Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Allah sabırlar versin canım acını yüreğimde hissettim inan ki

Allah razı olsun.

Nolur dua edin de buralara yazan yüreği yangınlı annelere sizinkiler gibi bıcırıklar nasip olsun sağlıklı sıhhatli akıllı imanlı ahlaklı.

Canım göbek kordonu durumunu geçen ramazanda Nihat Hatipoğlu da söylemişti o zaman 25 haftalık doğan oğlumu yeni kaybetmiştim. Çok etkilenmiştim. Oğlumu da iyi yetiştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Ben de birçoklarımız gibi gelgitler yaşıyorum. Yeniden bu duyguyu yaşamak istiyorum. Ama bazen ümitsizliğe kapılıyorum. Ben de doğumdan iki hafta önce hiç ölmüş birini görmediğimi söylemiştim ve iki hafta sonra 4 gün süt sağıp verdiğim sonra da sütüm kesilsin diye ilaç içtiğim oğlumun cansız bedenini gördüm. Ben bebeğim susuz bir şekilde kaldıktan 2 gün sonra doğum yaptım. Doğduğunda 800 gram haliyle ağladığını duydum. Ertesi gün gördüğümde mor bir renkteydi ya susuz kaldığı için ya da o haftada belki o renkte olduğu için. Ama defnetmeden 10 dakika önce gördüğümde nur parçası gibiydi. Bizim de cenaze namazı kılındı tek hakkınızı helal edermisiniz demediler. Yasinlerle defnettik. Ne güzel tevafukki bebeğimi hem yıkayan hem kuranını okuyan dünya kuran okuma yarışmasında 2. olmuş bir hocaydı. İlk bayram ziyaretine gittiğimizde mezarının üstünde çiçekler vardı. Eşime ne iyi insanlar var bak bizden önce gelip çiçek koymuşlar dedim. Meğer o hoca koymuş. Melek olduğu gecesi rüyamda büyük bir akvaryumda bir sürü yavru balık gördüm. Biri yavru balıklar ölmek üzere dediler onları çıkaralım mı akvaryumdan dediler ve çıkardılar. Balıklar can çekişip öldü kan ter içinde uyandım gece 3 civarıydı. Sabah 7'de gece 3 gibi vefat etti dediler. Daha anlatmaya kalksam ... Hepimiz çok zor şeyler yaşadık. Aylarca dışarı çıkamadım. Her hamile gördüğümde bebeğimi taşıyamadığım için kendimi suçladım. Avatarıma bakarsan bir kuş var yuvasında yatıyor yavrusunu bekliyor belkide. Ben bu avatar resmi görür görmez bu aklıma geldi ve bu resmi seçtim. Ama malesef yine koruyamadım yavrumu o da melek olup gitti 2 hafta önce...

canımm cok haklısın onemlı olan bundan sonra sında bunun kıymetını bılmek esım bebgımızı gomup geldıkten sonra hıckıra hıckıra agladı kızımıza soz verdım mezarına bıdakı gelmemde abdestımı alıp namazımı kılcam dedı tuylerım dıken dıken oldu ben yllardır sıgarasını bıraktıramazken sımdı kendı kendıne sıgarayı bırakmaya calıısıyo herserde bır hayır varmıs bebıslerımız kımbılır daha ne hayırlara vesıle olacak bakalım

cok uzuldum ne yazacagımı bılemedım allah sabır versın ..

cok gecmıs olsun okuduklarıma cok uzuldum gercekten bende 34 haftalık kızımı bıanda kaybettım 10 haftalıkkende ıkızını kaybetmıstım ben hıc gormedım kızımı nedense gormeyım dedım dogumda ama sımdı pısmanım cok guzelmıs aynı bana benzıyomus ama kısmet ıste keske yasalardı dıyorum ama takdırı ıalhı olum yazılmıs bıkere gerı donus yok dılerım cennet bekcılerımız olur bebıslerımız bu cok kutsal bırsey herkezede nasıp olmuyo allah hepımıze dayanma gucu versın ben 26 gun once kaybettım yasasaydı suan gun sayıyo olacaktım ama nasıp degılmıs...

Canım geçmiş olsun. Allah sabır versin. 34 hafta iyi bir hafta. Neden söylediler mi? Ben de 15 gün önce 8 haftalık bebeğimi kese bozulup kanamam başladığı için kürtajla aldırmak zorunda kaldım. Hep o hesapları yapıyoruz malesef. Ben de 25 haftalık doğan oğlumla doğan bebekleri görünce çok etkileniyorum. Bu aralar yan komşum, üst komşum, alttaki iki komşum hamile. Beraber hamileydik ve ben yine yarı yolda kaldım malesef. Nedenini araştırıp yeniden dene canım. Yoksa insanın aklından hiç çıkmıyor. Allah sabır versin...

bende 2006da melek oğlumu cennete yolladım takdiri ilahi işte çok yıprandım çok acılar yaşadım hiç cesaret edemezken 4yıl sonra yeniden anne oldum şimdi kızım 3aylık oğlumu unutmadım ama kızımlada çok mutluyum rabbim sizlerinde yüzünü güldürsün inşallah nihat hatipoğlunu bende geçen ramazanda dinledim ve çok şanslıyım dedim eşime sarılıp saatlerce ağladım yavrum annemle babamı cennete almadan gitmem diye ağlayacakmış bizde yavruma layık birer anne baba olmak için çalışıyoruz

amınn canım yuzde doksan kanpıhtılasması dedıler ama bakalım ıkı hafta sonra kırkım cıkıyo testlere gıtcem bende cok meral edıyorum cok ıyı gelısen bırbebktı bıanda neden kalbı durdu anlam veremıyorum saglıklı olmasa hersey normal gıtmese anlıycam ama hayrlısı bakalım ıns tekrardan bebk sahıbı oluruz ve bu acılarımızı bıranda olsa unuturuz malesef hamılede gorcez bebklıde buna katlanmak zorundayız

allah kızına uzun omur nasıp etsın ıns.

Allahtan bu aciyi yasayan herkese bütün arkadaslara sabir diliyorum...

bütün kelimeler anlamını yitirdi ne yazsam seni anlık teselli eder allah birdaha evlat acısı göstermesin yaşananlar hemen hemen aynı kişiler farklı bizide yaşadıklarımız birleştiriyo aynı şeyleri yaşadığımız için anlıyoruz birbirimizi başkalarıyla dertleşmek insanı daha çok yaralıyo benimde iki cennet meleğim var iki kızım rabbim ebedi hayatta kavuştursun bizi inş

İnşalah canım layık oluruz onlara. Bu dünyada güzel, doğru bir hayat yaşayabiliriz.

Canım erken doğumdan sonra ben de pıhtılaşma testleri yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı. Yeni hamilelikten önce kasımdan beri folik asit kullandım. Hamile kalmaya niyetlendiğim ay coraspine başladım. Adetimin 17 gününden itibaren 200 lük 2 progestan kullandım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün innohep 400 lük pıhtılaşma iğnesine günlük başladım. Bunlara rağmen düşük olduğu için gebelik ürünleri genetiğe gönderildi. Sen de korunma süren bitince yeniden dene. Doktora sordum benim oğlum var pıhtılaşma olsaydı onu etkilemez miydi diye. Bazı bebeği etkilemeyebiliyor dedi. Sen de yaptır canım...

amin canım inşallah. Bide beni düşün, 1 yıl boyunca istedim bu bebeği, kürler kullan, karışımlar ye, onu araştır bunu ye, bunu yeme. sağlık boyutunu bul. nerdeyse uzman olacaktım. Eşim bir muayenehane acacaktı düşün artık. Kadın doğum uzmanlık alanım olmuştu. ve bebeğim 1 yıl sonra çok şükür karnımdaydı, ağzım kulaklarımdaydı herkese söyledim tabi hamile olduğumu o sevinçle nasıl saklayabilirmki. Deli gibi istiyorum, dualar ediyorum. 18 haftaya kadar iyiydik. 1 günün içinde kaybettik. ne kadar üzüldüğümü düşün artık. Bi korkumda tekrar bebek sahibi olamazsam diye, zor geliyor bana hemen hamile kalamıyorum. Kalıncada kaybetmek düşüncesi, bilemiyorum, sadece allaha sığınıyorum. O yüzden kulun kula ettiği dua çok önemli olduğu için dualarınızı bekliyorum. bebeğimin sebebinide buldum kocaman bi nazar diyorum.
Tabiki oluruz canım. yani iyi yönden düşünürsek, hamile kalabiliyorsun. insanların hamile kalabilmek için ne kadar uğraştığını düşün, ne kadar paralar döküldüğünü, sadece hamilesin kelimesinin dahi havalara uçmak için yeteceğini. Acı çeksekte evlat sahibi olduk. cennette bebeğimiz var 1 tane diye düşünüyorum. Seninde 1 bu tarafta, 2 tanede cennette yavrun var canım. Senin bebeklerin. Keşke istediğimiz zaman hemen hamile kalabilisek,(Bu da sürekli gebe demeleri onların seviyesini gösterir, gebe olmak çok güzel bişey, ben gururla ve onurla bu söze sahib olmak isterim. Hiç üzme kendini, iyikide doğurgan kadınsın, bebeklerin var canım.)Sürekli hamile olmak bile ne kadar mucize, ben etrafımdaki, hamilelere ve çocuklu kadınlara özenle ve hayranla bakıyorum, ne güzel istediği zaman hamiş kalıp doğurabiliyor. Çünkü hamile kalamamanın acısınıda biliyorum. Büyük bir muzice. ben 1 yıl olamadığım için, şimdide 6 aydır kalamadım. Kimlerin bu hamilelik için ne kadar uğraştıklarını görüyorum. inşallah hepimiz oluruz tekrar. Yıllarca bekleyenler var, sabır işi. Allah herkese sabır, sağlık, sıhat versin, hepimizin sınavı farklı.
inşallah canım. Sağolun güzel dilekleriniz için. Burdan inşallah hepimiz güzel haberler alıp. Çocuklarımızı konuşacağız.
merhaba vuslat ne zamandır, yazılarına denk gelmedim, merak etmiştim seni. Allah seni bebişini korusun. Kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin.
Seninde başın sağolsun canım. Allah sabır versin güç versin.

Merhaba canım.Oğlumdan sonra başka bir bebek bana da aynı senin gibi imkansız gibi geliyordu.Eşim çocuk delisi biridir normalde de.Bir de oğlumuzu kaybedince gittiğimiz her yerde misafirlerin çocuklarıyla oynamak en büyük zevki olmuştu.Bense onun kollarında başka bir bebek gördükçe daha çok yanıyordum.Onun da hakkıydı kendi yavrusuyla oynamak.Eşim istersen bir daha hiç yapmayalım diyordu halbuki benim acımı görüp.Bencil olmak istemedim canım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi.Allah nasıl kaybettiklerimizin sevgisini hiç eksiksiz içimize yerleştirdiyse sonrakileri de yerleştiriyor hiç merak etme.Ama ben yine de kızımı karnımda ,geçen haftalara kadar sevemedim.Canım kızım diyemedim,tekmelediğinde durup onu seyredemedim.Korku hep oluyor canım.O da mı gidecek korkusuyla yokmuş gibi davranıyordum başta.Şimdilerdeyse riskli haftalar geçti sayılır sevmeye başladım kızımı karnımda....Hazır olduğunu hissettiğinde hiç düşünmeden dene canım.Kendine de eşine de bu kötülüğü yapmaya hakkın yok.Senden de güzel haberler bekleyeceğim artık.Selametle canım...

Allah yardımcımız olsun. Yardımcı olmuştur da zaten. Çnk eğer o yardım etmeseydiemin ol kaldıramazdık.

Ana yüreği bu, hisseder.

Ana yüreği bu, yanar da yanar.

Bu imtihanlar herkesin başına gelmiyor, gümbür gümbür hayatı yaşayan insan çok fazla.

Bunları verdiyse bir bildiği var, bizim dikkatimizi çekmeye çalışıyor, kanmayın bu yalan dünyaya diyor, olgunlaştırıyor, uyandrıyor:)

Umarım sen de kazanmışsındır imtihanını. Veeee sırada da yeni yeni sağlıklı uzun ömürlü bebekler vardır.

:)

İnan bnm de tüylerim ürperdi.

Getirdiği hayırları sabırsızlıkla bekliyoruz:)

cok uzuldum ne yazacagımı bılemedım allah sabır versın ..

Tşk ederim, ilginiz ve duanız yeterli.

Senin de innnşallah bebeğin vaktinde sağlıklı sıhhatli kucağında olur, ve onu akıllı ahlaklı imanlı büyütürsünüz:)

Ceydacığım dikkatini başka şeylere de vermeye çalış ki, azıcık dikkatin dağılsın. Zaten unutmanı kendini tamamen başka şeye vermeni beekleyemeyiz.

Doğru bir şey oalacağını bilsem burayı da okuma derdim ama, bizler bizim gibi olanları görünce biraz daha deşarj oluyoruz.

Zaman ise bize kendini öyle bir ispatlıyor ki böylr bir durumda. yine aynı şekılde üzülünüyor, acı duyuluyor ama daha sakin yaşanıyor acı.

İmdat yaaa!!

Bnm de etrafımda çoook kişi hamile.

alt ve karşı komşumun çocukları ölü doğum yaptığım kızımla yaşıt:S:SS:S:S

Okulumda oğlumla yaşıt olanlar.

Ve üstüne bir de şu an okulda, aynı devrede 3 tane hamile:S:S Birinin SAT ı bnm oğlumun geçen yılki satıyla aynı. (ennn yakın arkadaşımmmm)

biri bunları durdursun:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…