• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

kucagımıza bebk uzatan zıhnıyetler sırf kendı nefıslerını tatmın etmek ıcın yaparlar o hareketı ne senın bebgın umurlarındadır nede hıssettıklerın onlar yalnızca kendılerıne gore cok tatlı gelen bebıslerının baskalrı tarafından el ustunde tutulma arzusu sevdırme gayretıdır oysakı sana uzatılan herbebk senın caresızlıgının resmıdır ama bunu hıc bırı bılemez gozunun ıcıne bakarlar soka soka severler cocuklarını sen onların yanında yalnızca bı golgesındır o an...heracının bır mukafatı vardır ben acıma alıstım arkadaslar hemde cok kısa bı zmanda ıkı kaybım var demıyorum ıkı evladımı kaybettım demıyorum ıkı melek kazandım kaybım degıl kazancım varrrr cok sukur gelecgını bıle bılmedıklerı o bebeklerını gozume sokan ınsanlardan bır sıfır ondeyım ben cenntte bekleyen melek lerım var benım....vakıt uzulme vaktı degıl vakır sukretme vaktı sabır dıleme vaktı cok sukur cok sukur cok sukur bugunlerıme dıyorum cok sukur...pasamcım ve dıger arkadasım allah hepımıze sabrımızı versın ıns.yaradandan nolur umudumuzu kesmeyelım belkı benım haddıme degıl akıl vermek ama nkopun da dedgı gıbı buyuk cumlelerden kacalım acıyla bılmeden buyuk konusmayalım degılmı guzel durumumuzu kotuye cevırmeylım bır laf basımıza neler getırır neler bılmeden oyuzden hep sukur olsun ıcımızde...

OY OY:43::43:
ne diyim bilemedim çok kötü oldumya inan gözyaşlarımı tutamadım sulugöz seni:53:neyse allah sabır versin benimde allah bağışlarsa iki bebeğim var onları kaybetme korkusunu hep yaşıyorum allah vermesinde çok kötü yaa bide sen ikisinide ard arda kaybetmişsin seni anlamak çok zor allah sabır versin gerçekten arkadaşlar çocuklarımızın kıymetini bilelim onlara bol bol sağlık için dua edelim allahımıza çok şükürki rabbim çocuklarım sağlıklı koşup oynuyorlar anne diyorlar sarılıp öpüyorlar şükürler olsun yarabbim böyle acı çeken yavrusunu kaybeden acılı anaların gönüllerine serinlik ihsan eylesin yarabbim çok acı:50::50::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:

Sen de mi yaşadın tarfil:(

Çok üzgünüm. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Sabrımız bol olsun, kucaklarımız sağlıklı bebeklerle dolsun:)

evet canım malesef tam 4 kez yaşadım o acıyı en son düşüğüm üzerinden 1 sene geçti gebe kalamadım eylül ekime kadar olmazsada tüp bebek denemeyi düşünüyorum rabbim daha fazla aratmadan hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

günaydın kızlar:)

tarfiil cnm çok geçmiş olsun ne diimm üzüldüm neden kaybettiklerin araştırıldımı cnm
umarım tüpbebeğe gerek kalmadan hamiş kalırsın...

paşam Allah sabırlar versin banada yenemin bebeğni uzattılar sev diye birden hüngür hüngür hıçkırıklara boğuluklara agladım çok zor
inş. cenette elimizden tutarlar
canım tekrardan başın sag olsun ben bile 3 bebek dogrudum göstermediler bana görürüsünde aklından çıkmaz diye ilk oglumu dogurdum doktora dedim görmek istemiyor doktor ba istesende göstermem dedi hatta dedim saglıklımıydı dedin ölü bebegi ne yapıcan ne soruyosun dedi o lafı canımı çok acıttı:14::14::14:ikinci oglumu yatakta dogurdum kaynanam vardı eşim yanımda kaynanama dedim anne bebek kıopırdıyomu banamı öyle geliyo dedim baktı ah yavrum can çekişiyo dedi her suratına baktıgımda aklıma gelir kaynanamın dedigi için yanar o yüzden:14::14::14:bakıcam dedim bak karışmam dedi ama cesaret edemedim tam ettim bakıcam eşim çok yalvardı paşam canım hatrım için bakma dedi bende bakamadım ellerim gitmedi cesaret edemedim dedim şimdi bakarsan için acır dedi bakmadım:14::14::14::14:üçüncüsünde dogum ettim onuda göstermediler beni dogurttular acil hasta geldi onu doguma aldılar dogum masasında öyle bakarken canım ömürüm gözüme takıldı ah yavrum yemyeşil örtünün üstünde üstü kapalı yatıyodu gazlı bezle sarmışlardı ah ömürüm nede güzeldin dedim kedi nasıl cigere bakıyo öyle baktım küçücüktü mevlam affetsin dedim ne yalan diyim rabbim bunu bari almasaydın benden dedim içim acıyo rabbim bu nasıl geçer dedim:14::14:doktor farketti baktıgımı kızdı ne bakıyosun dedi bedenim dogum masasında yatıyo doktora çok yalvardım ne olur bir işgne vurda beni yavrularımın yanına yolla dedim içimin acısında bana sen daha çok dogum edersin üzülme dedi yaşın genç dedi benim kızım öldü bir bayan erkek dogurdu öyle bir seyrettimki oglunu sormayın öyle aglıyodu ah dedim bende göürümüydümmü acaba dedi adama etmedigim kalmadı agladım bagırdım doktyora sagolsun kızmadı kadın bir bagırdı adam coştu ıkın sana diye okadar kötü bagırdıki korktum meyerse aglamama dayanamadı galiba hiç kızmadı bana :14::14::14::14:tek dedigim dogumdan sonra odaya götürdüler kaynanam geldi odaya aglıyo sakın dedim aglama aglıyosanda git burdan kimseyi görmek istemiyorum dedim çok kızdım tamam dedi aglamıyorum okadar kendimi tuttumki aglamamak için taki kendi annemin sesini duyana kadar garibim beni duyunca fenalaşmış :14::14::14:çok aglaştık sonra kendi kendime düşünmeye başladın 2 acı gördün gene olur dedim bunumu atlatamıcam dedim aglamamak için aklıma neler geldi taki eve gelene kadar eve gelicez sskdan çıktık kapısından arkamı döndüm ey koca ssk gene yaktım yüregimi gene aldın bebegimi dedim ellerim bom boş çıktım gene dedim eşim kızdı aglama vardrı bundada bir hayır dedi eve geldik sagolsun beni duşa soktu beni yıkadı çocuk gibi giydirdi zorla güldüm eşi,m sevindi ha şöyle dedi sakın aglama takdir dedi aman dedim ne aglamıcam bak aglıyomuyum dedim ama nasıl aglama bende varmış gözyaşlarım sel oldu sesime kaynanam geldi eşim eliyle işmar etti git gelme anne diye çok aglaştık söz ver bana dedi aglama yok dedi sabır canım sabır dedi ben bile üzülüyorum ama elimizden bişey gelmiyo dedi:14::14:eşimin yanında şirinlikler yapıyorum sırf o üzülmesin diye ama bazende yakalanıyorum evladımı çok özledim tek korkum ya hamile kalırsam gene kayıplar yaşarsam elim ayagım baglı o yüzden hastaneden çıktım eve geldigimde yatakodasında arkadaşların yazdıklarına baktım çok agladım arayan benle agladı hıçkırıklara bürünerek :14::14:eltim kızıyla geldi içeri girdi geçmiş olsun dedi içeri girdi 10 dakika oturdu oturmadı gitti dip dot biz onunla küstük kavgalıydık anlaşamadıgımızdan kaynanama demiş gelmicektimde annem zor la yolladı gelmeseydin kardeşim sanamı ihtiyacım var:47::47:rabbime havale ettim ben onu:14::14::14::14:

canım hangi zihniyet sana onu gösterdi ben kızımı gördüm gözümü kapıtıyım gözümün önüne geliyo seninkide aylı günlü bebek çok zor olmuştur keşke bakmasaydın be kardeşim inan çok pişmanım kızımı gördügüme 2 oglumu görmedim acım çoktu ama bu kızı gördügümdenmi nedir canım daha yandı:14::14::14::14:
dualarına en içten amin diyorum canım rabbim tez zamanda hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallah.......

bende 4 düşük ama 5 bebeğimi kaybettim ilk gebeliğim ikizdi o kadar zorki anlatmaya kelimer yetersiz kalıyo ve kimse yaşadıklarımızı anlayamıyor sadece aynı şeyi yaşayan bizler birbirimizi anlıyoruz rabbim hepimize sabır versin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah yüreğim acıyor kanıyor çok zor çokkk
canım seninde başın sagolsun mevlam bir daha elem keder göstermesin işşallah:14::14:
:(

noolur dertlerimizi kıyaslamayalım.

ne '' şöyle olsaydı dayanamazdım, ölürdüm'' diyelim; ne de başkasını kendimizden şanslı görelim...

Hepimiz biliyoruz ki herkesin derdi kendine büyük. ilkokul çocuğu 1 lirasını kaybettiğinde üzülürken, biz 1 milyar kaybedince üzülürüz. çocuğu suçlayabilirmiyiz üzüldü diye.. o da ona zor.

...

Bn oğlumda bi kere hareket hissedemedim de, dedim ki;'' bu da ölürse dayanamam, doğurmam da, onla birlikte ölürüm, alamazsınız onu bnden, vermem''.

meğer beklediğimden daha zor bir imtihan bekliyormuş bni.

Nooldu? Önce karnımdan aldılar, sonra da tümden bnden aldılar. Yani içimden çıkarmama , onunla ölme gibi bi ihtimal bırakmadılar bana.

....

demek ki neymiş? Dayanılırmış. Başa ne gelirse dayanılırmış (Allahın izniyle tabii). Anlamış oldum böylece. Biraz ağır bi ders oldu ama, anladım.

Sabır.. şükür... dua.. paşam. Noolur parçalama kendini. İddialı cümleler kurma canım bnm. Her kelımende 2 defa düşün. Geçecek Allahın izniyle..

Bunları elini tutup gözüne bakarak söylemek isterdim ama idare edeceğiz:)
töbe haşa canım dertlerimiz kıyaslamadım sakın yanlış anlamayın ne olur benim yüzüme dogum ettim sen artık anne olamazsın rahim bebegi kabul etmiyo dediler bu son şansımdı öyle dediler ondan dedim ben 3 kere gebelik geçirdim yataga mahküm olarak iş güç hakgetire insanın etleri acırmı yat yata benim acıdı genede onada razıydım kıızm benle dursunda dedi dogum oldu doktorun biri bir daha deneme dedi digerleri çapaya yolladılar :14::14:bana hastanedei şefleri var dediki eşimle bana demekki rahim bebegi kabul etmedi olmaz gene dergib,i baktı suratımıza içim acıdı siz genede çapaya gidin bir araştırılsın dedi bişey çıkıcagını zannetmem ama dedi deneyin dedi ondan dedim benim şansım varmı yaradan bilir ama yeniden hamile kalınca gene ölürmü bebegim diye düşünmüyorum degilim hep ayını kolluyo ölen oglumda 4,5 aylıktı düştü kızımda ben ondan diyorum ben nerelere gidiyim kimlere dert yanayım ya genetikte birşey çıkmazsa doktor ya suratıma derse kusura bakmayın bir daha anne olamazsınız derse ben ne yaparım ondan tedirginim içim acıyo içim :14::14:eşim bile agzından çıkan laflara dikkat et dedi dilek kapısı açık olur tutar dedi ondan çok korkuyorum inan mazsın benim aklımdan ne geçerse çıkıyo inanmazsın belkim bazen kendimden çok korkuyorum:14::14::14: tek temennim salıklı hayırlı evlatlar önümde 2 secenek var ya mevlam kulum okadar sabır ettin bana şükretin secde ettin bunu içinde mükafatın bu deyim evlat hediye etmesi :69::69:yada kulum sana bu dünyada evlat yok ahirette evlatlarınla kavuşucan derse ben ne yaparım ne veririse rabbim hayırlısını verir biliyorum ama ne biliyim içim acıyo işşasllah geçicek zaman herşeyin ilaçı:59::59::59:inan saglıklı bir gebe görsem imreniyorum ne güzel alışverişe gidiyoılar herşeyi gün gün yaşıyolar diyorum ben hiç gezemdim hediyeler alamadım dedim varsın olsun almıyım dogunca alırım dedim ama olmadı:14::14:

rahimi diktirdim 2 komşum geldi beni öyle yatınca görünce şaştılar kaldılar:53::53:dediler sen hep bölemi yatıyosun dediler kafamda yastık belimin altında yastık bacaklarımın arasında yastık bacaklarımın altında yastık bu ne diye acıyarak baktılar bana çok agırıma gitti:14::14:kendi annem burdaydı ozaman ben dedi dügüne gidicem arada gelin konturol edin kızımı dedi şey dediler yatıyo şimdi nasıl kapıyı açıcak biz gelmeyelim dedi sanki wc kalkmıyorum benim dostlarım iyi gün dostuymuş ben onu anladım kötü gün dostlarım belli oldu artık görüşmüyorum görünce bir merhaba tamam :57::57::57:işimde olmaz rabbim ne veriyosa saglıklısını versin işşallah karar verdim eger hamile kalıyım bir daha kimseye demicem :14::14::14::14:ozaman en azından içim acımaz degilmi sayılı kişiler bilicek çünkü benimle çok üzülüyolar dayanamıyorum o yüzden:59::59::59:
kucagımıza bebk uzatan zıhnıyetler sırf kendı nefıslerını tatmın etmek ıcın yaparlar o hareketı ne senın bebgın umurlarındadır nede hıssettıklerın onlar yalnızca kendılerıne gore cok tatlı gelen bebıslerının baskalrı tarafından el ustunde tutulma arzusu sevdırme gayretıdır oysakı sana uzatılan herbebk senın caresızlıgının resmıdır ama bunu hıc bırı bılemez gozunun ıcıne bakarlar soka soka severler cocuklarını sen onların yanında yalnızca bı golgesındır o an...heracının bır mukafatı vardır ben acıma alıstım arkadaslar hemde cok kısa bı zmanda ıkı kaybım var demıyorum ıkı evladımı kaybettım demıyorum ıkı melek kazandım kaybım degıl kazancım varrrr cok sukur gelecgını bıle bılmedıklerı o bebeklerını gozume sokan ınsanlardan bır sıfır ondeyım ben cenntte bekleyen melek lerım var benım....vakıt uzulme vaktı degıl vakır sukretme vaktı sabır dıleme vaktı cok sukur cok sukur cok sukur bugunlerıme dıyorum cok sukur...pasamcım ve dıger arkadasım allah hepımıze sabrımızı versın ıns.yaradandan nolur umudumuzu kesmeyelım belkı benım haddıme degıl akıl vermek ama nkopun da dedgı gıbı buyuk cumlelerden kacalım acıyla bılmeden buyuk konusmayalım degılmı guzel durumumuzu kotuye cevırmeylım bır laf basımıza neler getırır neler bılmeden oyuzden hep sukur olsun ıcımızde...

rabbime şükürler olsun tabiki mertebem okadar büyüdüki allahımın izniyle rabbimden geldi rabbime gitti elimizden bişey gelmiyo bebegim dursaydı belkim daha acı çekebilirdim belkim:59::59:mevlam bir daha acı göstermesin arkadaşın dedigi gibi dikiş attırdık bu durucak dedim ekim bebegi olucak kızım dedim dikiş var nasıl dogsun dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı malesef bir sancı bir ıkınma tamam gene dogurdum anlıcagınız bir daha hamile kalırsam hiç bir şeyi düşünmücem herşeyi oluruna bırakıcam o bunu şu bunu demiş deyip kafamı bozmucam:59::59::59:ben güçlü olmam lazımki yavrularımda güçlü olsun tek istedigim bu rabbim benim için ne hayırlıysa onu nasip et derim herseferinde bu kıza hamile kaldım insan sevinmezmi hep üzüldüm buda giderse ben ne yaparım oglumu dogurdum eşime dedim bebek faslı kapanmıştır birdaha dedim bebek düşünmüyorum kıza hamile kaldım mevlam istedikten sonra herşey oluyo 2 oglumdad okadar ugraşmama hamile kalamadım bunda bir kerede kaldım ozaman aklıma geldi rabbimden umudu kesmiştim eşime dedim 1 keredemi hamile kalıcam peh dedim oda taşın içinden yeşillik çıkaran rabbim dedi onumu yapamıcak bir duydum hamileyim rabbim affet senden umudu kestim diye çok yalvardım her namazdan sonra 2 rekat şükür namazı kıdım yavrum benle diye :14::14::14::14::14:

tarfiil cnm çok geçmiş olsun ne diimm üzüldüm neden kaybettiklerin araştırıldımı cnm

merhaba canım hepimize geçmiş olsun rabbim bi daha yaşatmasın inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.....

sıkılmazsanız bende kısaca özetleyeyim durumumu ......ben 5 yıllık evliyim hemen bebek istemedik hap kullandım önce sanki olup olmayacağı bizim elimizdeymiş gibii neyse 4 ay sonra hapı bıraktım eşim korunmaya başladı ve o kadar dikkat ettiğimiz halde ben hamileydim 6 hafta dolunca dra gittik kese bebek var ama çok net değildi 10 gün sonrası kalp atışı için randevu verdiler gittim drun ilk kurduğu cümleyle havalara uçtum bebeklerim tek yumurta ikiziydi ama bi sorun vardı drumun yüz ifadesinden anlamıştım malesef kalp atışı yoktu yavrularımın ve 9. haftada kürtaj oldum ikiz gebeliklerde olabilir dediler araştırmadılar ondan sonra uzunca bi süre gebe kalamadım birbuçuk yıl sonra tekrar hamile kalmıştım çok mutluydum bu sefer olacak diyordum ama 6. haftada kanamam başladı ve düşük yaptım ve inanın omurgası ve göz noktaları belliydi yavrumun resmini çekmiştim hala saklıyorum o hali bile çok güzeldi....
ve bundan sonraki 3. ayda tekrar hamileydim bu sefer gerçekten çok umutluydum bebeğimin kalp atışı vardı ama 2. kontrolde 9. haftada kalp atışı yine durmuştu meleğimin bi yıkım daha 3.düşükten sonra

msjım yarım çıkmış kızlar yaaa neyse gerisini yeniden tamamlayayaım

3. düşükten sonra araştırılma yapıldı kromozom normal eşimin tahlilleri normal histereskopi yapıldı rahimdede sorun yok sadece trombofili testinde kan pıhtılaşması çıktı bi yandan çok sevindim sorun bulundu nasılsa doğru tedaviyle kucağıma alacaktım nasılsa

yine son düşüğümden birbuçuk sene olmayınca aşılamaya gideceğim ay müjdeli haberi almıştım.geçen sene hazirandaydı hemen dra gittim kan sulandırıcı iğne yazdı hergün göbekten yapıyordum progesteron içeren jel ve iğnemide oluyodum yani tıbbi olarak yapılması gereken herşey yapılmıştı ama 6. haftada yine lekelenme başladı ve 1 hafta dayandı yavrum düştü sonunda .....

drumda artık tedaviye rağmen düşüyorsa bebek sağlıksız olduğu için düşüyor dedi ve pgtli tüp bbek önerdi yada sağlıklıyı tutturana kadar düşük yapmaaya devam etceksin dedi

işte kızlar benim hikayemde böyle ramazandan sonra hamile kalamazsam tüp bebeke başlıycam ekim gibi

msjım yarım çıkmış kızlar yaaa neyse gerisini yeniden tamamlayayaım

3. düşükten sonra araştırılma yapıldı kromozom normal eşimin tahlilleri normal histereskopi yapıldı rahimdede sorun yok sadece trombofili testinde kan pıhtılaşması çıktı bi yandan çok sevindim sorun bulundu nasılsa doğru tedaviyle kucağıma alacaktım nasılsa

yine son düşüğümden birbuçuk sene olmayınca aşılamaya gideceğim ay müjdeli haberi almıştım.geçen sene hazirandaydı hemen dra gittim kan sulandırıcı iğne yazdı hergün göbekten yapıyordum progesteron içeren jel ve iğnemide oluyodum yani tıbbi olarak yapılması gereken herşey yapılmıştı ama 6. haftada yine lekelenme başladı ve 1 hafta dayandı yavrum düştü sonunda .....

drumda artık tedaviye rağmen düşüyorsa bebek sağlıksız olduğu için düşüyor dedi ve pgtli tüp bbek önerdi yada sağlıklıyı tutturana kadar düşük yapmaaya devam etceksin dedi

işte kızlar benim hikayemde böyle ramazandan sonra hamile kalamazsam tüp bebeke başlıycam ekim gibi
Canım seni pgt ile tüp bebek yapanlar topiğinde birkaç kez okumuştum. Gerçekten zor. İnsanı en çok yıkan da önlemler alındığı halde tekrar aynı şeyleri yaşamak oluyor. Benim de 4. hamileliğimde innohep iğne oluyordum. Coraspin, folbiol(5 aydır), progestan200x2 kullandım. Benim 25 haftalık kaybım olduğu için (gerçiilk bebeğim 8 haftalık düşmüştü) aklımın ucundan bile geçmemişti kalp atışlarını duyamayacağım. Rahatça uzandım masaya. Doktor baktı ama göremedim bir de vajinal bakalım dedi ama yine görünmüyor dedi. Ağlamaya başladım. Hemen kendi özelde gittiğim doktoru aradım o da aynı şeyleri söyledi. Bir hafta bekledik ama lekem geldi ben o ara ilaçlarımı kullandım ama sorun değişmedi. Kürtajla alınıp genetiğe ve patolojiye yönlendirildi.Temiz çıktı ama 20 hücrede bakılmış. Sen bu genetik tahlillerini yaptırmadın mı?

Canım seni pgt ile tüp bebek yapanlar topiğinde birkaç kez okumuştum. Gerçekten zor. İnsanı en çok yıkan da önlemler alındığı halde tekrar aynı şeyleri yaşamak oluyor. Benim de 4. hamileliğimde innohep iğne oluyordum. Coraspin, folbiol(5 aydır), progestan200x2 kullandım. Benim 25 haftalık kaybım olduğu için (gerçiilk bebeğim 8 haftalık düşmüştü) aklımın ucundan bile geçmemişti kalp atışlarını duyamayacağım. Rahatça uzandım masaya. Doktor baktı ama göremedim bir de vajinal bakalım dedi ama yine görünmüyor dedi. Ağlamaya başladım. Hemen kendi özelde gittiğim doktoru aradım o da aynı şeyleri söyledi. Bir hafta bekledik ama lekem geldi ben o ara ilaçlarımı kullandım ama sorun değişmedi. Kürtajla alınıp genetiğe ve patolojiye yönlendirildi.Temiz çıktı ama 20 hücrede bakılmış. Sen bu genetik tahlillerini yaptırmadın mı?

evet canım bütün önlemlere rağmen kaybetmek çok daha acı ve sanırım bebeğimi kucağıma alıp emzirene kadar gebelik ve bebeğimi kabullenemiycem gibime geliyor.....

bende kromozom analizi yaptırdım ama 20 hücrede bakılmış normal çıkmıştı son bebeğimide incelemeye göndermek istedim ama drum gerek yok dedi keşke gönderseymişim şimdi kafam çok daha karışık hem en azından sskdan faydalanabilirdim elimde rapor olsaydı ama drların gözardı ettiği şeyler bizim için maddi manevi yıkım oluyor

evet canım malesef tam 4 kez yaşadım o acıyı en son düşüğüm üzerinden 1 sene geçti gebe kalamadım eylül ekime kadar olmazsada tüp bebek denemeyi düşünüyorum rabbim daha fazla aratmadan hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Rabbim sabrını versin, kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun inşaallah arkadaşım.

Allahtan umut kesilmez. burada olmazsa asıl dünyada kazancımız çok çok ve de çok... inşaallah.

merhaba canım hepimize geçmiş olsun rabbim bi daha yaşatmasın inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.....

sıkılmazsanız bende kısaca özetleyeyim durumumu ......ben 5 yıllık evliyim hemen bebek istemedik hap kullandım önce sanki olup olmayacağı bizim elimizdeymiş gibii neyse 4 ay sonra hapı bıraktım eşim korunmaya başladı ve o kadar dikkat ettiğimiz halde ben hamileydim 6 hafta dolunca dra gittik kese bebek var ama çok net değildi 10 gün sonrası kalp atışı için randevu verdiler gittim drun ilk kurduğu cümleyle havalara uçtum bebeklerim tek yumurta ikiziydi ama bi sorun vardı drumun yüz ifadesinden anlamıştım malesef kalp atışı yoktu yavrularımın ve 9. haftada kürtaj oldum ikiz gebeliklerde olabilir dediler araştırmadılar ondan sonra uzunca bi süre gebe kalamadım birbuçuk yıl sonra tekrar hamile kalmıştım çok mutluydum bu sefer olacak diyordum ama 6. haftada kanamam başladı ve düşük yaptım ve inanın omurgası ve göz noktaları belliydi yavrumun resmini çekmiştim hala saklıyorum o hali bile çok güzeldi....
ve bundan sonraki 3. ayda tekrar hamileydim bu sefer gerçekten çok umutluydum bebeğimin kalp atışı vardı ama 2. kontrolde 9. haftada kalp atışı yine durmuştu meleğimin bi yıkım daha 3.düşükten sonra

Vardır bir hayır hepsinde de.. Eşinle birlikte Düşünce ve konuşmalarınıza dikkat edip, dua ve sabırla beklerseniz Allahın izniyle kazancınız büyük olacak inşaallah.

Bunun vadedildiğini biliyor ve teselliyi bunda buluyoruz. bu esnada da eminim ki hepimiz daha az ehli dünya oluyor, daha az günah işliyoruz. bn buna yürekten inanıyorum. Dünyaya fazla aldanmayanlarız bizler. Dinimizin de istediği bu zaten.

Ha bu dünyada kazanç yok mu? Tabi ki var, O ''ol'' demiş te ne olmamış?

Allah yardımcın olsun arkadaşım ve inşallah isabetli dr larla karşılaşıp isabetli işlemler göresin. (amin)

Atmaca kuşunun serceye musallat olması rahmete uygun gelmez belki ama sercenin kanatları ancak bu sekilde gelişir.

Bizler acılarla kanatları güçlenen serçe kuşlarıyız. Demek ki ihtiyacımız varmış bize musallat olan bu acılara.

Rabbim başka acı vermesin. yüreğimizi ferahlatsın yeni sağlıklı bebeklerle.

Son düzenleme:
hayırlı cumalar arkadaşlar allah kabul ederse hepimize dualar okudum yasin okudum ellerimi açıp yalwardım allaha.....

canım çok çok geçmiş olsun inan okurken göz yaşlarımı utamadım içim ürperdi ALLAH sana küç kuvvet versin kelimeler düğümlendi kaldı..benim bebeğimide sollandırdılar 5 aylıkken beyin gelişmediği için 2009zun eylülünde ve kasımda tekrar hamile kaldım bebeğim 28 haftalık doğdu 1030 grdı ve 2,5 ay küvezde kaldı çok zor günlerdi ve hastaneden çıktı eve geldi gayet sağlıklı ameliyat oldu poposunda hemanjiom vardı ama çok şükür atlattık..ALLAH başka acı göstermesin...

arkadaşlar ben giremeyeli sayfa epey ilerlemiş.esmeray çok çok sevindim.rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizden birilerini hamile kalması içimde solmaya yüz tutan ümit çiçeklerini yeşertiyor.rabbim bu mübarek günlerde hepimizin dualarını kabul eder inşallah.

hayırlı cumalar arkadaşlar allah kabul ederse hepimize dualar okudum yasin okudum ellerimi açıp yalwardım allaha.....

:Nazımmm Allahh kabul etsin inşaallah. diline yüreğine sağlık.

Bn de isimlerimizi sıralamayı hiiççç ihmal etmiyorum hamdolsun.

Elimizden geleni yapıyoruz demek ki hepimiz. Gerisi Bizi bizden çok seven, bize şah damarımızdan daha yakın olan, rahmeti sonsuz Allaha kalıyor.

Ha burada kabul etmezse, dualarımız bundan sonraki asıl alemde karşımza kabul edilmiş olarak çıkacak:)

canım çok çok geçmiş olsun inan okurken göz yaşlarımı utamadım içim ürperdi ALLAH sana küç kuvvet versin kelimeler düğümlendi kaldı..benim bebeğimide sollandırdılar 5 aylıkken beyin gelişmediği için 2009zun eylülünde ve kasımda tekrar hamile kaldım bebeğim 28 haftalık doğdu 1030 grdı ve 2,5 ay küvezde kaldı çok zor günlerdi ve hastaneden çıktı eve geldi gayet sağlıklı ameliyat oldu poposunda hemanjiom vardı ama çok şükür atlattık..ALLAH başka acı göstermesin...

Sen de geçmişsin anneliğin bu zor safhalarından. kazançlı çıkmıoşsındır umarım bu büyük imtihandan.

Rabbim bundan sonra bebeğinin acısını göstermesn, ve sağlıklı başka bebekler de nasip etsin sana:)

arkadaşlar ben giremeyeli sayfa epey ilerlemiş.esmeray çok çok sevindim.rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizden birilerini hamile kalması içimde solmaya yüz tutan ümit çiçeklerini yeşertiyor.rabbim bu mübarek günlerde hepimizin dualarını kabul eder inşallah.

Oyhhh topiğe güneş doğmuşşşşş.

Hoşgeldin hayatım.

bizi ihmal etme olur mu bu kadar uzun süre, bi daha. Zerdal da hamile bu arada. Allahım arkadaşlarımıza da bizlere de mutlu sonlu , sorunsuz hamilelikler doğumlar bebekler nasip etisn:)

Güzel arkadaşlarım, bizler en çok dualara sığınıyor, dualarımızla güç buluyoruz.

***Bnm bildiğim bazı şeyler vardı. Dün arkadaşlarımın da bir sohbetine şahit oldum sabretmekle alakalı. bn tam algılayamadım açıkcası.

'' Sabır dilemekten ziyade güç dilemek gerekiyor, sabrettikçe dert büyür '' gii bir tabir kullandılar. Bzm de malum hep dileğimiz sabır.. Birileri bişeyler biliyorsa açıklayabilir mi sayfamızda Allah rızası için?

bn kafama taktım açıkcası.

***Bir de ''şükretme ve hamdetme'' durumu var.

Bunun ikisinin farklı olduğu, şükrün iyi şeylere yapılması gerektiği, hamdetmenin de musibet ve belalarda daha çok işe yaradığı gibi bi ifade mevcut.

bn biraz araştırdım; '' Hamd ve şükrün karıştırılmaması gerekir. Şükür(bulunduğumuz)halin devamını getirir, hamd ise hal ile birlikte belanın defi için söylenir. ...'' gibi bir sonuç çıktı ortaya.

Sizden de araştırmanızı, çevrenizde bilen varsa sormanızı rica ediyorum. Bunun bir doğrusu varsa öğrenelim. Birbirimize de öğretelim.

sizi seviyorummmmmmmmmm:)

Back