- 29 Mart 2020
- 9
- 0
- 28
Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra denedim gün içinde parmak egzersizlerini aslında birde yanma oluyor bebe yağ sürdüm ondan olabilirmi acaba birde bebekle zaten adepte olamıyorum dün eşimle denemek istedim ama bebek durmadı geç uyudu eşimde yorgundu oda uyuduMerhabalar allah analı babalı büyütsün öncelikle. Neden böyle söylüyorsun çok üzüldüm okuyunca. Bu sanin keyfi olarak yaptığınız birşey olduğunu düşünmüyorum. Fizyolojik engel neyse psikolojik engel de aynı şeydir. İkisi de sağlığım bir parçasıdır. Sezaryen doğum yapmak kimseyi eksik yapmaz, normal doğum yapmak anneyi mükemmel yapmayacağı gibi. Önce kendini bu psikolojiden çıkarman lazım bence bunun için kendini suçlu hissetmemelisin çünkü bu senin suçun yada eksikliğin değil ❤ Vajinismus da çözülmeyecek bir sorun değil. Bebekle fırsat bulmak belki biraz daha zor olabilir ama eğer bu sana kendini kötü hissettiyorsa ki çok normal hissettirmesi üstüne düşmen gerekir kendi psikolojin için herşeyden önce. Sen anladığım kadarıyla vajinal muayene olabiliyorsun ve bu çok büyük bir adım egzersizlere bir an önce başlamalısın. İnşallah rabbim bu problemle uğraşan herkesi tez zamanda kurtarır