• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba , bizde eşimle 1 yıla yakındır çocuk yapmayı deniorduk, her ay umutsuzlukla geçiordu ben bu arada 3 kere doktora gıttım ultrason muayene kan tahlıllerı hormonlar hepsıne baktırdım sorun yok. en sonunda geçen hafta spermiogram yaptırdık ve eşimde azosperm çıktı , bunu duyunca mahvolduk inanamadık, ben bu sefer kürlere başladım eşim zar zor içiyor söylene söylene yok kosusu yok tadı igrenc . sigara da kullanıyordu doktorileri derecede varikosel deyince yavas yavas bırakmaya basladı ama aklı hala sigarada.
ben hiç kimseye solemeyelim dedim 2 miz arasında kalsın tedavi olalım bişeyler yapalım dedim kayınvaldeme annemlere solmedık onumuzdeki hafta tekrar sperm testi yaptıracağız, inş güzel sonuçlar alırız biz istanbulda oturuyoruz çamlıca medicana da yaptırdık ilk sperm testini haftaya da bahçeci umut tüp bebek kiliniğine gideceğiz emre bey ile görüşmeyi planlıyoruz.
sanırım önce varikosel ameliyatı sonra da micro tese ile tup bebek oluyormus en iyi ihtimalle tup bebek tutma olasılığı varmış
ben hala inanamıyorum hep dua ediyorum .. çok istiyordum benimde bebeğim olsun diye ama ALLAH vermeyince olmuyor iste inş bizim de ilerde olur , tum bekleyenlerinde hayırlısı ile sağlıkla.
istanbulda hangi hastane hangi doktoru önerirsiniz?

inşallah canım.doktorlar bu tür kürleri reddediyor asla sperme etkisi yoktur diyor.

eşim karar verirsek hemen ameliyat olacak. benim ne düşündüğümü soruyo sürekli çünkü o da kararsız. sayı 40 milyona yakın.orta halli yani. netice de hastalık bu. zamanla kayıplara sebep olacak. zaten onca yıl umursamamış, artık adam akıllı tekrar muayene olmasını söylüyorum ama başka bir ile gitmek için izin lazım bakalım. imkansızlıkta çok zor kızlar. düşünün öyle bir yerde yaşıyorsunuz ki her doktordan,her üründen,vs. bir tek şansınız var. ya aldın ya öldün.... o kadar yani

ağrısı varsa zaten tek çare ameiyat olması gerekiyor..saYINIZ GAYET iyi...ne kadrdır çocuk düşünüyorsunuz..

ağrısı varsa zaten tek çare ameiyat olması gerekiyor..saYINIZ GAYET iyi...ne kadrdır çocuk düşünüyorsunuz..

9 ay olacak canım. sperm sayısı iyi fakat ileri hareketli olması gereken orandan biraz az. ameliyatı erteleyip ertlememe konusunda iyi bir muayene gerek sanırım.

arkadaşlar merhaba , bizde eşimle 1 yıla yakındır çocuk yapmayı deniorduk, her ay umutsuzlukla geçiordu ben bu arada 3 kere doktora gıttım ultrason muayene kan tahlıllerı hormonlar hepsıne baktırdım sorun yok. en sonunda geçen hafta spermiogram yaptırdık ve eşimde azosperm çıktı , bunu duyunca mahvolduk inanamadık, ben bu sefer kürlere başladım eşim zar zor içiyor söylene söylene yok kosusu yok tadı igrenc . sigara da kullanıyordu doktorileri derecede varikosel deyince yavas yavas bırakmaya basladı ama aklı hala sigarada.
ben hiç kimseye solemeyelim dedim 2 miz arasında kalsın tedavi olalım bişeyler yapalım dedim kayınvaldeme annemlere solmedık onumuzdeki hafta tekrar sperm testi yaptıracağız, inş güzel sonuçlar alırız biz istanbulda oturuyoruz çamlıca medicana da yaptırdık ilk sperm testini haftaya da bahçeci umut tüp bebek kiliniğine gideceğiz emre bey ile görüşmeyi planlıyoruz.
sanırım önce varikosel ameliyatı sonra da micro tese ile tup bebek oluyormus en iyi ihtimalle tup bebek tutma olasılığı varmış
ben hala inanamıyorum hep dua ediyorum .. çok istiyordum benimde bebeğim olsun diye ama ALLAH vermeyince olmuyor iste inş bizim de ilerde olur , tum bekleyenlerinde hayırlısı ile sağlıkla.

hoş geldin canm aramıza ...geçmiş olsun RABBİM SABRINI VE ÇARESİNİZİ VERİR İNŞALLH...gelişmeleri bize de bildirirsin canm..

Canim cok gecmis olsun.. ileri derecede varikosel varsa hemen ameliyat olun.. ameliyattan sonra mikro teseye bile gerek kalmayabilir sperm cikisi olabilir canim.. ama varikosel ameliyat edilmeden kurler kimsemizde ise yaramadi once ameliyat sart.. zaten cok basit ve cok kisa suren bi ameliyat..

Canim cok gecmis olsun.. ileri derecede varikosel varsa hemen ameliyat olun.. ameliyattan sonra mikro teseye bile gerek kalmayabilir sperm cikisi olabilir canim.. ama varikosel ameliyat edilmeden kurler kimsemizde ise yaramadi once ameliyat sart.. zaten cok basit ve cok kisa suren bi ameliyat..

amin canım.. ameliyat için nerede yaptırsak diye düşünüyoruz aslında bize önerebileceğiniz bir hastane var mı istanbulda.

merhaba kızlar ben 2,5 yıllk evliyim bursalıyım eşim 1 yıl önce varikoselden ameliyt oldu 2 .derecedeydi ameliyt öncesi değerler sayı 4 mlyondu morfoloji 1 ve haraket %15 lerdeydi ameliyt oldu 1 sene geçti aradan sayı yükseldi 25 milyon oldu ama morfoloji 2 ve hareket %15 yani aslında ameliytın pekte faydası olmadı bize o zamnlarda bu değerlerle tüpbebek olur demişlerdi şimdide öyle ..doktorumuz aşılama için sayı iyi dedi morfoloji 4 olması ve haraketin %45 olması gerekiomuş aşılama için .. ama sayımız iyi diye deneyebilirsiniz dedi doktor aşılamanında şansı az ama denemede fayda var... beklemek o kadar cok zor ki artık 1 senedir br umutla bekliyoruz ama hala yok :( çok yoruldum bu ayda olmazsa eğer aşılamaya başlıcaz biz

merhaba kızlar ben 2,5 yıllk evliyim bursalıyım eşim 1 yıl önce varikoselden ameliyt oldu 2 .derecedeydi ameliyt öncesi değerler sayı 4 mlyondu morfoloji 1 ve haraket %15 lerdeydi ameliyt oldu 1 sene geçti aradan sayı yükseldi 25 milyon oldu ama morfoloji 2 ve hareket %15 yani aslında ameliytın pekte faydası olmadı bize o zamnlarda bu değerlerle tüpbebek olur demişlerdi şimdide öyle ..doktorumuz aşılama için sayı iyi dedi morfoloji 4 olması ve haraketin %45 olması gerekiomuş aşılama için .. ama sayımız iyi diye deneyebilirsiniz dedi doktor aşılamanında şansı az ama denemede fayda var... beklemek o kadar cok zor ki artık 1 senedir br umutla bekliyoruz ama hala yok :( çok yoruldum bu ayda olmazsa eğer aşılamaya başlıcaz biz

Canim takviye olarak gnc arginmax kullanin mutalaka..

Kizlarr az once labaratuardan esimi aramislar.. toplam sayi 15 milyondan 50 milyona, ileri hizli % 2 den % de 15 e cikmis. Test kagidini yarin alacam detaylari yazarim yarin.. ameliyatttan sonra ilk testimizde pek bir artis yoktu ama son 2 aydir esime gnc arginmax gunde 6 tane ve gnc pycnogenol gunde 1 tane veriyordum.. cok etkili olmus mutlaka deneyin.. proxxed plus i 3 ay kullanmistik ama hic ise yaramamamisti bizde..

Kizlarr az once labaratuardan esimi aramislar.. toplam sayi 15 milyondan 50 milyona, ileri hizli % 2 den % de 15 e cikmis. Test kagidini yarin alacam detaylari yazarim yarin.. ameliyatttan sonra ilk testimizde pek bir artis yoktu ama son 2 aydir esime gnc arginmax gunde 6 tane ve gnc pycnogenol gunde 1 tane veriyordum.. cok etkili olmus mutlaka deneyin.. proxxed plus i 3 ay kullanmistik ama hic ise yaramamamisti bizde..

canım bu çok güzel bir haber çok sevindim sizin adınıza

canım çok iyi artış olmuş bence allah korusun değerleriniz düşebilirdi biliyorsun ki % 5 lik bi ihtimaldi...inş bu şekilde kat kat katlanarak artar değleriniz tabii bizimkisi de...

canım çok iyi artış olmuş bence allah korusun değerleriniz düşebilirdi biliyorsun ki % 5 lik bi ihtimaldi...inş bu şekilde kat kat katlanarak artar değleriniz tabii bizimkisi de...

Tatlim bu deger dusmesini ameliyattan once doktora sormustum. Eger bu dusukluk varikoselden kaynaklaniyorsa ameliyattan sonra dusme olmaz en kotu ihtimal ayni kalir demisti.. canim sizde bir an once yaptirin insallh cok daha iyi sonuclar yazarsin bize.. ama bu gnc arginmax i siddetle tavsiye ederim.. biz kullanmaya devam edecegiz.. test kagidini yarin alip doktorlarimiza gidecem onlarin yorumlarini da yazarim size canim..

Tatlim bu deger dusmesini ameliyattan once doktora sormustum. Eger bu dusukluk varikoselden kaynaklaniyorsa ameliyattan sonra dusme olmaz en kotu ihtimal ayni kalir demisti.. canim sizde bir an once yaptirin insallh cok daha iyi sonuclar yazarsin bize.. ama bu gnc arginmax i siddetle tavsiye ederim.. biz kullanmaya devam edecegiz.. test kagidini yarin alip doktorlarimiza gidecem onlarin yorumlarini da yazarim size canim..

tamam canım mutlaka yaz...bizim de ameliyatın üstünden 4 ay geçti fırsat bulduğumuz zaman test yaptıracağız...bakalım bizim düşüklük varikoselden miymiş artık test yaptırınca anlayacağzı...

hoş geldin canm ..geçmiş olsun...varkoeliniz 1 dereceden olugu için ameliyat tavsiye edilmiyor dedin...değerlerniz kaç acaba...buz torbası hakında bi bilgim yok..

sadece varikoselde degil diger taraftada gec indirilmis testis mevcut ben ondan kestim umidi zaten..varikosel degerleri surekli alcalip yukseliyor ml de 10 mil olduguda oldu 5 te yada 1.600 de..surekli degisiyor insallah tup bebek olacagi zaman biraz guzel cikar ama varikosel morfolojiyi bozuyor gibi geliyor bana:(

üzülme canım. benimde eşimin annesi oğlunda bir şey çıkacak diye aklı çıktı.bana diyor ki ''çok ilaç kullanıyorsun sende kist yapmıştır,senin muayenelerin ne ki erkeklerin ki daha zor,oğlum hassatır üzülür,alt tarafı alttan ultrason bakarlar sana.''. sonra özel hastaneden sipermiogram sonuçlarını almayı bekliyorduk, bana dedi ki ''sonucu kötü çıkarsa ben asla inanmam güvenmem hastanelere, benim oğlumda hiç bir şey yok'' dedi.''çocuğum üzülmesin ben üzülürüm onun yerine'' dedi. o kadar incindim ki anlatamam. ben de bir insan evladıyım dedim içimden. onun annesi her şeyde yanımızda ona destekti ama ben hep tek başıma hissediyordum kendimi.
diyorum ki Rabbim hepimiz bir insandan geldik dünyaya. neden evladı yerine koyup büyüklük edemiyorlar. ben eşimin sonucu çok iyi olmasa bile kayınvalideme oğlunun sonuçlarının gayet iyi olduğunu söyledim.

ne kadar iyisin, ben boyle karsilayamazdim dogrusu! icinden gecenler cok guzel dusunceler bunlari yuzune soylemeyi denesen eminim faydali olacaktir, ne demek ya benim oglum uzulmesin falan..siz bizim buyugumuzsunuz derdimize ortak olup uzntumuzu sikintimizi paylasacaginiza kutuplasma yaratiyorsunuz..hic geregi yok zaten stresliyiz hepimiz!! kusura bakma ben de gerginim biraz:) ama boyle kayinvalideleri gorunce hic dayanamiyorum!!

Back
X