Sen de mi yaşadın tarfil
Çok üzgünüm. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Sabrımız bol olsun, kucaklarımız sağlıklı bebeklerle dolsun:)
canım tekrardan başın sag olsun ben bile 3 bebek dogrudum göstermediler bana görürüsünde aklından çıkmaz diye ilk oglumu dogurdum doktora dedim görmek istemiyor doktor ba istesende göstermem dedi hatta dedim saglıklımıydı dedin ölü bebegi ne yapıcan ne soruyosun dedi o lafı canımı çok acıttıpaşam Allah sabırlar versin banada yenemin bebeğni uzattılar sev diye birden hüngür hüngür hıçkırıklara boğuluklara agladım çok zor
inş. cenette elimizden tutarlar
canım seninde başın sagolsun mevlam bir daha elem keder göstermesin işşallahdualarına en içten amin diyorum canım rabbim tez zamanda hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallah.......
bende 4 düşük ama 5 bebeğimi kaybettim ilk gebeliğim ikizdi o kadar zorki anlatmaya kelimer yetersiz kalıyo ve kimse yaşadıklarımızı anlayamıyor sadece aynı şeyi yaşayan bizler birbirimizi anlıyoruz rabbim hepimize sabır versin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah yüreğim acıyor kanıyor çok zor çokkk
töbe haşa canım dertlerimiz kıyaslamadım sakın yanlış anlamayın ne olur benim yüzüme dogum ettim sen artık anne olamazsın rahim bebegi kabul etmiyo dediler bu son şansımdı öyle dediler ondan dedim ben 3 kere gebelik geçirdim yataga mahküm olarak iş güç hakgetire insanın etleri acırmı yat yata benim acıdı genede onada razıydım kıızm benle dursunda dedi dogum oldu doktorun biri bir daha deneme dedi digerleri çapaya yolladılar
noolur dertlerimizi kıyaslamayalım.
ne '' şöyle olsaydı dayanamazdım, ölürdüm'' diyelim; ne de başkasını kendimizden şanslı görelim...
Hepimiz biliyoruz ki herkesin derdi kendine büyük. ilkokul çocuğu 1 lirasını kaybettiğinde üzülürken, biz 1 milyar kaybedince üzülürüz. çocuğu suçlayabilirmiyiz üzüldü diye.. o da ona zor.
...
Bn oğlumda bi kere hareket hissedemedim de, dedim ki;'' bu da ölürse dayanamam, doğurmam da, onla birlikte ölürüm, alamazsınız onu bnden, vermem''.
meğer beklediğimden daha zor bir imtihan bekliyormuş bni.
Nooldu? Önce karnımdan aldılar, sonra da tümden bnden aldılar. Yani içimden çıkarmama , onunla ölme gibi bi ihtimal bırakmadılar bana.
....
demek ki neymiş? Dayanılırmış. Başa ne gelirse dayanılırmış (Allahın izniyle tabii). Anlamış oldum böylece. Biraz ağır bi ders oldu ama, anladım.
Sabır.. şükür... dua.. paşam. Noolur parçalama kendini. İddialı cümleler kurma canım bnm. Her kelımende 2 defa düşün. Geçecek Allahın izniyle..
Bunları elini tutup gözüne bakarak söylemek isterdim ama idare edeceğiz:)
kucagımıza bebk uzatan zıhnıyetler sırf kendı nefıslerını tatmın etmek ıcın yaparlar o hareketı ne senın bebgın umurlarındadır nede hıssettıklerın onlar yalnızca kendılerıne gore cok tatlı gelen bebıslerının baskalrı tarafından el ustunde tutulma arzusu sevdırme gayretıdır oysakı sana uzatılan herbebk senın caresızlıgının resmıdır ama bunu hıc bırı bılemez gozunun ıcıne bakarlar soka soka severler cocuklarını sen onların yanında yalnızca bı golgesındır o an...heracının bır mukafatı vardır ben acıma alıstım arkadaslar hemde cok kısa bı zmanda ıkı kaybım var demıyorum ıkı evladımı kaybettım demıyorum ıkı melek kazandım kaybım degıl kazancım varrrr cok sukur gelecgını bıle bılmedıklerı o bebeklerını gozume sokan ınsanlardan bır sıfır ondeyım ben cenntte bekleyen melek lerım var benım....vakıt uzulme vaktı degıl vakır sukretme vaktı sabır dıleme vaktı cok sukur cok sukur cok sukur bugunlerıme dıyorum cok sukur...pasamcım ve dıger arkadasım allah hepımıze sabrımızı versın ıns.yaradandan nolur umudumuzu kesmeyelım belkı benım haddıme degıl akıl vermek ama nkopun da dedgı gıbı buyuk cumlelerden kacalım acıyla bılmeden buyuk konusmayalım degılmı guzel durumumuzu kotuye cevırmeylım bır laf basımıza neler getırır neler bılmeden oyuzden hep sukur olsun ıcımızde...
günaydın kızlar:)
tarfiil cnm çok geçmiş olsun ne diimm üzüldüm neden kaybettiklerin araştırıldımı cnm
umarım tüpbebeğe gerek kalmadan hamiş kalırsın...
günaydın kızlar:)
tarfiil cnm çok geçmiş olsun ne diimm üzüldüm neden kaybettiklerin araştırıldımı cnm
umarım tüpbebeğe gerek kalmadan hamiş kalırsın...
Canım seni pgt ile tüp bebek yapanlar topiğinde birkaç kez okumuştum. Gerçekten zor. İnsanı en çok yıkan da önlemler alındığı halde tekrar aynı şeyleri yaşamak oluyor. Benim de 4. hamileliğimde innohep iğne oluyordum. Coraspin, folbiol(5 aydır), progestan200x2 kullandım. Benim 25 haftalık kaybım olduğu için (gerçiilk bebeğim 8 haftalık düşmüştü) aklımın ucundan bile geçmemişti kalp atışlarını duyamayacağım. Rahatça uzandım masaya. Doktor baktı ama göremedim bir de vajinal bakalım dedi ama yine görünmüyor dedi. Ağlamaya başladım. Hemen kendi özelde gittiğim doktoru aradım o da aynı şeyleri söyledi. Bir hafta bekledik ama lekem geldi ben o ara ilaçlarımı kullandım ama sorun değişmedi. Kürtajla alınıp genetiğe ve patolojiye yönlendirildi.Temiz çıktı ama 20 hücrede bakılmış. Sen bu genetik tahlillerini yaptırmadın mı?msjım yarım çıkmış kızlar yaaa neyse gerisini yeniden tamamlayayaım
3. düşükten sonra araştırılma yapıldı kromozom normal eşimin tahlilleri normal histereskopi yapıldı rahimdede sorun yok sadece trombofili testinde kan pıhtılaşması çıktı bi yandan çok sevindim sorun bulundu nasılsa doğru tedaviyle kucağıma alacaktım nasılsa
yine son düşüğümden birbuçuk sene olmayınca aşılamaya gideceğim ay müjdeli haberi almıştım.geçen sene hazirandaydı hemen dra gittim kan sulandırıcı iğne yazdı hergün göbekten yapıyordum progesteron içeren jel ve iğnemide oluyodum yani tıbbi olarak yapılması gereken herşey yapılmıştı ama 6. haftada yine lekelenme başladı ve 1 hafta dayandı yavrum düştü sonunda .....
drumda artık tedaviye rağmen düşüyorsa bebek sağlıksız olduğu için düşüyor dedi ve pgtli tüp bbek önerdi yada sağlıklıyı tutturana kadar düşük yapmaaya devam etceksin dedi
işte kızlar benim hikayemde böyle ramazandan sonra hamile kalamazsam tüp bebeke başlıycam ekim gibi
Canım seni pgt ile tüp bebek yapanlar topiğinde birkaç kez okumuştum. Gerçekten zor. İnsanı en çok yıkan da önlemler alındığı halde tekrar aynı şeyleri yaşamak oluyor. Benim de 4. hamileliğimde innohep iğne oluyordum. Coraspin, folbiol(5 aydır), progestan200x2 kullandım. Benim 25 haftalık kaybım olduğu için (gerçiilk bebeğim 8 haftalık düşmüştü) aklımın ucundan bile geçmemişti kalp atışlarını duyamayacağım. Rahatça uzandım masaya. Doktor baktı ama göremedim bir de vajinal bakalım dedi ama yine görünmüyor dedi. Ağlamaya başladım. Hemen kendi özelde gittiğim doktoru aradım o da aynı şeyleri söyledi. Bir hafta bekledik ama lekem geldi ben o ara ilaçlarımı kullandım ama sorun değişmedi. Kürtajla alınıp genetiğe ve patolojiye yönlendirildi.Temiz çıktı ama 20 hücrede bakılmış. Sen bu genetik tahlillerini yaptırmadın mı?
evet canım malesef tam 4 kez yaşadım o acıyı en son düşüğüm üzerinden 1 sene geçti gebe kalamadım eylül ekime kadar olmazsada tüp bebek denemeyi düşünüyorum rabbim daha fazla aratmadan hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
merhaba canım hepimize geçmiş olsun rabbim bi daha yaşatmasın inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.....
sıkılmazsanız bende kısaca özetleyeyim durumumu ......ben 5 yıllık evliyim hemen bebek istemedik hap kullandım önce sanki olup olmayacağı bizim elimizdeymiş gibii neyse 4 ay sonra hapı bıraktım eşim korunmaya başladı ve o kadar dikkat ettiğimiz halde ben hamileydim 6 hafta dolunca dra gittik kese bebek var ama çok net değildi 10 gün sonrası kalp atışı için randevu verdiler gittim drun ilk kurduğu cümleyle havalara uçtum bebeklerim tek yumurta ikiziydi ama bi sorun vardı drumun yüz ifadesinden anlamıştım malesef kalp atışı yoktu yavrularımın ve 9. haftada kürtaj oldum ikiz gebeliklerde olabilir dediler araştırmadılar ondan sonra uzunca bi süre gebe kalamadım birbuçuk yıl sonra tekrar hamile kalmıştım çok mutluydum bu sefer olacak diyordum ama 6. haftada kanamam başladı ve düşük yaptım ve inanın omurgası ve göz noktaları belliydi yavrumun resmini çekmiştim hala saklıyorum o hali bile çok güzeldi....
ve bundan sonraki 3. ayda tekrar hamileydim bu sefer gerçekten çok umutluydum bebeğimin kalp atışı vardı ama 2. kontrolde 9. haftada kalp atışı yine durmuştu meleğimin bi yıkım daha 3.düşükten sonra
hayırlı cumalar arkadaşlar allah kabul ederse hepimize dualar okudum yasin okudum ellerimi açıp yalwardım allaha.....
canım çok çok geçmiş olsun inan okurken göz yaşlarımı utamadım içim ürperdi ALLAH sana küç kuvvet versin kelimeler düğümlendi kaldı..benim bebeğimide sollandırdılar 5 aylıkken beyin gelişmediği için 2009zun eylülünde ve kasımda tekrar hamile kaldım bebeğim 28 haftalık doğdu 1030 grdı ve 2,5 ay küvezde kaldı çok zor günlerdi ve hastaneden çıktı eve geldi gayet sağlıklı ameliyat oldu poposunda hemanjiom vardı ama çok şükür atlattık..ALLAH başka acı göstermesin...
arkadaşlar ben giremeyeli sayfa epey ilerlemiş.esmeray çok çok sevindim.rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizden birilerini hamile kalması içimde solmaya yüz tutan ümit çiçeklerini yeşertiyor.rabbim bu mübarek günlerde hepimizin dualarını kabul eder inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?