• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben hıcbısey almak ıstemıyorum yaa bıde 3 kısılık bı aıle olma fıkrı cok guzel gelıyo kulaga

evet canım inş o hayallerimiz de gerçekleşecek .bazen görüyorum elinde çocuğu ile gezen çitler biz neden böyle olamıyoruz ne eksik acaba neden biz falan diye çok düşünüyorum allahın bir bildiği var elbette ama inş nasibimizde vardır.

evet canım inş o hayallerimiz de gerçekleşecek .bazen görüyorum elinde çocuğu ile gezen çitler biz neden böyle olamıyoruz ne eksik acaba neden biz falan diye çok düşünüyorum allahın bir bildiği var elbette ama inş nasibimizde vardır.

allahım ıns bızımde olcak hayatımı ona gore yasıycam hanı dıyolar ya rahatsın gece uykun boluncek yat uyu dıye ben gece uyanmak ıstıyroum ben dogum sancısı cekmek ıstıyrom pes pese dogurmak ıstıyorum pesımde dolansın pacama yapıssınlar istıyrum evde iş yapamaym istıyorum cok mu sey ıstıyoruz kııı

allahım ıns bızımde olcak hayatımı ona gore yasıycam hanı dıyolar ya rahatsın gece uykun boluncek yat uyu dıye ben gece uyanmak ıstıyroum ben dogum sancısı cekmek ıstıyrom pes pese dogurmak ıstıyorum pesımde dolansın pacama yapıssınlar istıyrum evde iş yapamaym istıyorum cok mu sey ıstıyoruz kııı

yok kıı çok bir şey istemiyoruz hatta çoğu anne bu saydıklarından yaka silkiyorlar ama dediğin gibi gece üsteki komşumun çocuğu ağlıyor inan uykumdan uyanıyorum hiç sinirlenmiyorum başkasının bebeği yüzünden uyanıyorum diye tam tersine hoşuma gidiyor,hayal kurmaya başlıyoruz ne güzel uyanıyor çocuğu ile ilgileniyor diye:5:

yok kıı çok bir şey istemiyoruz hatta çoğu anne bu saydıklarından yaka silkiyorlar ama dediğin gibi gece üsteki komşumun çocuğu ağlıyor inan uykumdan uyanıyorum hiç sinirlenmiyorum başkasının bebeği yüzünden uyanıyorum diye tam tersine hoşuma gidiyor,hayal kurmaya başlıyoruz ne güzel uyanıyor çocuğu ile ilgileniyor diye:5:

ah acanm benmde alt komsumda var aglamarını duyunca esımle ıc gecırıyoruz oda bı ımtıhan işte dıyoruz aglasın zırlasın bızım bebısler pışpışlarım kızzzzz

ah acanm benmde alt komsumda var aglamarını duyunca esımle ıc gecırıyoruz oda bı ımtıhan işte dıyoruz aglasın zırlasın bızım bebısler pışpışlarım kızzzzz

olacak canım peş peşe haberleri vereceğiz inş birimiz hamile kalsa keşke hepimize tekrar umut olacak ama bu ara herkes tembel çıktı:1:

bakin simdi ne buldum kizlar .. sizinle hemen paylasmak istedim bi suru isim var yapmam gereken ama dedim belki birisine bir moral olur ..Muhammed Bozdag yazmis ...

İstediğin bir şey olmuyorsa;
-Ya hakkıyla istemiyorsun
-Ya hakkıyla üzerinde çalışmıyorsun
-Ya olması sana beladır ve Allah seni ondan koruyor
-Ya o iyiyse henüz onun olmasına layık değilsin
-Ya henüz Allah’ın kader planı içinde ona verdiği yerin sırası/yani zamanı gelmemiştir
-Ya o bu dünyanın kader kurallarına uymadığı için Allah karşılığını ahirete bırakıyordur...

bunu dusunursek heralde hic uzulmeyiz ..

canım fsh nın 10 u geçmemesi gerek. fsh si sınırda olan biri olarak bayağı araştrmıştım ordan biliyorumm. bde estradıol e baktırman lazım.

kızlar belirsizlik içimi kavuruyor..
adet bitti yumurtlama gününü beklıyorum..
bu ay sonunda sperm testi vereceğiz..
benim yumurtaların durumu da muallak. kımı fsh normal diyor kımı çok geç kalma hemen arkasından ikinciyi doğur diyo.
birinci doğurduk büyüttük ya...
bı hala kızı vardı bu işlerden anlayan. ne duysam sorardım öyle mı yapalım böyle mı yapalım sen bilirsin diye.
geçen gelınlerının yanında abısı de balkonda çok geçmeden ikinciyi de doğur bla bla bla.... kısık bi sesle bakalm yaz geçsinde dedim ama daha bittim ben ne yediğimden bir şey anladım ne içtiğimden....
eve kendimi zor attım ağla ağla ağla...
ne kadar kolay değil mi bazı şeyler insanlar için...
artık arayıp danışmıyorum bile..
kendi doğru bildiğim yolda ilerleyeceğim...
ama tavsiye ederim ayda bir bu genelde adet olmaya yakın daha çok oluyo..
oturun böyle hıçkıra hıçkıra ağlayın. bi dökün içinizi...
ben yapıyorum tavsıye ederim işe yarıyo:34:
sonra bi ay rahatım ..
diğer ay adete yakın yine...

dün eşimle konuşuyoruz yatakta. konu nasıl açıldıysa yaşamaktan açıldı. dedim ki şimdi deseler ki senin canını alacağız yaşamın bitti. hiç itiraz etmem dedim. beni şu an da hayata bağlayana hiç bir şey yok bi amacım yok dedim. benimde öyle dedi.
belki bi çocuğumuz olsa yaşama sebebim olur dedim. onu ben de düşündüm dedi

meleğim sana yazdığım mektuplar çoğaldı gel artık...

canım ya çok karamsar olma.yazımı okudun mu bilmiyorum.
eşim varikosel ameliyatındayken annemin meme kanseri olduğunu öğrendim kendim de göğüsle ilgili şüpheli tanı anlattım.
bu hayatta yaşamaya amacım kalmamış ne demek yaa...
düşünsene şuan anne Allah korusun ama meme kanseri tanısı koyulduğunu...
hayatının amacı değişiyor başıma geldiği için diyorum.
ki hastanelerde neler neler öğrendim.
bendende kötüsü var.
ya sen ya eşin dermansız bir hastalık olsa.
elbette çocuğumuz olsun.ama hayatın tek gayesi değil.
uğraşalım çalışalım ama bu kadar koyverme kendini.
yazdıklarımı yanlış anlama ne olur yaşanmışlıklarım var.

arkadasim madem ismin evli mutlu - evli oldugun icin saglikli oldugun icin mutlu olmalisin .. sadece kendimizi cocuk sahibi olmaya sartlarsak en buyuk imtihanimiz bu olur .. elbette bende istiyorum ama hayirlisi ise olsun diyorum olmazsa da bu benim yasamim niye bitsinki - cocuk sahibi olamadiysak baska kimsesiz cocuklara sahip cikariz evlatlik alabilirsek aliriz alamazsak uzaktan ilgileniriz - onlari mutlu edereek mutlu oluruz .. bence bu isi saplanti haline getirmeyelim - hem yazdiklarini okudum daha 25 yasindaymissin cok gencsin .. bunlari yazmak icin de cok gencsin bu kadar karamsarlik icinde cok gencsin .. insanlar 45 yasinda anne olabiliyolar artik yani sanki hersey bitmis gibi yazmissin .. azospermi konusunu okuyun bu forumda oyle insanlar var ki 1 tane sperm bulup mikroenjeksiyon yapiyolar cok zayif ihtimal ama deniyorlar ..hadi hepimiz karar alalim daha olumlu seyler paylasalim birbirmizi de motive edelim olurmu ..

sevgiler ..

çok güzel yazmışsın sana katılıyorum arakadaşım.yüreğine sağlık.

kızlar hep okuyorum yazdıklarınızı ana bu aralar yazmk gelmıyk ucjnden yıne ıcıme kapandım sanurım umutsuzluk sarıyo hef yanımı içinden hıc bısey yapmak gelmıyo sureklı sıkıntılıyım herkes duygularını okadar guzel oaylasmıskı inanın kendımı buluyorumcok yorgunum hemde cokk kabullenmek gerekıyo belkıde olmıcak galıba esımın sonucları duzelse bıle olmayacak gıbı gelıyo bana bu bızım ımtıhanımız

canım lütfen böyle yapmayın.
hayatta daha kötüleride oluyor.çocuğu olup kanserle mücadele eden anneler var.çocukların kucağına alamıyor radyon aldıkları için kemoterapi aldıkları için.daha kötüsünü düşünün.
5-6 aylık azospermi oldu eşim nasıl bir duygu biliyormusunuz?
1 sperm yok.
azospermi topiğini okuyun sperm için değiş hücresi çıkınca halay çekiyorlar.
yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen.

herkes birbirine çok uzak yaa bnde urfadayımm :(

ewet canm..bnde geçen has. doğum yapacak kadının doğum sancısına imremdimm...

ney urfa mı kız harbi çok uzaktaymışız yaa tüh...:5:
iyim canımm yeni bir günee yürğeimizde çocuk hasreti ile yine uyandıkk şükür..
sen nasıslnn ??

iyiyim bende çok şükür.başladık bir haftaya daha.annemin bensiz ilk güzleri nice zamandan sonra onu merak ediyorum gün içinde çok akşam olunca hemen koşuyorum yanına.:16:

inşsallh canm normal olmasını çok isitoyrum ama olsunda nasıl oldugu önmli deil diyorum bazen..inşallah cnm ..
annem varis ameliyatı olacak ilerlemiş kalçaya kadar gittiiş..

çok geçmiş olsun canım.çok ağrı yapar dimi?

canm sen hangı sehırdesın
Kocaelideyim canım.

canm bebegım benı nekadar bekletcek acaba cok ozledım yaa gelsın bıran once

kandırmaca oynuyoruz neyse yaaaa amannnnnnnnnn
canm sen trabzondaydın dımı belkı bız rızeye gelebılırz bu yaz esım rızelı aydere falan gtmeyı dusunuyoruz ama bakalım nasıpp oralımısın yoksa gecıcımı

Kızlar uzun zamandır bir gün biriniz bir gün biriniz her geçen gün umutsuzluğa kapılıyorsunuz. biliyorum olmadıkça insan umutsuzluğa kapılıyor ama varikosel hemen iyileşilen bir hastalık değil o yüzden beklemekten başka çaremiz canlarım benle birlikte burada hepimiz aynı durumdayız. sizin mutsuzluğunuz bizim mutsuzluğumuz demek o yüzden ben burada hep umut dolu şeyler konuşmak ve görmek isterim çünkü bu beni ve diğer arkadaşlarımı eminki daha umutlandırır. hepimiz biliyorum er ya da geç hamile kalacağız.inanın belki geç olacak ama inanıyorum olacağına. çünkü burada bütün varikosel topiklerini tek tek okudum varikosel ameliyatından sonra hamile kalan çok çok kişi var. hatta benim eşime daha varikosel teşhisi konulmamıştı değerler çok düşüktü ilaçla düzelmeyeceğini söylemişti doktor ne ile düzelecek diye ağlarken varikosel topiğine takıldım baktım varikosel ameliyatından sonra hamile olanları görükdükçe keşke sorunumuz bu olsa diyordum:1:başımıza geldi gerçekten de sabırla bekledik ve düzeldi şükür

çok doğru canım hepimizin böyle düşünmesi lazım.azospermi topiğini bir okusanız...

selam kizlar bu gun maalesef yine kirmizilar geldi moralim cok bozuk :43:

gelsinler yaa senin için son gibi görünen aslında başlangıç bitecek ne gene yumurtlayacasın dimi :16:

bakin simdi ne buldum kizlar .. sizinle hemen paylasmak istedim bi suru isim var yapmam gereken ama dedim belki birisine bir moral olur ..Muhammed Bozdag yazmis ...

-Ya henüz Allah’ın kader planı içinde ona verdiği yerin sırası/yani zamanı gelmemiştir
-Ya o bu dünyanın kader kurallarına uymadığı için Allah karşılığını ahirete bırakıyordur...

ne kadar güzel :16:

hakkıyla ısteyıp hakedelım layık olalım tez zamanda hayırlısılya bu dunyada kavusalım.inş .cok guzel tesekkurler...

canım ya çok karamsar olma.yazımı okudun mu bilmiyorum.
eşim varikosel ameliyatındayken annemin meme kanseri olduğunu öğrendim kendim de göğüsle ilgili şüpheli tanı anlattım.
bu hayatta yaşamaya amacım kalmamış ne demek yaa...
düşünsene şuan anne Allah korusun ama meme kanseri tanısı koyulduğunu...
hayatının amacı değişiyor başıma geldiği için diyorum.
ki hastanelerde neler neler öğrendim.
bendende kötüsü var.
ya sen ya eşin dermansız bir hastalık olsa.
elbette çocuğumuz olsun.ama hayatın tek gayesi değil.
uğraşalım çalışalım ama bu kadar koyverme kendini.
yazdıklarımı yanlış anlama ne olur yaşanmışlıklarım var.

çok güzel yazmışsın sana katılıyorum arakadaşım.yüreğine sağlık.

canım lütfen böyle yapmayın.
hayatta daha kötüleride oluyor.çocuğu olup kanserle mücadele eden anneler var.çocukların kucağına alamıyor radyon aldıkları için kemoterapi aldıkları için.daha kötüsünü düşünün.
5-6 aylık azospermi oldu eşim nasıl bir duygu biliyormusunuz?
1 sperm yok.
azospermi topiğini okuyun sperm için değiş hücresi çıkınca halay çekiyorlar.
yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen.

ney urfa mı kız harbi çok uzaktaymışız yaa tüh...:5:

iyiyim bende çok şükür.başladık bir haftaya daha.annemin bensiz ilk güzleri nice zamandan sonra onu merak ediyorum gün içinde çok akşam olunca hemen koşuyorum yanına.:16:

çok geçmiş olsun canım.çok ağrı yapar dimi?

Kocaelideyim canım.

çok doğru canım hepimizin böyle düşünmesi lazım.azospermi topiğini bir okusanız...

gelsinler yaa senin için son gibi görünen aslında başlangıç bitecek ne gene yumurtlayacasın dimi :16:

canm bılıyorum azospermı sizin durumada sasılcak gbı gercekte inş degerlrınz sımdı duzelmıstr kocaelıyı bılıyorum yakın bana cok gidip geliyorum kardesım umuttepe arastrmada tup yaptrcak

canm bıde btd08 tup yaptrmıs galıba varıkosel amelıyatı olmustu son durum ne acaba

canm bılıyorum azospermı sizin durumada sasılcak gbı gercekte inş degerlrınz sımdı duzelmıstr kocaelıyı bılıyorum yakın bana cok gidip geliyorum kardesım umuttepe arastrmada tup yaptrcak

canm bıde btd08 tup yaptrmıs galıba varıkosel amelıyatı olmustu son durum ne acaba

bugün tranferi oldu canım 2 tane tranfer edilmiş.
inşh 12 günü var bakalım hep beraber geri sayacağız. :)

herşeygüzelolacak arkadasım haklısın aslında yıne bınlerce şükür halımıze.

bazen her şey üst üste gelınce ağızdan çıkıyo işte o cümleler.

elbette herkes anne olacak dıye bı şart yok.

elbette Rabbım benı en zayıf noktamla sınıyo. sabrımla..

hakkımızda hayırlısı olsun hepımızın

umutsuzluga kapılıyoruz sonra burası insanı bıraz olsun toparlıyo bekleyıp gorcez allah buyuk inşşşşşşşşşşşşşşşş

ben sımdı esıme kur ve ılac vermıyorum zaten test yaptrmamız lazım ama bızımkı nazlanıyoo ietemıyo aman bende bosverdım versek nolcak sankı dıyorum duzelse bıde bebegımz olmazsa dıyorum yada duzelmedı daha cok moralımız bozulcak sızde yasadınız dımı bu durumu napcaz biz nolcak bıze yawww :52::52::52::52::52::52:
halımız duman

esım dıyokı kızımız olursa odasını pembe yapıcam erkek olursa mavı herseyı yapcam dıyo cok ozenıyo ıcımı okuyoo

ayy ne güzel yaaa inşallah ikiz olur bir kız erkek yani i oda yapmak zorunda kalın mavi ve pempe :))

bnde bazen öyle oluyorum canımm şimdi melsela kür yapmıyorum 10 güne kdr test yapacaz ama faydası olmayack blki diye erteliyorum hep :(

evet canım ne zaman olacağını bilmediğimiz endişeleniyoruz halbuki allah her şeyi biliyor belki de hepimizin kaderinde var ama bilmediğimiz için endişeleniyoruz. Allah en kısa zamanda en sağlıklı şekilde hepimize bebek nasip eder inş(amin)

aminnn canımm...inşalah bekleyişimizz mücizelerle sonuçlnır..

canım merhabalar...
beni sormuşsun hemen duydum geldim.:34::34::34::34:
evet tüp bebek tedavisindeydik.ve bugün transferim oldu.

2 TANE 3. GÜN EMBRİYOSU.YAVRULARIMIZI ALDIK GELDİK.:32::32::32:

evet eşimde varikosel vardı.ve hiç sperm yoktu.1 tane bile ne canlı ne ölü görülememişti.aralık ayında ameliyat oldu.
aslında 6 ay sonraydı kontrolümüz 1 ay sonra bi gelin bakalım dedi son anda doktorumuz.ameliyat çok iyi geçti.
gittik kontrole.test istemişti.çıkmaz umutlanmayın demişti.
allaha şükür çıkış başlamıştı.50 bin sperm görüldü.:52::52::52::52:ve biz şok olduk.
normal yolla olmayacağını söylemişti doktor.zaten öylede bi beklentimiz yoktu.
1 şubatta regli oldum ve tadaviye başladık hemen.
14 şubatta yumurtalar toplandı.
bugün transfer gerçekleşti.

inşallah yavrularım annesini hiç bırakmaz.12 gün beklicez şimdi.:26::26::26:

Back
X