• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba tatlım,evet ama ben hayatımda hep böyle oldum bişey olacaksa hemen olacak çok paniğim:1::1: beklemeyi sevmiyorum hele böyle hassas bi konuyu çok kafama takmaya başladım acaba olacak mı tüp mü aşılama mı durumumuz nasıl ilerleyecekse bian önce ilerlesin diye...valla bana kalsa bian önce test yaptırmak istiyorum ama Allahtan eşim beni durduruyor:1::1: inş canım, bi an önce hamile kalırsın...inş allah bu beklediğimiz günlerin,çektiğimiz çilelerin sonucunda bebeklerimizi bizlere bağışlar...

aynı bende öyleyimdir çok paniğimdir ama eşim beni frenliyo.
bu günlerde kendime sarmış durumdayım.tutturdum yumurtam çatlamıyo galiba diye.çünkü ovulasyon testinde yakalayamadım hiç çift çizgiyi.doktora gittim yumurtan çatlamasa ya kist oluşur,ya hormonların bozuk olur yada adet olmazsın adetin düzenin bozulur dedi.
klomen verdi bana bu ay yine göremedim ovulasyon testinde çift çizgiyi.adet olduğumda farklı doktora gidicem yumurta takibi yaptırıcam akabinde de hsg çektiricem.içim rahat olsun hiç yoktan.

bu günlerde kendime sarmış durumdayım.tutturdum yumurtam çatlamıyo galiba diye.çünkü ovulasyon testinde yakalayamadım hiç çift çizgiyi.doktora gittim yumurtan çatlamasa ya kist oluşur,ya hormonların bozuk olur yada adet olmazsın adetin düzenin bozulur dedi.
klomen verdi bana bu ay yine göremedim ovulasyon testinde çift çizgiyi.adet olduğumda farklı doktora gidicem yumurta takibi yaptırıcam akabinde de hsg çektiricem.içim rahat olsun hiç yoktan.

al işte bende aynı şeyleri düşünmeye başladım ben çift çizgiyi görmeme rağmen acaba yumurtlamıyor muyum ya niye olmuyor diyorum.. halbuki durumumuz ortada ama gün geçtikçe insan kendinde arıyor sorunu... hsg ni çektir canım en azından kafan rahatlar...sorunun eşimde olduğunu bilmeme rağmen gittim sırf kafam rahatlasın diye tüplerime baktırdım...

al işte bende aynı şeyleri düşünmeye başladım ben çift çizgiyi görmeme rağmen acaba yumurtlamıyor muyum ya niye olmuyor diyorum.. halbuki durumumuz ortada ama gün geçtikçe insan kendinde arıyor sorunu... hsg ni çektir canım en azından kafan rahatlar...sorunun eşimde olduğunu bilmeme rağmen gittim sırf kafam rahatlasın diye tüplerime baktırdım...
:))) güldürdün beni yaaa..aynı şeyleri yaşıyoruz tamamen.
yanlız dünden beri ağzımda metalimsi bi tat var.bide göğüs uçlarımda acıma var.inşallah bu ay olmuştur da doktor doktor gezmekten kurtulurum artık..

yanlız dünden beri ağzımda metalimsi bi tat var.bide göğüs uçlarımda acıma var.inşallah bu ay olmuştur da doktor doktor gezmekten kurtulurum artık..

valla ne olacak bizim bu halimiz dert yumağı olduk:)) inş canım kaç gün var batına?? allahım nasip etsin inşşş ya inan başkalarının hamileliği bile umut oluyor bizlere..

valla ne olacak bizim bu halimiz dert yumağı olduk:)) inş canım kaç gün var batına?? allahım nasip etsin inşşş ya inan başkalarının hamileliği bile umut oluyor bizlere..

8-9 gün var.umut işte..umut fakirin ekmeğidir ne yapalım:)her ay adete 3-4 gün kala kendimi hamile hssetmek bile güzel :)

8-9 gün var.umut işte..umut fakirin ekmeğidir ne yapalım:)her ay adete 3-4 gün kala kendimi hamile hssetmek bile güzel :)

evet tatlım adetin 15.gününe kadar herşeyi yapıyorum ağır şeyler kaldırıyorum falan ondan sonra adetime 10 gün kala sanki hamileyim gibi ne bişey kaldırıyorum ne de ilaç falan içiyorum.. geçen 40 derece ateş yanıyordum eşim kalk hadi hastaneye gidelim diyor ,ben hayır hiç gidesim yok diyorum...halbuki hastalık olarak o kadar gitmek istemiyorum ki ama bu sefer de kalkıp gitsem ilaç serum takarlar diye içimden gitmek istemiyorum ..eşime bu düşüncemi söylesem kızar deli misin diye:))) ama işte kaç yıldır olmayınca belki vardır bir şey olur düşüncesiyle hareket ediyorum...

Son düzenleme:
evet canım bizde hiç sperm yok.
neden olmadığı araştırılıyor şuan.
herşey nasip tabi.haftaya gidicez doktora bakalım ne dicek.inşallah hepimiz güzel anneler olalım.inşallahhhhh

sakın üzülüp umutsuzluğa kapılma canım
azosperm topiğine bi bak istersen
oradaki arkadaşlarda eşinle aynı durumda
ama çoğu hamile ya da doğum yaptı
herşey yoluna girer

Son düzenleme:
evet tatlım adetin 15.gününe kadar herşeyi yapıyorum ağır şeyler kaldırıyorum falan ondan sonra adetime 10 gün kala sanki hamileyim gibi ne bişey kaldırıyorum ne de ilaç falan içiyorum.. geçen 40 derece ateş yanıyordum eşim kalk hadi hastaneye gidelim diyor ,ben hayır hiç gidesim yok diyorum...halbuki hastalık olarak o kadar gitmek istemiyorum ki ama bu sefer de kalkıp gitsem ilaç serum takarlar diye içimden gitmek istemiyorum ..eşime bu düşüncemi söylesem kızar deli misin diye:))) ama işte kaç yıldır olmayınca belki vardır bir şey olur düşüncesiyle hareket ediyorum...

ben son 8 ay dır bı bahaneyle her ay doktoruma gidiyorum sorunun esımde oldugunu bıle bıle.. yok goguslerım erken agrımaya başlyor yok sag yumurtalıgım cok agrıdı yok sol yumurtama bıseyler oluyor yok adetım 3 gun erken geldı yok 7 gun gec geldı dıye her ay gıttım.. en son esım test yapmadan yıne gittim.. doktor benı ' evet bu ay bana gelmendeki amacı ogrenebılırmıyım' dıye karsıladı.. ama bahane hazır ben yumurtlamıyorum sankı ben oyle hıssedıyorum dedım.. doktorumda herkes deliye muhtac bız akıllıya dedi :))))) sonuc olarak cok dogurgan bı yapımın oldugunu soyledı tekrar hormon tahlıllerı yapıldı sımdı bu aykı bahanem de hazır tahlıl sonuclarını degerlendırecek... cıldırmıs olmalıyım artık :)))))) :37:

biz istabulda oluyoruz canım Emre beye.
çok geçmiş olsun tekrar yarın büyük gün sizde.

dilerim hamilelik haberimizide ard arda veririz.:)

anladım canım emre bey hakkında çok güzel şeyler duyuyorum her zaman
bizimki devlet hastanesi canım
kuzen orda çalışıyorda o dedi burda olun diye sağolsun
iyi bir doktor dedi ler genelde
hayırlısı canım
ameliyatımız yarın sabah bizim

ya aynı şeyi ben yaşıyorum.hatta bu son gittiğim zaman Emre bey bile dedi.Sizde bir kadın doğum doktoruna göüzükün dedi.iyice kurtlandım.aynı şeyi düşünüyorum yumurtlamamıyormuyum acaba?
tüplerde mi sorun var?
eşimin şu ameliyatı geçsin bende kontrol ettirecem kendimi....:)

vallahi bende yaptırcam galiba.tüplere bakılan bu rahim filmi devlette çekliyor mu birde acıyor mu yaa?

canım inşh yaaa hadi bakalım :)meraklandırdın beni ya...inşh inşh :)

vallahi bende yaptırcam galiba.tüplere bakılan bu rahim filmi devlette çekliyor mu birde acıyor mu yaa?

evet tatlım devlet çekiyor adetin 7.gününden 11.gününler çekiyorlar ama öncesinde gidip randevu alman lazım..acımıyor tatlım sadece ilaç verilirken karnında yoğun bi sıvı basıncı hissediyorsun bu kadar...anlık bi şey...

ben son 8 ay dır bı bahaneyle her ay doktoruma gidiyorum sorunun esımde oldugunu bıle bıle.. yok goguslerım erken agrımaya başlyor yok sag yumurtalıgım cok agrıdı yok sol yumurtama bıseyler oluyor yok adetım 3 gun erken geldı yok 7 gun gec geldı dıye her ay gıttım.. en son esım test yapmadan yıne gittim.. doktor benı ' evet bu ay bana gelmendeki amacı ogrenebılırmıyım' dıye karsıladı.. ama bahane hazır ben yumurtlamıyorum sankı ben oyle hıssedıyorum dedım.. doktorumda herkes deliye muhtac bız akıllıya dedi :))))) sonuc olarak cok dogurgan bı yapımın oldugunu soyledı tekrar hormon tahlıllerı yapıldı sımdı bu aykı bahanem de hazır tahlıl sonuclarını degerlendırecek... cıldırmıs olmalıyım artık :)))))) :37:

canım sen baya kasmışsın kendini bırak akışına... insan hastaneye gidince zaten hastalanıyor daha çok yıpratırsın kendini...

ne güzel,allah bağışlasın...canım benim değerleriniz nasıldı ameliyat öncesi???
tam sayı değerlerini hatırlamıyorum ama çok fazla düşüktü .ameliyattan kaç ay sonra bilmiyorum o bile düşüktü kadın doğumcu öyle demişti ameliyattan öncekinden fazlaydı ama .

tam sayı değerlerini hatırlamıyorum ama çok fazla düşüktü .ameliyattan kaç ay sonra bilmiyorum o bile düşüktü kadın doğumcu öyle demişti ameliyattan öncekinden fazlaydı ama .

anladım canım ne güzel inş bizde ameliyatın faydasını en yakın zamanda görürüz....

Evet hissetmek cok guzel psikolojik bile olsa o bas donmesi mide bulantilariu hos hos geliyor insana ama ondan sonrada boyle lok kadisi gibi kaliyoruz:25:
delirmiş olmalıyız yaa Allah sonumzu hayır etsin:)))
aynı şey bana da oldu.bir akşam mide ağrısından ölüyorum sandım.elimi mideme koyup ayetel kürsi okuyorum düşün artık :)))eşim diyo kal acile gidelim.yok ya geçer şimdi diyorum.adete kalmış 2 gün ya hamileysem?? :)))))ama boşuna gitmeyim ağrıyı çekmişim hamile filan değilmişim:)))
ya aynı şeyi ben yaşıyorum.hatta bu son gittiğim zaman Emre bey bile dedi.Sizde bir kadın doğum doktoruna göüzükün dedi.iyice kurtlandım.aynı şeyi düşünüyorum yumurtlamamıyormuyum acaba?
tüplerde mi sorun var?
eşimin şu ameliyatı geçsin bende kontrol ettirecem kendimi....:)

canım inşh yaaa hadi bakalım :)meraklandırdın beni ya...inşh inşh :)
bana doktorum kızıyo artık.Zeynep sen son derece sağlıklısın kendinde sorun aramaktan vazgeç eşin tedavi olsun öyle gel diyo.ama yok yani yumurta takibi yaptırıp hsg çektirmeden içim rahat etmicek.
neyse ki tek değilim benim gibi düşünen kk arkadaşlarım var:)):)
hamilelik yoktur da umutlanıyorum işte ne yapayım :)

delirmiş olmalıyız yaa Allah sonumzu hayır etsin:)))

aynı şey bana da oldu.bir akşam mide ağrısından ölüyorum sandım.elimi mideme koyup ayetel kürsi okuyorum düşün artık :)))eşim diyo kal acile gidelim.yok ya geçer şimdi diyorum.adete kalmış 2 gün ya hamileysem?? :)))))ama boşuna gitmeyim ağrıyı çekmişim hamile filan değilmişim:)))

bana doktorum kızıyo artık.Zeynep sen son derece sağlıklısın kendinde sorun aramaktan vazgeç eşin tedavi olsun öyle gel diyo.ama yok yani yumurta takibi yaptırıp hsg çektirmeden içim rahat etmicek.
neyse ki tek değilim benim gibi düşünen kk arkadaşlarım var:)):)
hamilelik yoktur da umutlanıyorum işte ne yapayım :)

Hicbirimiz yanliz degiliz burda hepimizde ayni psikolojik sorunlari yasiyoruz ustelik.Her ay kendime tamam gelcek aya umitlenmek yok bu son diyorum basliyor bulantilar bas donmeleri hiiihh diyorum hamileyim galiba sonra yine basa sar herseyi her ay ayni hikaye.Bende bu ay bosu bosuna agri cektim hep agrilarim oldugu zman hap icsem olurmus ya hamileysem diye icmemistim.ZIRDELI olduk hemde.Amin Zeynep

Ewet canim bi kac ay dr yuzu gormek istemiyorum o yuzden asilamayi da erteleyecem :)

Bana da kaynanam dun demesin mi asilama yaptir o da kendi cocugun oluyo diye.HADI CANIIIMM sanki bilmiyoruz tobe tobe.Ameliyattan sonra 1 sene daha beklicem hem olmuyo oyle dedim herseferinde anlatiyorum ama kafa basmiyo karinin yine anlatiyorum.Ya zaten bu sorun yetiyo bana bi de bu tarz insanlar yokmu daha da can skiyorlar:41:

btd08 canım sizde gelişme var mı bu arada bir şey yapıyor musunuz, benim eşime hadi ara doktoru hadi diye diye dilimde tüy bitti .. varikosel ameliyatı olması lazım benim gittiğim doktor eşin kesinlikle hemen ameliyat olsun dedi benim ki bir kaç haftaya olurum şimdi şu işim var bu işim var deyip hep ilerki tarihlere atıyor, çok moralim bozuk birşey de soylenmiyor olmazsa boşarsın beni diyor trip atarak, sinirlenip bağırıyor ..ALLAHIM ben napıcam diyorum kendi kendime stresten sıkıntıdan bende yumurtlama takibi yaptırıyorum doktor senin yumurtlaman nasıl diye aldı ama benim de yumurtam buyumuyor 13mm de kaldı cuma gunu tekrar gıdeceğim uff ya nolcak bilmiyorum, azcık hevesli olsa azcık o da bişeler yapalım dese koştursa gam yemicem. stresten benim de yumurtam buyumuyor iste.
daha 2 gun önce kayınvaldem bak tv de ne duydum aslan pencesi otu çocugu olmayan kadınlara iyi geliyormuş al iç diyo inanmıyorum ya ben herkesin şunu yap bunu yap deyip bana kısır gözüyle bakmasına katlanıyorum o bir doktora gidip en erken ne zaman ameliyat olabilirim neler yapmam gerekir demiyor :( çok üzülüyorum çokkk , beni anlayan bir annem de yokki derdimi anlatayım azcık acılayım , ona desem yaaa bak bak bak şimdi eşin kısır mı deyip iyice beni zıvanadan çıkartacak. ALLAHIM nolur sen bizlere, tum isteyenlere yardım et.
valla ekndimi zayıflamaya kilo vermeye verdim biraz kafamı dagıtır diye.. belki kilo verirsem o beni mutlu eder azcık.

Canim yaa kiyamam uzuldum okuyunca konusan cok oluyo bilirim.Erkekler kadinlar kadar onemsemiyor malesef.Benim esimde pek lafini ettirmez oyle bagirmaz ama gecistirir cevaplarimi oyle hamilelikmis hastalikmis cocukmus oyle konulari pek konusmayiz hos normalde de cok konusan biri degil zaten:85::97: Hatta ilk varikoseli ogrendigimizde butun gun boyunca agladim deliler gibi ben aglayinca sinirlenir hep bende isterim ki moral versin,bana demesin mi aglamayi kes artik diye bende ben senin gibi rahat olamiyyorum uzuluyorum napiim dedigimde bana ''napiim yani senin gibi huuu diye aglayayim mi'' dedi inanabiliyomusun.Sonrasinda bana acik acik dedi olmazsa olmaz napim uzulunce bisey degiscek mi dedi.Hatirladikca sinir oluyorum ama iste bazen ayilasiyorlar.Kendisi belki benden bile cok istiyor ama iste boyle davranmasi konusmasi cekilmez oluyor.Belli ederse duygularini aman alcalir beyimiz:41:

Back
X