Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bugünlerde çok umutsuzum.moralim bozuk.benim bebeğim olmayacak.

hangimizin morali bozuk değil ki canım ama var mı çaresi sabırdan başka benim eşim ameliyat olalı 1yıl oldu ama hala bişey yok evlilikte 3yılı doldurmadığımız için tüpbebek de yaptıramyoruz böyle ağlamakla duayla geçiyor günlerimiz.sende durum nasıl yaşın kaç kaç zamandır istiyorsunuz?

Kızlar yapmayın.bır bırımıze moral vermelıyız.olucak ınŞallah.allah bızede nasıp etcek o gÜnlerı.bız yeterkı allahtan ıstemesını bılelım.umutsuzluk ,kÖtÜ dÜŞÜnce yok.sılın o dÜŞÜncelerı kafanızdan.sabır sabır sabır....

arkadaşlar bende evlendikten 4 ay sonra dr gitmiştim eşimin sperm sonucuna göre (morfoloji 0 dı)sizin çocuğunuz olmaz tüpbebek yaptırın demişti dünya başıma yıkılmıştı ağlaya ağlaya günlerim geçti sonra problemin varikosel olduğunu öğrendik eşim ameliyat oldu ama bu arada ben dua yı hiç kesmedim kimden ne duyduysam nerde ne okuduysam çocuk için okudum çünkü veren Allah RABBıM e şükürler olsun ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım şimdi 1 aylık bir kızım var sizin yaşadıklarınızı ve ümitsizliğinizi bende yaşadım rabbim bol sabır versin ve bol dua etmeyi nasip etsin hayatta en zor imtahanlardan biri de çocuk.ümitsiz arkadaşlara diyeceğim SABIR DUA ve TEVEKKÜL.rabbimden ümidinizi hiç kesmeyin duanızda ısrarcı olun ağlayarak yalvararak isteyin.Allaha emanet olun.

selam kızlar işlerden giremiyoz kusura bakmayın arada yazıyoruz ama hamile kalırsam sizlere umut olmak için yazarım ..Çünkü ben hamile duyunca çok seviniyorum içime bir huzur mutluluk doğuyo rahatlıyorum bizimde 4.ay oldu bişey yapmıyoruz şuan beklemekten başka Allah hepimize sabır versin ....

bizim de 6.ayımız..bu cuma gene test yaptırıcaz..bakalım düzelme varmı??genelde 6.aydan sonra hamilelik oluşur diyo doktorlar..kısmet tabi..daha önce olan da var...

bizim bu ay tam 6.ay tavan yapmıştır değerler inşallah
ama korunuyoruz malesef((
şubat gibi bırakıcaz
test yaptırmak istemiyo eşim ben de ısrar etmiyorum düzelmiştir inşallah değerler 3.ayında hamile kalmam tesadüf değildir

leyl canım.2.5 yıllık evliyim.eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.(2 ay önce)10 aydır bebek istiyoruz..ama ben umutsuzum.bugünlerde çok karamsarım.sizlerinde moralini bozmak istemem.insanın bi anı anını tutmuyor.

ben de 2.5yıllık evliyim ama 1.5yıldan fazladır bebek istiyoruz ve ameliyat olalı 1yıl oldu :çok üzgünüm: ama inşallah sen çok beklemezsin ve zaten ameliyatınız çok yeni herkes bizim gibi olmuyor 3ayı dolduran gebe kalabiliyor nasip bu işler dua et çünkü elimizden başka bişey gelmiyor dua ve beklemekten başka.Allah yardımcımız olsun...:Saruboceq:

Mrhb arkadaşlar yeni katıldım.Hem dertleşmek hemde görüşlerinizi bekliyorum.eşim 4 ay önce varikosel ameliyatı oldu sonuçlar aşağıda.Prof.dr muayane oldu.Hoca sonuçlar gayet iyi dedi.Polikistik over hastasıyım.Kızlar sonuçlar sizce nasıl
Ameliyat öncesi
Volüm:2ml
ml sperm sayı:80 milyom
tpolam sperm sayı:160 milyon
Aglünitasyon :yok
löokosit:Bakılımamış ( bir önceki spermiyogramda ml 3milyon 260 bin)
ileri hareketli:%5
yavaş hareketli:%50
Yerinde hareketli:%24
Hareketsiz:%21
Morfoloji:normal(krugere göre)
Ameliyattan 4 ay sonra
ml sperm sayı:73 milyom
tpolam sperm sayı:146 milyo
löokosit:Nadir
ileri hareketli:%18
yavaş hareketli:%35
Yerinde hareketli:%7
Hareketsiz:%40
Morfoloji:normal(krugere göre)

canım sayısı maşallah iyi ama ileri hareketi az hareketi arttırmak içinde vitamin kullansın eşin evicap ve l-argini benim eşimin %20 idi ileri hareket vitaminleri kullandığı ay %40 oldu.rabbim tüm isteyenlere nasip etsin...

Sağol canım dr ilaç vermedi.İlçalar en az 3ya sonra etki etmiyor mu.Ama yinede denemekte fayda var.

Canım dr yazmadan kullanmak doğru mu?Kontrole tıp fakültesinde Prof a gitti.İlaça gerek görmedi.Sonuç iyi dedi.Ama daha iyi olması için neden olmasın...

derman63 ameliyattan önceki durum nasıldı

Ameliyattan önce bu değerlerdeydi
ml sperm sayı:80 milyom
tpolam sperm sayı:160 milyon
löokosit:Bakılımamış ( bir önceki spermiyogramda ml 3milyon 260 bin)
ileri hareketli:%5
yavaş hareketli:%50
Yerinde hareketli:%24
Hareketsiz:%21
Morfoloji:normal(krugere göre

Arkadaşlar kusura bakmayın ben çıkmak zorundayım.3-4 saatlik bir işim var.İnşallah yine görüşürüz

sizde durum gayet iyi görünüyor bebek için mi ameliyat oldunuz yoksa ağrı falan var mıydı boşuna ameliyat etmiş olmasınlar ne kadar zamandır korunmuyorsunuz canım

sizde durum gayet iyi görünüyor bebek için mi ameliyat oldunuz yoksa ağrı falan var mıydı boşuna ameliyat etmiş olmasınlar ne kadar zamandır korunmuyorsunuz canım

10 aydır korunmadık.Ama bende poliskistik over vardı.En son yumuta çatlatma tedavisi uygulandı ama yumurtalar gelişmedi,yani sonuç alamadık.İlaç tedavisine devam ediyorum.Eşimde düşük varikosel vardı.Gezmedik doktor bırakmadı.Yarısı ameliyat gerekli dedi,Yarısı da gereksiz dedi.Aslında sorun bende idi ama anlatamadım.Ve sonunda ameliyat oldu.Korktuk çünkü sperm taşıyan kanal ameliyattan sonra kalınlaştı 3.5 ay inmeddi.Yine gezmedik doktor bırakmadı.Çünkü sonuç kötü çıkakabilir diyenlerin yanında,sol testis alınabilir diyenler bile oldu.Ama çok şükür kü spermiyoğram ameliyat öncesine göre iyi çıktı.Ama şuan sperm taşıyan kanalda şişlik devam ediyor.Prof zamanla iner diyor bakalım.Kusura bakma bööyle uzun yazdım.
:1rolleyes:İçim rahatladı sizlerin görüşüde olumlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…