• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba ben 4 boyu da alıyorum ama hala eşlide başaramayınca yapay p**** aldım baya kalın ve büyük olduğu için ancak 8-9 cm kadarını itebiliyorum. Bugün eşli denemede p****in %70 i girdi ama kanama yoktu git gel fazla oldu bazen kendşmş yşne çektim tam anlamıyla gerçekleşmesi için %100 mü ilerlemesi gerekiyor? Ne yaşadık bilmiyorum :) Zar vajinanın kaç cm ilerisinde?
Merhaba tebrik ederim bizde bu durumdayız♥️ bendede kanama olmadı, zar yapımız esnek olduğundan olabilir diye düşünüyorum çünkü zardan geçiyor 1buçuk 2 cm ilerisinde vajinanın. Tam ilişki olduğunda olurmu kanama bilmiyorum. Ama zaten kanama dediğimiz şey salgıladığımız sıvıyla karışan pembe bir şey. Foşur foşur gelecek bir kan değil :)

Merhaba tebrik ederim bizde bu durumdayız♥️ bendede kanama olmadı, zar yapımız esnek olduğundan olabilir diye düşünüyorum çünkü zardan geçiyor 1buçuk 2 cm ilerisinde vajinanın. Tam ilişki olduğunda olurmu kanama bilmiyorum. Ama zaten kanama dediğimiz şey salgıladığımız sıvıyla karışan pembe bir şey. Foşur foşur gelecek bir kan değil :)
yıllardır duyduğumuz hurafelerden foşur foşur bir beklenti oluşuyor :KK48: aslında olmaması daha iyi kendi adıma beni kan tutuyor premses bünyem :) tekrarlayamadık adet olacağım diye

yıllardır duyduğumuz hurafelerden foşur foşur bir beklenti oluşuyor :KK48: aslında olmaması daha iyi kendi adıma beni kan tutuyor premses bünyem :) tekrarlayamadık adet olacağım diye
Ah bu premses bünyelerimiz düşürdü zaten bu illete😄 yeterli kayganlık olduğu, kendimizi sıkmadığımız sürece hiç kanama olmaması mümkün diye düşünüyorum. Biraz fizyolojik bir durum aynı zamanda elbette

Siz gittiğiniz de vajinismus dereceniz neydi? Ve tedavi olarak ne yapılıyor acaba söyleyebilir misiniz? Parmak veya dilatör tarzı birşey mi
Parmak bile sokamiyordum o dereceydi. Tedavi olarak parmak ve dilator. Zaten başka bir yöntem yok her doktor aynı yöntemi uyguluyor

Parmak bile sokamiyordum o dereceydi. Tedavi olarak parmak ve dilator. Zaten başka bir yöntem yok her doktor aynı yöntemi uyguluyor
Ben gittim dün Nazife hanıma. Muayene etti ve vajinismusumun çok hafif derecede olduğunu söyledi bazı tavsiyeler verdi öyle deneyin olmazsa gel zaten 2 seans da biter seninkisi dedi.

Sonunda başardım! 😍 özetle burdan sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum çünkü bende bu forum sayesinde desteği olan bir arkadaş sayesinde başarma yoluna girdim. 1,5 yıllık evliliğimin sonunda oldu.

Evlilik öncesi psikolojik olarak klasik kültürümüzden kaynaklanan düğünden önce olmaz düşüncelerden dolayı olmuyor diye düşünüyorduk eşimle çok üstünde durmamıştık vajinismustan haberim bile yoktu. İkimizde aslında açıkgörüşlüyüz ama malum ailelerden büyüklerden bize geçen baskılar var diye düşündüm hep. Evlendik yine olmadı, olmadı sürekli erteledik olur illa ki diye ama artık kendimi iyice kötü hissederken buraya bir göz attım ve bir cok kişinin dilatör sayesinde vajinismustan kurtulduğunu okudum. Sonra bir arkadaşa özelden yazdım oda deneyimlerini paylaştı bende dilatör sipariş vermiştim zaten öyle başladım.

İlk başlarda ben dilatörün en küçüğünü bile yapamadım, parmakla denedim ve parmakla oldu. Zar denilen kasın ilerisine ilk kez parmağımla gidebildim, hatta çok kastıgım için parmağımda iz çıkmıştı.

Sonrasında baya uzun bir süre dilatörleri bıraktım olmuyor olmicak diye. Sonra kafama koydum tekrar başladım. 1. Boyu başardım, 2. Boyu başardım zorlanarak, 3. Boyda baya zorlanmıştım ama sonrasında olduktan sonra çok rahattım 2 ve 3 deniyordum artık hep. Bu arada baya bir kayganlanştırıcı kullanarak tabi ki. Ama 4. Numara asla olmuyordu Buda beni artık o kadar üzüyordu ki psikolojik olarak çok kötüydüm. 4 olduktan sonra penis kesin olur diye düşünüyordum ben. Sonrasında tekrar buraya baktım ve başka bir üyenin yorumunu okudum emla uyusturucu kremle 4. Numarayı yapabilmiş. Bende kafaya koydum ve onu yaptım ilk olarak. Önce 2. Numarayı içimde 15-20 dk tuttum gel git yaptım ve dairesel hareketler yaptım. Sonrasında 3. Numaraya hem kayganlaştırıcı hemde emla krem sürüp sokup, en az 20 dk beklettim yine aynı hareketleri yaptım. sonrasında hemen 4. Boyu kayganlaştırıcı kremle denedim ve birden oldu. Zaten o kasa gelince anlıyorsunuz ve ondan sonrası gerçekten boşluk. Orda bi sızı hissedip bekletip devam ettim. Bu arada ben her boy arası tuvalete gidiyordum çünkü sürekli tuvaletim geliyordu ve kesinlikle tuvaletinizi yapmış olmalısınız yoksa baskı hissediyorsunuz. Birde daha rahat olmak ve gevşemek için kendinizi öncesinde rahatlatabilirsiniz, düşüncelerinizle yada sizi zevke getiricek şeyler izleyerek. Bu konuda da çok tereddüt yaşadım ve hiç yapmak istediğim bir

Şey değildi ama kesinlikle yardımcı oluyor. 4 Numarayı ertesi gün tekrarladım ve aynı akşam eşime denemek istediğimi söyledim. Eşimle denemeden 1. boy dilatöre uyusturucu krem sürüp içine soktum iyice kremi yaydım içine dışına kenarlarına. Sonra eşli denedik hemen şıp diye olmadı tabi ama çokta sürmedi açıkçası, sanırım yarım saat içinde başardık. Galiba kremden dolayı hissiyatım azaldığı içinde zorlamasına çok izin verdiğim icin baya bir kanamam oldu.

Sunu da belirtmek istiyorum, tabi ki herkesin acı eşiği farklı ama sonuçta vajinismustan dolayı hepimizde kasılmaktan dolayı bir acı oluyor. Acı yada bir sızı hissedince hemen bırakmamak gerekiyormuş gerçekten. Hiç bir şey hissetmiyorsun diye bir şey olduğunu zannetmiyorum vajinismus olan birinin ilk birleşiminde ama kesinlikle anlık ve hiç kötü bir acı değil ki benim gerçekten acı eşiğim çok düşük ve aşırı korkak biriyim.

Dilatörlerle de o kasa gelince o sızıyı hissedince sonrasında içine soktuğunda ki sızı gibi hatta belki gerçekten de ondan daha hafif bişey.

Bunu da benimle aynı inancı paylaşanlar vardır diye yazıyorum, artık psikolojik olarak o kadar kötüydüm ki bir kaç gün önce Hacet namazı kıldım ve bu işin bir kaç gün içinde bitmesini diledim. Kafanıza bunu iyice olucak diye koymanıza yardımcı olabilir diye yazıyorum yanlış anlamayın.

Lütfen asla pes etmeyin ve istikrarlı bir şekilde dilatör çalışın. Ben bu çözümün asla çözülemez bir şey olduğunu ve hatta eşimden ayrılmayı bile düşündüm. Çok şükür ki oldu.

Çok güzel yazmıssınız Allâh razı olsun... Çok yararlı bilgiler gerçekten 🙏🏻 ben de bir buçuk yıldır bu sorunla mücadele ediyorum benim zor da olsa ilşki oluyor ama çok zorlanıyorum hala.. İstek de sıfır. bu normal mi sizce
Zor olduğu için isteksizlik olmssı çok normal zamanla istekli olursun 😊

Zor olduğu için isteksizlik olmssı çok normal zamanla istekli olursun 😊
Ay inşallah 😞😞🙏🏻 parmak egzersizi yapabiliyorum ama dilatör almamıstım şimdi siparişini verdim... Kolaylıkla olana kadar da ilşkiye de girmeyeceğim ne zamanki dördüncü dilatörü rahatça alabilirim işte o zaman deneyecegim bıktım gerçekten

Ay inşallah 😞😞🙏🏻 parmak egzersizi yapabiliyorum ama dilatör almamıstım şimdi siparişini verdim... Kolaylıkla olana kadar da ilşkiye de girmeyeceğim ne zamanki dördüncü dilatörü rahatça alabilirim işte o zaman deneyecegim bıktım gerçekten
Dilatörlerin gelsin bence sen kolayca ve hızlıca yapabileceksin 😊

İyi geceler kızlarrr, sonunda bende yenebildim öncelikle buradan ve özelden bana destek olan arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum🌸Hep buraya yazan arkadaşların nasıl yendiklerini okudukça bende motive oluyordum ve şuan bende henüz yenemeyen arkadaşlarıma motive olsun diye sürecimi yazmak istiyorum, evliliğimin ilk gecesi vajinismusla yüzleştim, ilk aylar pek önemsemedik hep erteledik bugün olur yarın olur diye diye erteledik ama her denememiz hüsranla bitiyordu.Daha sonra psikiyatrik tedavi gördüm ve hiç bir verim alamadım tam 3 ay gittim geldim eşimle birlikte, ama sonuç alamıycağımı düşündüm ve doktorumdan memnun kalmadım devam etmedim ve tekrar umutsuzluğa kapıldım bir kaç ay hiçbirşey yapmadan öyle bekledim günden güne psikolojik durumum kötüye gidiyordu ve çevremin çocuk baskısıda ayrıca psikolojimi bozuyordu, ve hiç birşey yapmıyodum kısacası hep erteledim, eşimle vajinismustan dolayı sürekli tartışıyoduk aslında başka sebeplerden tartışıyoduk ama ana sebep vajinismustu.Öyle erteleye erteleye 2 seneyi devirdik şuan okadar pişmanımki keşke daha önceden çabalasaydım eminim yenerdim, vajinismus kesinlikle erteleme hastalığı çabalamadan ve üzerine gitmeden olmuyor. 2 yılın sonunda tekrar doktora gitmeye karar verdim çünkü aklımı kurcalayan birşey vardı acaba problem anatomikmi diye düşünüyordum emin olmak için doktora gittim doktor baktı ve normal yapıda olduğunu söyledi, bu arada doktorun ismini vermiyorum çünkü bilindik biri değil, muayeneden sonra doktor vajinismus tedavisi yaptığı söyledi ve bende tedavi görmeye karar verdim ilk seansımda eşimle benle konuştu. Daha sonra bana parmak egzersizi ödevi verdi ilk önce tek parmak sonra 2 parmak olucak şekilde, vajinama dokunamayan ben parmak yerleştirebildim. Ama parmağımı yerleştirmem 1 haftayı buldu yanlış yere ittiriyormuşum. Uğraşa uğraşa yerini buldum. Daha sonraki ödevim aparatlardı ilk boyları bikaç günde yerleştirdim ama dördüncü aparatı yerleştirmem yine 1 haftamı aldı sonra oda oldu. Son seansımda doktor bu ödevleri orada yaptırdı gayet iyi gittiğimi artık eşimle deneyebileceğimi söyledi. Ama yine her denememiz hüsranla bitiyordu ve sabaha kadar ağlıyordum her deneme önceki aparat çalışması yapıyodum tüm aparatları yapabiliyodum ama eşli olmuyordu, bu denemelerimiz 1 yıl devam etti tekrar doktoruma gitmek istemedim çünkü son çare olarak zarımı alıcağını söylemişti ama asla zar aldırma taraftarı değildim çünkü zarım normal yapıdaydı. Bildiğim kadarıyla septalı yapıdaki zarlar ameliyat gerektiriyor. Doktorun bana faydası şöyle oldu, vajinamı tanıdım ve kapalı bir yer olmadığını anladım. Egzersizlere hep devam ettim her fırsatta egzersiz yapıyodum hatta eşimle denemediğim günlerde bile sürekli egzersiz yaptım eşimle denemelerimiz şöyle oluyordu ben üstte olucağım şekilde deniyorduk ama bir türlü olmadı penis başı vajina girişime takılı kalıyordu sonra düşündüm ben nerede hata yapıyorum dedim ben bu aparatları yapabiliyosam eşimle yapabilirim dedim çünkü aparatlar sert. Bana uygun pozisyonun bu olmadığını düşündüm ve hatam gerçekten pozisyondu bu şekilde başarılı olan bir çok arkadaş var ama ben olamadım herkesin rahat olduğu pozisyon aynı değil dedikleri doğruymuş. Sonra dedimki aparatları ne şekilde çalışıyorsam eşimlede öyle denicem, ve son bir kaç denememizde ben altta olucağım şekilde denedik( tabiki öncesinde aparat çalıştım) ve hemen ardından denedik ve ilk kez penis başı oldu bu bile mucizeydi benim için 2 denememizde bu şekilde penis başı oldu. Geçen günki çalışmamı şöyle yaptım sadece üçüncü aparatı çalıştım ve 2 parmak çalıştım parmaklarımla içeride birkaç dakika makas hareketi yaptım ve o an gözle görülür esneme oldu ciddi boyutta esnemişti ve hemen ardından eşimle denedik ( yoğun jel kullandık bu arada) derin nefes aldım verdim ıkınmadım, sadece küçük wc mi yapar gibi gevşettim veeee oldu, hiç ağrı olmadı asla ağrı yok o an ben anlamadım bile eşim oluyo dedi yine başı oluyor zannettim sonrasında eşim tamamına yakın olduğunu söyleyince şok oldumm mutluluktan ağladım. Rabbim sonunda çabamın karşılığını verdi 🙏 Olayın özeti çaba sabır ve cesaret korkularınızın üzerine gidin asla benim yaptığım hatayı yapmayın ERTELEMEYİN, umutsuzluğa kapılmayın çünkü umut herzaman var. Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın detaylı şekilde paylaşmak istedim, yenen arkadaşların başarı öyküleri nasıl bana umut olduysa umarım benim başarı öykümde sizlere umut olur🙏🌸

Son düzenleme:
Back