- 20 Mart 2008
- 141.521
- 212.978
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi istanbulsultani
-
o kadar becerikli oldugumu sanmıyorum ama çok teşekkürler güzel dileklerin içinOlur mu tatlım, çok güzel yapmışsın, bakarsın kemerimi alırsın
var var size özel yaparım yeterki siz isteyinnE bize kurabiye yok muymuş
Ellerine sağlık
umarım kuzummKuzum benim inşallah birgün yemende nasip olurçoook sağol tatlımmmm
teşekkürlerdeğişik bır kurabıyem ellerinize sağlık
teşekkürler kuzu seninkinide bekliyorummeline sağlık canımm başarılar dilerim yaratıcı olmuşşş
çok teşekkürler buyurun kurabiyemle kahvemi içinÇok güzel görünüyor kurabiyeler.Özellikle karpuz kurabiye.Eline sağlık canım.Başarılar dilerim.
teşekkür ederim sizin beğenip yorum yapmanız beni ayrı sevindirdiÇok güzel gözüküyorlarellerinize sağlık çok beğendimbaşarılar dilerim
teşekkür ederim aslında ben onu tahıllı undan yapmalıymışım tam tatlı krizlerine süperman gibi yatişecek az şekerli az yaglı güzel bir tarif oldu tarcın oldugu içinde kan şekerini dengeleyip kaçamaklardan koruyan bir tarif olduEmek isteyen kurabiyeler. Özellikle hasır kurabiyenin tadını merak ettim. Yağı az olmasından dolayı çok beğendim.
Ellerinize sağlık. Yarışmada başarılar
o kadar becerikli oldugumu sanmıyorum ama çok teşekkürler güzel dileklerin için
var var size özel yaparım yeterki siz isteyinnama bunlar nevreste sultanın
umarım kuzumm
teşekkürler
teşekkürler kuzu seninkinide bekliyorumm
çok teşekkürler buyurun kurabiyemle kahvemi için
teşekkür ederim sizin beğenip yorum yapmanız beni ayrı sevindirdi
teşekkür ederim aslında ben onu tahıllı undan yapmalıymışım tam tatlı krizlerine süperman gibi yatişecek az şekerli az yaglı güzel bir tarif oldu tarcın oldugu içinde kan şekerini dengeleyip kaçamaklardan koruyan bir tarif oldu
bende çok teşekkür ettim hanım ağaAma çok uğraştırıcı ve emek isteyen kurabiyeler bunlar,çok değişikti çok beğendim
bende çok teşekkür ettim hanım ağa
Öncelikle tekrar merhaba Güzel KK dostları
Başlamadan önce @Nevreste sultandan özür diliyorum bi kaç kez katılıcam diyip katılamamıştım karpuz kurabiklerimin hepsi senin kimse ellemesin heeee
Memleketimin en güzel şarkılarından birinin eşliğinde izninizle başlamak istiyorum
Sepet (Hasır) Örgü Tarçınlı Cevizli Kurabiyeler
Bu örgü kurabiyelerin tarifini hiç bir yerde bulamayıp tarifi kendim uydurdum.
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yarım fincan sıvı yağ (mısır özü kullandım ben)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yeteri kadar un
Tarçın
Ceviz
Eki Görüntüle 1355854
Cevizleri irili ufaklı kalıcak şekilde ezin biraz ağıza gelsin diye tam ezmedim veya makineden geçirmedim ben.
Dilediğiniz kadar tarçınla harmanlayın ben 3 çay kaşığı kattım yogun sevdiğimiz için.
Süt, yumurta, sıvı yağ iyice çırpılır.
Ardından pudra sekeri ve un eleyerek eklenir.
Benim una ve yumurtaya çok kötü bi şekilde alerjim var o yüzden hemen hamuru yoğurup 1 saat dinlenmeye aldım. Bende ilaçlarımı alarak kendime geldim o 1 saat içinde ama hamurda fark eder mi bilmiyorum.
Şimdi fırına koyacağımız tepsi için yağlı kağıt keselim..
Yuvarlak borcamınızın üstünü kaplayacak büyüklükte yağlı kağıt kesiyoruz.
Bunu yarıya katlıyoruz ardından bir kere daha katlayıp kare bir kağıt elde ediyoruz.
Son bir kez daha katlayıp üçgen elde ediyoruz.
Bunu yuvarlak borcamın tam ortasına tutup kenarına tırnak izi yapıyoruz.
Ve tırnak izi yaptığımız yerden kesip tabanını oluşturuyoruz.
Eki Görüntüle 1355858
hamurumuza tarçınlı cevizi ekleyip iyice yoğuruyoruz ve ikiye bölüp her iki parçayı da yarım santim kalınlığında açıyoruz ve mutfak cetvelimizle 1 cm' lik şeritler halinde kesiyoruz.Eki Görüntüle 1355861
Resimdeki gibi örüyoruz ve fincan basıyoruz önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Karpuz Kurabiye
3/4 fincan tereyağı
3/4 fincan pudra şekeri (tarifinde böyle yazıyor fakat ben ilk kez yapınca çok tatlı oldu bu seker yarısını kattım tam iyi olmuş tadı)
1 yumurta
1 vanilya
1 tutam tuz
1 tutam karbonat/kabartıcı
Yeteri kadar un
Yeşil ve kırmızı gıda boyası
Damla çikolatalar
Tereyağı, yumurta, tuz, yoğrulma kabına alınır. Pudra şekeri, kabartıcı, un eleyerek yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Çıkan hamurun yarısı kesilir bir diğer yarısı tekrar yarıdan kesilir. Büyük parçaya kırmızı gıda boyası Küçük parçanın birine yeşil gıda boyası eklenir. Kalan küçük prçaya bir renk eklenmez istenirse beyaz eklenebilir.
Eki Görüntüle 1355863
Kırmızı hamura silindir bir şekil verilir. Streç filmde küçük beyaz hamur açılıp kırmızı hamura sarılır ardından aynı işlem yeşil hamura yapılır ve streç filme sarılarak dolapta 2 saat bekletilir.
Ardından süre dolunca kesilerek tepsiye yerleştirilir ve damla çikolatalarda süslenir.
190 derecelik önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir.
Eki Görüntüle 1355866
Her zaman ki gibi beceriksizliğim ön planda görüldüğü üzre gecenin 2'sinde 3'ünde yaparsam böyle olur işteKarpuz kurabiyelerimin rengini ayarlayamadım önceki yaptığım çok güzel olmuştu ama olsun maksat katılmaktı dostlar
Buda size ikramım buyurun efendim kahvenizzzzz
Eki Görüntüle 1355968
teşekkürlerRica ederim güzel olanın hakkını vermek lazım
değil mi benim suçum yokTebrikler çok güzel görünüyo.Karpuzu deniycem .Üzülme karpuz kelek çıkmış.
Tamam taklım.değil mi benim suçum yok
belki orjinali görmek istersin dedim
birde boyayı 1 tık fazla kat fırınlanınca rengi soluyo ve tarifteki kadar şeker katma az kat ve şeker degil pudra şekeri kullan canım
teşekkür ederim tatlı kızcok guzel duruyorlar ellerınıze saglık.. yarısmada basarılar
Vauuuv...super...başarılar..Öncelikle tekrar merhaba Güzel KK dostları
Başlamadan önce @Nevreste sultandan özür diliyorum bi kaç kez katılıcam diyip katılamamıştım karpuz kurabiklerimin hepsi senin kimse ellemesin heeee
Memleketimin en güzel şarkılarından birinin eşliğinde izninizle başlamak istiyorum
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yeteri kadar un
Tarçın
Ceviz
Eki Görüntüle 1355854
Cevizleri irili ufaklı kalıcak şekilde ezin biraz ağıza gelsin diye tam ezmedim veya makineden geçirmedim ben.
Dilediğiniz kadar tarçınla harmanlayın ben 3 çay kaşığı kattım yogun sevdiğimiz için.
Benim una ve yumurtaya çok kötü bi şekilde alerjim var o yüzden hemen hamuru yoğurup 1 saat dinlenmeye aldım. Bende ilaçlarımı alarak kendime geldim o 1 saat içinde ama hamurda fark eder mi bilmiyorum.
Bunu yarıya katlıyoruz ardından bir kere daha katlayıp kare bir kağıt elde ediyoruz.
Eki Görüntüle 1355858
hamurumuza tarçınlı cevizi ekleyip iyice yoğuruyoruz ve ikiye bölüp her iki parçayı da yarım santim kalınlığında açıyoruz ve mutfak cetvelimizle 1 cm' lik şeritler halinde kesiyoruz.Eki Görüntüle 1355861
Resimdeki gibi örüyoruz ve fincan basıyoruz önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Karpuz Kurabiye
3/4 fincan tereyağı
3/4 fincan pudra şekeri (tarifinde böyle yazıyor fakat ben ilk kez yapınca çok tatlı oldu bu seker yarısını kattım tam iyi olmuş tadı)
1 yumurta
1 vanilya
1 tutam tuz
Yeteri kadar un
Damla çikolatalar
Tereyağı, yumurta, tuz, yoğrulma kabına alınır. Pudra şekeri, kabartıcı, un eleyerek yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Çıkan hamurun yarısı kesilir bir diğer yarısı tekrar yarıdan kesilir. Büyük parçaya kırmızı gıda boyası Küçük parçanın birine yeşil gıda boyası eklenir. Kalan küçük prçaya bir renk eklenmez istenirse beyaz eklenebilir.
Eki Görüntüle 1355863
Kırmızı hamura silindir bir şekil verilir. Streç filmde küçük beyaz hamur açılıp kırmızı hamura sarılır ardından aynı işlem yeşil hamura yapılır ve streç filme sarılarak dolapta 2 saat bekletilir.
Ardından süre dolunca kesilerek tepsiye yerleştirilir ve damla çikolatalarda süslenir.
Eki Görüntüle 1355866
Her zaman ki gibi beceriksizliğim ön planda görüldüğü üzre gecenin 2'sinde 3'ünde yaparsam böyle olur işteKarpuz kurabiyelerimin rengini ayarlayamadım önceki yaptığım çok güzel olmuştu ama olsun maksat katılmaktı dostlar
Eki Görüntüle 1355968
Vauuuv...super...başarılar..
çok teşekkür ederimEllerinize saglik,yarışmada başarılar dilerim
Maşallahhh ne kadar emek var elleriniz dert görmesin yarışmada başarılarÖncelikle tekrar merhaba Güzel KK dostları
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yeteri kadar un
Tarçın
Ceviz
Eki Görüntüle 1355854
Eki Görüntüle 1355858
Karpuz Kurabiye
3/4 fincan tereyağı
1 yumurta
1 vanilya
1 tutam tuz
Yeteri kadar un
Damla çikolatalar
Eki Görüntüle 1355863
Eki Görüntüle 1355866
Eki Görüntüle 1355968
çok teşekkür ederim eeeee emeksiz yemek olmaz degil miVay maşallah emek verilmiş bi tarif, eline sağlık canım başarılar dilerim
evet annemin çeyizi o dantel sevmeyen biri olarak hoşuma gider nostaljik rengi sekli koca masayı 2 ayda bitirmiş annem bu örtünün hikayesini anlatır dururvalla süper, sunumda şahane, başarılar dilerim
çarkıfelek masa örtüsüde dikkatimi çekmedi değil beni 20 sene öncesine götürdü, annemin zoruyla yapmıştım galiba bundan bi kaç tane
elinize sağlık farklı ve güzel bir tarif
yarışmada başarılar dilerim
emeksiz kurabiye olmazmışMaşallahhh ne kadar emek var elleriniz dert görmesin yarışmada başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?