Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar varikosel varsa ve bundan dolayi morfoloji bozuksa tup bebektede sorun yasaniyor. Biz bizzat denedik olmadi. Bundan dolayi varikosel ameliyatina karar verdik .
Bizde ilk duydugumuzda ne gerekk var tup bebek deneriz dedik ama urolog spermleri duzeltmeden sakin tup bebek yapmayin demisti nitekim haklida cikti .
deme canım yaaa:çok üzgünüm:bizde varikosel var ama birinci aşama diye doktorlar gerek yok diyo birde morfoloji hariç diğer değerler iyi diye varikoselin etkisi olsa diğerlerinide etkilerdi diyorlar.yani şimdi morfoloji düşük olunca tüp bebektemi olmuyor:gitme:ya eşim acaba ameliyatmı olsa yaa ama olmazki zaten istemiyordu birde iki dr da gerek yok diyince hayyatta yanaşmaz:1no2:

boshayallersmile
Ben diger doktorlarida taniyorum cunki biz hepsine gittik.
Onlarda iyi Orkunt bey var mesela cok iyi bir doktor . Doc dr Gokhan beyde oyle .
Ama Yaptirabilirseniz Deniz beye yaptirin canim ya o cok tecrubeli bu konuda. Zaten ilk ameliyatiniz basarisiz olmus bence riske atmayin .
2000 tl ye yapiyor aslinda biz haftaya ona ameliyat olacagiz.

Bu arada arkadaslar sayi azligi olanlar arttirabilir onun caresi var
sabah endol
aksam trental 400
ve 3 ay keciboynuzu

bizim 2 ayda 9 milyondan 19 milyona cikti . Simdide varikosel ameliyati olacagiz.

canözüm sağ ol gelmediki bi karar werelim.boshayallersmile

deme canım yaaa:çok üzgünüm:bizde varikosel var ama birinci aşama diye doktorlar gerek yok diyo birde morfoloji hariç diğer değerler iyi diye varikoselin etkisi olsa diğerlerinide etkilerdi diyorlar.yani şimdi morfoloji düşük olunca tüp bebektemi olmuyor:gitme:ya eşim acaba ameliyatmı olsa yaa ama olmazki zaten istemiyordu birde iki dr da gerek yok diyince hayyatta yanaşmaz:1no2:

Benim esimde de 1. derece varikosel var ama haftaya ameliyat oluyoruz.
Evet morfoloji sorun zaten. Hamile bile kalsan dusukle sonuclanir dedi doktor.

canım biz ameliyat olalı 1yıldan fazla oldu ama ameliyattan önceki değerle aynı sayı yani ameliyatın HİÇ faydası olmamış boşuna eşime de bana da eziyet etmişiz,umut dünyası işte ya tutarsa diyip girdik bu işe ama öğrendiğimiz gün tüp bebek yaptırsaydım keşke diyorum

canım üzülmemek elde değil tabi ama napalım bizimde imtihanımız bu inşallah başarıyla geçeriz olumunekankayizsmile

peki canım belki söylemişsindir ama hatırlayamadım sizde değerler düşükmü belki o yüzden ameliyat demişlerdir.bizim sayı hareker gayet iyi o yüzden diyorlar.bende çok istiyorum ameliyat olsun hatta deniz beyide o yüzden araştırmıştım ama oda gerek yok dedi kaan aydosta ameliyata gerek yok dedi kural olarak değerler bozulmamışsa ameliyat yapılmaz diye yazmış.bilmiyorum.şimdi kaan bey bizden hormon tahlili istedi bakalım eşim fırsatını bulunca yaptırsın ona göre morfoloji için ilaç önerecek kaan bey.

peki canım belki söylemişsindir ama hatırlayamadım sizde değerler düşükmü belki o yüzden ameliyat demişlerdir.bizim sayı hareker gayet iyi o yüzden diyorlar.bende çok istiyorum ameliyat olsun hatta deniz beyide o yüzden araştırmıştım ama oda gerek yok dedi kaan aydosta ameliyata gerek yok dedi kural olarak değerler bozulmamışsa ameliyat yapılmaz diye yazmış.bilmiyorum.şimdi kaan bey bizden hormon tahlili istedi bakalım eşim fırsatını bulunca yaptırsın ona göre morfoloji için ilaç önerecek kaan bey.

leylamelek varikosel hepsini etkiliyo mesela bizde sayı hareket morfoloji hepsi sınırda yani ama ben ameliyattan sonra morfolojiside düzelen gördüm sizin sayı mükemmel maşallahh

leylamelek varikosel hepsini etkiliyo mesela bizde sayı hareket morfoloji hepsi sınırda yani ama ben ameliyattan sonra morfolojiside düzelen gördüm sizin sayı mükemmel maşallahh
evet canım doktorlarda aynısını söylüyor etkilese hepsini etkilerdi diyor.aslında baba sorarsan bu iyi bir şey değil yani ben ameliyat olsun istiyordum.bu durumda morfolojinin bozuk olma nedeni üretilirken öyle üretilmesi:çok üzgünüm:sende biliyosundur morfoloji çok illet birşey düzelmiyor ilaçla falan ameliyat ümitti benim için ama görüştüğümüz her doktor gerek yok deyince belkilerle eşimin ameliyat olmasınıda istemem.

evet canım doktorlarda aynısını söylüyor etkilese hepsini etkilerdi diyor.aslında baba sorarsan bu iyi bir şey değil yani ben ameliyat olsun istiyordum.bu durumda morfolojinin bozuk olma nedeni üretilirken öyle üretilmesi:çok üzgünüm:sende biliyosundur morfoloji çok illet birşey düzelmiyor ilaçla falan ameliyat ümitti benim için ama görüştüğümüz her doktor gerek yok deyince belkilerle eşimin ameliyat olmasınıda istemem.

1. derece varikoseli genelde ameliyat etmiyolar bizim 2.dereceydi ve çift taraflıydı sizin sayı çok güzel o da tabi normal olan sperm oranınında artması demek morfoloji değişmese bile sayıyı daha da artırıcı kürler falan uygula ki normal olanların sayısı da artsın aşılama falan yaptırdınmı canım sen

1. derece varikoseli genelde ameliyat etmiyolar bizim 2.dereceydi ve çift taraflıydı sizin sayı çok güzel o da tabi normal olan sperm oranınında artması demek morfoloji değişmese bile sayıyı daha da artırıcı kürler falan uygula ki normal olanların sayısı da artsın aşılama falan yaptırdınmı canım sen
eşim zaten şimdi ilaç kullanıyo ama neye başlasak sadece 1 ay kullanıp bırakıyo.şimdi deniz beyin verdiği ilaçları daha bir düzenli kullanmaya başladı belki bunlara 3 ay devam eder.ocak ayında ilk aşılamayı yaptık canım olmadı tabi.zaten morfoloji düşük olunca aşılama önermiyorlar ama biz yinede bir ihtimal denedik.yıkamadan sonraki değerlerimizde çok iyi oluyor ama malesef yıkamadan morfoloji etkilenmiyor.o yüzden sayı ve hareket problemi olanlara şanslı gözüyle bakıyorum.bizim ml de 48 milyon ama işe yaramıyo:1no2:

eşim zaten şimdi ilaç kullanıyo ama neye başlasak sadece 1 ay kullanıp bırakıyo.şimdi deniz beyin verdiği ilaçları daha bir düzenli kullanmaya başladı belki bunlara 3 ay devam eder.ocak ayında ilk aşılamayı yaptık canım olmadı tabi.zaten morfoloji düşük olunca aşılama önermiyorlar ama biz yinede bir ihtimal denedik.yıkamadan sonraki değerlerimizde çok iyi oluyor ama malesef yıkamadan morfoloji etkilenmiyor.o yüzden sayı ve hareket problemi olanlara şanslı gözüyle bakıyorum.bizim ml de 48 milyon ama işe yaramıyo:1no2:

canım öyle düşünme bak ben bizim değerlerimizi yazayım ml 18 milyon A+B %37 morfoloji %5 ti ameliyat olmadan önce bu değerlerle aşılama yaptırdık tutmadı ameliyat nekadar etkilecek onu bile bilmiyoruz ama senin bu değerlerle kesin bebişin olur :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

canım öyle düşünme bak ben bizim değerlerimizi yazayım ml 18 milyon A+B %37 morfoloji %5 ti ameliyat olmadan önce bu değerlerle aşılama yaptırdık tutmadı ameliyat nekadar etkilecek onu bile bilmiyoruz ama senin bu değerlerle kesin bebişin olur :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
ah canım inşallah:Saruboceq:sizin değerlerde gerçekten tam sınırdaymış.kürlerle falan bile artabilirdi sanırım.umarım ameliyatında etkisi olurda değerleriniz yükselir canım.aşılama zaten çokta şansı arttırmıyor malesef ve bencede çok iyi bir doktor gerekiyor zamanlama çok önemli aşılamada benim doktorum her nekadar bu öyle matematiksel değil desede bana göre aşılamada geç kaldığı için olmadı bizimki.hafta sonu araya girdi iptalde etmedi.yani işte olmıyca vardı tabi.

hayatım ben çıkıyorum.akşama görüşürüz.kendine iyibak.sabırla 3 ayın dolmasını bekle hayatım:1hug:

Sayi ml de 18 milyon
ileri hizli 0
morfoloji 0

Sayi ml de 18 milyon
ileri hizli 0
morfoloji 0

bu sonuçlar seninmi canımın içi 18 mil da hiç canlı yk mu anlamadım.deniz by ne dedi size ne kadar şans werdi.Ameliyat sonrası gelişme olurmuymuş yazarsan sewinirım.ikimizinde amelıyat tarihlerii yakın gebelik tarihlerimizde aynı olr inşallahkaydirigubbakcemile5

siz ne dersiniz bebişlerim 3.5 milyoon ameliyatla yükselirmi.deniz by pek iç açıcı konuşmadı yükselen rkadşlr olmuşmu. normal yolla olacak kadar çogalmış mı.kürler işe yaramıştı ma şimdi o kürlere başlayayımmı yoksa ameliyattan sonramı başlayayım. açıklama yaparsanız sevinirim.

Sayi ml de 18 milyon
ileri hizli 0
morfoloji 0
:çok üzgünüm:sayı ve hareket sorun değilde morfoloji için ne yapılır bilemiyorum.:çok üzgünüm:umarım ameliyattan sonra morfolojide diğer değerlerde artar canım.bak bizimkiler yüksekte ne oluyor bence mücadele edeceğimiz en önemli şey morfoloji.allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

siz ne dersiniz bebişlerim 3.5 milyoon ameliyatla yükselirmi.deniz by pek iç açıcı konuşmadı yükselen rkadşlr olmuşmu. normal yolla olacak kadar çogalmış mı.kürler işe yaramıştı ma şimdi o kürlere başlayayımmı yoksa ameliyattan sonramı başlayayım. açıklama yaparsanız sevinirim.
hayatım ameliyattan sonra değerlerin arttığı çok arkadaş var.eğer ameliyat yakın zamandaysa ameliyattan sonrada başlayabilirsin hayatım.şimdide başlasan bi sakıncası olmaz tabi ama ameliyat sonrası eşine daha çok dikkat etmen gerekecek.hem zaten dr da ilaç yazar kesin.kürlerle birlikte kullanırsınız.sen zaten tüp bebek düşünmüyorsun anladığım kadarıyla en azından bu süreçte eşin bu varikoselden kurtulmuş olur.çünkü ilerleyen birşey şimdi belki ağrısı yok ama ilerledikçe ağrıda yapıyormuş.aslında sağlığı için olması lazım yani bebeğin olsa bile.

ben geçen yıl hamile kaldım ve bebişim karnımda öldü:KK43:( bencede morfoloji önemli bu nedenle... eşim ameliyat olalı bugün 3 ay doldu.. rabbim bizimde yüzümüze güler inşallahh... inşallah sizde sorunsuz güzel bir ameliyat geçirir ve bebişnize kavuşursunuz...

çok mutsuzum hanımlar sonuçlar kötüymüş yükselmeyi bırak düşüş olmuş,eşimin sesi çok kötü geliyordu tlfnda ben de boşver zaten 5ay bekleyecektik yine beklemeye devam ederiz dedim,imtihan işte napalım hakkımızda taktir edileni yaşayacağız dünden beri hep hayal kurdum bir telefonla yıkıldı,eşimin durumunu düşünemiyorum şimdi nasıl işe devam ediyordur canım benim.şunu öğrendim ki sonuçları kötü olanlara ameliyat yapılmamalı direk tüp bebek yapılmalı yoksa çok yıpranıyor insan,başıma ağrı girdi nasıl geçer böyle 5ay bilemiyorum

canım ya umutsuzluğa kapılma ne olur bu şekilde önce düşüp sonra inanılmaz yükselen değerler var o nedenle canını sıkma... bizimde sınavımız sabretmek....

X