paşam Allah sabırlar versin banada yenemin bebeğni uzattılar sev diye birden hüngür hüngür hıçkırıklara boğuluklara agladım çok zor
inş. cenette elimizden tutarlar
canım tekrardan başın sag olsun ben bile 3 bebek dogrudum göstermediler bana görürüsünde aklından çıkmaz diye ilk oglumu dogurdum doktora dedim görmek istemiyor doktor ba istesende göstermem dedi hatta dedim saglıklımıydı dedin ölü bebegi ne yapıcan ne soruyosun dedi o lafı canımı çok acıttı
ikinci oglumu yatakta dogurdum kaynanam vardı eşim yanımda kaynanama dedim anne bebek kıopırdıyomu banamı öyle geliyo dedim baktı ah yavrum can çekişiyo dedi her suratına baktıgımda aklıma gelir kaynanamın dedigi için yanar o yüzden
bakıcam dedim bak karışmam dedi ama cesaret edemedim tam ettim bakıcam eşim çok yalvardı paşam canım hatrım için bakma dedi bende bakamadım ellerim gitmedi cesaret edemedim dedim şimdi bakarsan için acır dedi bakmadım
üçüncüsünde dogum ettim onuda göstermediler beni dogurttular acil hasta geldi onu doguma aldılar dogum masasında öyle bakarken canım ömürüm gözüme takıldı ah yavrum yemyeşil örtünün üstünde üstü kapalı yatıyodu gazlı bezle sarmışlardı ah ömürüm nede güzeldin dedim kedi nasıl cigere bakıyo öyle baktım küçücüktü mevlam affetsin dedim ne yalan diyim rabbim bunu bari almasaydın benden dedim içim acıyo rabbim bu nasıl geçer dedim
doktor farketti baktıgımı kızdı ne bakıyosun dedi bedenim dogum masasında yatıyo doktora çok yalvardım ne olur bir işgne vurda beni yavrularımın yanına yolla dedim içimin acısında bana sen daha çok dogum edersin üzülme dedi yaşın genç dedi benim kızım öldü bir bayan erkek dogurdu öyle bir seyrettimki oglunu sormayın öyle aglıyodu ah dedim bende göürümüydümmü acaba dedi adama etmedigim kalmadı agladım bagırdım doktyora sagolsun kızmadı kadın bir bagırdı adam coştu ıkın sana diye okadar kötü bagırdıki korktum meyerse aglamama dayanamadı galiba hiç kızmadı bana
tek dedigim dogumdan sonra odaya götürdüler kaynanam geldi odaya aglıyo sakın dedim aglama aglıyosanda git burdan kimseyi görmek istemiyorum dedim çok kızdım tamam dedi aglamıyorum okadar kendimi tuttumki aglamamak için taki kendi annemin sesini duyana kadar garibim beni duyunca fenalaşmış
çok aglaştık sonra kendi kendime düşünmeye başladın 2 acı gördün gene olur dedim bunumu atlatamıcam dedim aglamamak için aklıma neler geldi taki eve gelene kadar eve gelicez sskdan çıktık kapısından arkamı döndüm ey koca ssk gene yaktım yüregimi gene aldın bebegimi dedim ellerim bom boş çıktım gene dedim eşim kızdı aglama vardrı bundada bir hayır dedi eve geldik sagolsun beni duşa soktu beni yıkadı çocuk gibi giydirdi zorla güldüm eşi,m sevindi ha şöyle dedi sakın aglama takdir dedi aman dedim ne aglamıcam bak aglıyomuyum dedim ama nasıl aglama bende varmış gözyaşlarım sel oldu sesime kaynanam geldi eşim eliyle işmar etti git gelme anne diye çok aglaştık söz ver bana dedi aglama yok dedi sabır canım sabır dedi ben bile üzülüyorum ama elimizden bişey gelmiyo dedi
eşimin yanında şirinlikler yapıyorum sırf o üzülmesin diye ama bazende yakalanıyorum evladımı çok özledim tek korkum ya hamile kalırsam gene kayıplar yaşarsam elim ayagım baglı o yüzden hastaneden çıktım eve geldigimde yatakodasında arkadaşların yazdıklarına baktım çok agladım arayan benle agladı hıçkırıklara bürünerek
eltim kızıyla geldi içeri girdi geçmiş olsun dedi içeri girdi 10 dakika oturdu oturmadı gitti dip dot biz onunla küstük kavgalıydık anlaşamadıgımızdan kaynanama demiş gelmicektimde annem zor la yolladı gelmeseydin kardeşim sanamı ihtiyacım var
rabbime havale ettim ben onu
canım hangi zihniyet sana onu gösterdi ben kızımı gördüm gözümü kapıtıyım gözümün önüne geliyo seninkide aylı günlü bebek çok zor olmuştur keşke bakmasaydın be kardeşim inan çok pişmanım kızımı gördügüme 2 oglumu görmedim acım çoktu ama bu kızı gördügümdenmi nedir canım daha yandı
dualarına en içten amin diyorum canım rabbim tez zamanda hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallah.......
bende 4 düşük ama 5 bebeğimi kaybettim ilk gebeliğim ikizdi o kadar zorki anlatmaya kelimer yetersiz kalıyo ve kimse yaşadıklarımızı anlayamıyor sadece aynı şeyi yaşayan bizler birbirimizi anlıyoruz rabbim hepimize sabır versin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah yüreğim acıyor kanıyor çok zor çokkk
canım seninde başın sagolsun mevlam bir daha elem keder göstermesin işşallah
noolur dertlerimizi kıyaslamayalım.
ne '' şöyle olsaydı dayanamazdım, ölürdüm'' diyelim; ne de başkasını kendimizden şanslı görelim...
Hepimiz biliyoruz ki herkesin derdi kendine büyük. ilkokul çocuğu 1 lirasını kaybettiğinde üzülürken, biz 1 milyar kaybedince üzülürüz. çocuğu suçlayabilirmiyiz üzüldü diye.. o da ona zor.
...
Bn oğlumda bi kere hareket hissedemedim de, dedim ki;'' bu da ölürse dayanamam, doğurmam da, onla birlikte ölürüm, alamazsınız onu bnden, vermem''.
meğer beklediğimden daha zor bir imtihan bekliyormuş bni.
Nooldu? Önce karnımdan aldılar, sonra da tümden bnden aldılar. Yani içimden çıkarmama , onunla ölme gibi bi ihtimal bırakmadılar bana.
....
demek ki neymiş? Dayanılırmış. Başa ne gelirse dayanılırmış (Allahın izniyle tabii). Anlamış oldum böylece. Biraz ağır bi ders oldu ama, anladım.
Sabır.. şükür... dua.. paşam. Noolur parçalama kendini. İddialı cümleler kurma canım bnm. Her kelımende 2 defa düşün. Geçecek Allahın izniyle..
Bunları elini tutup gözüne bakarak söylemek isterdim ama idare edeceğiz:)
töbe haşa canım dertlerimiz kıyaslamadım sakın yanlış anlamayın ne olur benim yüzüme dogum ettim sen artık anne olamazsın rahim bebegi kabul etmiyo dediler bu son şansımdı öyle dediler ondan dedim ben 3 kere gebelik geçirdim yataga mahküm olarak iş güç hakgetire insanın etleri acırmı yat yata benim acıdı genede onada razıydım kıızm benle dursunda dedi dogum oldu doktorun biri bir daha deneme dedi digerleri çapaya yolladılar
bana hastanedei şefleri var dediki eşimle bana demekki rahim bebegi kabul etmedi olmaz gene dergib,i baktı suratımıza içim acıdı siz genede çapaya gidin bir araştırılsın dedi bişey çıkıcagını zannetmem ama dedi deneyin dedi ondan dedim benim şansım varmı yaradan bilir ama yeniden hamile kalınca gene ölürmü bebegim diye düşünmüyorum degilim hep ayını kolluyo ölen oglumda 4,5 aylıktı düştü kızımda ben ondan diyorum ben nerelere gidiyim kimlere dert yanayım ya genetikte birşey çıkmazsa doktor ya suratıma derse kusura bakmayın bir daha anne olamazsınız derse ben ne yaparım ondan tedirginim içim acıyo içim
eşim bile agzından çıkan laflara dikkat et dedi dilek kapısı açık olur tutar dedi ondan çok korkuyorum inan mazsın benim aklımdan ne geçerse çıkıyo inanmazsın belkim bazen kendimden çok korkuyorum
tek temennim salıklı hayırlı evlatlar önümde 2 secenek var ya mevlam kulum okadar sabır ettin bana şükretin secde ettin bunu içinde mükafatın bu deyim evlat hediye etmesi
yada kulum sana bu dünyada evlat yok ahirette evlatlarınla kavuşucan derse ben ne yaparım ne veririse rabbim hayırlısını verir biliyorum ama ne biliyim içim acıyo işşasllah geçicek zaman herşeyin ilaçı
inan saglıklı bir gebe görsem imreniyorum ne güzel alışverişe gidiyoılar herşeyi gün gün yaşıyolar diyorum ben hiç gezemdim hediyeler alamadım dedim varsın olsun almıyım dogunca alırım dedim ama olmadı
rahimi diktirdim 2 komşum geldi beni öyle yatınca görünce şaştılar kaldılar
dediler sen hep bölemi yatıyosun dediler kafamda yastık belimin altında yastık bacaklarımın arasında yastık bacaklarımın altında yastık bu ne diye acıyarak baktılar bana çok agırıma gitti
kendi annem burdaydı ozaman ben dedi dügüne gidicem arada gelin konturol edin kızımı dedi şey dediler yatıyo şimdi nasıl kapıyı açıcak biz gelmeyelim dedi sanki wc kalkmıyorum benim dostlarım iyi gün dostuymuş ben onu anladım kötü gün dostlarım belli oldu artık görüşmüyorum görünce bir merhaba tamam
işimde olmaz rabbim ne veriyosa saglıklısını versin işşallah karar verdim eger hamile kalıyım bir daha kimseye demicem
ozaman en azından içim acımaz degilmi sayılı kişiler bilicek çünkü benimle çok üzülüyolar dayanamıyorum o yüzden
kucagımıza bebk uzatan zıhnıyetler sırf kendı nefıslerını tatmın etmek ıcın yaparlar o hareketı ne senın bebgın umurlarındadır nede hıssettıklerın onlar yalnızca kendılerıne gore cok tatlı gelen bebıslerının baskalrı tarafından el ustunde tutulma arzusu sevdırme gayretıdır oysakı sana uzatılan herbebk senın caresızlıgının resmıdır ama bunu hıc bırı bılemez gozunun ıcıne bakarlar soka soka severler cocuklarını sen onların yanında yalnızca bı golgesındır o an...heracının bır mukafatı vardır ben acıma alıstım arkadaslar hemde cok kısa bı zmanda ıkı kaybım var demıyorum ıkı evladımı kaybettım demıyorum ıkı melek kazandım kaybım degıl kazancım varrrr cok sukur gelecgını bıle bılmedıklerı o bebeklerını gozume sokan ınsanlardan bır sıfır ondeyım ben cenntte bekleyen melek lerım var benım....vakıt uzulme vaktı degıl vakır sukretme vaktı sabır dıleme vaktı cok sukur cok sukur cok sukur bugunlerıme dıyorum cok sukur...pasamcım ve dıger arkadasım allah hepımıze sabrımızı versın ıns.yaradandan nolur umudumuzu kesmeyelım belkı benım haddıme degıl akıl vermek ama nkopun da dedgı gıbı buyuk cumlelerden kacalım acıyla bılmeden buyuk konusmayalım degılmı guzel durumumuzu kotuye cevırmeylım bır laf basımıza neler getırır neler bılmeden oyuzden hep sukur olsun ıcımızde...
rabbime şükürler olsun tabiki mertebem okadar büyüdüki allahımın izniyle rabbimden geldi rabbime gitti elimizden bişey gelmiyo bebegim dursaydı belkim daha acı çekebilirdim belkim
mevlam bir daha acı göstermesin arkadaşın dedigi gibi dikiş attırdık bu durucak dedim ekim bebegi olucak kızım dedim dikiş var nasıl dogsun dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı malesef bir sancı bir ıkınma tamam gene dogurdum anlıcagınız bir daha hamile kalırsam hiç bir şeyi düşünmücem herşeyi oluruna bırakıcam o bunu şu bunu demiş deyip kafamı bozmucam
ben güçlü olmam lazımki yavrularımda güçlü olsun tek istedigim bu rabbim benim için ne hayırlıysa onu nasip et derim herseferinde bu kıza hamile kaldım insan sevinmezmi hep üzüldüm buda giderse ben ne yaparım oglumu dogurdum eşime dedim bebek faslı kapanmıştır birdaha dedim bebek düşünmüyorum kıza hamile kaldım mevlam istedikten sonra herşey oluyo 2 oglumdad okadar ugraşmama hamile kalamadım bunda bir kerede kaldım ozaman aklıma geldi rabbimden umudu kesmiştim eşime dedim 1 keredemi hamile kalıcam peh dedim oda taşın içinden yeşillik çıkaran rabbim dedi onumu yapamıcak bir duydum hamileyim rabbim affet senden umudu kestim diye çok yalvardım her namazdan sonra 2 rekat şükür namazı kıdım yavrum benle diye