-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #267.441
Bencede değil ama evliyken eşinizle bir evde olunca o psikoloji bambaşka. Ben evli olmadan bekarken bunu farketseydim sanırım benim için daha iyi olurdu ve çözmeden evlenmezdim gibi geliyor bana çünkü eşime çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum bu şekilde bence o yüzden evlilikte çok farklı aynı şey olduğunu düşünmüyorumVajinusmus sorununun yaşattığı psikolojiyi anlamak için evli olmak şart değil.
Yalnız değilsin ,sen de yeneceksin yendiğin günü hayal et yeniden evlenmiş gibi oluyorsunBencede değil ama evliyken eşinizle bir evde olunca o psikoloji bambaşka. Ben evli olmadan bekarken bunu farketseydim sanırım benim için daha iyi olurdu ve çözmeden evlenmezdim gibi geliyor bana çünkü eşime çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum bu şekilde bence o yüzden evlilikte çok farklı aynı şey olduğunu düşünmüyorum
İnşallah dua edin bana da. Kesinlikle ahdım var zaten usanmadan yendikten sonra buralardayım hep yardım edicem yeter ki yeneyimYalnız değilsin ,sen de yeneceksin yendiğin günü hayal et yeniden evlenmiş gibi oluyorsunburaya da yazarsın yendiğini ,sonra soru soran arkadaşlara destek olursun bu süreçlerinde .Ama bu tedaviyi al güven bize , bu tedaviyi Nazife hocadan iyiki almışım diyorum ..Binlerce kez şükrediyorum organımı kullanabilmeyi öğrendiğim için.Sen de yeneceksin.
Çok üzüldümAlıntı yapmak istemiyorum, o nedenle buraya yazıyorum. O dönemki sevgilim
sen vajinusmussun diye yataktan fırlayıp beni her yerden engellemişti. Psikolojim alt üst olmuştu. Bazı evli kadınlar dua etmeli anlayışlı sabırlı eşleri olduğu için. Evli-bekar olmanız değil "partnerinizin tutumudur" vajinusmusta farklılık yaratan.
O an üzülmüştüm çok, kulağımda yankılanıyordu vajinusmussun sen deyişi. Şimdi ondan kurtulduğum için çok mutluyum. Beni sadece cinsel bir obje olarak gördüğünü anlamış oldum. Bu evli veya bekar her kadın için zordur. Ayrım yapılması utanç verici bir durum.Çok üzüldümseni ne kadar kötü etkilemiştir o durum..Partnerin anlayışı desteği çok önemli.Kesinlikle o tutum da önemli.
İyi ki ondan bu vesileyle kurtulmuşsun , sevindim hayatından çıkmasına.O an üzülmüştüm çok, kulağımda yankılanıyordu vajinusmussun sen deyişi. Şimdi ondan kurtulduğum için çok mutluyum. Beni sadece cinsel bir obje olarak gördüğünü anlamış oldum. Bu evli veya bekar her kadın için zordur. Ayrım yapılması utanç verici bir durum.
Sizi çok iyi anlıyorum bende nisanliyken bu hastalığı öğrendim. Ozaman daha zordu çünkü bu sebepten ilişkim bitseydi bi daha kendime güvenip bu hastalığı yenemezdm. Bekarken bu hastalıkla mücadele etmek daha zor bence.Alıntı yapmak istemiyorum, o nedenle buraya yazıyorum. O dönemki sevgilim
sen vajinusmussun diye yataktan fırlayıp beni her yerden engellemişti. Psikolojim alt üst olmuştu. Bazı evli kadınlar dua etmeli anlayışlı sabırlı eşleri olduğu için. Evli-bekar olmanız değil "partnerinizin tutumudur" vajinusmusta farklılık yaratan.
Ben şu an dilatörle yapıyorum öncesinde nefes egzersizide ama çok ağrım oluyor normal miEvet tedavi ücreti yüksek 30 bin az bir para değil kabul, ama bir mobilya takımına veya gelinliğe de bu kadar para vermedik mi? Gerçekten onlar daha mı önemli eşimizle/partnerimizle bir ömür yaşamamız gereken bu eylemden?
Daha yeni evli olup buraya gelen arkadaşları hep bilgilere boğuyoruz, kendileri yenebiliyorlar mı görsünler diye. Ancak seneler geçmiş olup bir arpa boyu yol alamamış kişileri boş umutlandırıp evde kendin yen diye teşvik etmek o kişinin harcanan zamanına haksızlık olur. Bir insan 2 senede çözemediği şeyi maalesef ki desteksiz yenemez. Kendim de eşime demiştim ben bir dilatör alayım deneyeyim olmazsa doktora gidicem diye ve olmasaydı gidecektik zaten, mecbur olduğumuz bir durum. Diğer türlü bir yaşamın ev arkadaşlığından farkı yok.
Kastığın için ağrı oluyor kegel egzersizini uyguluyor musun?Ben şu an dilatörle yapıyorum öncesinde nefes egzersizide ama çok ağrım oluyor normal mi
Önceden yapıyordum artık rahatım diye yapmıyorum. Zaten ağrıda denerken değil sonrasında oluyorKastığın için ağrı oluyor kegel egzersizini uyguluyor musun?
Nasıl bir ağrıdan bahsediyorsunuz? Yani ilk zamanlar ilişkiden sonrada hafif bir sızı hissederdim öyle bir şey mi yoksa ciddi bir ağrı mı?Önceden yapıyordum artık rahatım diye yapmıyorum. Zaten ağrıda denerken değil sonrasında oluyor
üzgünüm ama diğerleri haklı, seni de bir yandan anlıyorum 1 olumsuz mesaj seni tereddüte düşürebilir,ben burada bir hoca araştırmıştım hakkında olumlu yorumlar vardı yalnızca bir tane olumsuz vardı ve o şüphe ettirmişti, sonra gittim o hocaya seanslara başladık ve kendisine bunu söyledim biri vardı böyle demiş diye, bana ilk gittiğimde eğer tedaviyi kabul ediyorsa devam ediyorum burada önemli olan kişinin hasta olduğunu bilmesi ve iyileşmeyi kabul etmesi. hazır değilse tereddütü varsa git 2 ay sonra emin olunca gel diyorum demişti, sonra bu olumsuz yorumu hatırlayınca belki de o hatalarından biriydi dedim, kendisi çok haklıydı. önce sen inanacaksın, doktor çok büyük destekçi, şimdi iyi ki o olumsuz yoruma bakıp gitmemezlik yapmamışım diyorum... O yüzden araştırdığn bu alanda uzman kadın doğumcuya git, bir an önce iyileş 2 yıl ertelersen 5 de 10 da olur, kendin yenemiyorsan daha fazla eziyet etme vereceğin para da helal olsun boşver şu gerginliğine hayatını zehir etmene değmez, daha fazla zaman kaybetme...Ne kadar paralara kıydık tabiki sorucam burda önceki sayfalara gidip bakın isterseniz neler neler defalarca soruluyor olumsuz bişey duymayı değil de kendimi avutacak güçlendirecek sürekli olumlu şeyler duymak istiyor diye düşünebilirsiniz siz neden hemen olumsuz yönden düşündünüz anlamadım. Ben oraya burda bir kişi de bana ben yenemedim dese yine gidicem ne duymak istediğimi şimdi siz kestirin. Bu psikolojiyi de yaşamadıgınız çok belli muhtemelen evli olmadığınız için evli olunca insan çok daha farklı oluyo emin olun kimse de rahatsızlık duymuyo sormamdan özelden de burdan da ayrı cevap veriyorlar Allah bin kere razı olsun
ben evlilik bekarlık üzerinden hastalığı tartışmıyorum.Bana cevap hakkı doğmuş şimdi gördüm. Bence evlilikle çok fark var tabi Buda göreceli ben zaten bence diyorum. Ve varsayım olarak söylemiyorum ben evli değilken hayatımda kimse yokken de biliyordum bende böyle bi problem olduğunu bide üstüne bi doktor tarafından normal bi şekilde ilişkiye giremezsin denilmişti ilk başta ağlamıştım ama ben bunu nasıl yapamam diye değil ben nasıl operasyon geçiririm diye çünkü o derece orası bana korkutucu geliyordu ama bu psikoloji beni mahfetmedi evlenene kadar hatta nişanlanana kadar bu durum beni bu denli rahatsız etmedi ne zaman evlilik yoluna girdim stres aldı nişanlıyken eşime söyledim istersen şimdi bile gidebiliriz problem değil dedi ama gitmedim ailem böyle bişeye izin vermezdi çünkü. Velhasılkelam evlendikten sonra mükemmel bi eşim olmasına rağmen dünyam başıma yıkıldı çünkü doktora gidip hemen çözebileceğimizi düşünüyorduk ama olmadı. Ama bu 2 sene hiç bekarlıgımdaki gibi geçmedi bunu anlatmaya çalışıyorum. Herkes aynı değildir şahsen bi sevgilim olup beni bu yüzden bıraksa sanırım üzülürdüm geçerdi beni çok yıpratmazdı ama suan evliyken eşim için çok üzülüyorum kendim için değil eşim için daha çok üzülüyorum. Bence kesinlikle evliyken ve bekarken bambaşka kıyas bile yapamam benim açımdan bu şekilde.
Tabiki öyle. Zaten gidicem şuan regl olduğum için gidemiyorum ben evlilik ve bekarlık konusuna cevap verdim.ben evlilik bekarlık üzerinden hastalığı tartışmıyorum.
uzman doktora gidin diyorum, bunun uzmanı olan doktor veya normal kadın doğum uzmanı doktor farklı.
ayrıca bir doktora göre neden hareket ediyorsunuz?
benim gittiğim doktor bana gerekirse ameliyat yapıyoruz zarı kapalıysa ama açıklık varsa kullandığı kremlerle esnetip çok kolayca bu hastalığı geçirenler olduğunu söylemişti. çünkü kendisi uzman, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyor.