- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #267.601
Ben aynada kendıme ılk defa baktım dedıgınız gevşetme sıkma germe olayını da yaptım ama bir açıklık goremedım benım sankı tamamen kapalı oram hıcbır açıklık yok herkes dıyor ki orası açık delik var içi boş ama ben goremıyorum gormedıgım ıcın de zaten parmak falan sıkamıyorum zaten açık olmasa ordan adet kanı gelmez veya idrar yapamayız ama ben hıcbırsey görmüyorum oda benı etkılıyorDilatör ya da parmak egzersizi yapmadan önce vajinanızı tanıyın. Aynanın karşısına geçip inceleyin o bölgeyi. Bu sırada hafif dokunuşlar yapın. Gevşeme ve nefes alma egzersizleri yapın. Kegel egzersizi de yaparak oranın genişlediğini görün.
Öncelikle vajinaya ve o bölgeye dokunmaya alıştırın kendinizi. Alışma süreniz size bağlı yani bunu ilk gün yapıp sonraki gün aparata da geçebilirsiniz ya da birkaç gününüzü alabilir dokunmaya alışmak.
İstikrarlı şekilde her gün çalışma yaparsanız üstesinden gelebilirisiniz
Vajina girişi ile idrar çıkışı farklı yerler. Vajina girişi aşağıda. Ikınınca açılacaktır giriş kısmıBen aynada kendıme ılk defa baktım dedıgınız gevşetme sıkma germe olayını da yaptım ama bir açıklık goremedım benım sankı tamamen kapalı oram hıcbır açıklık yok herkes dıyor ki orası açık delik var içi boş ama ben goremıyorum gormedıgım ıcın de zaten parmak falan sıkamıyorum zaten açık olmasa ordan adet kanı gelmez veya idrar yapamayız ama ben hıcbırsey görmüyorum oda benı etkılıyor
Ben şuan bakireyim aynanın karşısına geçsem ılınınca azıcık da olsa açılma görür müyüm ? Emin olun ben onu bile bilmiyormusum ben idrar yapılan yerden yapılıyor sanıyordum resımlere bakıyorum internetten onu bıle anlamıyorumVajina girişi ile idrar çıkışı farklı yerler. Vajina girişi aşağıda. Ikınınca açılacaktır giriş kısmı
Görürsün tabii kiBen şuan bakireyim aynanın karşısına geçsem ılınınca azıcık da olsa açılma görür müyüm ? Emin olun ben onu bile bilmiyormusum ben idrar yapılan yerden yapılıyor sanıyordum resımlere bakıyorum internetten onu bıle anlamıyorum
Gerçekten idrar yapılan yerle vajına gırısı farklı mı ? Ben bu zamana kadar bunu bıle bılmıyordum ne kadar yabancıymışım meğer vücudumaGörürsün tabii ki
En aşağıda olan kısım dimiVajina girişi ile idrar çıkışı farklı yerler. Vajina girişi aşağıda. Ikınınca açılacaktır giriş kısmı
Evet. Reglin geldiği yerEn aşağıda olan kısım dimi
İşte öncelikle vücudunuzu tanımanız lazım. İdrar deliği iğne ucu kadar olan bi yerGerçekten idrar yapılan yerle vajına gırısı farklı mı ? Ben bu zamana kadar bunu bıle bılmıyordum ne kadar yabancıymışım meğer vücuduma
Öncelikle vücudu tanımakla başlayın. Klitoris masajı da yapın haz almaya çalışın. Sonraki aşamalarda tercihinize göre dilatör ya da parmak egzersizine geçin. Bu süreçte doktor bana eşimle deneme yasağı vermişti. Tüm aşamalar bittikten sonra eş ile denemeye geçin.Gerçekten idrar yapılan yerle vajına gırısı farklı mı ? Ben bu zamana kadar bunu bıle bılmıyordum ne kadar yabancıymışım meğer vücuduma
İlk önce kulak pamukçuğuyla dokunmaya çalış ayna karşısında, Dokundurduktan sonra pamukcuğun ucuna kayganlaştırıcı sür ve içeri itmeye çalış.En aşağıda olan kısım dimi
Yapamıyorum denedim ama olmadıİlk önce kulak pamukçuğuyla dokunmaya çalış ayna karşısında, Dokundurduktan sonra pamukcuğun ucuna kayganlaştırıcı sür ve içeri itmeye çalış.
İlk önce kulak pamukçuğuyla dokunmaya çalış ayna karşısında, Dokundurduktan sonra pamukcuğun ucuna kayganlaştırıcı sür ve içeri itmeye çalış.En aşağıda olan kısım dimi
İlk yapışta olmayabilir yavaş yavaş sürekli yapman gerekiyor İnan dilatörleri günde 40 50 defa yapıyordum ilk başta başarısız olabilirsin ama pes etme denemeye devam etYapamıyorum denedim ama olmadı
İlk gittiğim doktor vajinal muayene yapıp bi sorun olup olmadığına baktı. Çok şükür yokmuş.(kulak çöpü ya da buna benzer bi şeyi vajinama itmeye çalıştı. Ne kadarını ittiğini bilmiyordum, kendimi kasıyordum zaten. O küçücük şey bile canımın acımasına yetmişti. O kadar zoruma gitmişti ki yaşadığım durum, eve geldiğimde de çok ağlamıştım.Yapamıyorum denedim ama olmadı
Merhaba, öncelikle önyargılarınızla işe başlamalısınız.. doktorlar para tuzağı değildir alanında çok başarılı vajinismus konusunda uzman kişiler var, bu yolla yenen binlerce kadın var. Mesela ben bu konuda uzmanlaşmış bir psikologdan terapi aldım. Sen zaten parmak sokturcaklar yapamıyorum diye kafanda sabitlemişsin bu fikri. Terapi sürecinde parmak egzersizi aşamasına kadar bu psikolog seni zihin olarak hazırlıyor zaten. İlk seansda parmak sokacaksın demiyor. Vajinanın anotomisini anlatıyor, gerekirse bunu hem görsel hem maket üzerinde anlatıyor. En azından benim gittiğim psikologla böyle başladım, tedavi kişiyr özeldir.Merhaba bir senedir vajınısmusum kesinlikle eşimin penisiyle temas edemiyorum ettiğim an kaçıyorum ve bu bende erteleme hastalığı yaptı neler kullandım neler denedim ama bir türlü yapamıyorum parmak egzersizi yapamıyorum doktorlara boşuna para dok ek ıstemıyorum bana yardmcı olabılecek birileri var mı ?
Kesinlikle aynı durumdaydım, 3 yıl doktor parmak egzersizi yada dilatör verecek ben yapamam diye gitmedim. Ama psikoloğum psikolojik olarak beni hazırladı. Evde dilatörleri kendim yaptım sadece terapi aldım. Bende kendi vücuduna dokunamayan biriydim ama kısa sürede yendim pes etmemek ve çok çalışmak gerekiyorMerhaba, öncelikle önyargılarınızla işe başlamalısınız.. doktorlar para tuzağı değildir alanında çok başarılı vajinismus konusunda uzman kişiler var, bu yolla yenen binlerce kadın var. Mesela ben bu konuda uzmanlaşmış bir psikologdan terapi aldım. Sen zaten parmak sokturcaklar yapamıyorum diye kafanda sabitlemişsin bu fikri. Terapi sürecinde parmak egzersizi aşamasına kadar bu psikolog seni zihin olarak hazırlıyor zaten. İlk seansda parmak sokacaksın demiyor. Vajinanın anotomisini anlatıyor, gerekirse bunu hem görsel hem maket üzerinde anlatıyor. En azından benim gittiğim psikologla böyle başladım, tedavi kişiyr özeldir.
Kesinlikle önyargılarını kır, iyice araştır ve uzman desteği al sana tavsiyem.Verdiğin cevaplardan anladığım kadarıyla evde kendi kendine çözmen epey zor olabilir ve bu süreç seni çok yıpratabilir.
Tam olarak söylemek istediğim şey. Yıllarımız heba oluyor boşuna.. bende tek başıma çözmeyeceğimi anladım ve araştırma yaptım. Hatta kucuk sehirde yasadığım için bana 1 buçuk saat mesafedeki şehre gittim her hafta terapiye..Kesinlikle aynı durumdaydım, 3 yıl doktor parmak egzersizi yada dilatör verecek ben yapamam diye gitmedim. Ama psikoloğum psikolojik olarak beni hazırladı. Evde dilatörleri kendim yaptım sadece terapi aldım. Bende kendi vücuduna dokunamayan biriydim ama kısa sürede yendim pes etmemek ve çok çalışmak gerekiyor
Evet yendikten sonra 3 yıl bunun için mi kendimi üzmüşüm dedim. Boşa gitti evliliğimin en güzel yılları bende kesinlikle tek başıma çözemezdim çok kötü durumdaydım iyi ki terapi almışım.Tam olarak söylemek istediğim şey. Yıllarımız heba oluyor boşuna.. bende tek başıma çözmeyeceğimi anladım ve araştırma yaptım. Hatta kucuk sehirde yasadığım için bana 1 buçuk saat mesafedeki şehre gittim her hafta terapiye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?