Patatecim. Ben holde atlamıştım. Tavandan asılan lambayı çıkartmışyım ip çarpmasın diye. Yerede en kalın halıyı serdim.Canm bisiy diycem ama burda cok komik olucak ben ip atlamayi bilmiyorum. Yani kucukken abim ve arkdaslaryla takilmaktan hic kendime arkds edinememistm ipte hic atlamadm gerisin ilk okul lise fln hic atlama geregi duymaynca oyle kaldi :) ama spor ayakkabi aldm yururum diye hava cok guzel gel cikip yuruyelm diorm adam kalkmio boyle olnca bende bunaliyorm iste o yuzden boyle kaliyorum .s
Sende evde bir yer belirle önce. Spor ayakkabılarınu giy. Sakın yalın ayak yada çorapla atlama ayağındaki tarak kemiklerin incinir. Çok güçlü değildir onlar. Ayağını güzel saran spor ayakkabı giy. Diğer bir kural, bir beden küçük toparlayıcı sütyen , yada bir beden küçük sporcu sütyeni giy. İkisinide üstüste giyiyordum ben. Aksi halde göğüslerin sarkar. Hiç sallanmayacak.
İpi eline al bileğini çevirerek atlamaya başla. İlk gün kaçtane atlayabilirsen atla. Parmak uçlarında çok yükselmeden ip altından geçecek kadar yaylanarak zıpla. Dik dur. Başın dik olsun. İlk gün kaç atlayabilirsen atla. 30 -40- 50 -100 artık farketmez başlangıç olarak. Zaten ilk seferler hep ayağına takılıp duracak ip alışana kadar. Göbeğin varsa atlarken rahatsız eder. Bir ay kadar korse kullanabilirsin. Biraz form kazanınca korseyi daha kullanmazsın. Setler halinde çok ara vermeden atla. Mesela 20 kere atla yarım dakka yürü, atladığın yere gel 20 daha atla.. öyle öyle 100 e tamamla. Sonra zamanla setlerdeki sayıyı artdır en son 100 er kere olmak üzere 10 set atla. Yani toplamda 1000 kere atlamış olursun. Ben geçen yaza kadar 2000 defa atlıyordum. 49 yaşında yapabildiysem sen 1000 rahat atlarsın. Zaten 1000 de kal. Popom yumurta kadar olunca ip atlamayı bıraktım. Şimdi yürüyüş yapıyorum. Ama postacı yürüyüşü, çok yüksek tempoda. Bir buçuk saat.
İp atlamayı erkeklerede tavsiye ediyorum. Mutlaka forumu erkeklerde okuyordur. Harika omuz yapıyor. Kolları güçlendiriyor. İp atlarken çalışmayan bölgeniz yok nerdeyse. Boyun kasları bile çalışıyor. Bayanlar için artıları da mükemmel bacaklar, dizleriniz badem gibi oluyor, ayak bilekleri inceliyor. Omuzlar dikleşiyor. Kollar sıkılaşıyor. Sırt mükkemmel, basen sıfır. Kalçalar bildiğin taş ama küçülüyor bayağı. Kalçalarımın çok küçülmesinden hoşlanmamıştım.
Patatecim şuna dikkat et. Eğer kilo vermek istiyorsan. Kardio egzersizi yapacaksın. İp atlamak da en iyi kardio dur. Nabzın ip atladığın süre boyunca yüksek olmalı. Egzersize başladıktan 20 dakika sonra vücudun yağ yakmaya başlıyor. Yani en az 45 dakika boyunca ( benim nabzım herhalde 180 falan oluyordu. Benim yaşım için tehlikeli ama ben uzaylı olduğum için bana vız geldi. İnternetden pek çok bilgi bulabilirsin ip atlama konusunda. İlk atlamanda çok zırlandınsa, başın döner yada bayılacak gibi olursan deneme bir daha . Kardeşim atlayamamıştı mesela. Yürüyüş yapmak için eşini bekleme yanlız yürü. Ben yanlız yürüyorum. Ben kimseyi istemem yanımda mesela. Ama eğer yapabilirsen en güzeli ip.
Mükemmel bir vücut istiyorsan. Şunu tekrar belirteyim haldur huldur atlamıyırsun. Parmağın ucunda yaylanarak ..