Vajinismus

Canım merhaba, 2 yıl bu problemle yaşamış biriyim. Üstelik ileri düzey vajinismustu benimkisi, sen parmak egzersizi yapabiliyorsan çok ağır bir vajinismus değil sanırım. Bende kasılma dışında bulantı,kusma,baygınlık hissi gibi belirtilerde oluyordu. Ağır bir vak'aydım yani. Sana tavsiyem tecrübeli bir cinsel terapistten yardım al. Birkaç seansla atlatırsın inşallah. Kendince çözmeye çalışıp ta yapamayınca daha çok çaresizliğe kapılıyor insan. Mesela parmak egzersizi yaptığını söylüyorsun. Parmak egzersizi vajinismus tedavisinde es son aşamalardır. Bu aşamaya gelebilmen için korkularının % 50 sini aşmış olman gerekiyor. Ayrıca parmak egzersizleri, nefes egzersizi ve kegel egzersizleriyle birlikte yapılır. Bence uzman bir doktorun rehberliğinde ilerlemen daha sağlıklı olur canım. Kendini fazla yıpratma ve zamanla düzelir diye sakın erteleme canım. İnşallah en kısa zamanda kurtulursun bu beladan...

Yorumun için çok teşekür ederim canım allah razı olsun
Bir Terapiste gitsem mi gitmesem mi karar veremiyorum kendim yenicem diyorum
Suan ki psikolojim çok farklı ya olsun bitsin istiyorum ya eşimle normal bir evlilik istiyorum
Son zamanlar eşim de artık denemek istemiyor olmayacak yine diye düşünüyor
Hergün ağlamak istiyorum ya böyle hayal etmemistik ve biz çok severek hasret çekerek evlendik eşimi çok seviyorum
Emla krem de aldım. Doktora gitmeden kurtulamam mi şu beladan

Günaydın canım, Benim gittiğim doktorum bu rahatsızlık tedavi edilmezse sonsuza kadar süren bir rahatsızlıktır demişti.Ayrıca piyasada çok yanlış tadavi yöntemleri olduğunu, bu yanlış tedavi yöntemlerinin kişileri daha çok çıkmaza düşürdüğünü söylemişti. Yazdıklarından, ileri düzey vajinismus olmadığını tahmin ediyorum. Parmak egzersizi yapabilmen bile büyük bir başarı. Öncelikle bu rahatsızlığın vajina anatomik yapısıyla bir ilgisi olmadığını, bilinç altına yerleşen o korkular sebebiyle kaynaklandığını bilmen gerekiyor. Krem sadece yeterli değil bence. Kasılmanın sebebi bilinçaltına yerleşen o korkular... eğer biraz daha kendi kendime aşmaya çalışmak istiyorum diyorsan, parmak egzersizlerinden önce nefes egzersizleri ve kegel egzersizleri yapmanı tavsiye ederim. parmak egzersizlerine önce kendi parmaklarından başla, serçe parmağının ilk boğumundan... boğum boğum ilerle. parmak girişini yaptıktan sonra parmağını ileri geri çok rahat hareket ettirebilmen gerekiyor.ilk parmakta kasılmaların tamamen bittiyse eğer diğer parmağa geç ve parmak egzersizleri yaparken mutlaka nefes ve kegel egzersizi yap. Acele etme ve adım adım ilerle canım. Kafana takılan birşey olursa sorabilirsin. Ama kendin yenemiyorsan eğer durumun varsa fazla vakit kaybetmeden tedavi olmanı tavsiye ederim.benim 2 yılım boşa gitti. Unutma doğru tedavi yöntemi ile % 100 aşılabilen bir problem bu :) O yüzden fazla yıpratma kendini.

Günaydın canım,
Benim durumum sanırım sadece psikolojik
Ben çünkü kendi parmaklarımı da esimin parmaklarini ikişer tamamen alabiliyorum git gel filan hepsini yapabiliyorum, rahat olduğum ve bebek yağı kullandığım sürece.
Ama iş o duruma gelince hersey bitiyor kendimi kasiyorum esimi itiyorum sanki canım çok yanacak mıs gibi ; (((

Merhaba canım, vajinaya parmak girişlerini yapabiliyorsan, vajinaya bişey girdiğinde kendini kasmadığın sürece acı hissetmeyeceğini biliyorsun artık. Aynı şey hiçbir fark yok inan. Daha açık konuşayım, misyoner pozisyonu değil,kendinin üstte olduğu pozisyonu dene. Kontrol sende olsun. Önce derin nefes alıp ver. Vajina kaslarını birkaç kez kasıp gevşet.sonra kasıp tam gevşetirken giriş denemesini yap. Kendi tedavi tecrübelerime dayanarak söylüyorum canım. Doktor beni ilk giriş denemelerinde bu şekilde yönlendirmişti.
Bu sorunu aştığında bumuymuş yani diyorsun :) bunun için mi kendimi bu kadar yıprattım diyeceksin inan... İnşallah tez zamanda aşarsın bu sorunu canım.

Yaa canım okadar motive oldum ki inşallah çok yakında yenecegim allahın izniyle :)
Yazdıklarını uygulayacağım,başka tavsiye lere de açığım:) umarım yakın zamanda kurtulurum inşallah
Hiç ama hiç aklıma gelmezdi böyle birşeyin başıma geleceğine, inşallah buda geçecek.

Ben de aynı durumdayim. bir aylık evliyim. ama kendimi çok kasiyorum. bişey engel oluyor gibi oluyor. kendimi çok çaresiz hissediyorum. ağlıyorum her defasında. Lütfen yardım edin

Tıbbı olarak tedavı edıyor ilhami atılgan hoca.. konusmasıylada kendını rahatlatıyor.görüşmende fayda var

kizlar ben de doktora gittim. dilatorde en son asamaya geldim. cok rahat bi sekilde en buyuk dilatoru sokuyodum ama son asamada yani peniste takildim kaldim. olmuyo yapamiyoruz bi turlu. bosanma asamasina geldik esimle;(

Ben bacaklarimi açmakta zorlaniyorum ustte daha zor geliyor aksine yapmaktan kaciniyorum
Iyi gunler. Ben de ayni probleminyasiyorum. Ustte daha cok kasiliyorum. Hic girmiyo ama diger turlerde de girmiyo, acaba siz ne yaptiniz? Belki bana bi umut olursunuz

Ben de sizin gibi ustte yapmayi basara,adim. Ama esim ustteyken de olmadi. Bacaklarinizi tamamen mi actiniz yoksa kapali,iydi peki, yanitlarsaniz sevinirim

Seninle ayni durumdayiz seni benden iyi kimee anlayamaz, ben koskocaman dilatoru sokuyorum da bi turlu esimi icime alamadim, yazik bana

Seninle ayni durumdayiz seni benden iyi kimee anlayamaz, ben koskocaman dilatoru sokuyorum da bi turlu esimi icime alamadim, yazik bana
Desene aynı yız... destek olalım birbirimize pozitif düşünelim ben inanıyorum ki yakinda atlatacagiz bu sıkıntı yı, en azından dilatör veyahut parmak alabiliyoruz orda bi duvarın olmadığını keşfettik:))
Allah yardımcımız olsun
Lütfen herkes tavsiye lerini de açıklasın burda birbirimize faydası olsun.

Kurtulursun merak etme canım. Sadece moralini hiç bozma, umutsuzluğa kapılma... Ben bile bu kadar yoğun korkulara sahipken kurtulduysam eminim sen daha çabuk aşacaksın... Vajinismus tedavisinde en zor kısım parmak egzersizleri demişti doktorum. Benim parmak egzersizlerim çok zor geçmişti mesela. bayağı zorlanmıştım. Sen zor olanı yapabiliyorsun :) son bir aşaman kalmış. Fakat parmak egzersizlerinden sonra korkunun çok aza inmesi gerekiyor. Sende biraz fazla sanırım. pozisyondan kaynaklanabilir canım. Neyse vajinismusla savaşa devam... :) Sen kazanacaksın emin ol .... :)

Merhaba kızlar Bende 7aylık evliyim ve vajinismus problemim var korku filan değil bendeki sadece acıyorum o yüzden bırakıyorum trabzonda vajinismus ile ilgilenen doktor var mı kızlar?

yapan arkadaslar hangi pozisyonda nasil basardiniz acikca yazarsaniz cok duaciniz olurum

Narincim problemimiz büyük Allah bize yardım etsin gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…