• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok sagol canım benım.
Nasıl gidiyor tedavi sürecin?
İgnemi oluyorsun hergün?
Evet canım hergün iki iğne oluyorum şuan 15 yumurta var en büyük yumurta boyutu 15.5 mm canım çarşamba günü yumurta toplama işlemi var.yavaş yavaş sona geliyorum galiba. İnşallah canım tüpe gerek kalmadan hamile kalırsın 

sperm kons:9.2 HACİM:3.6
toplam hareketli:45 PH:7.8
ileri hareketli :27 LOkosit:=1
yerinde hareket:18
hareketsiz :55
morf:normal formlar:6
hareketli sperm konst.4.1
ileri hareketli sperm konst:2.5
fonksiyonel sperm kons:0.3
İleri hareketli:9.0
toplam sperm kons:33.1
toplam hareketli:14.8
DEĞERLİ YUKARIDAKİ GİBİDİR arkadaşlar.heyet toplantı ve sol tarafta varikosel olduğuna kanı getirdiler.ayrıca sperm saysıında ve hareketliliğinde sorun var demişler.ameliyat olması için tercihi tamamen eşime bırakmışlar.yani şuanki durumuyla hamile kalmam imaknsızmı?tüp bebek merkezine gidin demiş direk doktor çıakrken.
Canım kaç yıldır uğraşıyoruz ve eşim bir yıl önce ameliyat oldu. Ameliyat öncesi ileri hızlı ve Morfoloji sorunu vardı,ameliyat sonrası hala aynı sorun devam ediyor:KK43: en önemli değer ileri hızlı sperm konsantrasyonu ve Morfoloji sizin sperm konsantrasyonu biraz düşük canım. ne kadar değerlere etki etmese bile eğer gerçekten varıkosel varsa ilk önce varıkosel olup bu dertten kurtulup ondan sonra aşılama ya da tüp bebek tedavisine başlanmalıdır. Doktor eşin ameliyat öncesi hamile kalsa bile düşük ya da sağlıksız bir gebelik yaşar demiş doktor eşime. Aynı zamanda eşimin bacakları çok ağrıyordu fakat bu durumu ayakta fazla durmasına bağlıyordu ne zaman ameliyat oldu bacak ağrıları geçti yine aynı şekilde ayakta duruyor. Yani sağlığı için faydalı oldu. Bu durumun varıkosel alakalı olduğunu hiç düşünme mistik. şuan ben tüp tedavisine başladım inşallah tutar. doktor el ile muayenede varıkosel teşhisi koydu ise ameliyat olun canım :)

Inşallah canım ameliyat öncesi değerleriniz iyi maşallah İnşallah ameliyat sonrası daha iyi olacak değerleriniz:) canım doktor bize ilaç verdi ama pek faydası olmadı hız be morfoloji ye :KK43: rabbim inşallah en yakın zamanda nasip etsin
inşallah canım yaa bakalım nolcak hakkımızdan hayırlısı olsun çok sıkıntılıyım psikolojik olarak sadece bebiş değil derdim neyse şimdi kafanı şişirrmek istemiyorum Rabbim içimizdeki sıkıntılarımızı atmamıza yardım etsin inşallah:KK68::KK36:

Canım kaç yıldır uğraşıyoruz ve eşim bir yıl önce ameliyat oldu. Ameliyat öncesi ileri hızlı ve Morfoloji sorunu vardı,ameliyat sonrası hala aynı sorun devam ediyor:KK43: en önemli değer ileri hızlı sperm konsantrasyonu ve Morfoloji sizin sperm konsantrasyonu biraz düşük canım. ne kadar değerlere etki etmese bile eğer gerçekten varıkosel varsa ilk önce varıkosel olup bu dertten kurtulup ondan sonra aşılama ya da tüp bebek tedavisine başlanmalıdır. Doktor eşin ameliyat öncesi hamile kalsa bile düşük ya da sağlıksız bir gebelik yaşar demiş doktor eşime. Aynı zamanda eşimin bacakları çok ağrıyordu fakat bu durumu ayakta fazla durmasına bağlıyordu ne zaman ameliyat oldu bacak ağrıları geçti yine aynı şekilde ayakta duruyor. Yani sağlığı için faydalı oldu. Bu durumun varıkosel alakalı olduğunu hiç düşünme mistik. şuan ben tüp tedavisine başladım inşallah tutar. doktor el ile muayenede varıkosel teşhisi koydu ise ameliyat olun canım :)
yanıyınız için çok teşekkür ederim çok sağolun.sizler sayesinde aydınlanıyoruz.zor bi süreçten geçiyoruz gerçekten bugün ben doktora gittim muayenemi oldum doktor 3 cm lik kist olduğunu söledim.adet olamıyorum ikinci adet günüme yaklaştım nerdeyse. doktorda bana söktürücü verdi . ve doktor eşimin raporlarını inceledi baya bi inceledi üzrine basabasa varikosel ameliyatı olunabilir fakat birde yüzde 1 ihtimal bile olsa spermlerin ve diğer değerlerin sıfıra düşmesi gibi bi sorun var dedi.bence önce tüp bebek deneyinnn çocuğunuz olsun tüp bebek ile.ikinci çocuğu düşündüğünüzde eşin varikoseli olsun dedi.şu şekilde bu değerleriyle bi hamile kal tüp bebek yöntemiyle olanı kaybetme riski var göze almayalım bu riski dedi.çok arada kaldık.bunu bize söyleyen ikinci doktor bu kafamız allak bullak oldu.

inşallah canım yaa bakalım nolcak hakkımızdan hayırlısı olsun çok sıkıntılıyım psikolojik olarak sadece bebiş değil derdim neyse şimdi kafanı şişirrmek istemiyorum Rabbim içimizdeki sıkıntılarımızı atmamıza yardım etsin inşallah:KK68::KK36:
Canım yeterki siz şisirin kafamı bizi bizden başka kimse anlamaz. Anlat tatlım belki mannen yanında olurum :)

yanıyınız için çok teşekkür ederim çok sağolun.sizler sayesinde aydınlanıyoruz.zor bi süreçten geçiyoruz gerçekten bugün ben doktora gittim muayenemi oldum doktor 3 cm lik kist olduğunu söledim.adet olamıyorum ikinci adet günüme yaklaştım nerdeyse. doktorda bana söktürücü verdi . ve doktor eşimin raporlarını inceledi baya bi inceledi üzrine basabasa varikosel ameliyatı olunabilir fakat birde yüzde 1 ihtimal bile olsa spermlerin ve diğer değerlerin sıfıra düşmesi gibi bi sorun var dedi.bence önce tüp bebek deneyinnn çocuğunuz olsun tüp bebek ile.ikinci çocuğu düşündüğünüzde eşin varikoseli olsun dedi.şu şekilde bu değerleriyle bi hamile kal tüp bebek yöntemiyle olanı kaybetme riski var göze almayalım bu riski dedi.çok arada kaldık.bunu bize söyleyen ikinci doktor bu kafamız allak bullak oldu.
Canım tüpün garantisi yok sonuçta ne ameliyat ne de başka birşey kesin çözüm rabbim bilir.bence siz ilk önce gerçekten varıkosel olup olmadığını araştırın ondan sonra bir yol çizin tatlım rabbim doğru yolu göstersin inşallah sonunda bebeğini ze kavuşursun:)

Merhabalar Canlar,
İsten ayrılcagım icin giremedim uzun zamandır
Bebek surecı ıcın cıkmak zorumdayım.
Annemin tedavi ( meme kanseri ) surecı derken epey izin kullandım.
Şimdi nasıl yazıyorum işte degilim daha çıkmadım ama babam hastaneye yatırıldı.
Kalp yetmezligi kalp koah hastası cigerleri de kötü .
Şimdı onun yanında kalıyorum.
Babamda yaklaşık 3-4 yıldır bunla mücadele ediyor ve her gün güçten düşüyor.
Kimseyi okuyamadım direkt derdimi yazdım ama.
Kusura bakmayın
HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
Allahım hepinize gönlündekini tez zamanda versin.
Sevdiklerinizin saglıgıyla ilgili sınamasın
Allah yardımcın olsun canım,inşallah annen ve baban sağlığına kavuşur.Ne güzel bi evlat yetiştirmişler kendi derdini unutup onlarla ilgileniyosun,önceliğin ailen olmuş.İnşallah kendi sıkıntıların da kendiliğinden düzelip herşey yoluna girer.

Evet canım hergün iki iğne oluyorum şuan 15 yumurta var en büyük yumurta boyutu 15.5 mm canım çarşamba günü yumurta toplama işlemi var.yavaş yavaş sona geliyorum galiba. İnşallah canım tüpe gerek kalmadan hamile kalırsın 
Maşallah canım baya yumurtan olmuş.Benim rapor işi yattı,devlet çok zor bana ancak en az 6 ay sonra tüp raporu çıkar dediler,bide iki iğneli aşılama yapacaklar,tarihi bile belli değil,benim de canım sıkıldı,insan yerine bile koymuyolar,vazgeçtim.Özel tüp bebek merkezi ile görüştüm ilk adetimle başlıyorum inşallah hayırlısı ile.3-4 gün sonra mens günüm.Senin arkandan geliyorum:KK48: Senin tecrübelerinden faydalanırım artık.Ya bu arada sizin morfoloji yüksekti nasıl %1 çıktı bu kadar değişiklik olabilirmiymiş:KK43: Neyse canım inşallah yolun yarısına gelmişin bundan sonra en heycanlı zamanlar başlıyo:KK9:Sıkıntısız atlatırız inşallah:KK68:

Maşallah canım baya yumurtan olmuş.Benim rapor işi yattı,devlet çok zor bana ancak en az 6 ay sonra tüp raporu çıkar dediler,bide iki iğneli aşılama yapacaklar,tarihi bile belli değil,benim de canım sıkıldı,insan yerine bile koymuyolar,vazgeçtim.Özel tüp bebek merkezi ile görüştüm ilk adetimle başlıyorum inşallah hayırlısı ile.3-4 gün sonra mens günüm.Senin arkandan geliyorum:KK48: Senin tecrübelerinden faydalanırım artık.Ya bu arada sizin morfoloji yüksekti nasıl %1 çıktı bu kadar değişiklik olabilirmiymiş:KK43: Neyse canım inşallah yolun yarısına gelmişin bundan sonra en heycanlı zamanlar başlıyo:KK9:Sıkıntısız atlatırız inşallah:KK68:
Tatlım p rapor işini birde bana sor.tup bebek rapor için rapor alacağım fakülteye arayip şartları sordum bana iki aşılama şart dedi.sonra fakülteye gidip aşılama raporu alıp ilk önce iğneli aşı yapıp sonra tüpe geçeriz dedik bu sefer doktor bana iğneli ya da ilaçlı aşı fark etmez iki kere olman yeterli dedi bu sefer ben bir kere ilaçlı aşılama yaptırmıştım sırf tüp bebek raporu çıksın diye apar topar aşılama yaptırdığım dr gidip ilaçlı aşı yaptırdık neyse tüp bebek raporu için tüm evrakları toparlayip teslim ettik.bir hafta sonra rapor yanlış yazılmış dedi sonra düzeltildi diğer hastaneye gidip düzeltirdim yol mesafesi de 1 saat fakülteye neyse verdik busefer bir hafta sonra iğneli aşı yaptırmış olman lazım dediler çıldırdım hani farketmez di noldu şimdi ? tekrar diğer hastaneye gidip doktoruma rica ettim iki kere daha aşı yaptırmaya psikolojim el vermiyor rapora iğneli aşı raporu gibi verebilir misiniz diye sağolsun verdi sonra çıktı raporum şükür çok çektik ama bilgisiz insanlar yüzünden. Canım yarın yumurta toplama işlemi var şimdilik 17 yum gördü doktor bakalım yarın kaç çıkacak asıl sayı yarın belli olur. Morfoloji ye çok üzüldüm ama dr yeter dedi iyileri seçeceğiz dedi. Baya deneyim oldu inşallah adet olmazsın canım olursan tedavi konusunda istediğin herseyi sor tatlım yardimci olurum

özelde ne kadar tüp bebek fiyatı nerde yaptırıyorsunuz?bende yeni başlıycam ama prosodürler zor gibi :(

Canım tüpün garantisi yok sonuçta ne ameliyat ne de başka birşey kesin çözüm rabbim bilir.bence siz ilk önce gerçekten varıkosel olup olmadığını araştırın ondan sonra bir yol çizin tatlım rabbim doğru yolu göstersin inşallah sonunda bebeğini ze kavuşursun:)
evet varikosel varmış fakat bu varikosel olmamasına engel durum teşkil etmez dedi doktor.sanırım ufak birşey olduğundan dolayı.o yüzden siz direk tüp bebek deniyceksiniz dedi.

arkadaşlar son olarak elimize eşimin kah tahlil değerleri çıktı.
fsh: 1.21(sarı ile işaretlenmiş bu değer:)
prolaktin:6.42
total testesteron:3.54
bu değerlerede bi bakalım demişti doktor kötümü bu sonuçlarda :(

Tahlil AdıSonuçBirimMin - Max
----- BIYOKIMYA -----------------------------------------------------------------------
LH2,78mIU/mL1.24 - 8.62 Foliküler Faz 2.12 - 10.89
Mid Siklus 19.18 - 103.03
Luteal Faz 1.20 - 12.86
Postmenopozal 10.87 - 58.64
FSH1,21mIU/mL1.7 - 19.26 Foliküler Faz 3.85 - 8.78
Luteal Faz 1.79 - 5.12
Postmenopozal 16.74 - 113.59
PROLAKTIN6,42ng/mL4.04 - 15.2
TOTAL TESTESTERON3,54

BUNLAR NE DEMEK ARKADAŞLAR KÖTÜMÜ DEĞERLER

tüp bebek özelde fiyatı nedir acaba

Çok güzel canım kaliteleride süper olur inşh.
Baksana canım 3 ay sonra senesi olcak.
Bu kadar şey yaşadık anne-baba saglık durumları hala hastanedeyiz.
Normal zor canım.inşh tüp zorlmaz beni işten ayrıldım.

Allah yardımcın olsun canım,inşallah annen ve baban sağlığına kavuşur.Ne güzel bi evlat yetiştirmişler kendi derdini unutup onlarla ilgileniyosun,önceliğin ailen olmuş.İnşallah kendi sıkıntıların da kendiliğinden düzelip herşey yoluna girer.
Sağol canım.
Allah razı olsun.çok sagol.
Hayatta en çok deger verdiklerim.
Allahım hiçbirinize yaşatmasın.
Tek dileğim torunlarını görebilmeleri.
Sende tüpe başlayacakmışsın.
Hayırlı olsun Allahım kolaylıklar nasip etsin.

özelde ne kadar tüp bebek fiyatı nerde yaptırıyorsunuz?bende yeni başlıycam ama prosodürler zor gibi :KK43:
Eurofertilde yaptıracağım fiyatı en son konuşmakdık ama ilk görüştüğümüzde yanlış hatırlamıyosam 4bin civarı seçenekler var,ilacı kendin alıyosun tedavine göre 1000-2000 arası değişiyo,dr muayene ücreti,embriyoskop ücreti vs var canım,tedavine göre ücret değişiyo anlayacağın,kendin gidip görüşmen gerekiyo.

Çok güzel canım kaliteleride süper olur inşh.
Baksana canım 3 ay sonra senesi olcak.
Bu kadar şey yaşadık anne-baba saglık durumları hala hastanedeyiz.
Normal zor canım.inşh tüp zorlmaz beni işten ayrıldım.

Sağol canım.
Allah razı olsun.çok sagol.
Hayatta en çok deger verdiklerim.
Allahım hiçbirinize yaşatmasın.
Tek dileğim torunlarını görebilmeleri.
Sende tüpe başlayacakmışsın.
Hayırlı olsun Allahım kolaylıklar nasip etsin.
İnşallah canım torunlarını büyütmeyi bile nasip eder. Tüpe başlayacağım bakalım inşallah hayırlısı ile olumlu sonuçlanır.Amin Rabbim hepimize kolaylıklar nasip etsin.

kizlar merhaba esimin sonuclari cikti cift tarafli varikosel varmis sol 2.derece ve sag 1. derece. ayrica lokasitler var ve sperm sayisi vs. sinirdaoncelikle iki kutu antibiyotik kullanacak ve gelecek ay ameliyat olacak dr mutlaka olmalisin dedi.ameliyat sonrasi iyilesme yani duzelme en az 3 ay 6 ve 12 ay arasi degisiyormusbu aradada keci boynuzu alip kaynatip kurunu uygulayacagiz daha once ben doktora gidip klomen kullanmistim ve kist oldu bu ay sogan suyuyla gider diye dusunuyorum insallah artik onumuzde uzun ve de zorlu bir mucadele var ...daha biz dort aylik evliyiz ve acele ettigimiz icin hemen doktora gittigimiz icin erken teshis oldu ve belkide sureyi kisalttik...sizlerede onerim erken gec diyerek beklemeyin biran oncr siz ve esiniz doktora gidin genel kontrollerden gecin ne olur ne oomaz bir sorun yok ise iciniz rahat bir sekilde ki insallah oyledir bebisinizi beklersiniz stres olmadan ...su an forumdan okudugum kadariyla varikoselolanlarin cogu tup bebekle evlat sahibi olmuslar normal yollada olan var tabi ama genelde surec cok uzun bu yuzden moralim cok bozuk uzgunum ama esime bunu yansitmamaliyim .ailelerimizdde soylemeyi dusunmuyoruz Allah hepimizin yardimcisi olsun hayat cok zor imtihanlarla dolu...

Proceed plus

öncelikle merhaba inşallah sizlerde en yakın zamanda bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.2 kutu proceed plus almıştık eşim 1 kutuyu bitirmeden hamile kaldım çok şükür. 1 kutu hiç kullanılmadı. İsteyen varsa 100 tl karşılığında yollayabilirim.Kargo ücreti benden.
Mrb cnm bende internetten siparis ettim ama daha gelmedi yum donemim bitmek uzere gelecek aya kullanirim heralde 1 kutu siparis ettim.Merak etigim birkac birsey vardi benimde iyi oldu seni gordugum :)Onu ,kullandiktan sonra agri oluyormus bazilarinda arastirdigima gore sende oyle birsey oldumu yada garip bir durum.Artik bizde hamile kalsak yaa :(

Joungulim canim hadi hayirlisi insallah bize cok guzel haberler verirsin.Nasil gidiyor tedavi surecin

Back