Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok sevindim .. ama 2. yi yaparken kasılma olmadı mı ben hep ilki değilde 2. 3. 4. yü düşünüyorum bilmiyorumkismile

ben daha egzersize başlamadım benneyaptımki bende senin gibi düşünüyorum ancak üstteyken olabilir diye çünkü eşim çok ağır yasakkelime

bide tebessüm 26 diye bi kardeş vardır o eşiniz yatağın ucuna otursun diye bişey anlatmıştı o da mantıklı geldi ... bilemiyorum bazen umutlanıyorum ama bazen tamam artık uğraşmıcam bitti diyorum ama eşimi çok seviyorum ondan ayrılamam mafoldumben bu şekilde de ona yazık oluyor mafoldumben

canım ilki olduktan sonra 2. 3. daha rahat oluyor anlamıyorsun bile

çok sevindim .. ama 2. yi yaparken kasılma olmadı mı ben hep ilki değilde 2. 3. 4. yü düşünüyorum bilmiyorumkismile

ben daha egzersize başlamadım benneyaptımki bende senin gibi düşünüyorum ancak üstteyken olabilir diye çünkü eşim çok ağır yasakkelime

bide tebessüm 26 diye bi kardeş vardır o eşiniz yatağın ucuna otursun diye bişey anlatmıştı o da mantıklı geldi ... bilemiyorum bazen umutlanıyorum ama bazen tamam artık uğraşmıcam bitti diyorum ama eşimi çok seviyorum ondan ayrılamam mafoldumben bu şekilde de ona yazık oluyor mafoldumben

Ben de çok fazla dedim artık uğraşmayacam diye ama eşime yaptığım haksızlık çok fazlaydı. Vaji yüzünden beni bırakmayı hiç düşünmedi eşim...

Bence biran önce egzersizlere başlamalısın...

Selam kızlar

Uzun zaman aralığından sonra yine geldim.( Venüsten dövecek beni ama ).Neler yaptın neler ettin diye soracak olursanız hiçbirşey yapmadım.Bu arala kendimi deprosyana girmiş gibi hissediyorum nedense.Canım hiçbirşey yapmak istemiyor uzun zamandır.Bazen siteye giriş yapıyorum bakıyorum arkadaşlarım çok emin adımlarla ilerliyor ama ben yerimde sayıyorum.Galiba ben vajiden kurtulmak istemiyorum.Böyle yaşamaya alışmalıyım galiba.Ama eşime yazık ona üzülüyorum.Neyse kızlar ben sizi sürekli takip ediyorum.ama sizlere ve tabiki kendime bir yardımım dokunmadığı için yazmıyorum.Lütfen bana kızmayın bu aralar hakikatten nedensiz keyifsizim.Bu deprosyon modundan çıktığımda ( umarımmmm ) size yazarım. Hepinizi çok seviyorum.Selam ve dua ile kalın.

Canım sen neden egzersizlere başlamıyorsun yaa :çok üzgünüm:
Aynı karamsarlıkları, bunalımları biz yaşamadık mı sanıyorsun?
Bu şekilde yaşamaya alışmalıyım da ne demek? Egzersizlere dört elle sarılman gerekirken pes mi edeceksin?
Ne olur biraz çaba göster. Hiçbir zorluğu yok ki...

Canım bu arada ilkini başarırsan ikincisini düşünmene hiç gerek yok...
Çünkü bi defa yaptığın zaman beynin oraya p....sin girebileceği gerçeğini kabul ediyor ve ikincide başta biraz tedirginlik olsa bile çabuk atlatıyorsun...

Selam kızlar

Uzun zaman aralığından sonra yine geldim.( Venüsten dövecek beni ama ).Neler yaptın neler ettin diye soracak olursanız hiçbirşey yapmadım.Bu arala kendimi deprosyana girmiş gibi hissediyorum nedense.Canım hiçbirşey yapmak istemiyor uzun zamandır.Bazen siteye giriş yapıyorum bakıyorum arkadaşlarım çok emin adımlarla ilerliyor ama ben yerimde sayıyorum.Galiba ben vajiden kurtulmak istemiyorum.Böyle yaşamaya alışmalıyım galiba.Ama eşime yazık ona üzülüyorum.Neyse kızlar ben sizi sürekli takip ediyorum.ama sizlere ve tabiki kendime bir yardımım dokunmadığı için yazmıyorum.Lütfen bana kızmayın bu aralar hakikatten nedensiz keyifsizim.Bu deprosyon modundan çıktığımda ( umarımmmm ) size yazarım. Hepinizi çok seviyorum.Selam ve dua ile kalın.

Rabia inan hiç zor değil lütfen kendini bırakma canım .Kendini toparlamaya çalış başa dönme tekrardan. Sende çok ilerlemiştin .Eğzerszilere devam et .Biraz daha sabır gerek.:eek:klava:

Selam kızlar

rabiacım insan sevdiğini yerden yere vururmuş hihoyyytKK de dövmek yok en fazla :eek:klava: oklavayla kovalarız...balım şu an yaşadığında bi anormallik yok insan dibe vurmadan zirveye çıkamazmış sende dibe vuracaksın ve yeter deyip doğrulacaksın bende depresyondaydım hala yatağımın yanında çekmecede bir dünya depresyon hapı duruyor alt çekmecede depresyon hapları üst çekmecede kayganlaştırıcılar...aynı yollardan geçtik hepimiz ben depresyon ilaçlarım artık bana etki etmediği için ve şiddetli baş ağrılarım sıklaştığı için tekrar gittiğimde aynı gün vaji için psikoloğa da gittim artık dipteydim çünkü o kadar MR falan çekildi hiç bi sorun yok herşey psikolojik...oturduk konuştum ben anlattım o dinledi o anlattı ben dinledim...önce kurtulmayı istemen lazım azimli olman lazım dedi istiyorum dedim ama içimden bi ses yok ben hayatta oraya bakamam bişey sokamam diye feryat figan bağırıyodu sonra psikoloğa verdiğim 150 tl hatırına biraz toparlandım silkelendim opuyorumnanaktanondan sonraki seansa hoplaya zıplaya gittim nasıl olsa konuşuyoruz bana giren çıkan bişey yok ohhh rahatım diyodum taki bana doktorum parmak egzersizinden bahsedene kadar duyar duymaz bacaklarım titremeye başladı içimden bilsem böyle bişey isteyeceğini gelmezdim bu seansa falan diye söyleniyordum eve geldim 1 hafta sabah akşam aklıma geldikçe titriyordum oraya bişey girmez hiç parmak girermi ben sapıkmıyım kendimimi bozucam diye ağladım zırladım dibe indim çıktım o benim son ağlayışım oldu son depresyonum oldu ve oturdum parmağımı gezdirdim öyle döndüm böyle döndüm ofladım pufladım ama soktum sonunda görüyorsun nerden nereye...sonra burasını keşfettim gördümki yalnız değilim ve bunu aşan bir sürü kişi var sağolsunlar hepsinden birer parça bişeyler buldum kendimden...sen yeterki iste hayatta başaramayacağın bir şey yoktur...biz yanındayız bişey yapmasanda hep burada ol yavaş yavaş sende yeter deyip silkeleneceksin inan bana....

zaten eşim beni çok seviyor o bırak dile getirmeyi hiç bi zaman düşünmedi bile ayrılığı... ben ona haksızlık ettiğim için ben düşündüm .... mafoldumben akşam eşim geç gelecek o gelene kadar deneyeceğim ama parmak değil boshayallersmile doğumgünü mumu eyvahedigeldismile evet haklısın beyin kabul ettikten sonra kaslar pek müdahele edemez

Hazır vaktin de varken ilerlemeye çalış. D. günü mumu çok ince ama başlangıç için kullanabilirsin istersen ki serçe parmak daha iyi olurdu aslında...
Kesinlikle olay tamamen beyinle alakalı...

zaten eşim beni çok seviyor o bırak dile getirmeyi hiç bi zaman düşünmedi bile ayrılığı... ben ona haksızlık ettiğim için ben düşündüm .... mafoldumben akşam eşim geç gelecek o gelene kadar deneyeceğim ama parmak değil boshayallersmile doğumgünü mumu eyvahedigeldismile evet haklısın beyin kabul ettikten sonra kaslar pek müdahele edemez

bunu duyduğuma çok sevindim teşekkür ederim ... sen nasıl yendin anlatabilirmisin bilmiyorumkismile

canım ben 3,4kez parmak egzersizi yaptım sonra p...s denedik ve bir anda oldu kendini rahat bırakınca oluyor ama ben çok hırs yaptım 1.5yıldır bıktım artık bu sorunla yaşamaktan.İnanki korkacak hiç birşey yok iş beyinde bitiyor aslında inşallah sende en kısa zamanda yenersinzemuszemus

venüscüm çok güzel anlatmışsınn valla,,,,seni bir kez daha tebrik ediyorummmopuyorumnanaktan

bişey değil kadercima.s. vazifemiz...bizi ancak biz anlarız başka biri anlayamaz..vaji için gözyaşı dökmeyen, depresyona girmeyen, hayata, eşine, kendine küsmeyen kimse yoktur aramızda...ama noldu herşeye rağmen öyle yada böyle herkes başardı...ve başaracak...nolur kendinizi daha fazla üzmeyin inanınki bu kadar sıkıntıya değmiyor inanmassanız deneyin görün haksızsam :eek:klava: kovalayın beni hihoyyyt(böylede gaz verilir)

Canım arkadaşlarım yazdıklarınız için çok sağolun.ınanıyorum bu deprosyon modundan çıkacağım ama bakalım ne zaman.Venüstenciğim ben her zaman buradayım ve yazılanları zaten okuyorum ama yazacak bişey bulamadığım için yazmıyorum.ınanın en kısa zamanda başladım ve ilerledim diye yazacağımmm.

Canım arkadaşlarım yazdıklarınız için çok sağolun.İnanıyorum bu deprosyon modundan çıkacağım ama bakalım ne zaman.Venüstenciğim ben her zaman buradayım ve yazılanları zaten okuyorum ama yazacak bişey bulamadığım için yazmıyorum.İnanın en kısa zamanda başladım ve ilerledim diye yazacağımmm.

Canım bunalımı bir kenara bırak egzersizlere başka...
Egzersizleri yapabildiğini görünce bunalımın zaten gidicek...

Canım arkadaşlarım yazdıklarınız için çok sağolun.İnanıyorum bu deprosyon modundan çıkacağım ama bakalım ne zaman.Venüstenciğim ben her zaman buradayım ve yazılanları zaten okuyorum ama yazacak bişey bulamadığım için yazmıyorum.İnanın en kısa zamanda başladım ve ilerledim diye yazacağımmm.
bıtanem lutfen canım bak bızler sneın arkandayız ...bırazcık gayret etsen bırazcık cesaret etsen bak gor nasıl arkası gelcek ..kacma ..kacarsan hep boyle yasmaka zorunda kalırısn ...lutfen ...
bıde bu arada askı memnuyaaa bayılıyorum ..cok begendım resmınıkaydirigubbakcemile5

sorry ben de vazelinle başardım,,,ama mantar yapıyomuş yağ,vazelin vs.elini dokunduramıyorsan,,d. günü mumu olacak oda olmuyosa eşinden rica et o parmağıyla yavaş yavaş dokunsun,,ilerletmeye çalışsın,,,benim eşim 1 parmak 1 boğum yapmıştı 2 kez sonra olmuştu ,,,,

Selam kızlar

Valla egzersizlerini birakmasaydin su anda bu sorunu asmistin. Kendin icin degil de esin icin savas bari. kendini madem dusunmuyosun birakmissin herseyi, esini dusunerek yapmalisin bence. Madem evlilige adim attn senin de uzerine dusenleri yapman gerekir.

guest06 tebrik ederim arkadaşım... vereliniortak

soryy arkadaşım opuyorumnanaktan
o mumu direk sürmüyosun de mi canım?kaplamıssındr gerçi streçle falan da bak sen istersen benim psikoloğn da dediği gibi önce bi kaç gün dediğim nefes kas egzslerini ve aynayla bakma tanıma (dış dudaklardan yanlara çekip açarak o iç dudaklara falan dokunarak huylanmanı atmaya çalışarak)
egszleri yap..sonra o nefes kas egzslerinde olduğu gibi serçe parmağını dikey olarak perine(makatla vaj arasına) koyup sık bırak hisset yani sonra yavaş yavaş yukarı doğru çıkıp bakmadan! dokun...girişi hisset yavaşça gitsin (gider inan!) en azınan ilk boğum....
gerisini düşünme sadece bu kadar olduğunu düşün ödevinin..p...si falan ya da iki parmğı falan düşünme...
yani ben şu ana belki 8 gündr yapıyorm egzszleri ama artık korkmuyorum vajinamdan ve gerçekten sıradan bir organım olduğu yeni dank etti...kırılgan narin değil öyle...yanlış bi gidiş yapacak yer yol da yok içerde...ilk parmağı aldığım gün 2 parm düşünmek bile istemiyorum demiştm parmağımın etrafında kasları hissedince..ama 4 gün tek prmk 5.gün orta ve sonraki günler 2 parmk eş parmğı mum rahat oldu....orda tek bir yol var ve giren kalınlığa göre biz nefes alıp verip rahatladıkça genişliyo...kimisi eş parm ile daha rahat başlıyo ama bende öyle olmazdı sen kendini bilirsin.ben yolu önce kendim tanımak istedim güvenemedim...ve sadece 1 haftada gerçekten genişledi...
son bişi önemli olduğunu düşünüyorum...evet kırılgan bir yer değil acı falan zerresi olmayacak ama...mikrp kapmaya elverişli...o yüzden ben psklğn ve drun dediği gibi her seferinde neyle yapıyosam przvtf geçiriyrm...netten ucuz olanlardan 5 kutu siparş ettm ertesi gün geldi...gleit gelen jel de edersn aynı anda siprş ya da eczaneden alırsn....daha temiz olur aklında bişi kalmz...onunla da hissediyosun iç dokuyu....kayganlaştırıcıdan başka bişi kullanmamanı öneririm...
şu an p..s için gerçekten cesaretlym ama geri dönş yaşayn arkadşları görünce psikoloğu dinlyrm yavaş ve emin...temiz olsn yeter ki....ki sen p..s başını almştn galiba...tanıma egzszleri çok kolay olacak.....
bu arada sf linki istemek yerine nasıl başardığını merak ettğn kişilerin profilinden eski msjlarına bakarak nerden nereye gelmş olduklarını göreblrsin göz atarak canım......

rabia1984 arkadaşım :teselli:
ilk üye oldğmda knşmştk hani bana ben de yeniden başlyrm egzslere sen se şimdi bile zamanın varsa git başla demiştin....hatrlıyo musun??
arkadaşım venüstenin dediği gibi dibe vurmadan yüzeye çıkılmıyo ben 1 ay bekledm bunaldm ağladm ümitlendm geri kapandım içime...ama çook şükür başladm egszlere...anladm ki herşeyin bi zamanı var...3yıldr naptığımı gerçekten hatırlamıyorum...zamanı başlamalarını bırakmalarını unut...bana dediğin gibi beyaz bi sayfa aç nolur....beraber açalım yazalım buraya ilk boğumsa ilk boğum dokunmaysa dokunma...emin ol yazmak zorunda hissedersen hergün sırf yazmak için bile olsa egszinde ilerlemek istersin....buradaki arkadaşlar boşuna yazmadılar onlarca cevap bize....ben ki en geride hissettim hep kendimi emin l sen çok kolay ilerliceksin iş var ya bi başlamak sadece başlamak......... olumunekankayizsmile

bu arada daha bi 8 gün öncesine kadar aynı duygularda debelelendiğim için yazıyorm çok iyi anladığımdan duygularınızı...tam aşmış değilim ama bütün güvenim geldi çok şükür vajinamdan korkmuyorum içini biliyorum artık kaydirigubbakcemile3 ....
yanlış anlamayın yani yardımcı olmak için...hani şu an en yakın durumda olan biri olarak vereliniortak
yarın ankara... :eek: dr...muayene... yasakkelime psikolog..... :bbo:
dua ile.......

X