ben ameliyattan önce iki kez hjamile kaldım hatta ilkinde tam ameliyat olacaktı hamile olduğumu öğrendik vazgeçti ama düştü. İkincisi de aynı şekilde olunca kadın doğum doktorları eşimin durumundan olmadığını yoksa döllenmenin gerçekleşmeyeceğini söyledi fakat ürolog ise düşüğün eşimden kaynaklı olabileceğini söyledi ve ameliyat oldu. Zaten ileri derece varikosel vardı. hatta ilk sperm tahlilinde normal ileri hareketli sperm sayısı sıfırdı ama o halde iken hamile kalmıştım. biz 1.5 yıldır deniyorduk ve mart ayında bi kimyasal geçirdim ondan önce yada sonra bi sonuç alamadık yaşımız da artık ilerledi diyerek tüp bebek yaptırdık. Belki de direk tüp bebek yaptırmalıydık tabi bunun da devam edip etmeyeceğini Allah bilir, fakat neredeyse 4 yıl sonra ilk kez kendimi yeniden hamile gibi hissediyorum. morfoloji için özel bir test yapılamdı ama ameliyattan sonra arttırmıştı hem sayısı hem de morfolojisi. DNA hasar testi de yaptırmadık, tek güvendiğimiz sperm seçiminde IMCI yöntemi olması en azından baş ve kuyruk anomalisi olanlar elenmiş oldu. Tabi sağlıklı olduğunu göstermiyor bu ama öncesinde ikimizin genetiğine de bakıldı ondan temiz çıkmıştı. Son olarak ikinci düşük sonrası bende kan pıhtılaşması çıktı belki de sebep baştan beri buydu bilemiyorum