evet ikincide acele etmiştim belki acım hafifler diyodum yeni bi bebk dindirir acımı ama onunlada ayrı bi yıkıma uğradım bi senede iki kızımı kaybettim belkide oyüzden bu sefer doktorlar beklemem gerek görmediği halde çok beklemek istedim halada cesaretim yok
nkob benim doktorumda kesinlikle 1 yıl bekleyelim daha erken olursa tekrarlayabilir diyor.ameliyatla ilgili hiç sıkıntım yok.yaşım dolayısıyla bende hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama doktorum fiziken ve ruhen kısa zamanda denemeyelim dedi.tetkiklerimin hepsi çıkınca tekrar ayrıntılı olarak konuşmayı düşünüyorum.bugüne kadarki kontrollerde ağlamaktan birşey konuşamamıştım.inşallah iyi çıkar.duadan başka şey gelmıyor elden.
HAzinesi öyle bol ki.Vermek isterse verir.
Benim 6,5 ay oldu.
dünya çapı bir doktorumuz (arkadaşımız ,riskli gebelik uzmanı ilk bebeğimizde doktorumuzdu karnımda kanı o vermişti doğumu o yaptırmıştı, sezeryan sonrası normal doğumu tetkiklerimizi de o yapmıştı, genetik vs,i bir şey çıkmamıştı, virüs hastalığından kaybetmiştik. sadece o bebeğe özel bir durumdu.) 6 8 ay sonra gönül rahatlığıyla düşünün dedi.
ikinciyi doğurtan doktorumuz yine arkadaşımız yine iyi bi dr, '' 1 yıldan önce düşünme nolur fiziksel olarak'' dedi.
Abime de öyle demiş (o da dr) 1 yıl olmasın demiş.
Ama kızım hala kardeş hayalleri kuruyoorrrr((((((((((
evet ikincide acele etmiştim belki acım hafifler diyodum yeni bi bebk dindirir acımı ama onunlada ayrı bi yıkıma uğradım bi senede iki kızımı kaybettim belkide oyüzden bu sefer doktorlar beklemem gerek görmediği halde çok beklemek istedim halada cesaretim yok
nkob benim doktorumda kesinlikle 1 yıl bekleyelim daha erken olursa tekrarlayabilir diyor.ameliyatla ilgili hiç sıkıntım yok.yaşım dolayısıyla bende hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama doktorum fiziken ve ruhen kısa zamanda denemeyelim dedi.tetkiklerimin hepsi çıkınca tekrar ayrıntılı olarak konuşmayı düşünüyorum.bugüne kadarki kontrollerde ağlamaktan birşey konuşamamıştım.
kızlarımız aynı hayallerdeler.benimki 1 yılın dolmasına ne kadar var diye gün sayıyor.o kadar hayal kırıklığı yaşadıki o etkilenmesin diye onun yanında yüzümde maskeyle dolaştım.o uyuyunca ağlayabildim.
insanlar gerçekten çok düşüncesice davranıyorlar.zatan benimle birlikte yas tutmalarını eklemiyorum ama geçmiş olsuna gelip gezmeden,tozmadan ev fiyatlarından vs. bahsedilince her şey çok boş ve manasız geliyor.acaba diyorum ben böyle yaparmıydım.
sana öyle davrananları görmemeye ve duymamaya çalış canım.biliyorum bende aynı şeyleri yaşayacağım.zaten benden sonra hamileler kıymete bindi.ama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.yapılan hazırlıklar,kurulan hayaller çok ama çok zor geliyor.bende kızımın usg ve tetkik sonuçlarını çantamda taşıyordum.arada bir bakardım.kızımda bakardı.onlara tekrar ağlayarak bakıp zarfa koydum ömür boyu saklayacağım.dayanmak çok zor ama çocuklarmız için eşlerimiz için ayakta durmalıyız.çok şükür inancımız var.
Nuraycığım senın ılk yazılarını htrlıyorum, uzuntuluydun ama, umutluydun, hele de ıkıncı gebelığınde hayat doluydun.
Bnm anladığım (sadece yazılarından) sen çok değiştin. Naçizane fikrim bu.
Paylaşımların ümitsiz, düşünceli, sıkılmış...
Ne yapsak da senin ümitlerini yeşertsek ki....????
nuraycım yaşadıklarını bilmiyorum.sanada çok geçmiş olsun.rabbim sabrını arttırsın.doktorlar beklememeni söylüyorsa bırak dene canım.çok zor gerçekten.bende çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ama cesaretini topla.rabbim inşallah bu sefer yüzünü güldürür.
beni iyi anlamışsın ama o ümitler sanırım artık yeşermez bu siteyi ilk hamileliğimi öğrendiğim zamanda fark etmiştim çok hoşuma gitmişti bilgi ediniyodum arkadaşlarla paylaşımlarım oluyodu kızımı kaybedince o kadar çaresizdimki dünyam başıma yıkılmıştı bütün hatyallerim yarım kalmıştı sonra yanlız olmadığımı fark ettim erken doğumdan sonra bebiğini kaybedenler topiğinde yazışmaya başladım çok rahatladığım zamnlar oldu yanlız değildim ve beni anlayan insanlar vardı dosttanda öte olduk hemen hemen hep birlikte hamile kaldık ama ben ikinciyide kaybedince hayattan herşeyden koptum hiç bağlanamamıştım ikinciye istemiyodum ama çok yıkıldım sonrada paylaşımlarım azaldı herşeyden kaçar oldum eşimlede çok sorun yaşıyorum bu olumsuz hallerim onu çok etkiliyo bilmiyorum ne yapabilirim ama bu yaşadığım acılar kadar şuan kendimi toparlayamayışımda beni mahvediyo
çok sağol bi bebk sahibi olmayı çok istiyorum ama tekrar kaybetmekten o kadar çok korkuyorum ne zaman korunmayı bırakmaya karar versek kendimce haklı bahaneler buluyorum bu korkularla nasıl hamile kalırım nasıl geçiririm dokuz ayı aynı şeyleri yaşarmıyım sağlıklı düşünemiyorum rabbim güç versin
Merhaba Vuslat! ne tuhaf, bugün hep seni düsündüm. oglumu kaybettigimde burada sizlerin hikayelerinizi onlarca kez okumustum aglaya aglaya. seninle de cok ortak noktamiz vardi belki ondan, her yazdigini takip ediyordum. sonra tekrar hamile oldugunu okudum. Insallah yavrunu sag salim hayirlisiyla kucagina alirsin. Bugün de bunu düsündüm, yeniden bebek, hamilelik. bunu basarabilir miyim, oglumun eksikligiyle kardesine bakabilir miyim, ve buna benzer bir sürü sorular. Bana hep yeni bebegime bakip bakip aglarim gibime geliyor.. sen nasil hissediyorsun kendini?
Erken dogum riskin varmis, sana bol bol dua edecegim, Allah tamamina erdirsin Insallah.....
nkob benim doktorumda kesinlikle 1 yıl bekleyelim daha erken olursa tekrarlayabilir diyor.ameliyatla ilgili hiç sıkıntım yok.yaşım dolayısıyla bende hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama doktorum fiziken ve ruhen kısa zamanda denemeyelim dedi.tetkiklerimin hepsi çıkınca tekrar ayrıntılı olarak konuşmayı düşünüyorum.bugüne kadarki kontrollerde ağlamaktan birşey konuşamamıştım.
kızlarımız aynı hayallerdeler.benimki 1 yılın dolmasına ne kadar var diye gün sayıyor.o kadar hayal kırıklığı yaşadıki o etkilenmesin diye onun yanında yüzümde maskeyle dolaştım.o uyuyunca ağlayabildim.
insanlar gerçekten çok düşüncesice davranıyorlar.zatan benimle birlikte yas tutmalarını eklemiyorum ama geçmiş olsuna gelip gezmeden,tozmadan ev fiyatlarından vs. bahsedilince her şey çok boş ve manasız geliyor.acaba diyorum ben böyle yaparmıydım.
sana öyle davrananları görmemeye ve duymamaya çalış canım.biliyorum bende aynı şeyleri yaşayacağım.zaten benden sonra hamileler kıymete bindi.ama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.yapılan hazırlıklar,kurulan hayaller çok ama çok zor geliyor.bende kızımın usg ve tetkik sonuçlarını çantamda taşıyordum.arada bir bakardım.kızımda bakardı.onlara tekrar ağlayarak bakıp zarfa koydum ömür boyu saklayacağım.dayanmak çok zor ama çocuklarmız için eşlerimiz için ayakta durmalıyız.çok şükür inancımız var.
NKOB,canım...topiğini baştan sona okuyorum iki gündür,elim hep klavyeye gidiyor ama cümlelerimi yazıya dökemiyorum bir türlü.benimde Cennette iki meleğim var.biri 6 diğeri 13 haftalık..onlar bile içimi bu kadar yakarken,ikizlerime her baktığımda diğe rkardeşlerini düşünürken senin acın tarif edilemez..yazınıokurken keşkeaynıokulda öğretmenlik yapıyor olsaydık,belki acını anlayamam ama seni dinlerdim diye düşündüm..sadece otutur dinlerdim,tek yapabileceğim şey bu olurdu...birde dua etmek..
Canım üçümüzün ortak noktası çocuklarımızın olması ve çocuklarımızdan sonra ileri hafta kayıplarımızın olması. İnsanlar teselli için söylüyorlar kötü niyetle söylemiyorlar eminim ama beni en çok üzen şeylerden biri de bir evladın var Allah ona ömür versin. Birçoğunun altında yatan niye uğraşıyorsun ki zaten var onunla yetin.(Burada ve benzer topiklerde yazan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum biliyorum onların gerçekten teselli için söylediklerini) Bizim 25 haftalık doğumumdan önce bakacak kimse olmadığı için okullar kapanmadan bir ay önce anneannesine göndermiştik İstanbul'a. Olay yaşandıktan sonra bizde gittik ve oğlumuza biz yanlış anlamışız doktor bebek yokmuş dedi dedik. 2 hafta önceki kürtajımdan önce de innohep iğnelerimi alt komşunun kızı vuruyordu oğluma kardeşin olacakmış dedi. Böylece öğrendi. Kanammdan bir hafta önce 7 haftalık olması gerekirken 4 haftalık görünmüştü ve doktor 10 gün bekleyelim dedi. Ben de oğlumu alıştırmak için oğlum belki yoktur doktora gitmedim daha dedim.İçinden Allah'ım inşallah yoktur dedi. Niye öyle dedin diye sorduğumda kardeşin olacak diyorsunuz hep, sonrada yokmuş diyorsunuz dedi. Malesef yine öyle dedik.
Ben artık bekleme taraftarı değilim. Fizyolojik ve psikolojik olarak hazır hissedilince bence beklememek gerek. Benim yaşım 34.5 . Yaşilerledikçe zaten riskli gebe gurubunda olan bizlerin riski daha daartacak. Normal hamileler şimdi 40 geçince doğum yapabiliyor ama bizler için daha da zor. İnşallah genetik temiz çıkar da Rabbim tüp bebek, pgt ile uğraştırmaz bizi. Yaşadığım şehirde de yok. Dua edin bana da arkadaşlar...
çok çok çok üzüldüm... hala tutamıyorum gözyaşlarımı.. bir sağlıklı gebeliğin olduğuna göre 2. sini de verecektir allahım sana.
başın sağolsunn....
beni iyi anlamışsın ama o ümitler sanırım artık yeşermez bu siteyi ilk hamileliğimi öğrendiğim zamanda fark etmiştim çok hoşuma gitmişti bilgi ediniyodum arkadaşlarla paylaşımlarım oluyodu kızımı kaybedince o kadar çaresizdimki dünyam başıma yıkılmıştı bütün hatyallerim yarım kalmıştı sonra yanlız olmadığımı fark ettim erken doğumdan sonra bebiğini kaybedenler topiğinde yazışmaya başladım çok rahatladığım zamnlar oldu yanlız değildim ve beni anlayan insanlar vardı dosttanda öte olduk hemen hemen hep birlikte hamile kaldık ama ben ikinciyide kaybedince hayattan herşeyden koptum hiç bağlanamamıştım ikinciye istemiyodum ama çok yıkıldım sonrada paylaşımlarım azaldı herşeyden kaçar oldum eşimlede çok sorun yaşıyorum bu olumsuz hallerim onu çok etkiliyo bilmiyorum ne yapabilirim ama bu yaşadığım acılar kadar şuan kendimi toparlayamayışımda beni mahvediyo
canım ya yazdıklarına çok üzüldüm bir melek annesi olarak Allah bol sabır versin seni çok iyi anlıyorum inş. bi daha böyle bir acı yaşamazsın ablasını Rabbim size bağışlasın sıhhat uzun ömür versin.Bende ikinci gebeliği istiyorum ama korkuyorumda aynı şeyleri yaşamaktan dua etmekten başka çare yok her şeyin iyisini rabbim bilir o bizi sınıyor inş. bi daha gebe kalırsın ve sağlıklı sıhhatlı uzun ömürlü bir bebeğin daha olur
diyebileceğim tek şey.rabbim sana ve seninle aynı şeyleri yaşayanlara sabır versin.mükafatınız dilerim çok çok büyük ve güzel olur.selam ve dua ile...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?