Erkek arkadaşınız bütün sinyalleri vermiş, kesinlikle aynı hayat görüşüne sahip değilsiniz. Çok iyi düşünün, değişir, değiştiririm diye düşünmeyin. Ya böyle kabul edeceksiniz, ya da yolunuza bakacaksınız. Sonradan sızlanmanın bir faydası olmaz.Evet yoksullarmış, annen babası küçükken. Ama nice insan var öyle ablam da evlendi çocuğun ailesi yokluktan iyi yerlere gelmişti ama en iyi düğünü en iyi ev i en iyi eşyayı aldılar, kendileri de aynı şekilde o hayatı yaşıyorlar. Villa da yaşıyorlar ama mesela erkek arkadaşıma sorsan diyor ki ee tek varlıkları o villa onun yerine 4 ev alsalardı şimdi iyi bir yatırım olurdu iyi düşünemiyorlar dşyor. İyi de yemedikten sonra bana j3 yatırımdan gayen lüks Bi yaşam sürüyorlar. Çocuklarını zaten özel de okutuyorlar ki iyi bir yere gelsinler. Başka ne yatırım bırakacak çocuğuna zaten en iyi hayatı yaşatıyor geleceği için de iyi bir bölümde paralı okutuyor yeterli bence. Bak ona dedimki ailenin yerinde olsam en büyük yatırım çocuğum iyi bir bölüm kazanmasıyla iyi bir bölümde okuturum özel de, ondna sonra zaten çocuk iş e girer ne vereceğin ev e ihtiyacı olur ne araziye hepsini kendi kazanır alır en büyük servet budur. Bu devir de iş yok çocuk doğru dürüst iş bulamıyor köle gibi çalışıyor üç kuruş kazanıyor, onu da yiyemiyor. Bu çocuğa yatırım yapsan ne olur.
Ya işte bu, olaylar aileme kadar yansıdı. Ailem tanışmak için onlara gitti. Annem bana dedi ki bak başta çocuğun işini çok dert Etmiyorduk ailesi yardım eder ona iş yeri açar vs Bi yolunu bulur zamanla düzelir diyorduk. Ama eğer ki bu çocuk kendi başına iyi bir iş e girmezse ben onaylamıyorum dedi, çünkü ailesi kıt kanat yoksul bir aile kendine yetmiyor dedi. Hatta bunca mal mğlkten bahsedilince en kötü çocuğa bir iş yeri açarlar diye içim rahattı ama öyle bir rşy de yok sana yalan söylemişler vs dediler. Hatta bu konuda aileme çok kızdım ben kaç senedir tanıyorum kimin yalan söyleyip söylemeyeceğim bilemeyecek yaşta mıyım dedim dürüst ve doğrucu insanlar ben tanıyorum dedim baya tartıştık ailem ile aram bozuldu. Ama düşünün ki dışarıdan bakan Bi göz böyle görüyor. Sonra anladım ki gerçekten var ama huyları böyle. Hayatımda hiç böyle görmediğim için başta anlam veremedim haliylrEger sen bu sevgilinle evlenmeyi dusunuyosan yerinde olsam oturur onyuzbin kere daha dusunurum. Daha simdiden bu para meseleleri canini sıkmıs. Yarin bir gun evlenseniz adam yine ailesine verecek, iste o zaman gercekten cildirmak neymis anlarsin.
Bu arada boyle varyemez insanlar cok tabiki. Bir yakinimiz yuksek dereceden emekli ve ununu elemis elegini asmis biri, evler yazlik daha bilmedigimiz neleri vardi kimbilir, yazlikta denizden sonra disari gunese dizdikleri 5 lt lik siselerle dus alirlardi, sofbenin tupu bitmesin diye. Agactaki meyveden kopardik mi ici giderdi,sadece yere dusenlerden almamiza izin verirdiki agac boyle meyveden dallari agirlasirdi tasiyamazdi o derece. Bu bir yasam sekli. Bu tarz insanlar koltukmus yeni kiyafetmis vs bunlara deger vermezler. Onlar icin birikim yapmak hayatin amacidir. Erkek arkadasin da o zihniyette. O yuzden iki kere daha dusun.
şimdi üzülüyorsun ilerde evlenirsen kahrından ölürsün.Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
İnanın ailesini tanıdığımdan beri Yatırım kelimesinden soğudum.
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık
Çevrenizde var mı öyle örnekler. Siz ne düşünüyorsunuz
Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok
Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık
Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok
Ya hiç esnaf görmesem ben de öyle derim de:) gayet çok iyi hayatlar yaşayan esnaflar görüyorum oturdukları ev yaşadıkları hayat göz önünde yaniArkadaşlara katılıyorum sizi ilgilendiren bir durum yok.
Esnaflık içinde şunu söylemek istiyorum esnaflık gerçekten çok zor babam esnaf birçok esnaf tanıdığımda var tamam işleri oturmuş olabilir ama şuda var esnaf hergün milyarları kazanmıyordur, bugün iş yaparsa yarın iş yapmıyordur, yada 1 ay çok güzelse işi diğer ay 0 iş yapmadan oturuyordur, büyük ihtimalle evleri kiradadır iş yapamadıkları dönem elamanları vs onların parasını yada aldıkları malların parasını o ev kiralarından karşılıyorlardır yoksa içeriye borçlanırlar olayı bu yönünden düşünün birde.
Hiç tatile gitmemişler esnaflar dükkanını kapatıp tatile gidemezler ki dükkanlarının açık olması gerek yıllık izinleri vs yok.
+1000Erkek arkadaşınız bütün sinyalleri vermiş, kesinlikle aynı hayat görüşüne sahip değilsiniz. Çok iyi düşünün, değişir, değiştiririm diye düşünmeyin. Ya böyle kabul edeceksiniz, ya da yolunuza bakacaksınız. Sonradan sızlanmanın bir faydası olmaz.
Benim öngörüm ne anne ne baba ne de nişanlınız hayatını yaşamaya bilecek, hepsi hep çalışacak ve biriktirecek tek umut kardeş muhtemelen bu birikimle sadece o iyi yaşayacak(çevremde gördüğüm hep bu şekilde) çünkü onu yatırımın içine katmamışlar, erkek arkadaşınız bile onun için çalışıyor dolayısıyla bu bir hastalıksa kardeş çok şükür yakalanmamış. Bu malın mülkün tek keyfini sürecek kişi o.
En gerçekçi doğru yorum buBal gibi de sizi ilgilendirir, evlendikten sonra bu durumlar devam edecekse "Hiç mi tanımadın, anlamadın böyle olduğunu?" denmeyecek mı?
Elbette karışamazsınız, ama sen yoluna ben yoluma denecek sebep.
Böyle ömür geçirmek istemezsiniz emin olun.
Kötü niyetli insanlar değiller çok iyi insanlar o yüzden böyle düşündüğüm için, bazen kızıyorum kendime. Mesela anneler gününde hediye almıştım, ne gerek var zaten parayı zor kazanıyorsun böyle şeylere para verme demişti. Çeyiz için en kaliteli ürünleri aldım, parayı zor kazanıyorsun, yazık sana diyordu daha araştırarak al diyordu. Bunların hepsini iyi niyet olarak aldığım için hiç aklıma başka şey gelmezdi. Onlara gittim ordan başka şehire teyzeme gidecektim yol a çıkacaktım mesela annesi geldi yol a çıkacaksın paraya ihtiyacın, var mı doğru söyle vs diye sordu düşünceli davranıyorlar para konusunda. Ama sanırım kendilerine öyle değiller. Bir şeyler alırken para vermeyi sevmiyorlar onlara doğru gelmiyor demek ki.Ben sizi gayet anladım kötü niyetli yazdığınızı düşünmüyorum. Bazı tipler böyledir rezil yaşarlar ama para bitirktirmeyi ev arsa almayi marifet sanarlar ama asla o düzgün evlerin birinde de kendileri yasamaz lar.yarın evlenseniz sizden de bu beklenecek sürekli
niye harcadin biriktir kızım zart zurt denecek ki sevgilinizde benzer kafa belliki.
15 yasında cocugu calıstıran aileden uzak dur derim,Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?