2,5 aylık evliyim. 3 gün önce vajinismusu yendim.
devlet hastanesine gittim, eşinle geleceksin dediler, hafta içi 1 gün 40 dk sürecek seans 6 ay gibi bir süre demişti, önce psikolojik sonra uygulamalı tedavi olacak diye ama eşsiz kabul etmedi devlet hastanesi. eşim özelde çalışıyor izin alamazdı her hafta o yüzden olmadı orda tedavi. özel doktora gittik ücretsiz ön görüşme olacak dediler. ama ön görüşmede dahi ücret istediler, neymiş doktor hanım bakmış vajinusmus derecesini ölçmüş. peşin para istedikleri ve biz yeni evli olduğumuzdan borçlarımızın çokluğu sebebiyle özel muaneyi reddetmiştik. eşim biz ikimiz yeneriz bunu demişti. özel doktorun tek bir faydası oldu, özel doktor ön muanede parmağını sokmuştu ve ben hissetmemiştim. kızlık zarımı da göstermişti. ben duvar var görünmüyecek bir yerde gibi hissediyordum.
kegel egzersizi yapın hergün(" idrarınızı sıkar gibi yapıp + derin nefes alıp tut " vajinadaki kaslarınızı sıkmanız anlamına geliyor ve bu şekilde 5-7 sn durup," nefes ver +idrarınızı tutar gibi yapma") yani nefes alıp ver ve bu arada idrar sıkıyormuş gibi kaslarınızı hareket ettirin. bunu hemen her yerde yapabilirsiniz ben çalışıyorum ofisteyim rahatlıkla yapabiliyordum.
gerekirse ayna ile vajinanıza bakın, kızlık zarınızı görün.
ben çok fazla parmak sokmadım. ama sokabilirseniz de iyi olur.
ilişki sırasında ben üstte olamıyordum. bazı arkadaşlar bayanın üstte olmasının daha kolaylık olduğundan bahsetmiş ama bende eşim üstte idi. pe..si vajinama girerken acı hissediyordum ama o sırada derin nefes alıp veriyordum. zevki düşünmüyordum. panik ve korku vardı ama hep bunu yapacaksın tamamen psikolojik dedim. eşimde çok yardımcı oldu, nazik oldu istediğimde durdu. sonra bana lütfen zevk al dedi güzel şeyler söyledi, bebeklerimiz için yap.. eğer canın acıyacaksa yapmayalım, ama bunun bir kereliğine olduğunu bil, bir kereden sonra canın acırsa hiç yapmayız dedi.. sonra zevk almaya başladım. yani acıyordu ama zevk de alıyordum.
3 gün önce ilk kez eşimi çok mutlu ettim o anlamda. ben de mutlu oldum ama işin ilginci kanamam olmamıştı. bu benim ilk ilişkim, kan korkum yoktur ama eşime kan yok dediğimde bazılarında akmazmış dedi.
ertesi gün yine girdik ilişkiye yine ilk başlarda acı oldu ve panik de. eşim biraz uğraştı ve vaji'ye girebildi. kanamam olmadı. hafif bir kasık ağrısı oldu sadece ama 10 dk filan sürdü.
kanamam olmadı. ama aynayla zarıma bakamadım. eşime emin misin girdiğinden dedim evet tabiki dedi.
yani vajinismusu yendim diyebilirim.