• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Hepsine katılıyorum yaa hepppsine.

Bn de 33 yaşındayım (bir rivayete göre 34:P ) dediğin gibi seneye bir de yaş sorunu çıkacak.

Biz de kız kardeşi için,hastaymış kardeşin , yanımıza gelseydi çok ağlayacaktı çok üzülecekti canı acıayacaktı, sen de üzülecektin o ağladıkça dedik.

erkek kardeşi için ise bocaladık. çnk çoook sağlıklı olduğu düşünülene hayal gibi iki gün geçirdi birlikte. ve sonra aniden kayboldu kardeşi. göremedi onu.

dayanamayacağım artık. anlatamam.

canım benim.aşağıda da yazdıklarının hepsine katılıyorum.bende şimdi geriye baktıkça nasıl dayanmışım diyorum.bugün 85.gün.

kızlarımızın yapısı benziyor.rabbimiz inşallah onlara tekrar kardeş acısı yaşatmaz.aynen bana anlattıklarını hislerini yazsam kitap olur.inşallah sonraki gebeliğin çok sorunsuz sağlıklı geçer.evladın kardeş sevgisini doya doya yaşar.

mesa sayım yeterli olmadığı için henüz özel mesaj gönderemiyorum.ama görüşebilmeyi çok isterim.rabbim hiçbirimize bu acıları tekrar yaşatmasın...

benim kaybettiğim ilk bebeğimdi
yaşayan evladım olsaydı bu kadar koymazdi die düşünüyordum hatta sizleri daha şanslı görüyordum bizlere göre en azından evlatları var diye
ama yazdıklarınızdan sonra dedimki yaşayan evladım olsaydı benim çektiğim acılara şahit olacaktı ve o da üzülecekti ve onun için çok güçlü durmaya çalışacaktım ki bunu yapabilirmiydim bilmiyordum
ama sizin evlatlarınızda ileriki yaşamlarında daha güçlü olacaklar yaşıtlarına öre dimdik ayakta olmayı bilecekler

Canım üçümüzün ortak noktası çocuklarımızın olması ve çocuklarımızdan sonra ileri hafta kayıplarımızın olması. İnsanlar teselli için söylüyorlar kötü niyetle söylemiyorlar eminim ama beni en çok üzen şeylerden biri de bir evladın var Allah ona ömür versin. Birçoğunun altında yatan niye uğraşıyorsun ki zaten var onunla yetin.(Burada ve benzer topiklerde yazan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum biliyorum onların gerçekten teselli için söylediklerini) Bizim 25 haftalık doğumumdan önce bakacak kimse olmadığı için okullar kapanmadan bir ay önce anneannesine göndermiştik İstanbul'a. Olay yaşandıktan sonra bizde gittik ve oğlumuza biz yanlış anlamışız doktor bebek yokmuş dedi dedik. 2 hafta önceki kürtajımdan önce de innohep iğnelerimi alt komşunun kızı vuruyordu oğluma kardeşin olacakmış dedi. Böylece öğrendi. Kanammdan bir hafta önce 7 haftalık olması gerekirken 4 haftalık görünmüştü ve doktor 10 gün bekleyelim dedi. Ben de oğlumu alıştırmak için oğlum belki yoktur doktora gitmedim daha dedim.İçinden Allah'ım inşallah yoktur dedi. Niye öyle dedin diye sorduğumda kardeşin olacak diyorsunuz hep, sonrada yokmuş diyorsunuz dedi. Malesef yine öyle dedik.

Ben artık bekleme taraftarı değilim. Fizyolojik ve psikolojik olarak hazır hissedilince bence beklememek gerek. Benim yaşım 34.5 . Yaşilerledikçe zaten riskli gebe gurubunda olan bizlerin riski daha daartacak. Normal hamileler şimdi 40 geçince doğum yapabiliyor ama bizler için daha da zor. İnşallah genetik temiz çıkar da Rabbim tüp bebek, pgt ile uğraştırmaz bizi. Yaşadığım şehirde de yok. Dua edin bana da arkadaşlar...

chnb haklısın ortak yanlarımız var.kürtajdan sonra sanıyorum2-3 ay sonra doktorlar bebek için izin veriyorlar.tetkik yaptırman iyi olmuş.inşallah bir sorun çıkmaz da kısa zamanda tekrar hamile kalıp hayırlı sağlıklı bir evlat sahibi olursun.

ALLAH yavrunada sabır versin.çok zor bir durum.biz büyükler bile daynakta zorlanırken el kadar çocukların bu acıya katlanması daha zor oluyor.

ben kızım biraz kendini toparladı diye düşünmeye başlarken öyle cümleler kuruyorki beni can evimden vuruyor.biz ona hep kardeşin melek oldu.sadece kavuşmamız uzadı.bizi orada bebek haliyle karşılayacak,onu orada öpüp koklayacağız diye teselli ettik.çok zor gelsede onun yanında ağlamaya çalıştım.daha önceden nasıl davranıyorsam unun yanında o şekilde davrandım.hiç evden çıkmadım sadece dr ve onun okulla ilgili şeyleri için evden çıktım.derdi veren ALLAH muhakkak dermanını da verir.yaşadıklarımız çok zor ama inşallah bu topikte bu günleri hep beraber atlatacağız.

yaşayan evladım olsaydı bu kadar koymazdi die düşünüyordum hatta sizleri daha şanslı görüyordum bizlere göre en azından evlatları var diye
ama yazdıklarınızdan sonra dedimki yaşayan evladım olsaydı benim çektiğim acılara şahit olacaktı ve o da üzülecekti ve onun için çok güçlü durmaya çalışacaktım ki bunu yapabilirmiydim bilmiyordum
ama sizin evlatlarınızda ileriki yaşamlarında daha güçlü olacaklar yaşıtlarına öre dimdik ayakta olmayı bilecekler

esmeray gerçekten çok zor oluyor.çok güzel empati kurmuşsun.kendini sakın güçsüz biri gibi görme.yazdıklarından ne kadar irade sahibi olduğun belli oluyor.inşallah dediğin gibi evlatlarımız hayata ve zorluklra karşı dik durmayı başarabilirler.

ilk bebekte yaşamakta zor.rabbim sanada sabırlar versin.o hayaller,hazırlıklar,kaçıncı olursa olsun zor.tez zamanda sende tekrar hayırlı sğlıklı bir bebek sahibi olursun inşallah canım.ümidini hiç kaybetme olur mu?

esmeray gerçekten çok zor oluyor.çok güzel empati kurmuşsun.kendini sakın güçsüz biri gibi görme.yazdıklarından ne kadar irade sahibi olduğun belli oluyor.inşallah dediğin gibi evlatlarımız hayata ve zorluklra karşı dik durmayı başarabilirler.

ilk bebekte yaşamakta zor.rabbim sanada sabırlar versin.o hayaller,hazırlıklar,kaçıncı olursa olsun zor.tez zamanda sende tekrar hayırlı sğlıklı bir bebek sahibi olursun inşallah canım.ümidini hiç kaybetme olur mu?

kesinlikle her ikisi de zor üç kişi olmayı beklerken tam doğuma yakın iki kişi kalmak o kadar zoruma gittiki Allahımın gücüne gitmesin rabbim eşimi bağışlasın ama sabahları uyandığımda moralim bozuk oluyor yaşasaydı şu kadar olacaktı diye
gün içinde kafam dağılıyor ugraslardan akşam da yemek bulaşık eşimle vakit geçirmek derken rahat uyuyorum
fakaaat sabah olunca içimi öyle karamsarlıklar kaplıyor ki mutsuz moralsiz uyanıyorum
bugnler gececek biliyorum ama
rabbim hepimizi güldürsün

kesinlikle her ikisi de zor üç kişi olmayı beklerken tam doğuma yakın iki kişi kalmak o kadar zoruma gittiki Allahımın gücüne gitmesin rabbim eşimi bağışlasın ama sabahları uyandığımda moralim bozuk oluyor yaşasaydı şu kadar olacaktı diye
gün içinde kafam dağılıyor ugraslardan akşam da yemek bulaşık eşimle vakit geçirmek derken rahat uyuyorum
fakaaat sabah olunca içimi öyle karamsarlıklar kaplıyor ki mutsuz moralsiz uyanıyorum

esmerayy benımkıde yasasaydı suan 38 haftalık olcaktı heran dogumunu beklıycektık ben hersabah uyandıgımda ustune stikır yapıstırık susledıgım dolabı karsımda duruyo ıcınde onun gıysılerı yerıne benım gıysılerım duruyo bı onu kaldırmadım 32 haftalıkkken bıtmıstı eksıklerı herkez nekadar erken hepsı hazır neden hıc beklemıyosun nolur nolmaz dıyodu ve olan oldu hıcbırı nasıp olmadı kuzuma ama allah tekrar evlat veırırse yıne kız versın ıns

ya yine de şunu söyleyeyim siz yine bir adım öndesiniz bir avladınız var anne diyen
Allahım bizlerede anne olmayı nasip etsin

canım benim.aşağıda da yazdıklarının hepsine katılıyorum.bende şimdi geriye baktıkça nasıl dayanmışım diyorum.bugün 85.gün.

kızlarımızın yapısı benziyor.rabbimiz inşallah onlara tekrar kardeş acısı yaşatmaz.aynen bana anlattıklarını hislerini yazsam kitap olur.inşallah sonraki gebeliğin çok sorunsuz sağlıklı geçer.evladın kardeş sevgisini doya doya yaşar.

mesa sayım yeterli olmadığı için henüz özel mesaj gönderemiyorum.ama görüşebilmeyi çok isterim.rabbim hiçbirimize bu acıları tekrar yaşatmasın...
Öğlen sana yazarken çok ağladım, yetmedi boşalamadım bitmedi ama ağladım işte.

Esmeray doğru bir tespit yapmış, çocuklarımızın sıkıntısı bizi çok gerdi, zorladı, ama yine esmerayın dediği gibi varlıkları da dünyaya bedeldi. (rabbim onları korusun iinş. olmayanlara da bir an önce yaşatsın o duyguyu)

Bizi anladığın için tşk esmeray. Malum bu duyguyu tattıran kişi sayısı az.
kıymeti arttı anlaşılamanın:)

Demek ki göz ucuyla okunmuyor yaa buradaki paylaşımlar. Helal olsun .

esmerayy benımkıde yasasaydı suan 38 haftalık olcaktı heran dogumunu beklıycektık ben hersabah uyandıgımda ustune stikır yapıstırık susledıgım dolabı karsımda duruyo ıcınde onun gıysılerı yerıne benım gıysılerım duruyo bı onu kaldırmadım 32 haftalıkkken bıtmıstı eksıklerı herkez nekadar erken hepsı hazır neden hıc beklemıyosun nolur nolmaz dıyodu ve olan oldu hıcbırı nasıp olmadı kuzuma ama allah tekrar evlat veırırse yıne kız versın ıns

Aaaah ah o hazırlıklar. Bilmez miyiz onların boğazımızda bıraktığı düğümleri.

Oğlum ikinci gün üfürümü farkedilince, tıp fakültesine ekoya götürülmüştü.

Orada aşırı bir kalabalık varmış. bebeklerin soyup giydirileceği yer ksııtlıymış.annanne ve babanne güç bela işi halletmiş. üstüste iki tulum pijama giydirilmişti oraya giderken.

içteki pijama o minicik miniminnacık pijama orada kalmış.

Bnm de aklım haaalaaa o pijamada.

Diğer tüm kullandığı giyindiği kıyafetler ise evden uçurulcasına götürldü.

Kızım hala, nolur anne getirsinler kardeşimin giydiklerini, başkasında ddeğil, bizim evimizde dursun der.

Bizi anladığın için tşk esmeray. Malum bu duyguyu tattıran kişi sayısı az.
kıymeti arttı anlaşılamanın:)

Demek ki göz ucuyla okunmuyor yaa buradaki paylaşımlar. Helal olsun .

bilmiyorum ki nkob
iki türlü de zor bizim için de sizin için de
bana bir evladın olmuş olsaydı bu kadar üzülmezidn diyorlar demekki öle olmuyormuş bunu anladım
ama kaçıncı olursa olsun hatta haftası ne olursa olsun cok zor cok
millet düşüğüne bile çok üzülüyor

Senin sabahları kötü kalkıyor olman aklımda esmeray.

Onu halledelim inş. bulalım bir çözüm...

öğlen yazmıştım sanırım sinannuraya. kendimiz sadece kendimiz için yaşam enerjimizi donanmalıyız tekrar.

bilmiyorum ki nkob
iki türlü de zor bizim için de sizin için de
bana bir evladın olmuş olsaydı bu kadar üzülmezidn diyorlar demekki öle olmuyormuş bunu anladım
ama kaçıncı olursa olsun hatta haftası ne olursa olsun cok zor cok
millet düşüğüne bile çok üzülüyor

Esmeray güzelim, daha önce yazmıştım, tekrar oluyor ama, evet, 6 haftalık düşüğe nasıl üzülüyor arkadaşlar. onların da imtihanı o, kaldırabileceği imtihan o.

kesinlikle kızmıyor ve bu duruma gücenmiyorum.

dert mi yarıştıracağız orada burada. Öyle olsaydı, askerde şehit veren anneler de bnm acımı küçümsemeli, bna konuşma, acımı yaşama hakkı vermemeliydi.

Allah dağına göre kar verir, herkesin derdi kendine büyük.

slm NKBO nadılsın cnm?

AA hoşgeldin naz:)

Bugün pek de iyiyim diyemem.

Varolan çocukalrımzıdan bahsettik arkadaşlarla , epeydır boyle kotu olmamıştım, bugun oldum.

Sen nasılsın, moralin nasıl, sizin sayfaya da innnşallah bebek düşündüğümüz zaman transfer olacağız:)

lütfen kızlar sabah moralim bouk uyanıyorum bir çözüm bulun Allah size istemedğiniz kadar bebek versin diye dua edecem tabi bana da:))
sabah ezanı okunuyor bi uyanıyorum bidaha uyuyamıyorm eşim zaten gec geldiği için çok derin uyuyor onu uyandırmaya konuşmaya çalışıyorum adam da artık sabah oldu mu mehmet dedimmi dönüp yine neye moralin bozuk diyo:)))

Varolan çocukalrımzıdan bahsettik arkadaşlarla , epeydır boyle kotu olmamıştım, bugun oldum.

Sen nasılsın, moralin nasıl, sizin sayfaya da innnşallah bebek düşündüğümüz zaman transfer olacağız:)

gel gel illa bebek düşünenler gelecek diye kaidemiz yok kapımız her daim açık vesselam

lütfen kızlar sabah moralim bouk uyanıyorum bir çözüm bulun Allah size istemedğiniz kadar bebek versin diye dua edecem tabi bana da:))
sabah ezanı okunuyor bi uyanıyorum bidaha uyuyamıyorm eşim zaten gec geldiği için çok derin uyuyor onu uyandırmaya konuşmaya çalışıyorum adam da artık sabah oldu mu mehmet dedimmi dönüp yine neye moralin bozuk diyo:)))

kalkıverip eline bir kitap alsan esmeray??

roman türü, akıcı, kendi içinde olayları olan.. (bilgi kitapları malesef insanın dalmasına izin vermiyor, sıkıyor. en azından bnm için:P)

????

walla bgn bnde ii değilim cnm yaa moralim bozuk cnm da sıkkın.....
ewet gel bzm topiğede her zmn bekleriz cnmm:16:

cnmm yaaa yapma böle walla ne yapsakkii ......

walla bgn bnde ii değilim cnm yaa moralim bozuk cnm da sıkkın.....
ewet gel bzm topiğede her zmn bekleriz cnmm:16:

cnmm yaaa yapma böle walla ne yapsakkii ......

:26: ahh bilebilsem

Back