Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bak arkadasim ben cok iyi bi noktada degilim suan cok ahkam kesemem ama bence dusunmen cok yanlis. Iki türlü dogum secenegimiz var ve kisiye uygun olani seciyor doktor. Suan sana uygun olan sezeyansa ben kolaya mi kactim dememelisin. Sonuçta normal dogurup daha kotu olursan da bu bebegini etkiler. Boynu cikarken bebegin bogulmasina sebep oldu dediğin olay yalan yanlis bi uydurma olabilir. Boyle seylere inanma bence. En dogrusu bi terapist ve kadin dogum uzmani esliginde karatr verip onu uygulaman ve tedavine devam etmen.. insalah her sey dilediğin gibi olur. ..

Hala reklam diyorsunuz ya sizin ne düşündüğünüz açıkçası umurumda değil.Bu konuyu çok uzatırsanız bence siz bu doktoru reklam yapıyorsunuz diyeceğim.İnsanların bazı hastalıkları vardır ki kendilerince anlatılması bile güçtür,kendilerine bile evet ben vajinismusum diyemezler.Demişssiniz ya konuşmalardan yazılardan anlaşılıyor diye, pc ekranında oturupta insanların 1-2 cümleyle yazdıkları şeylerin aslında onlar için ne ifade ettiğini asla bilemezsiniz.Benim 1,5 yıl dendiğinde aklıma kabusum değil,mutluluğum geliyor.O yüzden vajinismus demek doktorum demek. Bir erteleme hastalığı,1,5 sene erteleme,aynaya bakınca ıyyyyy diyerek kendinden kaçma,evde eşle yalnız kalmak istememe,maketin m sinden bahsedememe ve daha niceleri...
Ben doktor sayesınde yendım kendim çabalamadım ki bunun neyını anlatayım.Anlatırsam işte o zaman ben reklam olurum.
İsterseniz bu konuyu daha fazla uzatmayalım. Ne olduğunu bildiğim hastalığın,binlerce muzdaribi varken anlamsız bir tartışma içine girmeyelim.

Haklısın aslında normal dogum a zorlamaya da zorlanma vavajinismus olan bırı ıcın daha buyuk travmalara yol acabılıyomus. 21 hazıranda kontrolum var o zaman konuscam dr umla yada catı muaynesı gunu geldıgınde o gunku durumda bellı olcak nasıl dogum yapacağım. Ilgılendıgın ıcın cok tesekkur ederim :) Rabbim herdaim yardımcın olsun dualarım seninle..

Bıraz karıstı yazdıgım catı muaynesı yapmak ıstedınde dr um muhtemelen aglama krızıne gırıcem... o gun kesin doğum tanısı konulur sezeryan doğum dıye demek ıstemıstım.

Bıraz karıstı yazdıgım catı muaynesı yapmak ıstedınde dr um muhtemelen aglama krızıne gırıcem... o gun kesin doğum tanısı konulur sezeryan doğum dıye demek ıstemıstım.

duaların için teşekkürlerr.. sakin olmaya çalış.. bak ben daha parmak egzersizinin en başındayım.. ( bir boğum bile sokamadım ( sakin olmamız lazım.. bu soruu yaşayan herkesin yani... :))

sorunlarımın kaynagı ve baslangıcı evet bu olaydan dolayı oldu.ama ilk baslarda eşimden bu konuda hiçbirsekilde destek görmedim.şimdilerde bunun bi hastalık oldugunun farkında.ama ilk baslarda cok cektim.

valla dayak olayından dolayı isabet olmuş gibi düşün sen bu problemi ve sırf dayak için çocukta olmadan boşa o adamı.

Allah yardımcın olsun canım peki ne zamandır bu dert var basında hıc ılıskıye gırebıldınmı yani denemelerın ne yonde sınuc verdi

Iki uyelik ikisinin de 1 2 mesaji var ve mesajlari ayni kisi uzerine.reklam yaptiginizi bu kadar belli etmeyin bari.

Ne reklamı be canım. Yeşim Hanım'ın reklama ihtiyacı mı var sanıyorsun? Önce doktoru bir araştır. Bilen biliyor zaten. Ben burdaki bayanlara benim yaşadığım kötü şeylerin onların da başına gelmesini istemiyorum o kadar. Bu hastalık profosyonel bir yardım almadan çözülebileceğini mi sanıyorsun?..İnsanlara yardım etmek reklam mı oluyor..

Eskiden Vajinismus lu olan birisi normal doğum yapamaz mı? Doğum dan sonra ilişki sıkıntı olur mu?

Normal doğum yapan arkadaşlar vardı burada. Ama kişiden kişiye değişir bence yani alttan bile muayene olamayanlar var . Doğumdan sonra ilişki de normal doğumu yapan kişi önemli çünkü dikisleri düzgün yapmalı. Çünkü erkeğin ve bayanın zevk almasini etkiliyor veya doğum sonrası ilk ilişkide acı olmasını tetikleyebiliyor. Ama vajinismus u tekrarlama olmuyor. .
Bende yeneli 3 ay oldu bebek istiyoruz normal doğum konusunda endişelerim var . Allah hepinizin yardımcısı olsun inşallah bir an önce Yenersiniz.

eşimle ıkı gun boyunca ilişkiye girmeye calıştık olmadı bugun o yokken kulak çöpünü aldım ayna karşısında denedim sorunsuz bi şekılde soktum tamamını kormadan cıkardım ama eşimle olanda kasılıp korkmuştum kulak çöpünü ilk denemede yaptım yarın bi muayene olmayı düşünyrm nasıl yorumlarsınız bu olayı

Aynanın karşısına geçmenize pek gerek yoktu diye yorumluyorum o hissi hissederdiniz zaten ayna karşısında olmasanızda

Son düzenleme:
aaa bizim forum burdan devam ediyormuş,ben diğer konuya yazdım yanlışlıkla.aynen kopyalıyorum burayada

arkadaşlar hepinize merhaba.ben forumun eskilerindenim.herhalde tanıdıklarımdan kimse kalmadı.vajinismusu yenene kadar burda çok zaman geçirdim.yendikten sonrada bir süre destek olmaya çalıştım ama sonra biraz kafamı uzaklaştırmam gerektiğini hissettim.artık bitmişti.şimdi uzun bir aradan sonra foruma tekrar göz attım.benim gibi çaresizce çırpınan yazılar gördüm,içim sızladı.biliyorum ne kadar zor olduğunu.ama inanın geçecek.sürekli doktor tavsiyesinde bulunanların bazılarını çok samimiyetsiz buldum.bunu doktoru da denemiş ama kendi başına bu forumda çözmüş biri olarak söylüyorum.doğru doktorun çok faydası var şüphesiz.ama beklentiniz sihirli bir değnek olmasın.yazanlar sırf bu yüzden bile inandırıcı değil.eğer basit bir korkuysa tabiki doktor biraz bilgilendirme ve küçük egzersizlerle çözebilir.ama vajinismus o değil.pek çok durumda bunu kendiniz başarabilirsiniz.başlangıçta dokunma hatta bakma sorunu olan biriyken bunu çözdüm.şimdi herşey o kadar yolunda ki şükürler olsun.eğer yardım edebileceğim birileri varsa çok sık cevaplayamasam da yardım etmek isterim.

ben iki parmağı sonuna kadar alabilmeme rağmen eşimle bir türlü başarılı olamıyorum. gerçi daha yeni geçtim biraz daha rahatlamam gerek sanırım. egzersizlere devam et düzenli yapmaya çalış. muayene olmadıysan gitmelisin bence hemen, altta yatan başka bir sorun da olabilir nadir de olsa

cevabın için teş ederım ben kulak çöpünü çok rahat yaptım ilk denemede ama eşim bıraz ilerleyince aşırı bı agrı oluştu hatta yanlış yerde diye düşündüm acaba problem basit mı bizde:18:

Muhalefet olmuş gibi olmayın konuya ama Canım hamileysen alttan muayene yaptırma zaten. Ben böyle bir sorun yaşamadım tesadüfen okudum yazını ama hamilelik geçirdim ve hamile olanlar son dönem hariç alttan muayene edilmiyorlar. Ben normal doğum yapmama rağmen sadece açılmam olduğu zaman son hafta alttan bakıldı. Zaten sonra kanamam başladı ve 2 gün sonra doğum yaptım... Alttan bakılmazsa sezeryan olursun diye düşünüp üzülüp sıkılma ama çok rahatsız oluyosan eğer o zaman sezeryanı düşünebilirsiniz umarım kolay geçer bebeğini kucağına alır kocaman kocaman öpüp koklarsın :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…