu kıramayacak bir partidir..O sebebledir ki cumhuriyet dönemi ve ona yakın tarih dışında sağ partilerin koltugunu afilli sallaması ve geçmişte var olan sorunların halk tarafından kendisine mal edilmesiyle sadece koalisyon çemberi içinde bir yer bulabilir..Bu herhangi bir sol parti de olabilir..

Olay benim nazarımda bundan ibaret..Doğrudur yanlıştır..Benim fikrim benim beynim

Evet ülkemizde "çamur at izi kalsın" sözünü kanıtlayan bir sürü olay yaşanmıştır (Aziz Nesin, Nazım Hikmet gibi daha niceleri üzerinde oluşturulmaya çalışılan algı gibi), bir sürü insana haksızlık edilmiştir hala da devam ediyor ama şu durumda bence sorun sadece halkın ön yargısı değil, CHP'nin kendi kendine halk üzerinde yarattığı algı. Kendi içlerinde evet halk için ne yapmalıyız diye kafa patlatanlar vardır ama bu kişiler bunu halka sorarak yapmadıktan sonra kendi kendilerine bu konuları tartıştıktan sonra halka ne kadar samimi görünürler? Bir çok yorum var önceden CHP'yi hiç görmezdik gelmezlerdi artık her yere gidiyorlar diye. İşte bence kendi içlerinde örgütlenememeleri yine kendi bakış açılarından kaynaklanıyor/kaynaklanıyordu(?).

Peki bu akp nin kabul edilemez yanlışlarına tepki göstermek dini inançlarınızı yaşamanıza engelmiydi acaba.........

Bende sunu merak ediyorum;chp yi hezimete ugrattik diyenler,bdp nin ugrattigi hezimeti kolay hazmedebildilermi? Siirt damadini iyi satti :)
Bir on yilda daha nereker gider bu parti daha kimlere yol acar,banada boyle dogudan dogudan geliyorlar

Nevruz iyi bir örnek.Mektup okumalar,özerklik,bağımsızlık diye çığırmalar,ne polis ne Türk bayrağı ohhh,keyfe bak...

burdan anladığım bu saydıklarının karşıtı verdi oyları öylemi. laikliğe ve cumhuriyete karşı olan kesim verdi oyu. laiklik ve cumhuriyet gittiğinde görürler anyayı konyayı.
şurada rahatça yazabilirlermi. yada kadın olarak kazandıkları hakların elinden alınması mutlu edermi.

Okypete bir durumu sana en iyi sana karşıdan bakan anlatabilir..

Ben kemalist degilim..Cumhuriyetçi de degilim..

Müslümanım..Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum..Monarşiyi benimsiyorum..Demokrasinin pek hayrımıza işlemedigini düşünüyorum diyen insana senin anya konya demen inan ona vız gelir tırıs gider..

Peki sana sorayım sence kim verdi bu oyları ?

Evet algı çok önemli dediğiniz gibi CHP çok eski bir parti. Koalisyon hükümetleri zamanında partilerin bukadar oy almaları %28 gerçek bir başarıymış. Politikası günümüzün biraz gerisinde hala.
rakibi güçlü olan bir iktidar dolayısıyla o da gıdım gıdım oyları arttırmak yerine politikasında köklü değişiklikler yapmalı yoksa başarılı olamaz.

anladığım kadarıyla sende cumhuriyeti ,demokrasiyi kabul etmiyorsun. peki nasıl bir rejim istiyorsun. islamla yönetilenmi. peki o rejimde benim gibilerin durumu ne olacak. hani diyordun ya özgürlük herkese. bir konumda. peki benim özgürlüğüm senin savunduğun rejimde nolacak.
o rejim asla farklılık istemez. herkesin kendi gibi olmasını ister. azınlıklar ezilmeyecekmi. sen söyle bana. eğer halk bunu istiyorsa ben nolacağım..
yazık ülkeme yazık bana ve yazık benim gibilere bu durumda..

Son düzenleme:

Ben CHP'nin en büyük şansının AKP olduğunu düşünüyorum, çok üzülerek söylüyorum ki çıtasını yükseltme adımlarını onun sayesinde attı, yoksa daha uzunca bir süre bir şeylerin farkına varamayacaktı.

monarşiyi destekliyorum derken,osmanlının geri dönmesi ve torunlarının tahta geçmesimi istediğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…