• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

bende 2006da melek oğlumu cennete yolladım takdiri ilahi işte çok yıprandım çok acılar yaşadım hiç cesaret edemezken 4yıl sonra yeniden anne oldum şimdi kızım 3aylık oğlumu unutmadım ama kızımlada çok mutluyum rabbim sizlerinde yüzünü güldürsün inşallah nihat hatipoğlunu bende geçen ramazanda dinledim ve çok şanslıyım dedim eşime sarılıp saatlerce ağladım yavrum annemle babamı cennete almadan gitmem diye ağlayacakmış bizde yavruma layık birer anne baba olmak için çalışıyoruz

Saolasın arkadaşım ilgin için.

Bak hala dikkatini o konudaki konuşmalar çekiyor.

allahım kızına sağlık, sıhhat, akıl, imann, ahlakkk.. güzel olan ne varsa versin inş:)

bi de kendisi gibi kardeşler... :)

bütün kelimeler anlamını yitirdi ne yazsam seni anlık teselli eder allah birdaha evlat acısı göstermesin yaşananlar hemen hemen aynı kişiler farklı bizide yaşadıklarımız birleştiriyo aynı şeyleri yaşadığımız için anlıyoruz birbirimizi başkalarıyla dertleşmek insanı daha çok yaralıyo benimde iki cennet meleğim var iki kızım rabbim ebedi hayatta kavuştursun bizi inş

nuraycığım takip etmiştim durumunu. ikinci bebeğindeki aceleni ve sonrasındaki ümitsizliklerini ve umre ziyaretini:)

allahım gönlüne göre bebeğini versin sana inşallah tez zamanda.

evet başkaları bizi tatmin etmiyor, boğuluyorum onların yanında, dünyevi konuşmaların şükürsüzlüklerin içinde.

Canım erken doğumdan sonra ben de pıhtılaşma testleri yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı. Yeni hamilelikten önce kasımdan beri folik asit kullandım. Hamile kalmaya niyetlendiğim ay coraspine başladım. Adetimin 17 gününden itibaren 200 lük 2 progestan kullandım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün innohep 400 lük pıhtılaşma iğnesine günlük başladım. Bunlara rağmen düşük olduğu için gebelik ürünleri genetiğe gönderildi. Sen de korunma süren bitince yeniden dene. Doktora sordum benim oğlum var pıhtılaşma olsaydı onu etkilemez miydi diye. Bazı bebeği etkilemeyebiliyor dedi. Sen de yaptır canım...

İşte bizim paylaşımlarımızın iyi yanı bu.

Çevremizde yana yana arasak bulamayız böyle şeyleri yaşayan , yeni gebeliğinde neler yapan kişileri.

Doktorları biraz kızdırıyoruz belki bilmişlik gibi gelıyor onlara ama, onların da bazıları cidden isabetsiz davranıyor.

Merhaba canım.Oğlumdan sonra başka bir bebek bana da aynı senin gibi imkansız gibi geliyordu.Eşim çocuk delisi biridir normalde de.Bir de oğlumuzu kaybedince gittiğimiz her yerde misafirlerin çocuklarıyla oynamak en büyük zevki olmuştu.Bense onun kollarında başka bir bebek gördükçe daha çok yanıyordum.Onun da hakkıydı kendi yavrusuyla oynamak.Eşim istersen bir daha hiç yapmayalım diyordu halbuki benim acımı görüp.Bencil olmak istemedim canım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi.Allah nasıl kaybettiklerimizin sevgisini hiç eksiksiz içimize yerleştirdiyse sonrakileri de yerleştiriyor hiç merak etme.Ama ben yine de kızımı karnımda ,geçen haftalara kadar sevemedim.Canım kızım diyemedim,tekmelediğinde durup onu seyredemedim.Korku hep oluyor canım.O da mı gidecek korkusuyla yokmuş gibi davranıyordum başta.Şimdilerdeyse riskli haftalar geçti sayılır sevmeye başladım kızımı karnımda....Hazır olduğunu hissettiğinde hiç düşünmeden dene canım.Kendine de eşine de bu kötülüğü yapmaya hakkın yok.Senden de güzel haberler bekleyeceğim artık.Selametle canım...

koyver gitsin vuslat. birinci gebeliğin gibi davran, tadını çıkar.

Yaşadım o dedıklerını hep. Sırf alışayım diye gittim tane tane patik vs aldım, alışmak ıstedım.
Sevmek ıstedım.

sonunda da öyle bir sevmiş ve alışmışım ki demek ki:) .....

(Seninkine de maşallah)

İmdat yaaa!!

Bnm de etrafımda çoook kişi hamile.

alt ve karşı komşumun çocukları ölü doğum yaptığım kızımla yaşıt:S:SS:S:S

Okulumda oğlumla yaşıt olanlar.

Ve üstüne bir de şu an okulda, aynı devrede 3 tane hamile:S:S Birinin SAT ı bnm oğlumun geçen yılki satıyla aynı. (ennn yakın arkadaşımmmm)

biri bunları durdursun:)

bazen benimde imdat diye bağırasım geliyor.benimde üst komşumla aramızda 10 gün vardı.ben ziyaretine bile gidemedim.ayaklarım gitmiyor,gidemiyor.

çalıştığım yerde 2 arkadaş hamileymiş.başlamama az kaldı nasıl sabredeceğim diye düşünüyorum.arkadaşların bir suçu yo ama insan yaralı olunca içi burkuluyor işte.rabbim inşallah hepimizin yar ve yardımcısı olur.iyiki burası var.bu hislerimi yanlış anlarlar diye kimseyle paylaşamıyorum.iyi ki varsınız.

Merhaba canım.Oğlumdan sonra başka bir bebek bana da aynı senin gibi imkansız gibi geliyordu.Eşim çocuk delisi biridir normalde de.Bir de oğlumuzu kaybedince gittiğimiz her yerde misafirlerin çocuklarıyla oynamak en büyük zevki olmuştu.Bense onun kollarında başka bir bebek gördükçe daha çok yanıyordum.Onun da hakkıydı kendi yavrusuyla oynamak.Eşim istersen bir daha hiç yapmayalım diyordu halbuki benim acımı görüp.Bencil olmak istemedim canım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi.Allah nasıl kaybettiklerimizin sevgisini hiç eksiksiz içimize yerleştirdiyse sonrakileri de yerleştiriyor hiç merak etme.Ama ben yine de kızımı karnımda ,geçen haftalara kadar sevemedim.Canım kızım diyemedim,tekmelediğinde durup onu seyredemedim.Korku hep oluyor canım.O da mı gidecek korkusuyla yokmuş gibi davranıyordum başta.Şimdilerdeyse riskli haftalar geçti sayılır sevmeye başladım kızımı karnımda....Hazır olduğunu hissettiğinde hiç düşünmeden dene canım.Kendine de eşine de bu kötülüğü yapmaya hakkın yok.Senden de güzel haberler bekleyeceğim artık.Selametle canım...

vuslat yaşadıklarını yeni okudum.bende henüz yaşananlar yeni olduğundan herhalde tekrar hamile kalsamda kucağıma alana kadar birşeylerin yolunda gittiğine inanamam gibi geliyor.bu kadar sevemem gibi geliyor.

doya doya sev kızını.inşallah hayırlısıyla yavrunu kucağına alırsın.hikmetinden sual olunmayan rabbim inşallah bize bu acıları tekrar yaşatmaz.

bazen benimde imdat diye bağırasım geliyor.benimde üst komşumla aramızda 10 gün vardı.ben ziyaretine bile gidemedim.ayaklarım gitmiyor,gidemiyor.

çalıştığım yerde 2 arkadaş hamileymiş.başlamama az kaldı nasıl sabredeceğim diye düşünüyorum.arkadaşların bir suçu yo ama insan yaralı olunca içi burkuluyor işte.rabbim inşallah hepimizin yar ve yardımcısı olur.iyiki burası var.bu hislerimi yanlış anlarlar diye kimseyle paylaşamıyorum.iyi ki varsınız.

of of of yine tüylerim diken diken.

Niye? Çnk heepppsini yaşadım.

Okula başladığım günü anlatamam.

İstersen işe başladığın gün 24 saat tlf da olurum, dön dön bana ağla zırla konuş, ama sağlam ol.

Derdini önemseyenle konuş, kaale almayana kendini parçalama. Seni dinleyene de ağla ağlayabildiğin kadar:)

of of of yine tüylerim diken diken.

Niye? Çnk heepppsini yaşadım.

Okula başladığım günü anlatamam.

İstersen işe başladığın gün 24 saat tlf da olurum, dön dön bana ağla zırla konuş, ama sağlam ol.

Derdini önemseyenle konuş, kaale almayana kendini parçalama. Seni dinleyene de ağla ağlayabildiğin kadar:)

canım çok teşekkür ederim.inan birilerininde benimle aynı şeyleri düşünmesi bile beni mutlu ediyor.yoksa kıskanıyormuyum neyim diye kendimi bile sorgulayacak hale geliyorum.

ama alakası yok.bütün dualarımda herkes için dua ediyorum.hakkında hayırlısı olsun,rbbim tamamına erdirsin diye.

haziranda başlayacağım.yıllık iznimde var ama eşim zaman uzadıkça kendini daha çok soyutluyorsun,bir an önce başla belki daha iyi olursun diyor.tlf. ile de görüşmek isterim.nezaketin için çok teşekkür ederim.
önerilerini dikkate alacağım.kime nasıl davranacağımı düşünüp duruyorum.

canım çok teşekkür ederim.inan birilerininde benimle aynı şeyleri düşünmesi bile beni mutlu ediyor.yoksa kıskanıyormuyum neyim diye kendimi bile sorgulayacak hale geliyorum.

ama alakası yok.bütün dualarımda herkes için dua ediyorum.hakkında hayırlısı olsun,rbbim tamamına erdirsin diye.

haziranda başlayacağım.yıllık iznimde var ama eşim zaman uzadıkça kendini daha çok soyutluyorsun,bir an önce başla belki daha iyi olursun diyor.tlf. ile de görüşmek isterim.nezaketin için çok teşekkür ederim.

sanırım cevremızdekı ınsanlar yuzunden asosyal olacagız ben cok neselı bırıydım sımdı herkez bısey arıyo neden aa noldusana neden bole duruyosun gerıden durma falan fılan eee napım zıl takıp oynayımmııı yahuu aklımda fıkrımde bebgım var ıste bıray bıle olmams kaybedelı nebeklıyosunuz benden yok yok ınsanlardan bızı anlamalrını beklemeyelım keske yakın yerlerde olsakta soyle bı otursak sohbet etsek ıcımızı doksek ahh ahhh neguzel olurdu degılmı

sanırım cevremızdekı ınsanlar yuzunden asosyal olacagız ben cok neselı bırıydım sımdı herkez bısey arıyo neden aa noldusana neden bole duruyosun gerıden durma falan fılan eee napım zıl takıp oynayımmııı yahuu aklımda fıkrımde bebgım var ıste bıray bıle olmams kaybedelı nebeklıyosunuz benden yok yok ınsanlardan bızı anlamalrını beklemeyelım keske yakın yerlerde olsakta soyle bı otursak sohbet etsek ıcımızı doksek ahh ahhh neguzel olurdu degılmı

bende aynen neşeli,cıvıl cıvıl hareketli biriydim.eşime bile benim bu hallerim zor geliyor.gerrçekten de ne güzel olur bir araya gelip yüz yüzede içimizi dökmek.canım benim bu olanları hep imtihan diye düşün.rabbim hepimizin sabrını arttırsın inşallah.

Allah sabır versin:14:

Kavusma hayali acınızı dindirsin:70:

Okurken içim acıdı, allah bir daha yasatmasın

Allah yardımcımız olsun. Yardımcı olmuştur da zaten. Çnk eğer o yardım etmeseydiemin ol kaldıramazdık.

Ana yüreği bu, hisseder.

Ana yüreği bu, yanar da yanar.

Bu imtihanlar herkesin başına gelmiyor, gümbür gümbür hayatı yaşayan insan çok fazla.

Bunları verdiyse bir bildiği var, bizim dikkatimizi çekmeye çalışıyor, kanmayın bu yalan dünyaya diyor, olgunlaştırıyor, uyandrıyor:)

Umarım sen de kazanmışsındır imtihanını. Veeee sırada da yeni yeni sağlıklı uzun ömürlü bebekler vardır.

:)

İnşallah. Cümlemiz...

İşte bizim paylaşımlarımızın iyi yanı bu.

Çevremizde yana yana arasak bulamayız böyle şeyleri yaşayan , yeni gebeliğinde neler yapan kişileri.

Doktorları biraz kızdırıyoruz belki bilmişlik gibi gelıyor onlara ama, onların da bazıları cidden isabetsiz davranıyor.

Canım ben iki doktora birden gittim bu hamileliğimde ve hatta öncesinde. Özeldeki doktorum erken doğumumu yaptıran doktorum aynı zamanda. Geçmişimi bildiğiiçin daha da ilgilendi sağ olsun. Erken doğumdan sonra rahim filmimi, histeroskopimi, rahimağzı ölçümümü(bujiyle) o yaptı.Bütün bu tedaviyi birlikte planladık. Bir de konu ile ilgili araştırmalarımı görünce daha da dikkatli oldu ama kısmet olmayınca olmuyor. 2 hafta sonra serklajım olacaktı ama kısmet değilmiş. Şimdi de genetikte sorun olursa pgt ile tüp bebek dedi ve yaşadığım şehire en yakın Adana'da var böyle merkezler... Her hamileliğimde yeni kavramlar öğreniyorum malesef... Tedavi sürecinde de birbirimize fikir vermiş oluruz. Senin sanırım iki hamileliğinde de benzer sorunlar yaşamış bebeklerin. Genetik filan istendi mi? Yeni süreçte ne gibi tedaviler görüyorsun ya da göreceksin?

Çok zor okudum...Rabbim sabırlar lutfetsin sizlere kardeşim...

Sağ olasın...

Muhtemelen halsizliklerin dikkat eksikliklerin vardır bu sıralar.

İş hayatı ise bu ikisini asla kaldırmaz malum.

işe başla insan içine karış demek ısterdım ama, gün geliyor her konuşma ayrı dert oluyor. Tabi ki kafan dağılacak ve o ilk heyecan ve paniği değil haziranda 1 sene sonra başlsan yine yaşayacaksın.

dediğim gibi, fiziksel ve ruhsal toparlanınca işini geciktirme güzelim.

gün günü tutmuyor çok iyi geçen kafa dağıttıran günler de oluyor iş hayatında, insan içinde :)

Katılıyorum. asosyal olma ihtimalimiz günden güne artıyor.

Bize yardımcı olanlar ise gözümüzde yıldızlaşıyor. :)

Katılıyorum. asosyal olma ihtimalimiz günden güne artıyor.

Bize yardımcı olanlar ise gözümüzde yıldızlaşıyor. :)

Bu arada sürekli bebeklerimizaklımızda oluyor. En ufak uyarıcı yeniden aklımıza gelmesi için yeterli. Benim bir oğlum var demiştim önceden. Onu çok ihmal ettiğimin farkına vardım ve onu geçen hafta Antep gezisine götürdüm benim için de iyi oldu. Zor yönleri de oluyor tabi arabadabenim erken doğan oğlumdan bir hafta sonra doğmuş bir bebek vardı annesi emziriyordu özenmedim değil. Ama evlatlarımız, eşlerimiz için toparlanmalıyız ve tedaviler biter bitmez yeniden denemeliyiz. Geçenkinde 9 ay bekledim. Bu sefer sonuçlar iyi çıkarsa hemen deneyeceğim. Çıkmazsa o zaman bilmiyorum... Sizin ne kadar süre geçti?

Kafam her an dolu bnm. Bazen arkadaşlar soruyor; '' hayırdır bişey mi oldu??''

Cevap:'' yooo.. bir şey düşünüyordum. '' Devamı yok.

İzinden döndüğümde tatilden dönmüş gibi gittim okula. o güne kadar herrrr yere eşofmanla giden bn, şık şıkırdım giyindim, tüm güler yüzümle başladım okula.

*** bir keresinde okula çok kötü gittim, iyi oldğmuz bir arkadaşımla günaydınlaştık, nasılsın dedik birbirimizze. Bn, '' offf pek iyi değilim sanırım bn bugun yaaa..'' derken baktım ki arkadaşım başkasına başka laf yetiştiriyor.

*** Birinin oğlu bnm oğlumdan 4 ay büyük.bir sabah geldi tenefüste diyor ki, '' oğlumu öpmeden çıktııımmmm:((( napcam bn şimdiiii.. '' (NKOB küfretmekte, bnm de oğlum var, ama hiç öpemiyorum.)

***Elif bnle beraber doğurdu.
Ayşe bana dönerek ''elifin oğlan 6 aylık oldu, en güzel zamanlarıdır dimi , ayyy olsa da sevsek..''

???????????

*** şu an hamile olan biri; '' off napacağımı şaşırdım, sen olsan napardın, ücretssiz izin alırmıydın doğum izninden sonra??''
bn ertesi gün okula gidemedim, gece çok ağladım tansiyon vs problemi oldu rahatsızlandım..

Doğuma kadar hiç bir sağlık problemi görünmüyordu.

Dolayısıyla pür hazırlık gittik biz.

Doğum kameraya alındı, bebeğin her tür fotosu çekildi. Ankaraya yola çıkmadan önce göbeğinin bile fotodunu çektim, belki oraya düşer de göremem diye..

Hiç birini izlemek nasip olmadı ama.

.....

5 ay sonra evi kurcaladım buldumm bu hazineyi.

İzledim.

Doya doya hem de, ağlamanın haddi hesabı yok, sanki musluk açık akıyor habire, kesinlikle çıtım çıkmıyor ama, o kadar sakin bir ağlama ki.

... Gece kendimden geçmişim. ayakta duramıyordum .Yine de okula gittim. Gittim ama yerımden kalkamıyorum öğrtmenler odasında. yıkığım.

Noldu dedi hamile arkadaşım. (diyecemm dedim anasını satıym, anlatıcammm.. tutamam bu kez gözyaşlarımı, saklayamam)
Oğlumun foto ve videolarına baktım dün ilk kez dedim. tlfuma da kaydetmiştim, gösterdim o iki arkadaşıma.

Yönümü döndüm diğer arkadaşla ağlaşıyorduk ki, hamile olan arkadaşım başka bir arkadaşa başlamış bebeğinin tekmelerini anlatmaya. yok şurada sert, burada hafif....

Yanımdaki dualar etmiş inşallah duymaz NKOB diye.Duymadım kızlar.

Duymamışım. duysaydım, yemin ederim o okulu yıkardım bu kez.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kafam her an dolu bnm. Bazen arkadaşlar soruyor; '' hayırdır bişey mi oldu??''

Cevap:'' yooo.. bir şey düşünüyordum. '' Devamı yok.

İzinden döndüğümde tatilden dönmüş gibi gittim okula. o güne kadar herrrr yere eşofmanla giden bn, şık şıkırdım giyindim, tüm güler yüzümle başladım okula.

*** bir keresinde okula çok kötü gittim, iyi oldğmuz bir arkadaşımla günaydınlaştık, nasılsın dedik birbirimizze. Bn, '' offf pek iyi değilim sanırım bn bugun yaaa..'' derken baktım ki arkadaşım başkasına başka laf yetiştiriyor.

*** Birinin oğlu bnm oğlumdan 4 ay büyük.bir sabah geldi tenefüste diyor ki, '' oğlumu öpmeden çıktııımmmm:((( napcam bn şimdiiii.. '' (NKOB küfretmekte, bnm de oğlum var, ama hiç öpemiyorum.)

***Elif bnle beraber doğurdu.
Ayşe bana dönerek ''elifin oğlan 6 aylık oldu, en güzel zamanlarıdır dimi , ayyy olsa da sevsek..''

???????????

*** şu an hamile olan biri; '' off napacağımı şaşırdım, sen olsan napardın, ücretssiz izin alırmıydın doğum izninden sonra??''
bn ertesi gün okula gidemedim, gece çok ağladım tansiyon vs problemi oldu rahatsızlandım..

Canım hayat devam ediyor ve insanlar yaşamadıkları için mi bencillikten mi dikkat etmiyorlar. Hepimiz o kadar benzer olaylar yaşıyoruz ki... Keşke etseler...

Sanırım öğretmensin. Ben de öyle. Geçen 18 hazirandayattım hastaneye okulun son günüydü. 22 haziranda doğum yaptım. Bazı arkadaşlar tabi bilmiyorlarmış durumumu. Hem öğrencilerimden hem arkadaşlardan bebeği soran çok oldu. Gözlerim dolarak cevap verdim. İnsanlar arasındadağılmamaya çalışsak da insanız bizde ve malesef bazen başarılı olamıyoruz. Keşke böyle olmasaydı ama kaderin önüne geçilmiyor. Kızın için güçlü olmaya çalış. O senin üzüntünle daha da üzülür...

Back