Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sevindim yaaaa...gece gece ne güzel haber. Tebrikler.Egzersize gelince egzersiz yaptım sayılır mı bilmiyorum ama sunu yaptım (sadece bir kez yaptım) Ben boyut boyut aparatlardan alamadım kalın bi mumu denedim o da olmadı ve aynı mumun yarısına kadar konik bir bicimde kestim yarısı duz yarısı koni. Strecle sardım ve yavas yavas sokmaya çalıştım hafif hafif zorladım bu egzersiz varii sey 15dk filan surdu ve bıraktım. Akşamına bu mutlu haberi yazıyorum :) bi deneyin belki olur hepinizi opuyorum insallah başarır da buralara yazarsınız biz de mutlu oluruz :)
Kesinlikle bana sırt donukken olacak deseler inanmazdım ama kuskusuz en rahat ettigim bu olduve cok tesekkur ederim burdaki desteklerinin cok etkisi var ve oldu sonunda coook sukur :)Çok sevindim yaaaa...gece gece ne güzel haber. Tebrikler.
Pozisyon olarak haklısın. Bence en zoru misyoner. Sırt dönük pozisyonlarda ben de daha rahat oluyordum. Sanki daha az baskı hissi oluşuyor.Tabi kişiye göre değişir.
Hayır tabiki de. Başardın artık. Tebrikler.Slm kizlar dün denedik yarisindan fazlasi girdi ve hiç acı hissetmedim gayet rahattim ama kafama takıldı tamamen basardim demek için hepsinin girmesimi gerekiyor
İcimi rahatlattin cook teşekkür ederimHayır tabiki de. Başardın artık. Tebrikler.
İyi olmaya çalışıyorum. Sende iyisindir inşallah. Pek kimse yazmıyor. Bazıları için merak içindeyim. Ne oldu ne bitti...haber eden yok. Cansıkıntısından başka konulara giriyorum ama oralarda ilgimi çekmiyor açıkcası. Bir üye yazmıştı kendimi yabancı gibi hissediyorum diye, bende öyle hissediyorum. Sana teşekkür ederim, bir cevap yazdığın feryadımı duyduğun için.Merhabaa sekerimmmm
Nbr nasilsinn görüsmeyeli
Bende cok sükür iyiyimm bazen acip bakiyorum kimler ne yazmis diye bu 1 aydirki fazla fırsatim olmuyordu annemlere gitmistim evlendikten sonra 3 defa annemlere gittim ama hep üzgündüm bu vajinusmus illeti yüzünden 4. Defa gittigimde kendimde bir özgüven olustu cook mutluydum cünkü yapabilmistim gitmeden bu illeti yenmistim tabi kadinlar kulubü , sen ve senin gibi arkadaslarin sayesinde her namazimda sizlere dua ediyorum allah hepinizin gönlüne göre versin. tabi yapamayan arkadaslarima da herzamn dua ediyorum rabbim tez zamnda onlarinda yüzünü güldürsün bu sıkıntıdan kurtarsin 1 sene cektim nasil oldugu cok iyi bilirim ama burdan arkadaslarima sesleniyorum ben yaptiysam siz hayli hayli yaparsiniz benki hayatta egzersiz yapamam diyordumm rabbime cook sükürki egzersizimi de yaptim basardimda yeterki ümidinizi kaybetmeyin.İyi olmaya çalışıyorum. Sende iyisindir inşallah. Pek kimse yazmıyor. Bazıları için merak içindeyim. Ne oldu ne bitti...haber eden yok. Cansıkıntısından başka konulara giriyorum ama oralarda ilgimi çekmiyor açıkcası. Bir üye yazmıştı kendimi yabancı gibi hissediyorum diye, bende öyle hissediyorum. Sana teşekkür ederim, bir cevap yazdığın feryadımı duyduğun için.
Canım, çok çok teşekkür ederim. Ben bir yere gitmek istemiyorum. Her zaman yardıma hazırım. Keşke işe yarasın! Aylar, yıllar kaybedilmesin. En zoru başlamak. Azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz. Yenemeyenler, azmetmediği, egzersiz yapmaktan kaçındığı için sonuca varmaları uzadıkca uzuyor. Vajinismus karabasan değil ki çöktüğü gibi kendiliğinden gitsin. Mücadele edilebilecek bir şey.Bende cok sükür iyiyimm bazen acip bakiyorum kimler ne yazmis diye bu 1 aydirki fazla fırsatim olmuyordu annemlere gitmistim evlendikten sonra 3 defa annemlere gittim ama hep üzgündüm bu vajinusmus illeti yüzünden 4. Defa gittigimde kendimde bir özgüven olustu cook mutluydum cünkü yapabilmistim gitmeden bu illeti yenmistim tabi kadinlar kulubü , sen ve senin gibi arkadaslarin sayesinde her namazimda sizlere dua ediyorum allah hepinizin gönlüne göre versin. tabi yapamayan arkadaslarima da herzamn dua ediyorum rabbim tez zamnda onlarinda yüzünü güldürsün bu sıkıntıdan kurtarsin 1 sene cektim nasil oldugu cok iyi bilirim ama burdan arkadaslarima sesleniyorum ben yaptiysam siz hayli hayli yaparsiniz benki hayatta egzersiz yapamam diyordumm rabbime cook sükürki egzersizimi de yaptim basardimda yeterki ümidinizi kaybetmeyin.
M monalazo ablacimm sen cook iyi birisin yüzünü görmesemde tanimasamda. Senin yazilarindan anlayabiliyorum ne kadar iyi yürekli bir insan oldugunu burda herkeze yardimci olmaya calisiyorsun senin yazilarini okudugum zamn cook mutlu oluyorum bir abla olarak aklima ne takilirsa bisey danismak istesem en azindan sana sorabilirim iyiki varsinn ablacimm hic gitme burdann olurmuu
Sağol canım. Bende sizleri seviyorum. Hikayelerimiz ortak, birbirimizi anlıyoruz. Bu da aramızda görünmez bir bağ kuruyor. Burayı keşfettikten, dertleri paylaştıktan sonra eşimle alakalı hiç bir şey beni üzmemeye başladı. Grup terabisi yapıyor gibi hissediyorum.Benim eşim zar'a zarar verecek egzersizler yapmamı istemiyor. Anlıyorum da bu isteğini zaten o evdeyken egzersizde yapamıyorum .bu yüzden uzuyor. 2 parmak alabildikten sonra eşli denemek istiyorum sizce erken mi olur ?
Yenen arkadaslar , iyiki burdasınız . Bize desteksiniz.
M monalazo hiç tanımadıgın bir çok insan tarafından tanınıp seviliyorsun :) Rabbim gönlüne göre versin .
Sağol canım. Bende sizleri seviyorum. Hikayelerimiz ortak, birbirimizi anlıyoruz. Bu da aramızda görünmez bir bağ kuruyor. Burayı keşfettikten, dertleri paylaştıktan sonra eşimle alakalı hiç bir şey beni üzmemeye başladı. Grup terabisi yapıyor gibi hissediyorum.
Kızlık zarını düşünürsen, egzersizlerini rahat yapamasın ki canım. Ama eşin öyle istiyor. Bu durumda, tedirginlik yaşaman doğal. Bende öyleydim. Bir şey olursa eşim görsün diye eşimin yanında yaptım hep egzersizlerimi. Yanlış ama gerçeğimiz bizim. Tabulardan kurtulamıyoruz. Bilinç altımıza işlenmiş çünkü. Eşinde bakire olduğunu biliyordur, ama olmaz illa ki görecek. Hattda bizlerde. İlişkiye giriyor, kan görmeyince, olduğuna da ikna olamıyoruz, ne garip değil mi? Ama gerçek işte, yaşıyoruz bunu.
İki parmaktan sonra eşli egzersiz normalde olabilir, ama olmama ihtimaline karşı o aşamaya geldiğinizde vemcaine spreyle deneseniz. En azında bu şekilde eşli deneme yapıp kızlık zarından kurtulursun ve sonraki egzersizleri gerek kalırsa eğer, rahatca yapabilirsin.
İnşallah canım yakın zamanda yenersin. Bahar ayını balayına çevirirsin.
Aminnn cnmmmmmmCanım, çok çok teşekkür ederim. Ben bir yere gitmek istemiyorum. Her zaman yardıma hazırım. Keşke işe yarasın! Aylar, yıllar kaybedilmesin. En zoru başlamak. Azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz. Yenemeyenler, azmetmediği, egzersiz yapmaktan kaçındığı için sonuca varmaları uzadıkca uzuyor. Vajinismus karabasan değil ki çöktüğü gibi kendiliğinden gitsin. Mücadele edilebilecek bir şey.
Ben vajinismusu yenmede en etkili yöntem egzersiz, ve eş desteği olduğunu düşünüyorum. Bazan erkek ve kadın araya vaji girince çatışmaya başlıyor. Bazan da erkek, kadınla empati kurabiliyor, her aşamada kadının yanında oluyor, her duruma sabır ve anlayış gösteriyor. Bence ikiside yanlış. Eş desteği, kuzu gibi davranan bir adam değil bence. Ne o öyle kanka gibi. Ben ve eşim öyleyiz. Hala kanka takılıyoruz. Emekli olduk böyle.
Eşi vajinismus olan erkek, biraz ısrarcı, biraz oyuncu davranarak bir şeyler aşabilir. Kadın tek başına ne yapabilirki. Mesela üç parmak egzersizi yapıp eşli deneme yapamıyorsa kesinlikle eşte sorun var. Durup durup erkeklere sarıyorum.. Belkide bu kadar pasif ve beceriksiz olduğu için kendi eşime kızıyorumdur da. İçimdeki öfke böyle çıkıyor.
Senin mutlu olmana çok sevindim. Allah insanı neler nelerle sınıyor. Varsın olsun vajinismus..allah çaresi olmayan dert vermesin.
Canım nasılsıııın neler yapıyosun eşinle aran nasıl. Ben bebek için uğraşıyoruum dua et lütfeen Allahım aratmadan versin herkeseİyi olmaya çalışıyorum. Sende iyisindir inşallah. Pek kimse yazmıyor. Bazıları için merak içindeyim. Ne oldu ne bitti...haber eden yok. Cansıkıntısından başka konulara giriyorum ama oralarda ilgimi çekmiyor açıkcası. Bir üye yazmıştı kendimi yabancı gibi hissediyorum diye, bende öyle hissediyorum. Sana teşekkür ederim, bir cevap yazdığın feryadımı duyduğun için.
Canım nasılsıııın neler yapıyosun eşinle aran nasıl. Ben bebek için uğraşıyoruum dua et lütfeen Allahım aratmadan versin herkese
İnşallahhYa ne guzel duaymıs cok hosuma gitti Allah aratmadan versin herkese :) amiin insallah :)