Vajinusmus nedeniyle boşanıyorum

Umarım ben de yenebilirim. Evde kendim yapmak istiyorum. 10 aylık evliyim, artık dayanacak gücüm kalmadı. Önerileriniz olursa seve seve dinlemek isterim.

Evli biri bu sorunu nasıl bu kadar göz ardı edebilir? Cinsellik evlilikte çok önemli. Öncelikli çözülmesi gereken sorun bu olmalıydı. Aksi takdirde duygusal olarak ta uzaklaşma olur. Zararın neresinden dönülürse kardır. Evliliğinizi kurtarmak için elinizden geleni yapın derim.

4 yıl da 100 kere tedavi olmuştunuz şimdiye dek , psikolojik olarak cinsellik sizin için büyük travma çünkü taciz konusu var , ah keşke bu kadar geç kalmasaydınız, eşinizin belli ki tüm isteği kaçmış artık mücadele etmek bile istemiyor, bir erkek olarak 4 yıl iyi sabretmiş ama sizi tedaviye ikna etmeliydi ...

Umarım ben de yenebilirim. Evde kendim yapmak istiyorum. 10 aylık evliyim, artık dayanacak gücüm kalmadı. Önerileriniz olursa seve seve dinlemek isterim.
Sevgili kardeşim ne olur benim yaptığımı yapma. Ha zamanla aşarım ha evde kendim yaparım dedim dedim geldiğim noktayı görüyorsun evde başarılı olamıyorsun uzman yardımı şart bir an önce iyi bir kadın doğum uzmanı araştır ve ertelemeden hemen git nolur.

Vajinismusu nasıl yendiniz? Ben de 10 aylık evliyim ve vajinismus hastasıyım. Evde kendim yapabilir miyim? Artık bu sorunu çözmem gerekiyor çünkü psikolojik olarak aşırı tükenmiş durumdayım..
Evde de yapabilirsiniz tabi ama ben cesaret edemiyordum.
Ben tedavi gördüm 4 seansta yendim çok şükür
Hemen bi tedaviye başlayın bence doktor araştırın ben tavsiye de edebilirim doktorumu isterseniz.

Aynen katılıyorum evde olmuyor erteliyorsun sürekli
Ama tabi yapan yok mu var tabi ki.
Ama ben evde yapamazdım doktor desteği olmadan
Doktorum da çok iyi çok tatlı bi kadındı o olmadan yapamazdım o cesaretlendirdi beni

2 senedir vajinismus yaşamış biri olarak bende sürecimi söyliyim, gerçekten başlarda gelir geçer diyerek 1 sene erteledik ikinci senemde araştırarak doktora başvurduk artık aylar sonrasında yapılan seanslar sonrasında yaklaşık 3 hafta önce yendim çok yeniyim . Ama ben ilk yaptığımda kendime okadar kızdım ve ağladım ki ben bunun için mi bunca zaman ertelemişim. Bakın internetten yapay penis alın her gün kendiniz onla deneyin parmak egzersizleri yaptıysanız doktora gidip fayda etmediyse yapay penis alın her akşam onla deneyin kendinize ben öyle öyle aşarak bi akşam eşim ile yaparken buldum kendimi :) inanın okadar mutluyum ki. Artık olmasaydı biz bile sabır seviyemizi taştığı noktadaydık.

Ben de vajinismus geçmişliyim.

Vajinismus %100 çözümü olan bir cinsel işlev bozukluğu.

Bunu 4 senedir sürdürmek çok büyük saygısızlık.

Cinsel sorunlarda eş desteği çok önemli elbette.

Ancak sorun sahibi sorununun farkında olup çözüm aramalı.

Sorundan etkilenen tarafın çözüm talebini reddetmemeli.

Eşinizi haklı buldum noktasından virgülüne kadar.

Çift terapisini duyunca paniğe kapılmanın ne anlamı var?

Son düzenleme:
Burda bir sürü vaji geçirmiş kadın var, uzmanlar da tedavi ile 1 yıl içinde çözülebildiğini söylüyor, 4 yıl nedir yahu taş olsa tuz buz olur.
Kiz ne 1 yılı? Kişiden kişiye tedaviden tedaviye değişiyor ama 1 günde bitiren var. 3 günde bitiren var. 1 haftada bitiren var. Önemli olan istemek, harekete geçmek.

Kiz ne 1 yılı? Kişiden kişiye tedaviden tedaviye değişiyor ama 1 günde bitiren var. 3 günde bitiren var. 1 haftada bitiren var. Önemli olan istemek, harekete geçmek.
En babası 1 yılmış işte. Yıllardır sürüyorsa net bir çabasızlık var. Çok daha zor da olsa kendi başına bile atlatan var bunu. 4 yıl ne ya? Kadınlar 1 yıl bile beklemiyor artık erkekleri, bi ç.k doğrultcak diye.

ben de çok çabalarım senelerce uğraşırım sonra baktım karşı taraf aynı kafa sevgim bir anda biter. eşiniz de benim gibi sanırım. adamın sevgisi gittiyse zor… ama inş kurtarırsınız evliliği ben yanılıyorumdur

Cinsellik dünyanın en kolay seyi yaradılısta var ben vajinismus diye rahatsızlık olsada böyle birsey olduguna acıkcası inanmıyorum… Polonya da yasadım hic kimsede vajinismus diye bisey duymadın bir bizim Türk insanında var bu ne hikmetse.. asırı baskı ile büyütülmüs kızların sonucudur , hastalık mıdır buna gercekten hastalık neye dayanarak deniliyor inanın anlamıs değilim. Cünkü insanın kendisini kültürel sebeplerden sıkması bu… size gelince sayın konu sahibi; Tedavi olmamıssınız 4 sene beklemissiniz, sahsen bir kadın olarak 4 sene bi erkek benim ihtiyaclarımı karsılamasa aslında söyle değil 4 sene 4 ay beklemem. Sonucta her insanın hakkı cinselliği yasamak. Zaten 4 seneden sonra sizin düzelme ihtimaliniz cok daha zaman alır. Bırakın bari esiniz mutlu olacağı bi hayatı secsin. Sevgi bazen karsındakinin mutlulugu icin 1 adım geri cekilmeyi bilmek ve bencil olmamaktır.

Zaten konunun özü bu. Cinselliğin bu derece tabu olmadığı ülkelerde kimse kimseyi korkutmadığı için vajinismus oranı çok çok daha az. Hastalık mı kısmına gelirsek hastalık değil bozukluk diye geçer daha çok. Çünkü yalnızca ilişkiye girememe değil, ilişkiye girme teşebbüslerinde yoğun anksiyete duyarlar, kişinin ilişkilerini belirgin derecede etkiler, 6 ay kadar sürmesi de gerekir. Neden hastalık konusunda teredüttesiniz?

Cinsellik dünyanın en kolay seyi yaradılısta var ben vajinismus diye rahatsızlık olsada böyle birsey olduguna acıkcası inanmıyorum…
Siz inanmiyorsunuz diye hastalik yok oldu şu an. Tıp lireratürleri yakıldı.
Cinselligin tabu oldugu toplumlarda görülüyor. Polonyada tabii ki olmaz. Siz şanslı olabilirsiniz. Bazi cocuklar korkunç ilk gece hikayeleriyle büyüyor. İstismara ugruyor. Ilk demesinde insanca yaklaşılmadigi icin sonrakilerde travma geçiriyor...
Senelerce haydar dümende uyduruk kan fışkırmalı hikayeler yazıldı. Siz maruz kalmadiniz şak diye ilişkiye girdiniz diye bu hastalik yok. Keyfimizden girmiyoruz ilişkiye. Özgüvenimizi keyfimizden zedeliyoruz.

Aynen cok güzel özetlediniz cünkü hastalık olarak düsündügümde mantıklı gelmedi bu bi hastalık değil, kavram karmasası yasadım vajinismusda o yüzden dedim bunu hastalık olarak görmüyorum, “bozukluk” tanısı daha doğru olmuş.

Öncelikle arastırdım okudum ve bazı kavramları temelde doğru oturtmak cok önemli, vajinismus cinsel islev bozukluğudur. Bir hastalık değil. Benim ne yasadığımı bilmeden afaki konusmanız beni güldürdü bi taraftan da üzdü.. Bende elele tutustugunda hamile kalırsın denilen bir toplumun parcası olarak büyüdüm. Ama eğitimin herseyi asacağına inananlardanım. Tavsiye ederim. Hem böylece “size göre şak diye” iliskiye girdiğini sandıgınız kadınlara tepki gelistirmezsiniz. Acil şifalar

4 sene sekssiz ve ustelik cabasiz bir evlilik icin cok uzun bir sure. Esiniz hakli, adama yazik

4 sene çok uzun bir zaman evet ben onun yarısı kadar bi zaman kaybettim. bi psikoloğa gidin acilen bu vajinismus tedavi eden özel doktorlar var cetada üye olan bi doktor olmalı. vakit kaybetmeyin lütfen. herkeste kadının üstüne gitmiş yapmayın bu psikoloji çok kötü gerçekten

En kısa sürede bir uzmanla görüşüp eşinize adım attığınızı gösterin, yapıcam gidicem gibi şeyleri duymak istemez gittim görüştüm hallolacak deseniz bence etkili olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…