- 5 Temmuz 2017
- 445
- 207
- 33
İnşallah canım inşallah3.5 yıldan beri bekliyorum napim. Klomen aşılama tüp bebek kürler vs birçok şey deneyip bekledik biraz daha bekleriz zaten olmayınca olmuyo işte. Emeklerimizin karşılığını alırız inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah canım inşallah3.5 yıldan beri bekliyorum napim. Klomen aşılama tüp bebek kürler vs birçok şey deneyip bekledik biraz daha bekleriz zaten olmayınca olmuyo işte. Emeklerimizin karşılığını alırız inşallah
Çok geçmiş olsun canım DNA hasarını doktor istemeden nasıl söylicezki bizemde sayımız bariz yükseldi şuan 35.800 hız da %38 morfolojide sorun yok %61 14 ay oldu evleneli hiç hamile kalamadım bu arada ameliyatın 4.ayındayız bu ay rahim filmi çekildim aşılama denemek istedim ama jinekolog 3 ay daha bekle deyince tmm dedimMerhaba kızlar eşi varikosel ameliyatı olan biri olarak birşeyler yazmak istedim.benim eşim 2015,yazında ameliyat oldu.ameliyattan 3ay sonr ben hemen normal hamile kaldım.ama düştü bu sefer hemen eşimin değerlerine baktırır ameliyattan önce 7milyon olan sperm değeri 38milyona çıkmıştı eşim ürologuna gitti.senlik birşey kalmamış değerlerin artmış tam duzelme1senede olur.esin bakılsın demiş.sonra bekle bekle aradan 9ay geçti gebelik yok .tüp bebek yaptırdık.tup bebek merkezinde spermiogram yaptırdım ileri hız sıfır morfoloji sıfır.ben yıkıldım doktor bize canlı sperm lazım morfoloji hız önemli değil dedi.ama tüp bebek hüsran oldu.sonra Kaan hocayi buldum randevu aldik.hazirana vetmislerdi bende bu uc ay icindebeslenmemize dikkat edelim dedim.bir aktaran gittik birşeyler verdi birde emodex aldik kullandığımin 2.ayinda emodex 1 ay olmamıştıhamile kaldım ama oda düştü.sonra sperm DNA hasarına baktırır %54.yani iki yıldır bununla uğraşıyorum çocuk isteyelide4senemiz oldu neredeyse.size tavsiyemameliyattan sonra üç ay bekleyin ve spermDNA hasarına da mutlaka baktirin çünküvarikosel hem DNA sini hemde morfoloniyide bozuyor.cunku bu uzun bir süreç.yemenizedikkat edin.en iyi şekilde eşiniz tedavi olsun.hamile kalıpta düşük yaşamakta insanı çok yıpratıyor.ben şuan tedavideyim Kaan hocayla.umarim sizin bu imtihanı iz daha kısa sürer.
Benim 2.dusuk olunca doktora sormadan buradan arastirdiklatim la hemen eşime DNA hasar testi yaptırdım Kaan hocaya gitmeden.ve iyikide yaptirmisim yüksek çıktı.sizin morfoloji iyiymiş inşallah hayırlısıyla hamile kalırsınizÇok geçmiş olsun canım DNA hasarını doktor istemeden nasıl söylicezki bizemde sayımız bariz yükseldi şuan 35.800 hız da %38 morfolojide sorun yok %61 14 ay oldu evleneli hiç hamile kalamadım bu arada ameliyatın 4.ayındayız bu ay rahim filmi çekildim aşılama denemek istedim ama jinekolog 3 ay daha bekle deyince tmm dedim
İnsallah rabbim hepimize sağlıklı bebisler nasip etsin Peki DNA hasarı olunca düşükmü oluyor yoksa hicmi gebe kalinamiyorBenim 2.dusuk olunca doktora sormadan buradan arastirdiklatim la hemen eşime DNA hasar testi yaptırdım Kaan hocaya gitmeden.ve iyikide yaptirmisim yüksek çıktı.sizin morfoloji iyiymiş inşallah hayırlısıyla hamile kalırsıniz
Canım kimi gebe kalamiyor ,kimi kalıyor ama düşük oluyor,kimide Allah korusun bebeği engelli olabiliyor ama bu son yazdığım nadirİnsallah rabbim hepimize sağlıklı bebisler nasip etsin Peki DNA hasarı olunca düşükmü oluyor yoksa hicmi gebe kalinamiyor
Ben hiç gebe kalamadim esimle konuşayım Şubat'ta kadar hamile kalamazsam tekrar test yapilcak aşılama denicez bu arada onuda yaptırırız inşallahCanım kimi gebe kalamiyor ,kimi kalıyor ama düşük oluyor,kimide Allah korusun bebeği engelli olabiliyor ama bu son yazdığım nadir
canım eşimin ileri hareketliliği 19 du prommotil ile 52 ye çıktı. 3 ay kullandı gerçi 1. derece varikosel varmış biz bunu 2 sene sonra öğrendik. Bu sırada tüp bebek aşılama yaptırdım hiç biri tutmadı. Şimdi ameliyat olması gerekiyor.Kizlar merhaba bizde 1 yili 3 ay gecti esimle evleneli ikimizde bebis istiyoruz ekimin 4 unde doktora gittik ve sonuclar
Sperm konsatrasyon milyon 55
Total motilite 40
Hizli hareketli 5
Yavas harrketli 17.5
Yerinde hareketli 17.5
Hareketsiz 60
Olarak cikti doktor esime klomen ve promotil mforte suda eritilen bi ilac verdi subatta tekrar gelindedi. Sayisinda sknti olmadigini lakin hareketin dusuk oldugunu soyledi bunun icinde ilaclari verdi ilaclar bu ay bitecek ocakta tekrar gitsekmi yoksa doktorun dedigi tarihtemi gitsek diye dusunuyoruz. Sizce bu degerler yukselebilcek degerlermi cok tsk ederim
Canim benim esimin sperm sayisina normal dedi 55 milyon oldugu icin sadece askerleri yavas hareket ediyormus degeri ise 5 verilen ilaclarla yada keci boynuzu kuru ile hizinin yukselebilecegini soyledi ocak 2018 de tekrar doktora gidicez ins yukselmistir.canım eşimin ileri hareketliliği 19 du prommotil ile 52 ye çıktı. 3 ay kullandı gerçi 1. derece varikosel varmış biz bunu 2 sene sonra öğrendik. Bu sırada tüp bebek aşılama yaptırdım hiç biri tutmadı. Şimdi ameliyat olması gerekiyor.
Geçmiş olsun CNm. Bence DNA hasar testi yaptırın bi. DNA hasarı düşüge sebep olabilirMeraba arkadaşlar benim eşim de ameliyat oldu .ve ben bir buçuk ay sonra hamile kaldım . hamileliğim yaklaşık beş hafta sürdü .bu hafta düşük yaptım .sebebi ameliyattan hemen sonra hamile kalmam mı bilemedim .bebek dördüncü haftadan sonra gelişim gösterememiş..
Cnm kendine genetik test yaptır hani kan pıhtılaşması var mı diye. Eşine de DNA hasar testi. İnş sonuç olumlu çıkarÇok teşekkür ederim bu testi bilmiyordum .Doktor da büyük ihtimal eksik kromozomlu bi bebek olduğunu bu yüzden düşük yaptığımı söyledi .eşimin ameliyatinin 3.ayı oldu .Bu düşükler sonraki gebeliklerde de devam eder mi bilmiyorum..
Gözünüz aydın canım darısı bizlere inşallah ameliyat öncesi ve sonrası değerleriniz nasıldı acabaMerhaba hanımlar bizimde tam 1 yil sonra ameliyatimuz sonuc verdi 7 haftalık hamileyim cok sukur allah isteyen herkese versin 2 yildir bekliyoduk kısmet buguneymiş hayirlisiyla
Eski ve yeni sonuclari yaziyorum bilen özzetleyebilir mi rica etsem
ESKİ. YENİ
hacim 2. 2.5
Sperm konsantrasyonu 1milyon 3milyon
Toplam sperm 2milyon. 7.5milyon
Lökosit adet 2_3. 0
Eritrosit 2_3. 0
Normal morfoloji 75. 80
Baş anomalisi %25. 15
Boyun anomalisi %0. 5
Hizlı hareketli %25. 10
Yavaş hareketli %25. 30
Hareketsiz %50. 40
Yerinde hareketlik. 0. 20
Insallah anlaşilir olmustur.
Gözünüz aydın canım darısı bizlere inşallah ameliyat öncesi ve sonrası değerleriniz nasıldı acaba