• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Slm kızlar benimde eşimde varikosel var solda 1 yıl sonra öğrendik 3 hafta önce ameliyat olduk mikrocerrahi yöntemle sper sayımız 3 milyondu... Bizim içinde dua edin
As..canimm..gecmiss olsun...insallh sen bizlwr kaadar bklemezsin..ilac faln kullaniyor musunuz..test ne zqman yapilack..

Kızlar merhaba öncelikle Rabbim hepimize tez zamanda anne Olmayı nasip etsin. Benim sorum şu ben 14 aylık evliyim. 6 ay doğum kontrol hapıyla korundum. Sonra bıraktım 4 ay bekledim olmayınca doktora gittim bi sorun yok dedi yumurta oluşuyor çatlıyor. 1 hafta önce artık eşime test yaptık sayısı iyi çıktı ama canlılığı ve hareketi az doktorumuz ürolojiye yönlendirdi büyük ihtimal varikosel çıkıcak yarın gidicez. Benim sormak istediğim varikosel ameliyat-ı olanların şansı iyice bitiyor diyolar ameliyat olmayın diyolar ağızdan dolma bilgiler sizin düşüncrleriniz ne

Merhaba canim..varikosel ilerlemisse eger ameliyat onerilir..ama varikosel dusuks r olmayyin bnce..biz ameliyat degerlerimiz gittikce dustu..amrliyattan sonrra negatif sonuclanan tup bbek oldu..ama aneliyatiin ucuncu ayinda hamile kalan da var
..yillarca bkleyen de..sorun saddece hiz isse ilqc faln kullnin bncce..ameliyat surresi zaman kaybi da olavbilir..cunku ameliyattan son ra 6 ay veya 1 yil icinde yukselme olur diye bkleme suresi veriliyorr ..sonuc husran da olabilir..​

Sağol canım. Evet sayısı 132 milyon doktor sayıya iyi dedi ama %1 hızlı ileri %34 yavaş ileri %63 hareketsiz. Bende o yüzden kararsız kaldım Say'ı iyiyse ötekiler için ilaç falan kullanılsa diye

Canim dedigim gibi ameliyat sonrasi hemeen yuksele bilir..ama dusme ihtimalide var..genelde pek dusus gorulmuyor ama bizimki dusttu..sayi da hizda..heepsi dusttu..bilmiyorum ama surekli elimizdeki pirssatti
degerlendirmek
istiyoruz..gecmis gunlerime
donsem bugun galiba yine
ameliyar olmasini isterdim
.cunku duzelme ihtimali var...bilmiyorum si z ameliyatsiz ilac kulnsanizdaa 6
aya kadar kullanirsiniz.
İlaclari..ameliyat oolsanizda 6
ay ilac kullanacaksiniz..
Ttek ihttimaller ameliyat faydali olup 6 ay icinde gebelik de
olusabilir...
Ama ameliyattan sonra dusus de olabilirdusus ihtimali kucuk bi ihtimal. Amaa
Ameliyat icin gercekten dogru bi doktor secmmelisnz

Canim dedigim gibi ameliyat sonrasi hemeen yuksele bilir..ama dusme ihtimalide var..genelde pek dusus gorulmuyor ama bizimki dusttu..sayi da hizda..heepsi dusttu..bilmiyorum ama surekli elimizdeki pirssatti
degerlendirmek
istiyoruz..gecmis gunlerime
donsem bugun galiba yine
ameliyar olmasini isterdim
.cunku duzelme ihtimali var...bilmiyorum si z ameliyatsiz ilac kulnsanizdaa 6
aya kadar kullanirsiniz.
İlaclari..ameliyat oolsanizda 6
ay ilac kullanacaksiniz..
Ttek ihttimaller ameliyat faydali olup 6 ay icinde gebelik de
olusabilir...
Ama ameliyattan sonra dusus de olabilirdusus ihtimali kucuk bi ihtimal. Amaa
Ameliyat icin gercekten dogru bi doktor secmmelisnz
Doktorumuz var canım yarın gidicez bakalım ameliyat diyicek mi. Bide eşime keçi boynuzu aldım ama Kür yapmadım normal yiyo onu

bruubolukayaa, post: 38324714, member: 633432"]Doktorumuz var canım yarın gidicez bakalım ameliyat diyicek mi. Bide eşime keçi boynuzu aldım ama Kür yapmadım normal yiyo onu[/QUOTE]
Hayirlisi olsun canimm..keci boynuzu kuru..yarim litre suya 6 7 tane keeci boynuzu kirip at..5 dk kaynat...sabah ve aksam icsin esin..sifa olur insallhd

bruubolukayaa, post: 38324714, member: 633432"]Doktorumuz var canım yarın gidicez bakalım ameliyat diyicek mi. Bide eşime keçi boynuzu aldım ama Kür yapmadım normal yiyo onu
Hayirlisi olsun canimm..keci boynuzu kuru..yarim litre suya 6 7 tane keeci boynuzu kirip at..5 dk kaynat...sabah ve aksam icsin esin..sifa olur insallhd[/QUOTE]
Sağol canım cümlemize inşallah keçi boynuzunu öyle yemesinde bi sakınca var mı?

As..canimm..gecmiss olsun...insallh sen bizlwr kaadar bklemezsin..ilac faln kullaniyor musunuz..test ne zqman yapilack..

Saol canım inşallah Rabbim bekletmez sizide bizide biz ilaç kullanmıyoruz ıkı kutu vermişti o bitsın dedı bitti bidaha. Yazmadı 3 ay sonra kontrol var inşallah düzelir

Hayirlisi olsun canimm..keci boynuzu kuru..yarim litre suya 6 7 tane keeci boynuzu kirip at..5 dk kaynat...sabah ve aksam icsin esin..sifa olur insallhd
Sağol canım cümlemize inşallah keçi boynuzunu öyle yemesinde bi sakınca var mı?[/QUOTE]
Yiyebilir canim..keci boynuzunu...
Hatta peekmeİ de satiliyor..onu da verebilirsin..

Saol canım inşallah Rabbim bekletmez sizide bizide biz ilaç kullanmıyoruz ıkı kutu vermişti o bitsın dedı bitti bidaha. Yazmadı 3 ay sonra kontrol var inşallah düzelir
Vitamin mmi kullandiniz..ismi neydi..bu arada bitksel kurlerde kullnabilir esin...belki faydasi olur.rabbim sifa verir insallh .

İyi aksamlar kizlar...bizim
Malesef bende guzel degil kotu haberler var esimin degerleri dustu tupu gec asi bile istemiyor acelesi yok dursun zirt pirt diyor surekli ben istiyorum diyincede kavga cikiyor.Ustune birde bugun adet oldum preseed kullanmistim bu ay ilk defa o da ise yaramadi.Benden boyle umarim sende guzel haberler vardir
Kizlar merhaba nasilsiniz..neler yapiyorsunuz...

Merhaba kizlar bayagidir giremiyorum bugun size bende kendi hikayemi anlatip mujde vermek isterdim ama malesef uzucu bir haberle bu sureci anlatmak istiyorum.esim nisanda ameliyat oldu ilk 3ay degerleri hic duzelmedi.bizde proxed plus ve evicapa basladik 3 ay kullandi buarada ameliyatin 6.ayina gelmistik.artik test yapalim dedik ve kasimin basinda test yaptirdi.bende artik ocakta tup bebek yapmaya karar vermistim ve o ay rahattim bide gun asiri degil 2,3 gunde bir calistik. Adetim gecikti ama sallamadim cunku cok hastaydim grip hapi ve oksuruk surubu kullaniyordum onlarin etkiledigini dusundum.5gun gecti ve antibiyotik almak icin doktora gidecekken icim rahat etsin diye test yaptim sonuc pozitif.inanamadim allahim imkansiz olmustu tamda umidimin bittigi o gunlerde cok agladim sevincten.esimde test sonucunu aldi ve sayi artmisti 2sevinci birden yasadik. 10 gun dayandim kimseye soylemedim sonra aileme ve sevdiklerime soyledim ertesi gunu durup dururken kanamam oldu ve dusuk yaptim. 6 haftalikti daha keseyi goremeden kaybettim.simdi kafamda milyonlarca soru ve yine hüsran

Merhaba kizlar bayagidir giremiyorum bugun size bende kendi hikayemi anlatip mujde vermek isterdim ama malesef uzucu bir haberle bu sureci anlatmak istiyorum.esim nisanda ameliyat oldu ilk 3ay degerleri hic duzelmedi.bizde proxed plus ve evicapa basladik 3 ay kullandi buarada ameliyatin 6.ayina gelmistik.artik test yapalim dedik ve kasimin basinda test yaptirdi.bende artik ocakta tup bebek yapmaya karar vermistim ve o ay rahattim bide gun asiri degil 2,3 gunde bir calistik. Adetim gecikti ama sallamadim cunku cok hastaydim grip hapi ve oksuruk surubu kullaniyordum onlarin etkiledigini dusundum.5gun gecti ve antibiyotik almak icin doktora gidecekken icim rahat etsin diye test yaptim sonuc pozitif.inanamadim allahim imkansiz olmustu tamda umidimin bittigi o gunlerde cok agladim sevincten.esimde test sonucunu aldi ve sayi artmisti 2sevinci birden yasadik. 10 gun dayandim kimseye soylemedim sonra aileme ve sevdiklerime soyledim ertesi gunu durup dururken kanamam oldu ve dusuk yaptim. 6 haftalikti daha keseyi goremeden kaybettim.simdi kafamda milyonlarca soru ve yine hüsran
Okurken çok mutlu okudum ama sonu üzdü beni çook geçmiş olsun canım bizde yeni ameliyat olduk beklemedeyiz korkuyorum bende :KK61::KK61:

İlaydam.d.canim sevimdim her ne kadam sonu kotu bitsede srnin adina srvimdim..1 kere olduysa basara bildisen bir daha olur..insallh..
Bu demek oluyor ki ameliyat uzerinden faysa saglamis sizlerre..insallh tekrar olacak buna inaniyorum ve dua eddiyoeum senin icin...

Arkadaşlar ben de size alternatif hikayemi anlatayım. Eşimle 3 yıl önce çocuk yapmaya karar verdik. Baktık olmuyor, sperm testi yaptıralım dedik. Sayı, hız, morfoloji her şeyi sürünüyordu. Hemen bir üroloğa gittik, çift taraflı varikosel teşhisi kondu. Fakat eşimin ağrısı sızısı hiç bir sıkıntısı yoktu. 3 doktorun görüşünü aldık. 2si madem ki şikayetiniz yok, tek derdiniz çocuk, hiç ameliyat olmayın, tüp yapın dedi. Biri hemen ameliyat edeyim dedi. Ameliyat sonrası düzelme şansı ne dedik %50 dedi. Eşim doğal olarak ameliyat olmak istemedi. Kim kesilip biçilmek ister ki? Biz önce takviyeleri deneyelim dedik. 7-8 ay her şeyi ama her şeyi kullandı. Spermlerde belirgin bir düzelme oldu. Hani 100 milyonlara çıkmadı ama kısırlık teşhisi için konan sayının üstüne çıktı. Ama bu iyilik 2 ay sürdü. Ve ben o arada hamile kalamadım. En sonunda ikimiz de bıktık. Hiç unutmuyorum, Marmara Üniversitesine gidiyorduk kontrole, dur dön geri oldum. Eve dönüp tüp bebek merkezlerinden randevu aldım. Zaten bir yandan da tüp raporu için gerekli tetkiklerim yapılmıştı. Bir kaç yerle görüşüp en aklıma yatan doktora karar kıldım. raporum da bu arada çıktı. 1 ay sonra ilaçlara başladım ve ilk denemede kısa protokolle hamile kaldım. Kızım şu an 16 aylık. Açıkçası tüp bebek yöntemini gözümde büyütüp, son çare görüp, kaybettiğim zamana sonradan çok acıdım.
Yani eşiniz varikoselden rahatsızsa diyeceğim bir şey yok. Ama benimki gibi varlığını dahi hissetmiyorsa ameliyat yerine aşılama ve tüpü de düşünün derim.

Vitamin degildi sanırım canım isimlerini hatırlamiyorumda bitince kutuları attım ben keçi boynuzu pekmeziksem diyom siz nezamandır bekliyosunuz
Anladim canim bize sadece vitamin verildi..ger zaman...ewet keci boynuzu pekmezi de xverebilirsin..

Bizim hhikayeye gelince uzun yorucu bir hikaye sana onemli yerlerini anlatayim...biz 3.5. Yildir istiyoruum...esim 1.5 yil once ameliyat oldu..sayimiz 3 milyon toplam hiz %55 ...amesliyatin ilk uxunccu ayi sayi 1 milyin hiz %10 na inmisti..doktor direk tup yapin bklemeyin dedi...gorusmeye
gitttik..ama maddi olarak haz
degildik uatelik 6. Ayini bkleemek istiyorduk .,yikildik..diyer ux ay arinmax kullandik ..amayukselmmedi..7 ay once tup bbk yaptik sonuc genatif..neden tutmafigi icin dojtorumz bisey soylemedi..bn tekrar dojtora gittum sorun var mi diye..minik bir et parcasi vardi..polil onu alddim gebelige engel degildi cunku cok kucuk ..esim kromozom testi yapti prpoblemli cikti..simdi de bn kromozom testi ve pirtilasma testi yapacm..ttekrat dojtoruma gidecem sende sorun yok drse..esim de dna hasar testti yapack..ona gore ikinci tupe karrar verecgz..

Arkadaşlar ben de size alternatif hikayemi anlatayım. Eşimle 3 yıl önce çocuk yapmaya karar verdik. Baktık olmuyor, sperm testi yaptıralım dedik. Sayı, hız, morfoloji her şeyi sürünüyordu. Hemen bir üroloğa gittik, çift taraflı varikosel teşhisi kondu. Fakat eşimin ağrısı sızısı hiç bir sıkıntısı yoktu. 3 doktorun görüşünü aldık. 2si madem ki şikayetiniz yok, tek derdiniz çocuk, hiç ameliyat olmayın, tüp yapın dedi. Biri hemen ameliyat edeyim dedi. Ameliyat sonrası düzelme şansı ne dedik %50 dedi. Eşim doğal olarak ameliyat olmak istemedi. Kim kesilip biçilmek ister ki? Biz önce takviyeleri deneyelim dedik. 7-8 ay her şeyi ama her şeyi kullandı. Spermlerde belirgin bir düzelme oldu. Hani 100 milyonlara çıkmadı ama kısırlık teşhisi için konan sayının üstüne çıktı. Ama bu iyilik 2 ay sürdü. Ve ben o arada hamile kalamadım. En sonunda ikimiz de bıktık. Hiç unutmuyorum, Marmara Üniversitesine gidiyorduk kontrole, dur dön geri oldum. Eve dönüp tüp bebek merkezlerinden randevu aldım. Zaten bir yandan da tüp raporu için gerekli tetkiklerim yapılmıştı. Bir kaç yerle görüşüp en aklıma yatan doktora karar kıldım. raporum da bu arada çıktı. 1 ay sonra ilaçlara başladım ve ilk denemede kısa protokolle hamile kaldım. Kızım şu an 16 aylık. Açıkçası tüp bebek yöntemini gözümde büyütüp, son çare görüp, kaybettiğim zamana sonradan çok acıdım.
Yani eşiniz varikoselden rahatsızsa diyeceğim bir şey yok. Ama benimki gibi varlığını dahi hissetmiyorsa ameliyat yerine aşılama ve tüpü de düşünün derim.
Canim senin adina sevindim..rabbim yavrunu sana bagislasin..

Back