arkadaşlar aklıma gelen çok önemli bir bilgiyi aktarmak istiyorum.belki egzersize başlamış olan veya deneme aşamasına gelenlere yardımı olur.şimdi habire yönden bahsediyor ya herkes.çözmeden önce benim en çok bu aklıma takılırdı.yani dünya kurulalı beri bunca insan bunu yönleri nerden tespit ederk yapıyor.herkeste kendiliğinden oluyorda biz nasıl ne denesek olmuyor?
işte bu sorununcevabını ben çözünce buldum:)şimdi şöyleki:biz aparatla veya eşle denerken o kadar tedirgin oluyoruz ki,dikkat edin hiç kımıldamıyoruz,öyle biz kaskatı,elimiz kaskatı yerleştirmeye çalışıyoruz iterek.ve tabiki olmuyor çünkü gerçekten yön yanlış.oysa normal bir birleşme yaşanırken her iki kişi de rahat ve hareket halinde( yani ileri -geri,yukarı-aşağı) olduğundan o kendi yolunu o hareket sırasında doğal olarak buluyor ve yerleşiyor.
eğer bahsettiğim gibi aparat veya eş denemesinde yönde takılıyorsanız bilinki tek eksiğiniz hareket.eğer aparatı yerleştirmeye çalışıyorsanız dikkat edin kaskatı tutmayın elinizi.ileri,geri ve dairesel küçğk hareketler yapmaya çalışınki kendi doğal yolunu bulsun.aynı şey eş denemesi içinde geçerli.
bence bu çok,çok önemli bir nokta.