- 29 Ekim 2013
- 1.255
- 1.244
- 133
Hızlı verdiğin kilo sağlıklı değil, patatecim. Çok bilmiş gibi herşeye atlıyorum ama. Zaten yağ o kadar çabuk yakamazsın. Su ve kas kaybın olur. Eğer spor yaptığında aynanın karşısına geçtiğin zaman kendini ince görüp tartıda kilo düşüşünde fazla fark göremesen doğru yoldasın demektir. Vücudun incelip sıkılaşıyordur. Kemiğini saran kas kitlesi artıyordur. Tabi korkma erkek gibi görünmezsin. Ancak manken gibi olursun. İncecik. Sımsıkı. Ama hızlı kilo verirsen, su ve kas kaybedeceğin için yanakların çökecek, derin çatlakların oluşacak, motivasyonun, moralin düşecek. Zaten spor yaparak zayıflayacaksan bunlar olmaz. Ama spor yaparken çılgınca bir diyet yapma. Sadece normal porsiyonda sağlılklı olan herşeyden ye. Tam buğday ekmeği tüket. Dere otu kahvaltıda yiyebilirsin. Dere otu midedeki şişliği de alıyor. Akşam meyva yeme. Akşamları meyva yersen göbeğin asla erimez. Ve yağ yemekten çekinme. Köy tereyağı, zeytin yağı bunlarla pişir yemeklerini. Vücudumuzda biriken yağların sebebi yediğimiz yağlar değil. Şeker ve karbonhidrat. Meyvedeki şekerde buna dahil. Meyve için en doğru saat sabah kahvaltısı. suyunu sıkıp değil ama. Posasıyla beraber, hatda yenebilenler kabuklarıyla, çekirdekleriyle. Tüketmek lazım. Mesela ben karpuzun çekirdeklerinide çiyner yutarım. Allah o çekirdeği boşuna yaratmamış bence. Ayıklanmasında bile zorluk var. Demek yesin istemiş kullatım. Ama mandalina öylemi hop diye soyuluyor. Demek mandalina kabuğunu yemesek de olur. Kirazın sapı zor ayrılıyor meyvesinden. Demek ki neymiş sapıyla yiyeceğiz. Kiraz şişkinlik ve gaz yapmıyor mu. İşte sapı da ödem atıyor. Nasıl dengeliyor birbirini. Yeterki tabiatı okuyabilelim. Çok şeyler var. Yine kaynatdım dersi ... vaji diyorduk?
Ahah aynen canm valla ekmekle hic aram yok benm evime haftada 1 ekmek belki girer ama illa yenlmeklermde bi pirinc bi bulgur yaparm yani. Ama cok tuketmedigim halde kiloluyum. Hormonlarimi bozdu doktor adet olamiyordum verdi bana tarlusal uzerinede dogum kontrol yemeden icmeden kilo aldm. Simdi nasl vericem blmyrm. Ztn bende vajinismus olmasi normaldi . Vaji bolgesiyle ilgili ne kadar dert varsa cektim yani. Pko kist mantar en son vaji . Bu benim sinavim yaa :)