- 12 Nisan 2010
- 269
- 0
-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #16.461
Hephüzünlü neden yazmıyorsun bize? Hiçbişey yazmazsan bu gün bişey yapamadım yaz. Yaz ki biz de sana fikir verelim. Neden bişey yapamadığını bulmaya çalışalım. Orada öyle tek başına okuman hiç iyi bir şey değilklava: Yardım almak zorundasın. Hepimiz aldık birbirimizden. Sen de yazıp bize bizden yardım isticeksin. Yardıma ihtiyacı olmayan bir tek Allah var. Ben de az ağlamadım sonuçta bu forumlarda. Yapamıyosan bile lütfen bunu bize yaz.
Bununla birlikte birbirimize hep ne biliyim bilimsel bilgiler veriyoruz, psikolojik olarak destek olmak istiyoruz vs. ama en büyük aşılması gereken sorun çaresizlik. Bunu da bence insan Allaha inancıyla aşabilir.
Senin de inançlı bir insan olduğunu görüyorum yazılarından. Canım arkadaşım Allah sana bir dert vermiş ki dermanını da göndermiş. Yazılarına baktım bir arkadaşa demişsin ki sen benden önce yeneceksin zaten eminim. Neden böyle düşünüyorsun? O arkadaşın ne özelliği var da o yenecek Allah ona yardim edecek de sana etmeyecek? Çaresizlik umutsuzluk günahtır. Allahtan ümidini kesmicen. Allah sana bir ilaç göndermiş bir yol vermiş sonuçta. Sen o yolda devam etmeyip kendi kendini ümitsiz vaka olarak görürsen bu nankörlük olur. Allah ne demiş Kur'an da "RABBİN SENİ NE UNUTTU NE DE DARILDI".(DUHA-3) Sen şimdi bunlara yüz çevirip umutsuzca beklersen Allahin şifasını da reddetmiş olmaz mısın?
Bunları sana söylüyorum ama seni suçlamak için yazmıyorum. Aynı yollardan ben de geçtim. Benim istediklerim olmaz ben yapamam dedim. Sorna aklıma bunlar geldi. Dedim Allah varken çaresizlik yoktur. Senin de bu açidan bakmanı istediğimden yazıyorum.
Bir kere serçe parmagının ilk boğumunu almişsin. Diyorsun ki umutsuzum. Oraya bir şeyi alabilmişsin? Evet. Emin ol hiçbirimiz iki parmaktan üç parmaktan başlamadık egzersizlere. Tek parmaktan başladık aynı senin gibi. Her gün yarım saat 1 saat. 1,5 saat içimde tutmaya çaliştim parmağımı. Hiç mi korkmadım saniyosun ki tedirgin olmadim. Kendi kendime acimadim mi zannediyosun. Bu kadar iğrenç bişeyi yapıyorum demedim mi? Ama her egzersizden önce Allahim yapamazsam bile beni çaresizlikten koru dedim. Allah dualarimi kabul etti birakmadim egzersizi.
Lütfen sen de birakma. Azımli ol. Bir gün serçe parmagini alirsin ikinci gün belki korkudan alamazsin üçüncü gün alırsin dördüncü gün korkarsin tedirgin olursun. Acaba yapabilecek miyim dersin. Düşünürsün. Beşinci gün bir bakmışsın ki orta parmaga geçmişsin.
Zamanın da önemi yok. Ben 2 ayda yendim. Ben egzersiz yaparken buraya gelip ağlayanlar 1 haftada yenip ben alişamadim diyenler olmadi mi? Pes etmedim ben niye hala yenemedim diye. Sen de zamanı kafana takma. Allah herşeyi eksiksiz zamanında verir. Ama bu zaman gelene kadar sen de elinden geleni yapicaksin ki kendi üzerinde bir sorumluluk kalmasin O'na karşı.
Bu günkü vaazimi da burada bitiriyorum. delikafadulden
tatlım ben de bunalım günlerimin birinde yaptım ilk parmak egzerszimi.ve o zamanlar parmak egzersizi diye bişeyin yapılması gerektiğini bile biliyordum.bigün tuvalete girdim işaret parmağımla dokunarak inceledim sonra buraya p..s nasıl giriyor acaba diye işaret parmağımı yavaşça ittirdim ve yarısına kadar girdi sonra çıkardım tekrar denedim bu sefer hepsini aldım o kada çok sevindim ki anlatamam.şimdi sana tavsiyem bi de tuvalette klozet değil normal tuvaette dene çünkü oturur pozisyondayken vaji çok güzel açılıyor ve çok rahat alabilirsin.nefes olayı da çok faydalı derin nefes alacaksın tam nefes verirken parağını yavaş yavaş ittireceksin bi de nolur bişey kaybetmezsin.parmak denerken acı asla yok çünkü parmağın gireceği şekilde açık zaten vaji hadi den lütfen tuvalettecanım çok sıkkın dertleşecek kimsede yok allahım kime söyleyim herkes yendi benimle aynı zamanda evlenen herkes yendi vajiyi sorunsuzca hatta bebekleri bile oldu bana bebek yok mu diye sorduklarında okulu bahane ediyorum eee okulda bitiyor yeni bir mazerete ihtiyaç var parmak olayını deneyemedim bile daha kabul edemedim nasıl olacak ayrıca derslerdende vakit yok offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff mafoldumben :çok üzgünüm:
canım helplessa yazdıklarımı okur musun sen de bi dene bakarsın işe yarar ben hep egzersizlerimi bu şekilde yaptım.slm kızlar ben daha burda yeniyim bugün ilk dersime başladım ama çok başarılı değildi inceledim orayı iyice baktım ama sadece dokunabiliyorum parmak egzersizi nasıl yapacam ya aklım almıyo çok korkuyorum ne yapacam ben ya offff
tatlım ben de bunalım günlerimin birinde yaptım ilk parmak egzerszimi.ve o zamanlar parmak egzersizi diye bişeyin yapılması gerektiğini bile biliyordum.bigün tuvalete girdim işaret parmağımla dokunarak inceledim sonra buraya p..s nasıl giriyor acaba diye işaret parmağımı yavaşça ittirdim ve yarısına kadar girdi sonra çıkardım tekrar denedim bu sefer hepsini aldım o kada çok sevindim ki anlatamam.şimdi sana tavsiyem bi de tuvalette klozet değil normal tuvaette dene çünkü oturur pozisyondayken vaji çok güzel açılıyor ve çok rahat alabilirsin.nefes olayı da çok faydalı derin nefes alacaksın tam nefes verirken parağını yavaş yavaş ittireceksin bi de nolur bişey kaybetmezsin.parmak denerken acı asla yok çünkü parmağın gireceği şekilde açık zaten vaji hadi den lütfen tuvalette
merhaba...
show tv.de ilk gece ve korkusu nedenleri anlatılıyor sağlık programında kaçırmayın...
slm kızlar ben daha burda yeniyim bugün ilk dersime başladım ama çok başarılı değildi inceledim orayı iyice baktım ama sadece dokunabiliyorum parmak egzersizi nasıl yapacam ya aklım almıyo çok korkuyorum ne yapacam ben ya offff
canım benim günaydın,
bana dr parmak egzersizini anlattığında bacaklarım titremeye başlamıştı düşün daha duyar duymaz eve gelene kadar beynimde kurdum durdum ben oraya parmağımı soksam p...s de sokardım heralde diye söylendim içimden doktora...eve gelince yatak odasında dolandım durdum o parmak oraya girmez diye...bir hafta boyunca işten gelip yatak odasına kapandım ama hiç denemeden olmaz deyip duruyordum yatağın etrafında sonra zırladım tabi ben bunu yapamam diye 1 haftam böyle geçti baktım olmayacak kendimi yiyip bitiriyorum bir deneyeyim ne kaybederim dedim denedim azcık azcık baktım giriyo bu defa yine heyecan yaptım ben bu parmakla bi yerlerimi bozarmıyım cam sanki kırılacak parmağımı her çıkardığımda kırmızı olmuşmu diye bakıyodum sonra baktım bişey olduğu yok hiç öyle benim tahmin ettiğim gibi kapalı bi yer değil gayet rahat edebiliyorum maşallah yayla gibi...uzun lafın kısası biz daha yapmadan karar veriyoruz olmaz diye inan tahmin ettiğinden çok daha kolay...sadece kendini motive et ve olumlu düşün bu kadar kişi yapabiliyor de...iyi kötü her durumu anlatıyoruz parmakta en ufak bi sorun yaşamayacaksın yeterki kendini rahat bırak...ilk başlarda alışık olmadığımız için zor geliyor ama o parmak oraya girince vajiden çok beynimiz genişliyor ve ikna oluyor oraya bir şey gireceğine hihoyyyt
venüsten tüm duygularıma tercüman oldun ya aynen bunları düşünüyorum ama başaracam yenecem bunu
canım bende her tuvalete girdigimde elimle dokunuyorum ve aynen senin dedigin gibi buraya parmak nasıl girer diyorum korkuyorum acı çekmekten yani parmagı sonuna kadar nasıl ittiririm ürküyorum zaten bi başlaya bilsem gerisi gelecek eminim ya destege çok ihtiyacım var kimseyle paylaşamama bide bunu bilip bilmeden insanın üstüne gelmeleri yok mu yani bu derdin arasına bide millet giriyo deli oluyorum bi kurtulsam allahım üzerimden tonlarca agırlık kalkacak boşu boşuna yaşıyorum sanki çok monoton bir hayat canım hiç birşey yapmak istemiyor yemek içmek alış veriş yapmak...vs 2 senedir çatlayacak beynim kendi kendime konuşmaktan artık paranoyak oldum bide tüm gün parmak vaji nasıl olacak bide arkadaşın biri parmakla denerken içeride bi duvara denk geleceksin filan demişti yaaa benim dokunamamak gibi bi korkum var bi deneyebilsem ahh ya derken acıyo mu lütfen dogru söle sırf teselli olsun diye deme anlatamam bu korkuyu hepiniz aynı durumdayken eminim sizde yok benim gibi kimse bu kadar korkamaz filan demişsinizdir banada sanki ben en çok korkan asla yapamayacak ömrünün sonuna kadar böle kalacakmışım gibi geliyo tkr soruyorum kızma ama bilmiyorumkismile açıyacak mı çok korkuyorum eyvahedigeldismile ne olur yenenler bıkmadan usanmadan sürekli ayrıntılarıyla yazın önce kendimize güvenmemiz gerek kimseyle paylaşılmıyo biz burada arkadaş olduk en özel konuları konuşur olduk olumunekankayizsmile