• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Biliyorum aşılamada şans çok düşük doktorum deneyelim dedi bu ay denicem olmadı tüp bebek istiyoruz bizde ztn gerçekten de insan çabaladıkça sanki dha dibe batıyor yaptırmadıgım test kalmadı inş mükafatımızı tez zamanda alırız yıprandık iyice

Kızlar bizde test muayene ultrason oldu doktor ameliyat dedi sağda 4.6 mm solda 4.4 mm yazıyor damar genişlemesi değerlerde düşük çıktı napıcaz bilmiyorum doktor direk aşılama dedi :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Kızlar bizde test muayene ultrason oldu doktor ameliyat dedi sağda 4.6 mm solda 4.4 mm yazıyor damar genişlemesi değerlerde düşük çıktı napıcaz bilmiyorum doktor direk aşılama dedi :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Canım sizin varıkosel de bizim gibi ileri derece eşinin bacakları ağrıyor mu? eşim ameliyat olmadan önce bacakları falan çok ağrıyordu ameliyat oldu düzeldi demek varikoselden ağrı oluyormuş onu anladık sağlık açısından da gerekli bi ameliyat değerlerimiz allaha Şükür ameliyat öncesine göre çok iyi ama henüz bi gebelik olmadı:(

Canım sizin varıkosel de bizim gibi ileri derece eşinin bacakları ağrıyor mu? eşim ameliyat olmadan önce bacakları falan çok ağrıyordu ameliyat oldu düzeldi demek varikoselden ağrı oluyormuş onu anladık sağlık açısından da gerekli bi ameliyat değerlerimiz allaha Şükür ameliyat öncesine göre çok iyi ama henüz bi gebelik olmadı:KK43:
Normalde yorgunluktan ağrıları var işi ağır çünkü canımda fazla bi belirtisi yoktu bizde 3.5 yıllık evliyiz 1 buçuk yıldır istiyoruz bu ay bende muayene oldum eşimde benim süt hormonum yüksek cıktı sadece eşimede ameliyat mecbur dedi canım doktor öyle mi ya hapla bitkisel şeylerle tedavisi yok dedi eşim çok üzgün dünden beri inan onu öyle görünce çocuktan bile vazgeçtim RAbbim ne zaman nasip eder etmez bilemem ama onu üzülmesine dayanamadım istersen hepsinden vazgeçelim bırakalıö dedim olmaz dedi doktor bize isterseniz ilk bebek içn aşılama yaptırın zaman kaybetmeyin 2. bebek için ameliyat olursun dedi eşimde aşılama yaptıralım o zaman dedi napacaz bilmiyorum Rabbim hayırlısını versin:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK51::KK51::KK51:

Normalde yorgunluktan ağrıları var işi ağır çünkü canımda fazla bi belirtisi yoktu bizde 3.5 yıllık evliyiz 1 buçuk yıldır istiyoruz bu ay bende muayene oldum eşimde benim süt hormonum yüksek cıktı sadece eşimede ameliyat mecbur dedi canım doktor öyle mi ya hapla bitkisel şeylerle tedavisi yok dedi eşim çok üzgün dünden beri inan onu öyle görünce çocuktan bile vazgeçtim RAbbim ne zaman nasip eder etmez bilemem ama onu üzülmesine dayanamadım istersen hepsinden vazgeçelim bırakalıö dedim olmaz dedi doktor bize isterseniz ilk bebek içn aşılama yaptırın zaman kaybetmeyin 2. bebek için ameliyat olursun dedi eşimde aşılama yaptıralım o zaman dedi napacaz bilmiyorum Rabbim hayırlısını versin:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK51::KK51::KK51:
Canım ilk öğrendiğimiz zaman bizde aynı durumdaydik ama insan sonra alışıyor rabbim çaresi olmayan dert vermesin beterin beteri var canım allah korusun bir spermi olmayan bile var şükür halimize aşılma yada tüp yeterki olsun bak onlar bile kesin çare değil... 2 aşılma bir negatif tüp bebeklerimiz var olmadı en azından bunları deneyebiliyoruz canım... sizin değerler nasıl ?

Canım ilk öğrendiğimiz zaman bizde aynı durumdaydik ama insan sonra alışıyor rabbim çaresi olmayan dert vermesin beterin beteri var canım allah korusun bir spermi olmayan bile var şükür halimize aşılma yada tüp yeterki olsun bak onlar bile kesin çare değil... 2 aşılma bir negatif tüp bebeklerimiz var olmadı en azından bunları deneyebiliyoruz canım... sizin değerler nasıl ?

Eklentiler

• Fotoğraf1756.jpg
    Fotoğraf1756.jpg
    117,9 KB · Görüntüleme: 108
Hareket ve Morfoloji sorunu var canım... Bizim de morfoloji ve ileri hızlı sorunu var:( cinsel perhizi 5 gün mü? En iyi sonuç 3. Gün oluyor canım eğer bir defa test verdiyse eşin bence en az iki kere daha versin ve 3 günlük cinsel perhizli gitsin o zaman tam olarak durumun ne olduğu belli olur;)

Hareket ve Morfoloji sorunu var canım... Bizim de morfoloji ve ileri hızlı sorunu var:KK43: cinsel perhizi 5 gün mü? En iyi sonuç 3. Gün oluyor canım eğer bir defa test verdiyse eşin bence en az iki kere daha versin ve 3 günlük cinsel perhizli gitsin o zaman tam olarak durumun ne olduğu belli olur:KK66:
benim aklımada geldi kuzum inş öyle yapalım ameliyatı kimide önermiyor ya canım o yüzdende tereddütlüyüm yada sonrası kötü olur mu ameliyatı doktor aceleniz varsa aşılama yapalım ameliyat öncesi dedi bende eğer bu sebeble doğal yoldan olursa öyle düşünüyorum nette at kestanesi kapsülü yazıyo onu mu kullansak diyoruz ocağın ilk haftası tekrar test yapılacak o zamana kadar bir ay var at kestansi toplardamarları güçlendirip büzüyomuş kan akışını normale döndürüyomuş yazıyo özellikle varis ve basur için diyolar bide sperm hareketliliğini arttırmak için çakşır tozunu balla karıştırıyolarmış ama hepsi dokunur mu diye düşünüyom adamları tedavi edelim derken fazla yükleme yapıp patlatacaz mazallah :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

benim aklımada geldi kuzum inş öyle yapalım ameliyatı kimide önermiyor ya canım o yüzdende tereddütlüyüm yada sonrası kötü olur mu ameliyatı doktor aceleniz varsa aşılama yapalım ameliyat öncesi dedi bende eğer bu sebeble doğal yoldan olursa öyle düşünüyorum nette at kestanesi kapsülü yazıyo onu mu kullansak diyoruz ocağın ilk haftası tekrar test yapılacak o zamana kadar bir ay var at kestansi toplardamarları güçlendirip büzüyomuş kan akışını normale döndürüyomuş yazıyo özellikle varis ve basur için diyolar bide sperm hareketliliğini arttırmak için çakşır tozunu balla karıştırıyolarmış ama hepsi dokunur mu diye düşünüyom adamları tedavi edelim derken fazla yükleme yapıp patlatacaz mazallah :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Canım ameliyat öncesi bizde çok şey denedik ama Fayda etmedi ameliyat sonrası tekrar kür ilaç içti etki etti... çok kaynar su ile duş almasın hiç iyi değil ve bilgisayar laptopu falan kucağına almasın canım :)

Canım ameliyat öncesi bizde çok şey denedik ama Fayda etmedi ameliyat sonrası tekrar kür ilaç içti etki etti... çok kaynar su ile duş almasın hiç iyi değil ve bilgisayar laptopu falan kucağına almasın canım :)
Ahh ahh onun içn dilimdetüy bitti daha yeni yeni almayo kucağına siz ameliyatı ne zaman oldunuz canım özelde mi devlette mi oldu ? bu arada hakkını helal et canım ya seni soru yağmuruna tuttum ama aynı şeyleri hisseden kimselerle konuşmak insanı çok rahatlatıyor:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:

Ahh ahh onun içn dilimdetüy bitti daha yeni yeni almayo kucağına siz ameliyatı ne zaman oldunuz canım özelde mi devlette mi oldu ? bu arada hakkını helal et canım ya seni soru yağmuruna tuttum ama aynı şeyleri hisseden kimselerle konuşmak insanı çok rahatlatıyor:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:
Canım seni çok iyi anlıyorum 1.5 yıl önce ameliyat olmadan önce tek tek topik topik geziyordum biri cevap versin diye;) biz 1.5 yıl önce devlet hastanesınde ameliyat olduk masraf olarak bir tl bile ödemedik çok memnun kaldık... ameliyat sonrası 6. Ay değerler çok iyi duruma geldi sayı 178 milyon Konsantrasyon : 90 milyon Ileri hızlı % 25 Morfoloji kruger % 6 oldu çok sevindik baktık hala olmuyor 2 aşılma ile başladık tüp aşamasına geldik bir kere denedim ocakta ikinciyi deneyeceğiz... ameliyat öncesi aşılma yaptırma şansımız bile yoktu:) doktorumuz bize ameliyat öncesi belki değerler çok düzelmez ama en azından eşin hamile kalırsa sağlıklı gebelik yaşar yoksa düşük tehlikesi olabilir Demiş... eşim ameliyat olduktan sonra sağlık olarakta bacak ağrıları geçti önceden çok şikayet ediyordu ama varıkosel kaynaklı olduğu hiç aklımıza gelmemişti... yani doktor ilk önce ameliyat daha sonra aşı ya da tüp deneyin dedi düşün normal yolla olma ihtimali oldu ameliyat sonrası

Canım seni çok iyi anlıyorum 1.5 yıl önce ameliyat olmadan önce tek tek topik topik geziyordum biri cevap versin diye:KK66: biz 1.5 yıl önce devlet hastanesınde ameliyat olduk masraf olarak bir tl bile ödemedik çok memnun kaldık... ameliyat sonrası 6. Ay değerler çok iyi duruma geldi sayı 178 milyon Konsantrasyon : 90 milyon Ileri hızlı % 25 Morfoloji kruger % 6 oldu çok sevindik baktık hala olmuyor 2 aşılma ile başladık tüp aşamasına geldik bir kere denedim ocakta ikinciyi deneyeceğiz... ameliyat öncesi aşılma yaptırma şansımız bile yoktu:) doktorumuz bize ameliyat öncesi belki değerler çok düzelmez ama en azından eşin hamile kalırsa sağlıklı gebelik yaşar yoksa düşük tehlikesi olabilir Demiş... eşim ameliyat olduktan sonra sağlık olarakta bacak ağrıları geçti önceden çok şikayet ediyordu ama varıkosel kaynaklı olduğu hiç aklımıza gelmemişti... yani doktor ilk önce ameliyat daha sonra aşı ya da tüp deneyin dedi düşün normal yolla olma ihtimali oldu ameliyat sonrası
Ayy kuzu benim ya Rabbim öyle büyük ki inş en kısa zamanda verir bebişlerimizi kucağımızı boş bırakmaz biz özel hastaneye gittik hatta hastanenin tüp bebek merkezi var orada muayene olduk benim bi tek süt hormonum 62 çıktı hap verdi ama eşime ameliyat dedi direk özel olunca hemen ameliyat diyolar ondan tedirgin oldum eşin tek taraflı mı her iiisinden de mi oldu yavrum ya

Ayy kuzu benim ya Rabbim öyle büyük ki inş en kısa zamanda verir bebişlerimizi kucağımızı boş bırakmaz biz özel hastaneye gittik hatta hastanenin tüp bebek merkezi var orada muayene olduk benim bi tek süt hormonum 62 çıktı hap verdi ama eşime ameliyat dedi direk özel olunca hemen ameliyat diyolar ondan tedirgin oldum eşin tek taraflı mı her iiisinden de mi oldu yavrum ya
Tek taraflı oldu canım sol tarafta 4 mm büyüklüğünde iki varis vardı mikro cerrahi yöntem ile oldu... ameliyat günü eşim 7 saat sonra ayaklandı doktor istersen gece çıkabilirsin ama kalman daha iyi olur dedi... bizde kaldık o akşam 2 3 gün yürürken sünnetli çocuk gibi yürüdü canım:) zor bir ameliyat değil tatlım bi kaç kere daha test yapın ondan sonra karar verin devlet özel fark etmiyor yeterki iyi doktor olsun canım... mutlaka mikro cerrahi olun tatlım

Tek taraflı oldu canım sol tarafta 4 mm büyüklüğünde iki varis vardı mikro cerrahi yöntem ile oldu... ameliyat günü eşim 7 saat sonra ayaklandı doktor istersen gece çıkabilirsin ama kalman daha iyi olur dedi... bizde kaldık o akşam 2 3 gün yürürken sünnetli çocuk gibi yürüdü canım:) zor bir ameliyat değil tatlım bi kaç kere daha test yapın ondan sonra karar verin devlet özel fark etmiyor yeterki iyi doktor olsun canım... mutlaka mikro cerrahi olun tatlım
bakalım bizim burda devlet hastanesinde açık mı microcerrahi mi bilmiyom onu araştıracaz aşimin iki taraflı biri 4.4 digeri 4.6 dedi canım ya ameliyat olmayınca ilerliyo mu bu hastalık peki bi bilgin varmı kuzum ya :KK51::KK51::KK51:

bakalım bizim burda devlet hastanesinde açık mı microcerrahi mi bilmiyom onu araştıracaz aşimin iki taraflı biri 4.4 digeri 4.6 dedi canım ya ameliyat olmayınca ilerliyo mu bu hastalık peki bi bilgin varmı kuzum ya :KK51::KK51::KK51:
Tabii canım ilerliyor hatta daha sonra müdahale edilmeyecek duruma gelince büyüyünce operasyon yapmıyorlar diye biliyorum... bence varıkosel i ileri derece olsun hani 2 3 arası olsa hadi neyse derim ileri derece ve çocuğunuz olmuyor sonuçta ilk önce bu ameliyatı olun 6 ay kadar bekleyin baktınız hala olmuyor aşılama tüp bebek denersiniz canım inşallah bunlara gerek kalmaz canım;)

Tabii canım ilerliyor hatta daha sonra müdahale edilmeyecek duruma gelince büyüyünce operasyon yapmıyorlar diye biliyorum... bence varıkosel i ileri derece olsun hani 2 3 arası olsa hadi neyse derim ileri derece ve çocuğunuz olmuyor sonuçta ilk önce bu ameliyatı olun 6 ay kadar bekleyin baktınız hala olmuyor aşılama tüp bebek denersiniz canım inşallah bunlara gerek kalmaz canım:KK66:
anladın canım çok sağol bizim ki kaç derece ki acaba doktor birşey söylemedi ki:KK51::KK51::KK51::KK51:

anladın canım çok sağol bizim ki kaç derece ki acaba doktor birşey söylemedi ki:KK51::KK51::KK51::KK51:
3. Derece oluyor galiba aslında varıkosel ameliyatında derece çok önemli değil önemli olan varıkosel in spermlere ne kadar etkisi olduğu... ameliyat öncesi bizim değerler bazen sıfıra kadar düşüyordu ameliyat sonrası allaha Şükür 1.5 yıl oldu değerler ameliyat öncesine göre çok iyi durumda :)

3. Derece oluyor galiba aslında varıkosel ameliyatında derece çok önemli değil önemli olan varıkosel in spermlere ne kadar etkisi olduğu... ameliyat öncesi bizim değerler bazen sıfıra kadar düşüyordu ameliyat sonrası allaha Şükür 1.5 yıl oldu değerler ameliyat öncesine göre çok iyi durumda :)
Bizim değerler çok mu kötü kuzum ya daha ilk test ocağın ilk haftası tekrar test yaptıracaz bide bizim ağrı belirti yoktu bu zamana kadar tesadüf öğrendik eşim 26 yaşında işte

Bizim değerler çok mu kötü kuzum ya daha ilk test ocağın ilk haftası tekrar test yaptıracaz bide bizim ağrı belirti yoktu bu zamana kadar tesadüf öğrendik eşim 26 yaşında işte
Yok canım değerleriniz çok düşük değil... bakalım ocakta nasıl çıkacak değerler... Tatlım benim eşimin de hiç ağrısı olmuyordu tesadüf öğrendik çocuğumuz olmayınca doktora gittik bu sayede ;) daha sonra bacak ağrıları oluyordu ameliyat sonrası geçince demek varıkosel bacaklara kadar ağrı yapıyormuş dedik ki doktorlar da diyor ilerde bacak ağrısı yapar diye:)

Yok canım değerleriniz çok düşük değil... bakalım ocakta nasıl çıkacak değerler... Tatlım benim eşimin de hiç ağrısı olmuyordu tesadüf öğrendik çocuğumuz olmayınca doktora gittik bu sayede :KK66: daha sonra bacak ağrıları oluyordu ameliyat sonrası geçince demek varıkosel bacaklara kadar ağrı yapıyormuş dedik ki doktorlar da diyor ilerde bacak ağrısı yapar diye:)
Çok sağol canım ya gerçekten kıyamıyorum eşimin ameliyat olmasını hem istiyor hem istemiyorum kafam çok karışık inş ii çıkar sonuçlar gerçi sonuçlar biraz artsada gene ameliyat derler değil mi :KK51::KK51::KK51::KK43::KK43::KK43:

Back