Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
mavioje güzel dileklerin için teşekkürler.sana da en kısa zamanda bu güzel duygu inşallah kısmet olur

ooo maşallah muhabbet iyiymiş...
hanımlar ben bu ayki umutlarımı da bidahaki aya ertelendim hasta oldum ve yarın doktora gidip semen testi yaptıracağız sonucu merak ediyorum inşallah iyi haber alırız dua edin,hepiniz sağlıkla kalın...

ooo maşallah muhabbet iyiymiş...
hanımlar ben bu ayki umutlarımı da bidahaki aya ertelendim hasta oldum ve yarın doktora gidip semen testi yaptıracağız sonucu merak ediyorum inşallah iyi haber alırız dua edin,hepiniz sağlıkla kalın...

seni diğer topikten takip ediyordum içimden inşallah diye geçirmiştim üzülmemek elde değil ama napalım Allah sağlık versin de olacak inşallah canım:1hug:

günaydın arkadaşlarr.. direk son sayfaya geldim yazçiçeğinin yazısı içimi rahatlattııı..

bizde 1,5yıllıkevliyis ilkgünden beri çocuk istiyorus fakat olması doktora gittiğimizde eşimin spermsayısının20milyon olduğunu ve sol stopta VARıKOSEL OLDUNU ÖRENDıK
eşim ameliyatı hemen kabul etmedi kendince bacı karışımlar yedi yaptırıp sperm sayısını artırıcı ama hala bişi yok. önümüzdeki hafta doktora gidicezz bakalım ne durumda die. eşimin ameliyata yanaşmaması korkusundan.eşi ameliyat olanlar biraz bilgi verebilirmi bana nasıl bi süreç hastanede yatıyomu hemen kalkabiliyomu v.s..

bu arada yazçiçeği gözünaydın canım ne mutlu sana umarım bizde o günleri görürüz...

günaydın arkadaşlarr.. direk son sayfaya geldim yazçiçeğinin yazısı içimi rahatlattııı..

bizde 1,5yıllıkevliyis ilkgünden beri çocuk istiyorus fakat olması doktora gittiğimizde eşimin spermsayısının20milyon olduğunu ve sol stopta VARİKOSEL OLDUNU ÖRENDİK
eşim ameliyatı hemen kabul etmedi kendince bacı karışımlar yedi yaptırıp sperm sayısını artırıcı ama hala bişi yok. önümüzdeki hafta doktora gidicezz bakalım ne durumda die. eşimin ameliyata yanaşmaması korkusundan.eşi ameliyat olanlar biraz bilgi verebilirmi bana nasıl bi süreç hastanede yatıyomu hemen kalkabiliyomu v.s..

bu arada yazçiçeği gözünaydın canım ne mutlu sana umarım bizde o günleri görürüz...

eşin bence zaman kaybetmeden ameliyet olsun bir gün hastanede kalınıyor doktorlar basit bi işlem gözüyle bakıyolar hayırlısı olsun

yazçiçeği çok güzel,tebrik ederim,inşallah allah bizlerin de yüzünü güldürür.:CüvCüv:
eşinin test sonuçları nasıldı?bize biraz bilgi verebilir misin,ameliyat öncesi ve sonrası için..

fatma zehra öncelikle geçmiş olsun,artık genelde bütün hastanelerdre mikrocerrahi yöntemiyle yapılıyormuş,ama yıne de doktora sorma imkanın varsa sor öğren istersen..
ilaç konusu da doktordan doktora değişiyor,eşimi ameliyat eden prof. ilaçların etkinliği kanıtlanmadı o yüzden ilaç vermicem size dedi..sadece sana önerim kilo ver dedi,çünkü kilo vücut ısısını sureklı arttırıyor ve testis ısısıda arttığı için sperm kalitesi düşüyor dedi..
biz vitamin,kür vb destek alıyoruz..

saol canım cevabın ıcın.arkadaslarda bılgılendırdıler saolsunlar.artık ıkıbucuk ay sonra bellı olcak ne olmus ne bıtmıs dıye.hayırlısı olur ınsallah..
zaten bu ayımız bos gectı adet sancılarım arttı ıyıce bugun yarın olurum..
bızde kur uyguluyoruz.ınsallah hepımız faydasını goruruz..:Saruboceq:

hanımlar size bugün güzel haberler vermeyi çok isterdim fakat sabah eşimle doktora gittik test için öğleden sonra da eşim sonuçları gidip aldı eve geldi yüzünden anladım mutsuzluğunu5 ay geçti ameliyattan bu yana ama malesef hiç güzel bir haber değil elimde tuttuğum kağıtta yazan,neyse merak edenleriniz varsa önceki ve sonraki test sonuçlarını yazayım ama bu testte morfoloji yazmıyor;

02.01.2009 ;hızlı ileri hareketli:%4 yavaş ileri hareketli:%39 yerinde haretetli:%7 hareketsiz:%50 ve toplam sperm;2.240.000
03.06.2009 ;hızlı ileri haretetli:%9 yavaş ileri hareketli:%29 yerinde hareketli:%18 hareketsiz:%44 ve toplam sperm;3.360.000

işte böyle hanımlar çok az bir ilerleme var ama bu sayı aşılamaya bile yetmiyor,ne yapacağımı bilmiyorum kocacığımı böyle görmek ve tüp bebeksiz bebeğimizin olamayacağını düşünmek beni yıkıyor,dua edin kızlar şu sıralar en çok buna ihtiyacım var

canım geçmiş olsun çok üzüldüm ne denirki bilmiyorum tesellimiz en azından çaresi var normal yolla olmasada bi şekilde olur inş.ameliyattan ilk zamanlar düşüyo 6, ayından sonra çıkıyo diyolar sizinde belki öledir kür falan ugulamışmıydınız hiç mi faydası olmadı çok az bi artış olmuş.ama eşine destek ol canım bizlere çok üyük görev düşüyo üzülsek bile belli edemiyoruz çok zor bi durum ama yer gök dua ile dualarımızı edelim gerisi Allaha kalmış zamanı gelince gelir inş meleklerimiz.

sağol canım haklısın.eşim yıkıldı resmen tabi ben de öyle 5ay az bir zaman değil çünkü,tüp bebeği hiç düşünmeyeceğimi sanırdım ama şimdi diyorum ki bari daha fazla vakit kaybetmeden gidip yaptıralım,ama o kadar ağır bir imtihan ki bu ancak sizler anlayabilirsiniz.kürleri denedim ama hikayeymiş gördüğüm kadarıyla..
ya ben tüp istemiyordum ama yaaa :KK43:((

canım imkanın varsa ha tüp ha normal yolla olsun yeterki zaten ilkler nazlı oluyolar hep ilk çocuktan snra inş diğerleri normal yolla olur canım sen hiç canını sıkma ya tüp bebeklede olmasaydı imkanınız varsa canım fazla beklemeyin.zaman geçiyo

walla leyl bana da tüp bebek fikri hep korkutucu gelmiştir eskiden kadın programlarında tüp bebek konuları v e tüp bebek hiç ilgimi çekmezdi değiştirirdim kanalı bi gün benim de tüp bebekle ilgileneceğim hiç aklıma gelmezdi hareket sorunu bizde de var havuç suyu içiyor eşim bu ay da aşılamam var olmazsa bi ay tatil falan kaderine bırakırım yine olmazsa tüpe geçicez tuhaf bi duygu

leyl uzulme arkadasım.vardır bundada bır hıkmet.bakalım mevla neyler neylerse guzel eyler..belkı rabbım bızım hakkımızda daha hayırlısını murad etmıstır..sabredenlerden olalım ınsallah..

ben dün şöyle bir karar verdim aşılama için gerekli sayıya ulaşmayı bekleyeceğim şimdiye kadar 1milyon falan artış olmuş,yaklaşık 1,5milyon daha artsa 5milyonla aşılama oluyormuş,tüp bebek için daha var diye düşünüyorum,yarın doktorumuza gidip danışacağız ondan sonra bakalım artık...

leyl aşılama genellikle sonuç wermio bence tüp yaptır kesin hamile kalırsın içime doğdu tüp tüp tüp tüp tüp tüp alkisalkisalkis....biz ewleneli 1 sene oldu korunduk mesela ama boşuna :) şimdi ilk denedik tutmadı 2 denioz bakalım 1 sene deneyin dedi dr olmassa tüp düşünüorm bende...yani tüpü öle üzülerek şey yapma oda normal artık bu dewirde napalım allah tüpe razı geliodur belki yani üzülme

bence hemen tüp yaptır içime doğdu hammile kalcaksın aşılamalarda pek sonuç alınamio zaman kaybı olmasın hem

ne bileyim işi aceleye getirmek istemiyorum hem biliyorum ki eşim de ben de tüple hamile kalsam da pek mutlu olmayacağız çünkü tüpe bakışımız pek iyi değil,yarın doktora gidip danışacağız o bizi yönlendirir,gerçi 5ayda azızık artış olmuş daha fazla beklemek neyi değiştirir bilemiyorum

leyl en iisini eşinle sen bilirsin birlikte karar alacaksınız önce hazırmısınız bu yola yani önce kendinizi hazırlayın aşılamada tutma sayısı çok düşük 3 kere denedikten sonra tüp bebek diyolar 3 tane aşılama parası zaten tüpe denk boş yere aşılamayla uğraşmayın ama dediğim gibi maddi imkanınız varsa biliyosun bu süreçde çok zorlu ama beklemek daha zor en azından bi umudunuz var canım canınızı sıkmayın kendi kendimizin doktoru olmalıyız.hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun canım

hanımlar size bugün güzel haberler vermeyi çok isterdim fakat sabah eşimle doktora gittik test için öğleden sonra da eşim sonuçları gidip aldı eve geldi yüzünden anladım mutsuzluğunu5 ay geçti ameliyattan bu yana ama malesef hiç güzel bir haber değil elimde tuttuğum kağıtta yazan,neyse merak edenleriniz varsa önceki ve sonraki test sonuçlarını yazayım ama bu testte morfoloji yazmıyor;

02.01.2009 ;hızlı ileri hareketli:%4 yavaş ileri hareketli:%39 yerinde haretetli:%7 hareketsiz:%50 ve toplam sperm;2.240.000
03.06.2009 ;hızlı ileri haretetli:%9 yavaş ileri hareketli:%29 yerinde hareketli:%18 hareketsiz:%44 ve toplam sperm;3.360.000

işte böyle hanımlar çok az bir ilerleme var ama bu sayı aşılamaya bile yetmiyor,ne yapacağımı bilmiyorum kocacığımı böyle görmek ve tüp bebeksiz bebeğimizin olamayacağını düşünmek beni yıkıyor,dua edin kızlar şu sıralar en çok buna ihtiyacım var[/QUO

geçmiş olsun leyl.herşeyde bi hayır vardır.anladığım kadarıyla yapılması gereken herşeyi yapmışsın.sen fazlasıyla bu yolda emek vermişsin ama bizimde yapabileceklerimiz elbette sınırlı.rabbim ol dedikten sonra o 1 tanesi bile yeterli biliyosun hakımızda hayırlısını versin allahım.eminim çok zordur büyük bi heyecanla bekliyosun ve sonuç insanı çok üzülüyo ama bundada hayır aramaktan başka çaremiz yok.ama iyi tarafından bakarsak sperm var çok şükür.ya olmayanlar 0 sperm bizim az da olsa umudumuz var bunada şükretmek lazım.hayırlısını iste arkadaşım rabbim inşallah size süpriz yapar ve yavrunuzu gönderir hiç beklemediğiniz bir anda.

arkadaşlar size bi sorum olucak eşim tek taraflı varikosel ameliyatı oldu microcerrahi ile.2.5 ay oldu bugünlerde ağrısı olduğunu söylüyo sizce normalmi akşam doktorumuzu arıcaz ama merak ettim sizlerin eşindede böyle bi sıkıntı oldumu?ameliyat olmadan önceki ağrı gibi diyo kafam karıştı acaba normalmi?

X