Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ay tunacımm gözünaydınn gerçekten bayram hediyesi olmuş allah bizede nasip eder böle güsel haberler vermeyi inşallah lüffen bizede dua ett
rabbim kucana almayıda nasip etsin sağlıklı mutlu huzurluu

saol ayhu ben de güzellikle çok uğraştım bazen içmesinie de bişey demedim de bugün içiceksen eğer daha kaynatmıyım dedim beni ksıtlama filan gibi laflar etti daha bişeyine karışmıcam ne hali varsa görsün ilacı da o araştırsın bana ne daha beni hiçççççç ilgilendirmiyo benim uğraştığım yeter

ahhh canım ahh bu anlattığını hangimiz yaşamıyoruz ki burda bi Allahın kuluda benim eşim keçboynuzunu şöle itinayla içti demez hepimiizn başında ama çok üzerine gidip kavga boyutuna getirirsen işi huzurunuz bozulur sen hazırl getir içmezse kendi bilir sonuçta sadece senin değil ikinizin bebeği olacak oda zamanla kabullenecek ve kendi bişiler yapmaya başlayacak üzerine gitme biraz sabret

Benim eşimde ağustos 14 de soldan varikosel ameliyatı oldu.

Biz evlendikten bir kaç ay soınra eşim her adet olduğumu öğrendiğinde yine mi ya diye söylenirdi.

Çok üzülürdü bende eğer o kadar istiyosan sende git doktora dedim :)

Bir ara adet günümden erken bir kanamam oldu sanırım dış gebelikti anlamadık nasıl olduğunu.

Doktorum daha 8 aylık evlisin 1 yılını doldur araştırma yapalım dedi ama benim hassasiyetimi bildiği için benimle ilgili olan araştırmaları yaptırdı ve bütün değerlerim normal çıktı.
Ve eşin bir üroloğa görünsün dedi.

Eşime söyledim oda tamam demişti.

Benimde idrar yollarında ki iltihabımdan dolayı muayene olmam gerekiyordu eşimde görevli olduğu hastanede muayene olmamı istemişti kendiside o gün testlerimi yaptırırm dedi.

Neyse ben muayenemi oldum eşimi bekliyorum ama bekle bekle bu adam gelmiyo yaklaşık 45 dk gibi sonra geldi belli etmiyo ama morali bozulmuştu değerlerini gösterdi malesef ameliyatın dışında çocuk sahibi olmamız imkansız gibi değerlerle karşılaştık.
Dedim hemen öyle ameliyat mı olunurmuş hemen fakulte ve başka özel hastaneleri araştırdık.
Eşimle aynı gün özel bir hastaneye gittik doktor değerlerine bakmadan önce benim verdiğim tepkiyi verdi sonra değerlere bakınca evet bizimde muayenemizden sonra bu sonuç çıkarsa malesef ameliyatı acilen olman gerekiyor dedi.
Gereken bütün testleri yaptı elle dahi yaptı ve ameliyat dedi.
Eve geldik kendisi çekindiği için annesi ve babasına ben söyledim.
Annesi şaşırdı sinirlendi sanki sorun bende de iftira atıyomuşum gibi tepki verdi.
Bir kaç gün konuşmadı benimle.
Halasıda öğrenmişti gözleri doldu çünkü eşim onların gözbebeği herkes için çok değerlidir eşim.
Dört gözle beklenen bebek bir türlü gelmiyo diye üzülüyorlardı.
Ertesi gün Kayınvalidem ben tam eşimle evime girerken eşimi kapıda önünü kesti ve resmen tehdit eder gibi kesinlikle ameliyat olmayacaksın dedi bende tabi duyuyorum seslerini.
Eşim geldi biraz daha beklesek olur mu dedi.
Beynimden kaynar sular döküldü yinede onu kırmamk için seninle çocuk için evlenmedim ve sen bilirsin dedim.
Tabi ameliyat olmadan çocuk sahibi olmamız imkansız ya bizde çabalamıyoruz :)

O ay tam 1 hafta günüm geçmişti cesaret edipte gidemiyorum test yaptırmaya.
Eşimin halası beni kandırrarak heyecanla test yaptırmaya götürdü ve pozitif çıkınca olduğum yere yığıldım kaldım.
Ağlamaktan artık dk larca konuşamadım doktor şaşırdı hayrdır hiçbir anne adayını böyle görmedim diye sormaya başladı.
Gerçekten çok sevinmiştim inanmıyordum.
Ordan çıktığımızda kardeşim aradı tevafuk ya doktordan çıkıyorum dedim hayrdır abla diyince bende söyledim oda annemlere babamlara yetiştirmiş babam annem ağlamaya başlamış kardeşlerim sevincinden hayaller kurmaya bile başlamışlar ablamda çocuk vesilesi ile yanıma gelecek diye sevinmiş :KK43:
O gün Cumaydı ..

pazartesi gittim kan testi yaptırdım pozitif çıktı ama leke gelmeye başlayınca anladım ki düşük yapacam.
Hiç ayağa kalkmadan iki gün boyunca yattım ama adet sancısı gibi şiddetli ağrılarım oluyordu.
Çarşamba günü tam lavaboya kalktım birden pıhtı şeklinde kanamam oluyo tabi bebeğim gidiyo diye çığlıkları basmışım eltim o hışımla yanıma geldi acile götürdü hemen kürtaj deyince ben tabi kabul etmedim iyi öl geber dedi doktor :)
iyi ölüp gebereyim ama kürtaj olmam dedim çünkü çocuk daha düşmemişti.
git eve dinlen hala düşük yok ama tehliken var dedi.
Evde akşama kadar dinlendim eşim gelene kadar onun kapı zilini çalması ile beraber sancılarım sıklaştı doğum sancısından daha şiddetli.
1 saat günahına kefaret olur bu ağrıların onu düşün Allah tan şifa dile başka şey düşünme diye telkin etmişti ve hemen acile kaldırdılar doktor düşük gerçekleşiyor dedi ve kürtaj yapmadan çekti aldı.
Ama illa kürtaj olmam gerekiyor diye diretti bende ısrarla hayr deyince hala parça kalmış zehirler seni dedi bende ağırmı giderecek ilaç ver başka bişey istemiyorum dedim.
Eşim o akşam hemen ilaçlarımı aldı geldim kullandım 15 dk kadar eşimle eltimin yemek hazırlamasını beklerken lavaboya kalkayım dedim kalkmamla kalan parçada attı.
Tabi ruh halim gerçekten gitmişti kimseyede belli edemiyordum eşimin gözlerinden kaçıyodum resmen.
Bende eşimde çok hassas insanlarız ama giden gitmişti.
Annemler öğrendiğinde yıkıldılar ben teselli etmeye çalıştım.
Eşim o akşam hemen ameliyat kararı almıştı.
Hiç sormadım olacakmısın diye çünkü hamileliğimi öğrendiğinde vazgeçmişti.
Çok uzun oldu ama inanın bu durum biliyorum ki herkesi etkiliyor.
umudsuzluğun olduğu yerde yıkımlar başlar.
Bende şuan beklemedeyim ama umudsuzluğum yok.

Bu arada herkese umud olsun diye söylüyorum eşimin en yakın arkdaşlarından biride ameliyat oldu 1 yıl çocukları olmamıştı.
Eşinin ameliyatından 1 ay sonra eşi hamile kaldı şimdi 5 aylık hamile 6 . ayın içinde.

Şifayı arayın muhakkak bir yerlerde sizi bekliyordur.

Allah cc herkesin gönlüne göre muamele etsin inş.

Gönlünüzde ne besliyorsanız hakknızda da o hayrlı olur inş.

öncelikle hoşgeldin aramıza ve çoook geçmiş olsun ama hiç üzülme ameliyat olmadan hamile kaldıysan yine kalırsın biraz sabır eşin çocuk için değil sağlığı için ameliyat olsun ve en yakın zamanda tekrar anne olacağına inanıyorum ben

kızlar hamileyim...bayram süprizi yaptı bizimki varikosel ameliyatından sonra 8.ayımızda hamile kaldım.allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

:sm_cool:rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin tebrikler canım bizlerede dua et :Saruboceq:

kızlar herşeyin bi zamanı var siz ne yaparsanız yapın ne yaşamanız gerekirse onu yaşıyorsunuz.benim eşimin değerleri yükselmeye başladı ki bende iltihap ve kansızlık sorunu çıktı doktor altı ay kesinlikle çocuk yok dedi 6 ay okadar uzun geldiki zaten 1,5 senedir sabrediyorum amaaann sanki ne olacak dedim ve çocuk meselesine ara vermemeye karar verdim.bayram tatili tam yumurtlama dönemime denk geliyodu ohh ne güzel birsürü vakit de var diye kaç gün önceden hesaplar yapıyordum ama tam adetimin 14. günü tekrar adet oldum ben çocuk için çalışmalara başlerken bi daha adetim geldi ve hayatımda ilk kez başıma geliyo korkudan ağlamay a başladım ve hastaneye gittiğimde ilaçlar yan etki olarak kanama başlatmış dediler.yani biz ne yaparsak yapalım istediğimiz kadar hesap kitap yapalım olmayacaksaolmuyo en iisi zamanını beklemek....

benimde 12 gün geçti test aldım az önce yaptım ama negatif çıktı gerçi geçen sene kasım ayında da 12 gün geçikmişti off ya aslında düzenlidir ama sıkıldım walla

benimde 12 gün geçti test aldım az önce yaptım ama negatif çıktı gerçi geçen sene kasım ayında da 12 gün geçikmişti off ya aslında düzenlidir ama sıkıldım walla

bu gecikmeler çok gıcık gerçekten de benim 3 gün gecikince öyle mutlu oldum ki ama sonuç hüsran adetim geldi çoğunlukla gecikse neyse de böyle çok nadir gecikince insan çok üzülüyo neyse kızlar herkes de ne dertler var bizimki derdimiz de bu olsun inşallah en yakın zamanda hepimiz murada ereriz artık bayramları bile sevmicem nerdeyse bayram ziyaretlerine herkes bebeğiyle gidiyo biz eşimle tek kalıyoruz çok üzücü oluyo:çok üzgünüm:

maşallah diyerek giriş yapayım bütün hamilelerimizi tebrik ediyorum.mevlam tamamına erdirsin güzel haberleriniz bizdeki umut ışığını yeşertiyor,bayramda şehir dışındaydım o yüzden geçmiş bayramınızı da kutlarım.
8.ay çok bereketliymiş ama benim için öyle olmadı biz 8.ayı doldurduk ben kırmızı kartı gördüm fakat bu 9.aya ümitle bakmama engel değil zira başta kendime 1yıl süre tanımıştım yıl başından sonra test yapıp somut adımlar atmayı düşüneceğim,mevla ol diyince olacaktır aksi taktirde hiçbir çaba ve bekleyiş fayda vermiyor,bizler de kurban bayramında veririz güzel haberi kim bilir...
sağlıcakla kalın...

mrb arkadaşlar bende evlendikten 4 ay sonra çocuk için doktora gittim herhangi bi problemimiz varmı diye gerekli muayene ve testlerden sonra eşimin spermleri düşük çıktı dr sizin çocuğunuz olmaz tüp bebek yaptırın dedi dünya başıma yıkıldı sonra eşim ürologa gitti varikosel teşhisi konuldu ve ağustos 2008de ameliyat oldu dr 6 ay sonra çocuk olur olmazsa tekrar gel dedi ben 4 ay sonra sabırsızlanmaya başladım olmuyor diye kendim tekrar bir başka dr gittim orada hsg dahil tüm testler yapıldı sonucunda yumurtlama olmuyor dedi dr adetin 2.günü gel yumurtalarına bakalım klomen verelim dedi o gün geldi gittim yumurtalıklarıma baktı bu ay olmaz yumurtanın büyüklüğü normal 1 ay sonra adetin 2.günü tekrar gel dedi bende döndüm eve geldim klomeni araştırmaya başladım nasıl kullanılıyo diye o ay hamileliği unutmuş gibiydim (ilaç kullanmadan hamile kalamayacağım diye ) o ay 20 gün adetim gecikti hamilelikten hiç şüpelenmedim hormonlarım bozuldu diye düşünüyordum en son dayanamayıp test yaptırdım ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim yani eşimin ameliyatından 6 ay sonra şuanda 8 aylık hamileyim nasip olursa kızımız olacak Allaha ne kadar çok şükür etsem az. çocuk için çok dua ettim çok yalvardım Allaha şimdide olmayan kardeşler için dua ediyorum çünkü onun sıkıntısını yalnız çeken bilir ben 15 ay bekledim rabbim sabır verdi bebek isteyen arkadaşlar sizde çok dua edin çünkü ne yaparsak yapalım bebek nasip işi Allahtan istemek gerekiyor

tebrikler oya Allah sağlıklı bi doğum yaşatsın inşallah...sağlıkla al kızını kucağına
bizim de tam bugün 3 ay bitti ne kadar stres yapsamda geri dönüp baktığımda çabuk geçmiş zaman aslında tabi arada yaz tatili olunca kolay geldi
bu ay umudum yok pazar günü gelir adetim belirtiler başladı belkide daha önce gelir beklicez artık napalım başka bişi gelmiyo elimizden
Allah beterinden korusun ve hayırlı evlat nasip etsin

nekadar güsel oyacım tbrik ederim alalhımsağlıklı kucağına almayı nasipetsin.. benim eşimde karar verdi ameliyat olmaya ama hala umutlu bişilerden ameliyat olmadan çocuğumuz olucak diyo. marmaristen keçiboynuzu istedi geldi keçiboynuzları ve bir kür var onu uygulayacam kendisine bakalım nolucak umut fakirin ekmeğidir derlerya bizimkiside öle oldu.bende hep dua ediyorummki ameliyat olmasına gerek kalmadan olsun artık.hayırlısı artıkk

akadaşlar ameliyattan hiç çekinmeyin çok basit bir operasyon hastanede yatırmıyorlar bile ameliyattan 3-4 ssat sonra taburcu ediyorlar Allah herkese şifa versin

tüm hamışlerı tebrık ederım oya,ayhu bı sey sorucam morfolojlerınız nasıldı bızde temmuzda olduk amelıyat beklıyoruz bakalım

oyacım tebrik ederim canım ALLAH tamamına erdirsin inşallah darısı bizim başımıza

tüm hamışlerı tebrık ederım oya,ayhu bı sey sorucam morfolojlerınız nasıldı bızde temmuzda olduk amelıyat beklıyoruz bakalım

teşekkür ederim.bizim morfolojide sorun yoktu sadece sayı çok düşüktü.rabbim size de nasip etsin.

Ne güzel hamis haberleri alıyoruz hihoyyyt
masallah masallah :nazar: hamis sayımız cogalıyor :KK66:
canım cok tebrik ederim.. darısı basımıza insallah! :lepi:
amin canım inşallah,çok teşekkürler.
canım ben de ameliyattan sonra tam 8. ayda hamiş oldum aynı yani.bu arada tebrik ederim Rabbim tamamına erdirsin ikimiznkini de.
bu arada biri şu listeyi düzeltsin de nazar boncuklarımız kondursun artık.diğerlerine de moral olsun di mi???:nazar:
evet canım,okumuştum seni ve hatta demiştim bizimde 8.ayımızı,bizimde olur inşallah dedim ve sonra hamile old.öğrendim.allah bağışlasın ve sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
ay tunacımm gözünaydınn gerçekten bayram hediyesi olmuş allah bizede nasip eder böle güsel haberler vermeyi inşallah lüffen bizede dua ett
rabbim kucana almayıda nasip etsin sağlıklı mutlu huzurluu
teşekküler.amin inşallah.dualarım sizinle
[

tüm arkadaşlarım dualarım sizinle.ümitsizliğe kapılmayın sakın.

yenı hamıslerımızı cok cok tebrık edıyorum.rabbım kucagınıza aldıgınız gunlerıde gostersın ınsallah..

canım bizim morfoloji ameliyattan önce %0 dı ameliyattan sonra %4 dü (kruger'e göre)aslında normali % 14 ama %4_%14 arasınıda dr normal kabul ediyor sizin mrfoloji kaç?

canım bizim morfoloji ameliyattan önce %0 dı ameliyattan sonra %4 dü (kruger'e göre)aslında normali % 14 ama %4_%14 arasınıda dr normal kabul ediyor sizin mrfoloji kaç?

kaçıncı ayınızda hamile kaldın oya ve laç kullandınız mı bizim daha bir ay oldu da ara sıra keçiboynuzu yapıyorum ilaç vermedi doktor bize

X