Merhaba Canlar;
Nasılsınız?
Geçmiş sayfalara bakmak için çok vaktim olmadı açıkçası ara ara okudum.
Annem meme ameliyatını oldu.(Bilmeyenler için kısa hatırlatma annem 2,5 ay önce meme kanseri oldu.)
1,5 ay gibi bir süre yaraları enfeksiyon kaptığı için kemoterapiye başlayamadık.yeni başladık kemoterapiye 6 kür görecek sonra radyoterapi alacak.Değerleri çok iyi olmadığı için çok ağır veremiyorlar şuan.yani olması alması gereken tedaviyi alamıyor.bu beni biraz korkutsada ama sonra diyorum ki Allahım vardır bunda da bir hayrın.
Eminim daha bir sürü şey olmuştur bu 2,5 ayda.Lütfen kusura bakmayın atladığım birşey varsa.Aktif değildim.Ama inşh bundan sonra aranızdayım yine.
Geçen hafta işe başladım.İlk hemen siteye girip birşey yazayım dedim enazından ben geldim diyim ama bekleyen biriken işler malesef fırsat bulamadım.
Birde mutlaka 2,5 ayı özetleyen birşeyler yazmak istedim.Belki çok uzun olacak ama kusura bakmayın.Buraya yazmak ve 1-2 kişi okusa ve cevap verse yüreğim hafifliyor.
İnsanoğluyuz bazen kendimi tamamen teslim ediyorum ne olacaksa takdiri ilahi diyorum.sonra bir anda içime birşeyler oluyor ya kaybedersem ya acı çekerse diye ..

Duygu yoğunluğu çok yani.Çeşit çeşit.Kendi kendimle konuşup duruyorum böyle...
Kemoterapi aldığı ilk 5-6 gün gün çok kötü oluyor ki az önce söylediğim gibi aslında daha ağır alması gerekirken bunla bile kötü oluyor.Kimbilir neler yaşıyor içinde diyorum...
Anneler hep fedakardır bilirsiniz.Ki benim kide öyle işte.Yıllarca kendi mutluluğunu sağlığını arkasına alarak hep mücadele içinde yaşadı.Böyle bir durum gelişti mi ailede yani kanser gibi...Herkes için ayrı zor bir durum...
olan kişi için tam bir depresyon.
eşi için çok zor..
evlatları olarak bizler içinde farklı farklı zorlulukları var.
zaten hastane doktor olaylarına hiç girmicem.Bunlarıda anlatıp kafanıza şişirmek istemiyorum.Tek diyeceğim Allahım hastaneler düşürmesin zaten zor bir hastalıkla mücadele ederekken hastanedekilerin yaşattığı streste artı oluyor bize...hastalıktan daha yorucu bir süreç haline geliyor hastanede çalışanları ve doktorları anlamak.
işten izinli olduğum süre boyunca hep annemin yanındaydım.2 ev arasıda gidip geldim.babamda rahatsız olduğu için annemle ilgilenemiyor.ama varlığı bile güç bana.
ama şunu anladım ki ev hanımı olmak gerçekten çok zormuş.yemek çamaşır temizlik bu 3 üçlü bitiyorsunuz arkadaş gene başlıyor :)e vde de olunca öyle çalışır gibi olmuyor.
temizlik yemek mecbur her zaman yapılıyor.birde herşey bi yana evde anne hasta yatması ev düzeni bozuyor.evde başka bir kadın olsada çekip çevirsede böyle..evin düzeni olmuyor sanki.
gelen giden annemin hastalığı bıraktı benle uğraştı bu süreçte.neden çocuğum yokmuş? hala mı istemiyormuşum? bak annem babam hastaymış yapsaymışımda görselermiş? ki BENİ EN YARALAYANI BU OLDU

bir tane olsunmuş?bi doktora gitseymişim?doktor tavsiyeleri edenler ? benden dolayımı olmuyormuş?... püskürttüm ilk zamanla sabırla sonra artık tavrımı bozarak...
bu bitti..Neden işe başlamamışım?Ne zaman başlayacakmışım?İşe başlarsam ne olcakmış halleri? Nasıl bakacakmışım? Eşim her akşam annemelere gelip öyle eve gidiyormuş eşim sabırlıymış benim her erkek yapmazmış evlat hak ediyormuş bencilik yapmayacakmışım?
vs...vs... daha yazsam var ya uzar gider?
Annem için hasta ziyaretine gelen insanlara bakın ya...zaten enfeksiyon kapmasın diye çok görüşeremedik. Kadınında moralini bozacak bir sürü hikayeler anlattılar iki arada...

Birde taktılar çok kilo vermişsin. yazık çocuğum olsa nasıl bakarmışım. kendime bakmam lazımmış anne baba nasıl bakarmışım yoksa?
Bunu diyen nice insan bir tas çorba getirmediler ama...yahu aynı kişi istinasız her karşılaştığım hatta bu sabah daha ayyy çok kilo vermişin yazıkk...ya vallahi üzüldüğünden değil.
Bana ne yaptın diyor kilo vermek için ya havle dedim.
Annemle ilgili süreçler zor sıkıntılı hassas ama inşh güzel sonuçlanacak.
gelelim çocuk sürecimize...
azospermilikten 4-5 ay sonra çıkışlarımız başlamıştı ancak yeterli olmadığı ertelediğimiz varikosel çift taraflı ameliyatımızı 22/11/13 Emre Bey de olmuştuk.
Aynı gün hastanede eşim ameliyattan çıkışmasını beklerken annemin telefonla kanser olduğunu öğrendim.
Tabi ki çocuk olayını hep aklımdaydı düşünüp ama üstünde duramadım yaşadığım olaylardan.Kendimle ilgilide göğüsümdeki kistlerde biri riskli bulundu ince iğne biyopsisi oldum bu arada operasyon yapıldı içinde tüm sıvı çekildi boşaltıldı.patolojiye gitti gelen sonuç iyiydi ama bir daha dolarsa içi ameliyat olmam gerekecek çıkartılması şart olacakmış.Her iki göğüsümde de bolca kist var annemde olduğu için riskliyim çocuk olmadığı için daha riskliymişim. kontrolde kalmam şart olcak hep.hayırlısı.
tam bunuda yaşamışken Son gittiğimizde Emre bey benimde bir kadın hastalıkları doktoruna genel muayene olmamı tavsiye etti sadece.Benimde gönlümde olan birşeydi senelerdir yaşadığım yerde adet sancılarıma hastanelik olmalarıma sonuç bulamamıştı.bazen ağır bazen daha hafif geçiyordu ama hep sıkıntılıydım.
Rahim filmi hep konuşulmuştu burda bende açıkçası bunun yapılmasını çok istiyordum.
hemde düşündüm ki eşimin değerlerinde değişme olmazsa 3 ay ya da 6 ay gibi.Mecbur tüp bebek olacağı için.
Aynı merkezde devam edeyim dedim.Malum zaman ve para kaybetmek bizi yordu artık.
Buradaki tavsiyelerden Umutta Ulun Hocaya gittim.Normal muayene olup çıkacaktım güya .hoca beni muayene etti.ve sonuç sağ tarafımda yoğunluklu çikolata kistim olduğumdu.Şoktaydım.yaşadığım şehirde en az 5-6 kadın doğumcu gezmişimdir.2006 dan beri.adetlerim bayılacak kadar sancılı oluyor ama sebebini bulamamışlardı.hadi dedim evlendim gene aynı devam böylede muayene etsinler yok bulamadılar.nasıl oldu anlamadım.
bu kadar peşine düştüğüm birşeyden son dakka gol yemek gibi oldu bana...
birkaç tahlil istedi hoca verip çıktım şokla.zaten eve gelince koşturmaktan aklımda ama unuttum.test sonuçları çıkınca ulun hoca aradı.
amh diye bir test yaptırmış bana değer 1,3 çıkmış.
bu yumurta rever testiymiş ve normal değerler 2-5 arası olması gerekirken değerim bu.bir kez daha şok yaşamadım desem yalan olur.
hoca telefonda son rahim filmi çektirmem gerektiğini söyledi.ve eşiminde son sperm testiyle tekrar gelin dedi.
rahim filmini çektirdim.
eşimin 3 .ayı 22 şubatta doluyor artık.son bu testi yapıp gidelim diyoruz.
Yani ikimizde de sorun varmış ama bilmiyormuşuz burdaki doktorlar beni kadırmış mı anlamamış mı ki burda hep özelle gidiyordum.
son hakkımdaki gelişmeler budur CANLAR.
Dilerim hepimiz için hayırlı olsun.Çok uzun oldu zaten artık kesiyorum....(Bunu azospermi topiğine yazdım bilg.)