bende 2006da melek oğlumu cennete yolladım takdiri ilahi işte çok yıprandım çok acılar yaşadım hiç cesaret edemezken 4yıl sonra yeniden anne oldum şimdi kızım 3aylık oğlumu unutmadım ama kızımlada çok mutluyum rabbim sizlerinde yüzünü güldürsün inşallah nihat hatipoğlunu bende geçen ramazanda dinledim ve çok şanslıyım dedim eşime sarılıp saatlerce ağladım yavrum annemle babamı cennete almadan gitmem diye ağlayacakmış bizde yavruma layık birer anne baba olmak için çalışıyoruz
Allahtan bu aciyi yasayan herkese bütün arkadaslara sabir diliyorum...
bütün kelimeler anlamını yitirdi ne yazsam seni anlık teselli eder allah birdaha evlat acısı göstermesin yaşananlar hemen hemen aynı kişiler farklı bizide yaşadıklarımız birleştiriyo aynı şeyleri yaşadığımız için anlıyoruz birbirimizi başkalarıyla dertleşmek insanı daha çok yaralıyo benimde iki cennet meleğim var iki kızım rabbim ebedi hayatta kavuştursun bizi inş
Canım erken doğumdan sonra ben de pıhtılaşma testleri yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı. Yeni hamilelikten önce kasımdan beri folik asit kullandım. Hamile kalmaya niyetlendiğim ay coraspine başladım. Adetimin 17 gününden itibaren 200 lük 2 progestan kullandım. Hamile olduğumu öğrendiğim gün innohep 400 lük pıhtılaşma iğnesine günlük başladım. Bunlara rağmen düşük olduğu için gebelik ürünleri genetiğe gönderildi. Sen de korunma süren bitince yeniden dene. Doktora sordum benim oğlum var pıhtılaşma olsaydı onu etkilemez miydi diye. Bazı bebeği etkilemeyebiliyor dedi. Sen de yaptır canım...
Merhaba canım.Oğlumdan sonra başka bir bebek bana da aynı senin gibi imkansız gibi geliyordu.Eşim çocuk delisi biridir normalde de.Bir de oğlumuzu kaybedince gittiğimiz her yerde misafirlerin çocuklarıyla oynamak en büyük zevki olmuştu.Bense onun kollarında başka bir bebek gördükçe daha çok yanıyordum.Onun da hakkıydı kendi yavrusuyla oynamak.Eşim istersen bir daha hiç yapmayalım diyordu halbuki benim acımı görüp.Bencil olmak istemedim canım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi.Allah nasıl kaybettiklerimizin sevgisini hiç eksiksiz içimize yerleştirdiyse sonrakileri de yerleştiriyor hiç merak etme.Ama ben yine de kızımı karnımda ,geçen haftalara kadar sevemedim.Canım kızım diyemedim,tekmelediğinde durup onu seyredemedim.Korku hep oluyor canım.O da mı gidecek korkusuyla yokmuş gibi davranıyordum başta.Şimdilerdeyse riskli haftalar geçti sayılır sevmeye başladım kızımı karnımda....Hazır olduğunu hissettiğinde hiç düşünmeden dene canım.Kendine de eşine de bu kötülüğü yapmaya hakkın yok.Senden de güzel haberler bekleyeceğim artık.Selametle canım...
İmdat yaaa!!
Bnm de etrafımda çoook kişi hamile.
alt ve karşı komşumun çocukları ölü doğum yaptığım kızımla yaşıt:S:SS:S:S
Okulumda oğlumla yaşıt olanlar.
Ve üstüne bir de şu an okulda, aynı devrede 3 tane hamile:S:S Birinin SAT ı bnm oğlumun geçen yılki satıyla aynı. (ennn yakın arkadaşımmmm)
biri bunları durdursun:)
Merhaba canım.Oğlumdan sonra başka bir bebek bana da aynı senin gibi imkansız gibi geliyordu.Eşim çocuk delisi biridir normalde de.Bir de oğlumuzu kaybedince gittiğimiz her yerde misafirlerin çocuklarıyla oynamak en büyük zevki olmuştu.Bense onun kollarında başka bir bebek gördükçe daha çok yanıyordum.Onun da hakkıydı kendi yavrusuyla oynamak.Eşim istersen bir daha hiç yapmayalım diyordu halbuki benim acımı görüp.Bencil olmak istemedim canım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi.Allah nasıl kaybettiklerimizin sevgisini hiç eksiksiz içimize yerleştirdiyse sonrakileri de yerleştiriyor hiç merak etme.Ama ben yine de kızımı karnımda ,geçen haftalara kadar sevemedim.Canım kızım diyemedim,tekmelediğinde durup onu seyredemedim.Korku hep oluyor canım.O da mı gidecek korkusuyla yokmuş gibi davranıyordum başta.Şimdilerdeyse riskli haftalar geçti sayılır sevmeye başladım kızımı karnımda....Hazır olduğunu hissettiğinde hiç düşünmeden dene canım.Kendine de eşine de bu kötülüğü yapmaya hakkın yok.Senden de güzel haberler bekleyeceğim artık.Selametle canım...
bazen benimde imdat diye bağırasım geliyor.benimde üst komşumla aramızda 10 gün vardı.ben ziyaretine bile gidemedim.ayaklarım gitmiyor,gidemiyor.
çalıştığım yerde 2 arkadaş hamileymiş.başlamama az kaldı nasıl sabredeceğim diye düşünüyorum.arkadaşların bir suçu yo ama insan yaralı olunca içi burkuluyor işte.rabbim inşallah hepimizin yar ve yardımcısı olur.iyiki burası var.bu hislerimi yanlış anlarlar diye kimseyle paylaşamıyorum.iyi ki varsınız.
of of of yine tüylerim diken diken.
Niye? Çnk heepppsini yaşadım.
Okula başladığım günü anlatamam.
İstersen işe başladığın gün 24 saat tlf da olurum, dön dön bana ağla zırla konuş, ama sağlam ol.
Derdini önemseyenle konuş, kaale almayana kendini parçalama. Seni dinleyene de ağla ağlayabildiğin kadar:)
canım çok teşekkür ederim.inan birilerininde benimle aynı şeyleri düşünmesi bile beni mutlu ediyor.yoksa kıskanıyormuyum neyim diye kendimi bile sorgulayacak hale geliyorum.
ama alakası yok.bütün dualarımda herkes için dua ediyorum.hakkında hayırlısı olsun,rbbim tamamına erdirsin diye.
haziranda başlayacağım.yıllık iznimde var ama eşim zaman uzadıkça kendini daha çok soyutluyorsun,bir an önce başla belki daha iyi olursun diyor.tlf. ile de görüşmek isterim.nezaketin için çok teşekkür ederim.
önerilerini dikkate alacağım.kime nasıl davranacağımı düşünüp duruyorum.
sanırım cevremızdekı ınsanlar yuzunden asosyal olacagız ben cok neselı bırıydım sımdı herkez bısey arıyo neden aa noldusana neden bole duruyosun gerıden durma falan fılan eee napım zıl takıp oynayımmııı yahuu aklımda fıkrımde bebgım var ıste bıray bıle olmams kaybedelı nebeklıyosunuz benden yok yok ınsanlardan bızı anlamalrını beklemeyelım keske yakın yerlerde olsakta soyle bı otursak sohbet etsek ıcımızı doksek ahh ahhh neguzel olurdu degılmı
Allah yardımcımız olsun. Yardımcı olmuştur da zaten. Çnk eğer o yardım etmeseydiemin ol kaldıramazdık.
Ana yüreği bu, hisseder.
Ana yüreği bu, yanar da yanar.
Bu imtihanlar herkesin başına gelmiyor, gümbür gümbür hayatı yaşayan insan çok fazla.
Bunları verdiyse bir bildiği var, bizim dikkatimizi çekmeye çalışıyor, kanmayın bu yalan dünyaya diyor, olgunlaştırıyor, uyandrıyor:)
Umarım sen de kazanmışsındır imtihanını. Veeee sırada da yeni yeni sağlıklı uzun ömürlü bebekler vardır.
:)
İşte bizim paylaşımlarımızın iyi yanı bu.
Çevremizde yana yana arasak bulamayız böyle şeyleri yaşayan , yeni gebeliğinde neler yapan kişileri.
Doktorları biraz kızdırıyoruz belki bilmişlik gibi gelıyor onlara ama, onların da bazıları cidden isabetsiz davranıyor.
Çok zor okudum...Rabbim sabırlar lutfetsin sizlere kardeşim...
canım çok teşekkür ederim.inan birilerininde benimle aynı şeyleri düşünmesi bile beni mutlu ediyor.yoksa kıskanıyormuyum neyim diye kendimi bile sorgulayacak hale geliyorum.
ama alakası yok.bütün dualarımda herkes için dua ediyorum.hakkında hayırlısı olsun,rbbim tamamına erdirsin diye.
haziranda başlayacağım.yıllık iznimde var ama eşim zaman uzadıkça kendini daha çok soyutluyorsun,bir an önce başla belki daha iyi olursun diyor.tlf. ile de görüşmek isterim.nezaketin için çok teşekkür ederim.
önerilerini dikkate alacağım.kime nasıl davranacağımı düşünüp duruyorum.
sanırım cevremızdekı ınsanlar yuzunden asosyal olacagız ben cok neselı bırıydım sımdı herkez bısey arıyo neden aa noldusana neden bole duruyosun gerıden durma falan fılan eee napım zıl takıp oynayımmııı yahuu aklımda fıkrımde bebgım var ıste bıray bıle olmams kaybedelı nebeklıyosunuz benden yok yok ınsanlardan bızı anlamalrını beklemeyelım keske yakın yerlerde olsakta soyle bı otursak sohbet etsek ıcımızı doksek ahh ahhh neguzel olurdu degılmı
Katılıyorum. asosyal olma ihtimalimiz günden güne artıyor.
Bize yardımcı olanlar ise gözümüzde yıldızlaşıyor. :)
Kafam her an dolu bnm. Bazen arkadaşlar soruyor; '' hayırdır bişey mi oldu??''
Cevap:'' yooo.. bir şey düşünüyordum. '' Devamı yok.
İzinden döndüğümde tatilden dönmüş gibi gittim okula. o güne kadar herrrr yere eşofmanla giden bn, şık şıkırdım giyindim, tüm güler yüzümle başladım okula.
*** bir keresinde okula çok kötü gittim, iyi oldğmuz bir arkadaşımla günaydınlaştık, nasılsın dedik birbirimizze. Bn, '' offf pek iyi değilim sanırım bn bugun yaaa..'' derken baktım ki arkadaşım başkasına başka laf yetiştiriyor.
*** Birinin oğlu bnm oğlumdan 4 ay büyük.bir sabah geldi tenefüste diyor ki, '' oğlumu öpmeden çıktııımmmm(( napcam bn şimdiiii.. '' (NKOB küfretmekte, bnm de oğlum var, ama hiç öpemiyorum.)
***Elif bnle beraber doğurdu.
Ayşe bana dönerek ''elifin oğlan 6 aylık oldu, en güzel zamanlarıdır dimi , ayyy olsa da sevsek..''
???????????
*** şu an hamile olan biri; '' off napacağımı şaşırdım, sen olsan napardın, ücretssiz izin alırmıydın doğum izninden sonra??''
bn ertesi gün okula gidemedim, gece çok ağladım tansiyon vs problemi oldu rahatsızlandım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?