• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canm biz yalovada oturuyoryz ozel hastanede gtk doktora mıkrocerrahı ıle yapmıyo oyuzden vazgectk esım karalıydı gun gectıkce daha cekımser oluyo esım offf ya

canım eğer başka şehirde yapabiiyorsanzn oraya gidin..bizde urfanın ilçesinde oturuyoruz ..urfa yapılmıyor du bir çok hastanede orda yapmadık..antebe geldik anteptede ilk gittimiz hastane mikrocerrehi yapmıyordu ..bizde bir kaç hastene gezdik mikrocerrhi ve içimize sinen bir hastane seçtik..ewet haklısın gün geçtikçe piskoljı olarak da bunalıyor işe yararsa boşna olursam diye de sıkıntılar oluuyor içlerinde .. Bizimkide gün geçtikçe uzaklaştı ameliyat olmaktan..o yüzden bn sürekli hastane doktor arştırıyordum..ona bıraksaydım daha gidece derdi...

kızlar benim eşimde de varikosel var fakat araştırma yaptıktan sonra spermde kayıplarda olabiliyormuş, yumurtalığını kaybeden bile varmış gibi şeyler söyledi. bizim 8 aydır bebeğimiz olmuyor, başlangıç kontrollerde benim rahim ve yumurtalıklarımı düzgün buldu doktor. yumurtlama da oluyor ama bebek olmuyor. eşime de ameliyat ol diyemiyorum çünkü herhangi bir şey olursa daha çok üzülürüm baskı yaptığım için :14::14::14::14::14::14: sperm sayısı 30 milyon civarlarında. doktor normal ama daha hareketli olmasını isteriz dedi. :14::14::14::14:

zaten şu an bizler için en önemli şey umut değilmi canım
ben yıllardır neler yaşadım anlatsam kk nın sayfaları yetmez
ama işte zaman bu zamanmış ki eşim tedavi olmayı kabul etti
herkes diyor çok geç kaldın şimdiye kadar gereken olmalydı
ama nasip işte başka bişey diyemiyorum

haklsın bn 3 yıldrı evliyim evliliğimizm ilk 5 . Ayında öğrendik eşim de sorun oldugunu ama hep ertelediler..senin ki keşke eşin daha önce doktora gitseydi ..ama olmamışsa vadrı bri hayır ...rabbim zamanını iyi bilir...ne kadr zordur ama sabrını da veirir..blki 10 yıldır bklememiz senin imtihanındr..inşllah daha fazla bekletmezz ...sende en kısa zamnda bebeğine kavuşursun..

kızlar benim eşimde de varikosel var fakat araştırma yaptıktan sonra spermde kayıplarda olabiliyormuş, yumurtalığını kaybeden bile varmış gibi şeyler söyledi. bizim 8 aydır bebeğimiz olmuyor, başlangıç kontrollerde benim rahim ve yumurtalıklarımı düzgün buldu doktor. yumurtlama da oluyor ama bebek olmuyor. eşime de ameliyat ol diyemiyorum çünkü herhangi bir şey olursa daha çok üzülürüm baskı yaptığım için :14::14::14::14::14::14: sperm sayısı 30 milyon civarlarında. doktor normal ama daha hareketli olmasını isteriz dedi. :14::14::14::14:

evet canım yumurtalıklarını kaybeden, arterlerine zarar gelen oluyor ama doktor çok önemli bu konuda doktorunuzu iyi seçerseniz allahın takdiri ile bir şey olmaz.. canım sayı çok önemli değil bizim de 40 milyon ama hareketlilik, kalite daha önemli...bence siz biraz daha bekleyin en az 3 kere sperm testi yaptırın değerlerinize göre zaten varikosel ameliyatı gerekli mi değil mi anlar doktor...

kızlar benim eşimde de varikosel var fakat araştırma yaptıktan sonra spermde kayıplarda olabiliyormuş, yumurtalığını kaybeden bile varmış gibi şeyler söyledi. Bizim 8 aydır bebeğimiz olmuyor, başlangıç kontrollerde benim rahim ve yumurtalıklarımı düzgün buldu doktor. Yumurtlama da oluyor ama bebek olmuyor. Eşime de ameliyat ol diyemiyorum çünkü herhangi bir şey olursa daha çok üzülürüm baskı yaptığım için :14::14::14::14::14::14: Sperm sayısı 30 milyon civarlarında. Doktor normal ama daha hareketli olmasını isteriz dedi. :14::14::14::14:

merhaba canmmm...yani sende hiç bir sorun yok...eşimin sperm sayısı 30 milyon...hızı ve morfolojını ne kadr..önmli olanda hızı ve morfolojı bir yerde..

Sen önce ayrınlıtı bir test yaptır ..hızı ve morfolojı kaç olugunu öğren cnaımm...onlarda düşüklük var ameliyat olsun..ameliatın korkulacak bir yanı yok...hız ve morfolojı çok düşük değilse ameliyat konusun da ısrarcı olmayabilirsin sonuçta daha 8 aydır bebek düşünüyorsunuz..

evet canım yumurtalıklarını kaybeden, arterlerine zarar gelen oluyor ama doktor çok önemli bu konuda doktorunuzu iyi seçerseniz allahın takdiri ile bir şey olmaz.. canım sayı çok önemli değil bizim de 40 milyon ama hareketlilik, kalite daha önemli...bence siz biraz daha bekleyin en az 3 kere sperm testi yaptırın değerlerinize göre zaten varikosel ameliyatı gerekli mi değil mi anlar doktor...

canım biz şuanda doğu görevindeyiz. doktor kısıtlı. bir tanecik.sperm testi içinde eline bir kap verip afedersiniz pis tuvalete sokuyorlar. eşimin acayip psikolojisi bozuluyor bu durumda. kendisi hem titiz hem duygusal. içi sızlıyo sipermiogram isteyecekler diye :14::14::14: bende tekrar yaptıralım diyemiyorum ona. :43::43:

canım eşim boşuna ameliyat oldu ameliyat bizde ve tanıdığım 3-4 kişide çüzüm olmadı kızlarrr ...değerleri çok çok düşük olanlar sizlere sesleniyorum bence boşuna ameliyat olmasın eşleriniz tüp bebek doktorlarıda bunu öneriyorlar çnkü bu sefer elde kalan canlı spermlerde zarar görebiliyor.

cnmm bizim sayımız düşük...ama değerleri çok düşük olanlara tüp te uygulanmıyor...bize ameliyat olduktan sonra gebeik oluşmasza tüp yaparız dedi..bir de her bünye aynı değildir tabiki herkste işe yaramıyor...ama ameliyat öyle olduktan sonra pişmanlık yaratacak kadar riskli bir ameliyat dğil...ilaç tedavisi de önmli...sonuçt varikosel varsa deeğrlerde düşüktür...variskoel ameliyatı olursa varikosel de nkurtulup sadece deeğrlerle ilgilenmek kalacak elimizde..mesela benm eşimde 2 sorun var ..1 variskoel 2 sperm sayısı ve değerleri...ikisi blki birbirine bağlı ama ...ayrı ayrı bakmak da gerekiyor...biz şimdi 1 . Yani varkoseli yendik...elimizde kalan sperm sayıı ve değrlerimiz...onuda ilaçlarla ve kürlerle halledecz inşallah...rabbim hepimizn yardımcısı olsunn..

canım biz şuanda doğu görevindeyiz. doktor kısıtlı. bir tanecik.sperm testi içinde eline bir kap verip afedersiniz pis tuvalete sokuyorlar. eşimin acayip psikolojisi bozuluyor bu durumda. kendisi hem titiz hem duygusal. içi sızlıyo sipermiogram isteyecekler diye :14::14::14: bende tekrar yaptıralım diyemiyorum ona. :43::43:

anlıyorum canım hepimizin eşi aynı şeyleri yaşıyor...benim eşim 1.5 yıl üstüne doktora gitti hiç istemedi ama sonra baktı ki sorun var şimdi kendi peşini bırakmıyor...ilk başlarda böyle oluyorlar daha sonra alışıyorlar...hatta doktor ameliyattan 6 ay sonra gelin dedi kendi merakından 4 .ayımızda test yaptırmak istiyor ama fırsat bulamıyor ,hani bulsa yaptıracak alıştı duruma:))

Son düzenleme:
merhaba canmmm...yani sende hiç bir sorun yok...eşimin sperm sayısı 30 milyon...hızı ve morfolojını ne kadr..önmli olanda hızı ve morfolojı bir yerde..

Sen önce ayrınlıtı bir test yaptır ..hızı ve morfolojı kaç olugunu öğren cnaımm...onlarda düşüklük var ameliyat olsun..ameliatın korkulacak bir yanı yok...hız ve morfolojı çok düşük değilse ameliyat konusun da ısrarcı olmayabilirsin sonuçta daha 8 aydır bebek düşünüyorsunuz..

evet canım bende sorun yok. eşimde de ileri hareketli sperm sayısı istenenden düşük olduğu için doktor vitamin verdi. o zaman bir yılı doldurduktan sonra eşimi ameliyat yolunda doktora gitmesi için konuşayım. aslında yaklaşık 10 yıldır varikosel varmış. ama önemsememiş.

iyi ki varsınız. içimi rahatlattınız kızlar :16::16::16:

anlıyorum canım hepimizin eşi aynı şeyleri yaşıyor...benim eşim 1.5 yıl üstüne doktora gitti hiç istemedi ama sonra baktı ki sorun var şimdi kendi peşini bırakmıyor...ilk başlarda böyle oluyorlar daha sonra alışıyorlar...hatta doktor ameliyattan 6 ay sonra gelin dedi kendi merakından .ayımızda test yaptırmak istiyor ama fırsat bulamıyor ,hani bulsa yaptıracak alıştı duruma:))

büyük şehirde olsak iyi bir hastanede sipermiogram tahlili verme şekli farklı oluyor tabi. inanın o psikoloji bile etkiliyor sonucu. dilerim kimse çok sıkıntı çekmeden kavuşur güzel hediyeye.

evet canım bende sorun yok. Eşimde de ileri hareketli sperm sayısı istenenden düşük olduğu için doktor vitamin verdi. O zaman bir yılı doldurduktan sonra eşimi ameliyat yolunda doktora gitmesi için konuşayım. Aslında yaklaşık 10 yıldır varikosel varmış. Ama önemsememiş.

Iyi ki varsınız. Içimi rahatlattınız kızlar :16::16::16:

sağol canm sende iyiki varsınn... 10 yıldır varikose var dedin..ağrısı falan oluyor mu şimdi..vitamin yanında kürler de ver eşine..keçi boynuzu kürü...keçi boynuzu pekmezi...sadece keçi boynuzu yesin..

cnmm bizim sayımız düşük...ama değerleri çok düşük olanlara tüp te uygulanmıyor...bize ameliyat olduktan sonra gebeik oluşmasza tüp yaparız dedi..bir de her bünye aynı değildir tabiki herkste işe yaramıyor...ama ameliyat öyle olduktan sonra pişmanlık yaratacak kadar riskli bir ameliyat dğil...ilaç tedavisi de önmli...sonuçt varikosel varsa deeğrlerde düşüktür...variskoel ameliyatı olursa varikosel de nkurtulup sadece deeğrlerle ilgilenmek kalacak elimizde..mesela benm eşimde 2 sorun var ..1 variskoel 2 sperm sayısı ve değerleri...ikisi blki birbirine bağlı ama ...ayrı ayrı bakmak da gerekiyor...biz şimdi 1 . Yani varkoseli yendik...elimizde kalan sperm sayıı ve değrlerimiz...onuda ilaçlarla ve kürlerle halledecz inşallah...rabbim hepimizn yardımcısı olsunn..

inşallah dedğin gbi olur şekerim allah gönlüne göre versin bizde aynı durumdayız varikosel + sperm hareketsizliği+ morfoloji sorunumuz var bu arada ben sağlık mezunuyum coğu dr lar iyi bulmuyo varikosel ameliyatını .....veee varikosel eğer agrı sızı ile kendini belli etmemişse yani kişiye bi zararı yok bebek sayesinde bunu öğrenmişse ...yani şöle diimm bizim harektlilik toplam %14 + %86 sı hareketsiz bu gbi durumlarda dediğim gbi hastanın bi şikayeti yoksa kadın doğum uzmanları önermiolar bencede mantıklı fakat ben bunu gec öğrendim eşim ameliyat olduktan sonra benm sze tavsiem rahatsızlık vermiosa ve cok düşükswe ii ce araştırın ameliyat aksi durum cıkarabilir karsınıza

inşallah dedğin gbi olur şekerim allah gönlüne göre versin bizde aynı durumdayız varikosel + sperm hareketsizliği+ morfoloji sorunumuz var bu arada ben sağlık mezunuyum coğu dr lar iyi bulmuyo varikosel ameliyatını .....veee varikosel eğer agrı sızı ile kendini belli etmemişse yani kişiye bi zararı yok bebek sayesinde bunu öğrenmişse ...yani şöle diimm bizim harektlilik toplam %14 + %86 sı hareketsiz bu gbi durumlarda dediğim gbi hastanın bi şikayeti yoksa kadın doğum uzmanları önermiolar bencede mantıklı fakat ben bunu gec öğrendim eşim ameliyat olduktan sonra benm sze tavsiem rahatsızlık vermiosa ve cok düşükswe ii ce araştırın ameliyat aksi durum cıkarabilir karsınıza

anlıyorum canm...ama bizim sayımız 1 milyon...ve bildiğim kadarıyla 1 milyon tüp olmaz...2 yıl boyunca ilaçlar kulndık ...ama yükselme olmadı sürekli 1 miyon ve 3 milyon arasında değişiyordu...harekreti de düşük...morfolojıyı de bilmiyorum testlerde yazılmıyor doktorlarda bişey demedi..ve bir toplam 8 tane doktor değiştirdik..hepsi ameliyat dedi...biri de aeliaytsız tüp bbek önermedi sayı çok düşük oldugu için..haa ama hiç biri kesin yükselecek diye bişey söylemedi...ama ameliyatı oloduktan sonra tüp bebek olur dedi..bilmiyormm biz ameliaytaan vazgeçtiğimiz de oldu ...aradan zamn geçince tekrar lmaya karar verdik..blki hayırlıs buur..ameliyat için hiç pişman olmadık hatta kolay bir ameliyatta keşe daha erken olsydık deidimz oldu..ameliyat işe yaramaz diye düşencelermiz de oldu ..am en azından bir yol denedik..hyırlıs ...bilmiyorum bkleyip göreceğiz...inşallah uğraşlarımız boşuna çıkmazz ..rabbim kimseyi evlatsızz bırakmasın...hepimize nasip eder inşallah...

peki siz şimdi nasıl bir yol izliyeceksiniz..

anlıyorum canm...ama bizim sayımız 1 milyon...ve bildiğim kadarıyla 1 milyon tüp olmaz...2 yıl boyunca ilaçlar kulndık ...ama yükselme olmadı sürekli 1 miyon ve 3 milyon arasında değişiyordu...harekreti de düşük...morfolojıyı de bilmiyorum testlerde yazılmıyor doktorlarda bişey demedi..ve bir toplam 8 tane doktor değiştirdik..hepsi ameliyat dedi...biri de aeliaytsız tüp bbek önermedi sayı çok düşük oldugu için..haa ama hiç biri kesin yükselecek diye bişey söylemedi...ama ameliyatı oloduktan sonra tüp bebek olur dedi..bilmiyormm biz ameliaytaan vazgeçtiğimiz de oldu ...aradan zamn geçince tekrar lmaya karar verdik..blki hayırlıs buur..ameliyat için hiç pişman olmadık hatta kolay bir ameliyatta keşe daha erken olsydık deidimz oldu..ameliyat işe yaramaz diye düşencelermiz de oldu ..am en azından bir yol denedik..hyırlıs ...bilmiyorum bkleyip göreceğiz...inşallah uğraşlarımız boşuna çıkmazz ..rabbim kimseyi evlatsızz bırakmasın...hepimize nasip eder inşallah...

anladımm ben sayı için dememiştim zaten bizim şükür sayıda sorun yok allah hepimize tez zamnda anne olmayı nasip etsin

Kizlarr esim kismetse yarin test yapacak sonuclari en erken cuma cikar heralde.. icimi korku sardi :(( insallah degerleri yukselmistir... sonucu alir almaz yazarim size..

sağol canm sende iyiki varsınn... 10 yıldır varikose var dedin..ağrısı falan oluyor mu şimdi..vitamin yanında kürler de ver eşine..keçi boynuzu kürü...keçi boynuzu pekmezi...sadece keçi boynuzu yesin..

zannediyorum ki eşim aylardır baktı bebek olmuyor kendi hastalığını araştırmaya koyulmuş. o zaman anlamış spermi etkilediğini. ve bana yeni söyledi. şimdilerde ağrım var diyor.
havuç suyu sıkıp içiriyorum her akşam bir bardak. keçiboynuzuna yarın aç karnına başlatacağım inşallah canım.

tam kafamızdaki soruların yanıtlarını yazmışsın canım. eşim rahatsızlık hissetmiyor. sperm sayısı normal. hareketlilik oranını yükseltmeye çalışıyoruz. bende sizlerin yorum ve yardımlarıyla biraz daha ertelemenin,bir kaç test daha yapmanın faydasi olacağına kanaat getirdim. :45::45::45:

tam kafamızdaki soruların yanıtlarını yazmışsın canım. eşim rahatsızlık hissetmiyor. sperm sayısı normal. hareketlilik oranını yükseltmeye çalışıyoruz. bende sizlerin yorum ve yardımlarıyla biraz daha ertelemenin,bir kaç test daha yapmanın faydasi olacağına kanaat getirdim. :45::45::45:

bence çok doğru bir karar almışsın sağlıkçı olduğum halde yaptım bu hatayı siz yapmayın braz üstüne düş ondan sonra belki son care olsun

bence çok doğru bir karar almışsın sağlıkçı olduğum halde yaptım bu hatayı siz yapmayın braz üstüne düş ondan sonra belki son care olsun

tamam canım. biraz yedirip içireyim en son çare onun ameliyatına kalsın. ben de daha hsg çektirmedim. bir yıl doldurmadan çekmiyolar. :22::22:

Back
X