Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Guinnes ne kadar sıkıntı çekmişsin aynı düşünceleride ben düşünüyorum aylardır doktora gidiyoruz ama hala mutlu sona gelemedik. Bende senin gibiyim .Afedersiniz çok salak biriyim diyorum. Eşime zulum yapıyormuşum gibi geliyor. ınşallah aşacağız . Bu arada bende eşimi elimle itiyorum oda sizlerin eşi gibi tepki veriyor. Sevindim demekki sadece benim eşim değilmiş :))

Guinnes ne kadar sıkıntı çekmişsin aynı düşünceleride ben düşünüyorum aylardır doktora gidiyoruz ama hala mutlu sona gelemedik. Bende senin gibiyim .Afedersiniz çok salak biriyim diyorum. Eşime zulum yapıyormuşum gibi geliyor. İnşallah aşacağız . Bu arada bende eşimi elimle itiyorum oda sizlerin eşi gibi tepki veriyor. Sevindim demekki sadece benim eşim değilmiş :))

arkadaşlar hepiniz çok şanslısınız çok vakit kaybetmeden egzersizlere başlmışsınız burayı, birbirinizi kaşfetmişsiniz. zaten başlamak başarıyı da getirecektir.

o kadar zor ve uzak geliyorki parmağı almak. hiçbir zman başaramayacağım sanırım

Canım ben de hiç farklı düşünmüyordum...
Belki senden de beterdim. Herşeyin farkında olduğum halde bile aylarca egzersizlere başlamadım...
Aynadan bakamıyordum, dokunamıyordum...
İnan bana başlayınca devamı geliyor...

arkadaşlar hepiniz çok şanslısınız çok vakit kaybetmeden egzersizlere başlmışsınız burayı, birbirinizi kaşfetmişsiniz. zaten başlamak başarıyı da getirecektir.

Bence öyle düşünme. Öyle düşünürsen ben de fazlasıyla zaman kaybettim. 2. yılımızın dolmasına çok az kaldı bizim de...
Sen de burayı keşfettin sonuçta ve egzersizlere biran nce başlamalısın daha fazla vakit harcamadan. Çünkü sen ne kadar ertelersen o kadar daha erteleniyor. Egzersize başlamamak için o kadar çok bahane üretiyoruz ki çok şaşırıyorum bazen...

ben 8 aydır vaji uğrasıyorum denememiş yöntem kalmadı burayı gördüm 2 aydır parmak deniyorum 2 parmağı alıyorum ama pen başına gelince değdiği an sıçrıyorum moralim çok kötü buraya kadar geldik tıkndım pozisyonu alamıyorum elimde olsun istiyorum olmuyo nolur birisi anlatsın nasıl yaptınız buraya kadar geldim pes etmek istemiyorum

hoşgeldin, emin ol doğru yerdesin.

Biraz anlatırmısın durumunu.İki aydır parmak yapıyorum dedin.

hangi aralıklarda yapıyorsun? Her gün mü, haftada bir mi?, Kegel egzersizi biliyor ve yapıyormusun? Egzersiz yaparken acı çekiyormusun, ne kullanıyorsun. Ve egzersiz yaparken parmağını içeride bekletiyormusun yoksa sürekli çıkarıp tekrar alıyormusun? P...s denemesi yaparken önce sadece yerleşsin, orası p...s e bir alışsın sonra açılır orası birden olmaz.

tamam canım çalışmalarıma devam edicem.. dediğin şekilde.. yapamayınca çabuk demoralize oluyorum ben. keşke azıcık daha sabırlı olabilsem.

cvp için tşk 8 aydır ne terapiler ne ilaçlar ne yöntemler akla gelmeyecek yöntemler boşa gitti sonunda psikolojim bozuldu malum şeyler 2 ay önce başaladım çok önceleride denemiştim bu yöntemi mümkün deil dokunmak şimdi 2 parmak giriyo emla ile tabi
çok dar çok zorlanıyorum ama alıyorum çeşitli sebeplerden hep yarım kaldı ara verdiğimiz oldu düzensiziz yani 2 parmaktan sonra pen.. deniyorum ama pozisyon olmuyo kegel yapıyorum parmakta sorun yok ama istiyorumki hakimiyet bende olsun aynayla göreyim görmezsem olmuyo dokunduğunu hissettiğim an sıçrıyorum olmuyo çok üzülüyorum umudum yitiyo ara veriyoruz

Olmaz mı kız herkese yeter inşallah opuyorumnanaktan
İyi olmaya çalışıyorum canım yoruldum bugün sen nasılsın?
tatlım ben de zaman zaman iyi zaman zaman kötü oluyorum gündüz keyfim iyiydi şimdi içime sıkıntı girdi
kafaya takıyorum herhalde bazı şeylere ondan oluyorum sanırım
ben de öpüyorum çok saolasın duanı eksik etme oldu mu canım kardeşim:1hug:

tamam canım çalışmalarıma devam edicem.. dediğin şekilde.. yapamayınca çabuk demoralize oluyorum ben. keşke azıcık daha sabırlı olabilsem.

tatlım yaptıkça moralin yerine gelir bundan emin ol
kendine bunu görev olarak ver
dışarı çıkmış olsan da eve gelince hemen yapmalıyım demelisin zaten birsüre sonra kendin farkında olmadan bu işi yaparken buluyosu
egzersizlerini aksatmamaya çalış tatlım
bunu yenmeyen kalmasın inşallah

tatlım o kasılmaya karşı dirayetli ol
egzersize başlamadan önce orayı afedersin ama okşa alış dokunmaya
bebeyağıyla okşa
sonra parmak çalışmalarına geç
moralini yüksek tut güçlü olmak lazım
burası sen nefesle kegeli kullanmaya alıştıktan sonra gevşemeye başlıyo zamanla
canım biz spor yapmıyormuyuz vücudumuzun diğer yerleri için
bunu da öyle düşün
bak göreceksin kendine güvenn gelecek:1hug:a.s.

öncelikle şunu bil ki aşılamayacak vajinismus vakası yokmuş....bunu öğrendiğimde çok rahatlamıştım ben, sadese yanlış yani şahısa uygun olmayan yöntemler vardır, yani yanlış ilerliyoruzdur.Yazdıklarından ben şunu çıkardım, diyorsun ki iki parmak alıyorum ama çok zorlanıyorum. Zorlanıyorsan tek parmağa dön, tek parmağı çoook rahat yapınca ikiye geç yoksa bi anlamı yok. Parmağı alman ne kadar sürüyor? Tek parmağı çok rahat çıkarıp tekrar alabiliyorsan 20 30 defa peşpeşe mesela.... o zaman ikiye geç ve aynı şekilde çok rahat olduğundasonraki adımı düşün. Örneğin tek parmağı çok iyi yapabildiğinde tek parmağı emlasız yap tek kayganlaştırıcı ile, böylelikle beyinde bir emla bağımlılığı oluşmaz, kullan yine ama çok iyi olduğun aşşamada bir de kullanmadan dene. Yani önemli olan bir an önce p...s denemesi yapalım olsun bitsin değil....emin adım atmak önemli, kendine zaman tanı.P...s denemesine biraz ara ver bence germiş seni iyice. Bak biraz yol katettiğini görünce daha mutlu olacaksın, hababam p...s denemesi yapmayın bu yıpratır sadece ve zamanı gelince yaptığınızda yine aşamalara bölün, önce sadece oraya yani vaji dudakları arasına yerleştirin ve bununla yetinin, o aşağıdaki kas refleks yapıyo şu an, sadece yerleştir alışsın dursun orda biraz öylesine.

o kadar zor ve uzak geliyorki parmağı almak. hiçbir zman başaramayacağım sanırım

lütfen okadar kararsız olma canım senin neler çektiğini ancak biz anlayabiliriz inanki bu yazdıkların bana dokundu çünkü bende aynı senin gibi düşünüyodum o yaşadıklarım aklıma geldi birden çok kötü günlerdi ama şimdi o günlere elveda diyebiliyorum bunuda inancıma borçluyum sakın moralini bozma inan bunu yeneceğine a.s.

aaaaaaaay arkadaşlar bugüün erken uyandım öle bir rüya gördümki ben kesin bu vajinusmusu aşmalıyım. Gözlerim kan çanağına dönmüş. Hayatımda il defa böyle oldum bir rüya için. Kayın validem benden habersiz başkasıyla beraber etmiş oğlunu birde bana anlatıyordular , bana uyguladıkları tezgahı ...Gerekirse onda habersiz emla kullanmalıyım ve bitirmelyim bu sorunu .. Gerçek değil ama içim çok acıyor. mafoldumben ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…