Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güzel arkadaşlarım, bizler en çok dualara sığınıyor, dualarımızla güç buluyoruz.
***Bnm bildiğim bazı şeyler vardı. Dün arkadaşlarımın da bir sohbetine şahit oldum sabretmekle alakalı. bn tam algılayamadım açıkcası.
'' Sabır dilemekten ziyade güç dilemek gerekiyor, sabrettikçe dert büyür '' gii bir tabir kullandılar. Bzm de malum hep dileğimiz sabır.. Birileri bişeyler biliyorsa açıklayabilir mi sayfamızda Allah rızası için?
bn kafama taktım açıkcası.
***Bir de ''şükretme ve hamdetme'' durumu var.
Bunun ikisinin farklı olduğu, şükrün iyi şeylere yapılması gerektiği, hamdetmenin de musibet ve belalarda daha çok işe yaradığı gibi bi ifade mevcut.
bn biraz araştırdım; '' Hamd ve şükrün karıştırılmaması gerekir. Şükür(bulunduğumuz)halin devamını getirir, hamd ise hal ile birlikte belanın defi için söylenir. ...'' gibi bir sonuç çıktı ortaya.
Sizden de araştırmanızı, çevrenizde bilen varsa sormanızı rica ediyorum. Bunun bir doğrusu varsa öğrenelim. Birbirimize de öğretelim.
sizi seviyorummmmmmmmmm:)
Güzel arkadaşlarım, bizler en çok dualara sığınıyor, dualarımızla güç buluyoruz.
***Bnm bildiğim bazı şeyler vardı. Dün arkadaşlarımın da bir sohbetine şahit oldum sabretmekle alakalı. bn tam algılayamadım açıkcası.
'' Sabır dilemekten ziyade güç dilemek gerekiyor, sabrettikçe dert büyür '' gii bir tabir kullandılar. Bzm de malum hep dileğimiz sabır.. Birileri bişeyler biliyorsa açıklayabilir mi sayfamızda Allah rızası için?
Bunun ikisinin farklı olduğu, şükrün iyi şeylere yapılması gerektiği, hamdetmenin de musibet ve belalarda daha çok işe yaradığı gibi bi ifade mevcut.
bn biraz araştırdım; '' Hamd ve şükrün karıştırılmaması gerekir. Şükür(bulunduğumuz)halin devamını getirir, hamd ise hal ile birlikte belanın defi için söylenir. ...'' gibi bir sonuç çıktı ortaya.
Sizden de araştırmanızı, çevrenizde bilen varsa sormanızı rica ediyorum. Bunun bir doğrusu varsa öğrenelim. Birbirimize de öğretelim.
ben yeni okudum yazdıklarınızı...yüreğinizdekileri yaşadıklarınızı en acı halini elbet siz bilirsiniz ama eminim çok zor günler yaşadınız..sizin herşeyden sonra Allah'a sığınışınız ve dualarınızda çok güzel ve anlamlı..Allah inşallah bundan sonra kızınız,eşiniz ve acınızı paylaşan tüm sevdiklerinize mutlu,aydınlık günler gösterir..sevgiyle kalın,mutlu olun inşallah...
canım sabır konusu bilmem ama benim annem de der bana hastalıkta olsun musibetlerde olsun bunada şükür denmezmiş hamdetmemiz gerekirmiş ama ağız alışkanlığı yineede bunada şükür diyoz hep
Canım doğrusu budur diye bir iddiam yok ama bildiğimi söyleyeyim.
Hamd; bütün nimetleri,hayrı,şerri Allah'ın yarattığına,gönderdiğine inanmaktır. Şükür ise teşekkür etmektir. Yani her şükür hamddır ama her hamd şükür değildir.
Sıkıntılı durumlarda hamd etmek gerekir.Mesela hastasındır ve nasılsın diyene hamdolsun dersin,şükürler olsun dersen halimden memnunum gibi bir anlam çıkar ortaya. Durum sıkıntılıdır ama kalben bu sıkıntı Allah'tan geldi diye inanırsın ve hamdolsun diye dile getirirsin.
Şükretmek vaziyetin devamını istemektir.
Yani ; ''çok şükür kızım çok başarılı bir öğrenci' , 'çok şükür kocam bir melek' gibisinden :)
Topiğin ana konusu açısından bakarsak,şu duruma,kayıplarımıza hamdolsun demeliyiz;
bebekleri kucaklayıp mıncıklamak nasip olunca:) şükredeceğiz (innnşallaah:)
Sabır mı güç mü konusuna gelince,şahsen benim lügatımda sabır dayanma gücüdür,yani güçtür.
Ama duruma göre farklılık gösterir mi gibisindende bir düşüncem oluşmadı değil hani.
Karşımdaki olumsuzluğa sabredeceğime bu olumsuzlukla başedecek,yenecek gücüm mü olsa acaba :)
Yine de duruma göre değişiyor işte.
Elinden gelen bir şey yoksa sabredeceksin,yapalıcak bir şey varsada güç isteyip yeneceksin diye bitiriyorum. İyice kafanı karıştırmamışımdır inşallah :)
Hamd; bütün nimetleri,hayrı,şerri Allah'ın yarattığına,gönderdiğine inanmaktır. Şükür ise teşekkür etmektir. Yani her şükür hamddır ama her hamd şükür değildir.
Sıkıntılı durumlarda hamd etmek gerekir.Mesela hastasındır ve nasılsın diyene hamdolsun dersin,şükürler olsun dersen halimden memnunum gibi bir anlam çıkar ortaya. Durum sıkıntılıdır ama kalben bu sıkıntı Allah'tan geldi diye inanırsın ve hamdolsun diye dile getirirsin.
Yani ; ''çok şükür kızım çok başarılı bir öğrenci' , 'çok şükür kocam bir melek' gibisinden :)
Topiğin ana konusu açısından bakarsak,şu duruma,kayıplarımıza hamdolsun demeliyiz;
Sabır mı güç mü konusuna gelince,şahsen benim lügatımda sabır dayanma gücüdür,yani güçtür.
Ama duruma göre farklılık gösterir mi gibisindende bir düşüncem oluşmadı değil hani.
Karşımdaki olumsuzluğa sabredeceğime bu olumsuzlukla başedecek,yenecek gücüm mü olsa acaba :)
Elinden gelen bir şey yoksa sabredeceksin,yapalıcak bir şey varsada güç isteyip yeneceksin diye bitiriyorum. İyice kafanı karıştırmamışımdır inşallah :)
Gerçekten çok güzel izah etmişsin canım...
Bu arada kızlar dün bir duaya gittim. Hatim duası da yapıldı içimden sizler için de dua ettim bu mübarek günlerin hürmetine Allah kabul eder inşallah...
Allah kabul etsin cehenebemmm:)
Görüşemedik, nasılsın, kafan, ruhun, vücudun?
Oyhhh topiğe güneş doğmuşşşşş.
Hoşgeldin hayatım.
bizi ihmal etme olur mu bu kadar uzun süre, bi daha. Zerdal da hamile bu arada. Allahım arkadaşlarımıza da bizlere de mutlu sonlu , sorunsuz hamilelikler doğumlar bebekler nasip etisn:)
Canım bu aralar yumurtlama günüm. Günaşırı meselesi bizde hep sorun olur. Bilmiyorum olmuş mudur korunmadık bu ay. Bu aralar geçen seneyi yaşıyorum. Geçen sene 18 haziranda kanamam, 20 haziranda da suyum gelmişti. 22 haziranda da doğum yapmıştım. Geçen sene bu zamanlar şöyle olmuştu böyle olmuştu diye sürekli düşünmekten kendimi alamıyorum.
Sen bıraktın di mi korunmayı? Yumurtlama günlerini takip edebildin mi?
Yarın okulumda ilşiğimi kesip yeni okula gideceğim inşallah... Hayatımın değişimi çok hızlı...
chnb yeni işin hayırlı uğurlu olsun.inşallah güzel paylaşımlar yaşayacağın huzurlu bir ortam olur.işyeri değişikliğinin ne kadar zor olduğu bizzat tecrübe edilmiştir.
canım benim teselli için ne söylesem boş.hesaplama,gün sayma artık geleceğe bak desemde sayacağını biiyorum.her yıldönümünde bunları yaşayacağız.benimde bugün 110.gün oldu.gün saymktan kendimi alamıyorum.111 gün önce karnımdaydı.aynaya bakıyorum karnım şişti.hep aklımda.canım imtihanımız çok büyük ve zor ama emin ol mükafatı daha büyük.bu dünya zaten geçici.bak peygamber efendimizin kaç çocuğu vefat etmiş.bizim imtihanımız öyle nasip olan bir imtihan değil.rabbim hepimize layıkıyla imtihanımzı verebilmeyi nasip etsin.en kısa zamanda önce karnın sonra kucağın dolsun inşallah.
eltin ne yaptı.nasıl?ben neden bunlrı yaşadım acaba diye bir düşünce aklıma gelirse hemen eltin aklıma geliyor.vesveseleri kendimden uzaklaştırmada onuda düşünüyor ve ona da dua ediyorum.
chnb sende hangi pıhtılaşma faktörü çıktı.
bende faktör 5 leiden heterozigot çıkı.sebebi kesin bu denilemez birçok faktör olabilir dendi.tekrar gebelik olursa kan sulandırıcı iğne olmam gerekiyormuş.gene kafamda soru işaretleri uçuşuyor.
İnşallah okulum ve idarem iyidir. Eski idarem durumlarımı biliyordu şimdi yeni idareye dert anlat yeniden. Beni en çok sıkan bu durum yoksa öğrenci her yerde öğrenci, öğretmen her yerde öğretmen.
Diğer dediklerinin de hepsine katılıyorum.
Bu arada kardeşimin eltisiydi canım. Sanırım 9 Martta kaybetti o da kızını. İnşallah Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eder... İşte böyle...
FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.
Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)
Protein S 24 çıkmış. (60-130)
Protein c 115,1 çıkmış. (70-140)