Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

üzülme canım ya oluyo bazen böle şeyler

canım ya ao da pişmandır eminim uzme kendini ..konus onunla unca zmandır birlikte oldugunuzu niye boyle hitap ettiğini konus guzelce ama tartısmaya girmeden cok uzuldugunu kırıldıgını dile getir..konusunca anlaşacaksınız cunku eminim oda pişmandır ama biraz zaman gecsin az sakinleşin ve tartısmadan konusmaya calıs canım dizginlemeye calıs kendini bunu gorunce emin ol o da kendini olcecek daha pişman olacaktır o da oyle davranacaktır belki de

Güzelim, parmagı vajene soakrken sırt üst üyat ve parmagını yere paralel olarak alamyı dene. İdrar torbanın oraya geldiğinde takılır normal sonra hafif aşağıya doğru eğim ve öyle devam et. Bu şekilde önce işaret parmagının tamamını almayı ve girişteki kasları gevşetmeyi dene, iyice alıştıgını düsündügünde, aynı şekilde orta parmagınla yap. Sonra iki parmagını ik boguma kadar dene, 2parmakyanyana ya da küs şeklinde. yavaş yavaş giriş kaslarını alıştıra alıştıra yap.

canım senin neyin var

neyim yokki.. işaret ve orta parmağı yarısına kadar alıyorum. iki parmak denemiştim olmadı alamadım. girmedi içeri.. eş parmağı da deneyemiyorum. dün biraz deneyelim dedim panik oldum hemen izin vermedim kastım kendimi hemen.. ne yapmam lazım ki ben işaret ve ortayı yarısına kadar rahat alıyorum acı felan yok..

egzersizle ilerleye ilerleye olucak canım

canım ben sadece es parmagı denedim ama sana tavsiyem hem gecmişi okuman cesaret ve bilgi için.. hemde yavas ilerlemen birden olcak diye bişi yok inanki ama sunuda bil bi bolgede biraz sanki takılmıs gibi olucan o zman geri cıkarma bekle rahatla derin nefez al sakin ol sonra az milimde olsa bidaha ilerrlet emin ol o dediğim bolgeyi gecince hiiiiiçç bişicik anlamıyon kamyon kadar bile girse

bide işteyim bende ve diger kızlarda yada evde işinde gucunde oluyo o yuzden bana cevap yazılmıyo demeyin kızlar mutlaka yazılır yazılacak.. hatta arada beni unutmayın diye hatırlatında .. burada arkadasca herkes birbirine yardımcı olmaya caballıyo bi sekilde sende devam et egzersizine canım bu soylediklerini bile yapamayan var emin ol gayet iyisin lcak bu iş

canım ya benim sessizligim çok pistir o konuşsada napsa bi suskunluk çöküyo konuşamıyorum zorluyorum konuşamıyorum şöyle yaptın böyle oldu demek istiyorum olmuyo nası geçerim bu huyumdan bilmiyorum sadece aglıyorum.. neyse ya sizinde enerjinizi almıyayım..konu dagılmasın

kasları nasıl gevşeticem. sıkıp bırakacakmıyım..gerçi benim bu üçüncü deneyişim felan galiba . ilk denemem de hiç alamadım deliği felan bulamadım zaten. sonra burda öğrentim ıkınarak yapmayı çok rahat olmuştu işaret parmağını yarısına kadar aldım. dünde orta parmağı denedim onunda yarısına kadar aldım. ikisini deneyim dedim olmadı. biraz acele ediyorum galiba. ama ne yapayım eşimde ısrarcı daha olmadını ne zaman olacak deyip duruyo.. perşembe psikolağa götürcem seni diyo. ne yapsamki bilmiyorum..

biraz acele ediyorum ne yapayım... biraz gidince takılıyo orayı geçemiyom işte duvar var sanki ...

kızlar günaydın nasılsınız..
ya dün gece egzersiz yaptık yine aksatmadan hemen hemen her gece yapıyoruz 4 gün oldu 4 gündür eşimin serçe pamağındayız.. sizce çokmu yavaş ilerliyoruz?? işaret parmağını denedik yarısına kadar aldım ama o kadar baskı hissettim ve rahatsız oldumki çektik hemen.. ama küçük parmakta rahatım artık cullop diye giriyor o hatta içimde gitgel fln yaptı eşim ondada kendimi kastım hemen. henüz alışamadım sanırım:26::26: aslında eşim inanılmaz kolay girdiğini söylüyor ben kendimi gereksiz yere kasıyorum panik yapıyorum heycan yapmamam için varmı bi öneriniz bugün işaret parmağı komple almak istiyorum artık bi ilerleme yapayım

Canım kasları egzersizleri yaparak gevşeteceksin, yaptıka zaten kendiliğinden gvşeyecek.
İkinicisi de; kızlar bunu hepinize anlatıyorum, bu hastalıkla veya başka bir nedenden ötürü pskoloğa gitmek isteyenlere. CAnım eşine söyle seni psikoloğa değil, ya işini iyi bile bir jinekoloğa ya da psikiyatriste götürsün. Psikologlar tedavi, vs yapıyorlar ama işin aslı şu: Psikologların işi analiz etmektir, sizi dinlemek, yönlendirmektir.Tıbbi olarak eğitimleri yok, danışmanlık hizmeti verirler. Psikiyatrist kelimes ipek kulağa hoş gelmiyor psikoloğa göre çünkü toplumda psikiyatrist deyince bir "deli doktoru" algısı var ama bu tamamen yanlış. Psikiyatristler psikologların analzielri sonucuna göre, hastalığa teşhis koyup tedav iederler, tedavi etme ve ilaç yazma yetkisine psikologlar değil, sadece psikiyatristler sahiptir. Tıbbi eğitimleri var ayrıca. Evet bizim sorunumuz %90 psikolojik ama +/-%10 fizyolojik nedenlerle de olabiliyor. Bunu da ancak tıbbi eğitim almış, "tıp doktoru" sıfatı almış biri tayin edebilir. Elbette çözüme yardımcı olan psikologlarda olabilir ama dediğim gibi tedavi süreci komple bir süreç. Ayrıca, vajinismus tedav iücreti sözkonusu oldugunda sizler de biliyosunuz tedavi ücretleri tavan yapıyor. Paranızı çöpe atmayın. İyi düşünerek, doğru doktoru seçmeye çalışın.

canım senin kayınvaliden gelmişti demi.zaten öyle oluyor annerini yada onların tarafından brini görür görmez ister istemez havaya giriyorlar erkekler ve eşlerini nedense gözleri görmüyo

evet canım anneside var tabi herkesin içinde demedi öyle..herkesin içinde olsaydı zaten hemen terk ederdim orayı..ailesine destek olan herşeyde yanlarında olan benim en küçük gelin olmama ragmen haketmiyorum bu yüzdende hazmedemiyorum.. hiç böyle yapmazdı..neyse ben bugün bi dışarı çıkayım saçlarımı kestireyim alışveriş yapayım belki kendime gelirim bide ondan sonra eve geleyim..hiç takmıyomuş gibi yapıyorum çıldıryo..gündüz o yokkende paralıyorum kendimi...toparlanmam lazım annemler arıyo cvplıyamıyorum annemin sesini duysam aglarım kesin.. buraya yazdımya rahatladım sanki ya ooohhh..

Nihayet başladık biz de egzersizlere.Dün önce eşimin serçe sonra işaret ve orta parmağıyla yaptık.bir de eşimin serçe parmağı benim baş parmağım kadar=)2 parmak yapalım dedik çok panik oldum,anında vücut ısım artıyor.bu panik hali herkeste de oluyor mu ki=(

biraz acele ediyorum ne yapayım... biraz gidince takılıyo orayı geçemiyom işte duvar var sanki ...

acele etme canım ama cok da erteleme surekli aklında denemek olsun egzrsizi sen parmak alabiliosan yarım da olsa bence dr a gitmeyi bir sure daha dusun ama sen bilirsin tabiki.. buradan farklı seyler solemiolarmıs emin ol odev verir gibi egzersiz veriolarmıs bence bu formu en basından roman okur gibi oku ben oyle yatım kızlar sayesinde ve kocişimin sayesinde basardım hala da egzersiz yapıoz denemeden nce kesinlikle sana bunu oneririm.

emin ol herkes boyleydi birde..sen egzersizle rahatlayacaksın birde es parmagı da cok rahatlatıo psikolojik olarak benimki oluyo onunki de olur diyosun yavas yavas oluyo sonra diosunki hazır hissediyorum bide ps deneyelim ve cozuluyo ama asama asama canım acele etme..

ne kadarlık evliydin sen..baskı olunca insan daha çabuk ilerliyo eşin sormasa belki hala bu aşamaya bile gelmemiştin erteleme çok oluyo çünkü..biraz rahat ol ve sıkma kendini..bir bogumdan sonra ıkınarak ittir parmagını derin nefes al sonra vakkumluyo sen hiç anlamadan parmagn içerde olcak..önemli olan başlamak başlayınca gerisi er yada geç geliyo..

canım hemen bırakmayın zaman ilerledikçe daha çok alışıyorsun,serçeyle başla işarete geç,biz öyle yaptık,baya mesai harcamak gerekiyor yalnız=)bir de senin kan olayından sonra her denemeden sonra kontrol ediyorum bir şey var mı diye paranoyak oldum=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…