• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bebemden hepsini okuyamadım, göz ucuyla gördüğüm kadarıyla:

Geçmiş sayfalarda aparat egzersizlerine yönelik pek çok şeyi bulabilirsiniz. Ben hala ekleme yapmayı bilmiyorum ama arkadaşlarımız yaparlar isterseniz.

Vajinismus tedavisi olan, yüzde yüz geçen bir durum. Önemli olan doğru doktoru bulabilmek. Kendiniz evde yenebilirseniz ne güzel ama uzun zamandır yenemediyseniz sizin için tek yol profesyonel destektir. Destek almanıza rağmen yenemediyseniz yanlış yerdesinizdir. Araştırın, doktorları tek tek arayın, konuşun, aklınızdaki her şeyi sorun.

Evli olup olmamanın benim nezdimde hiçbir önemi yok açıkçası. Hatta eşiniz anlayışsız bir öküzse evliyken vajinismus çok daha zor, tüm gün evin içinde müthiş bir psikolojik savaş yaşamak zorunda kalırsınız. (Bu açıdan çok şanslıyım ki eşim her daim çok anlayışlı ve destekleyiciydi.)

Vajinismus yüzde yüz tedavi edilir bir durum tekrar ediyorum. Olmuyorsa yanlış bir şeyler vardır. Ya destek alın ya aldığınız desteği değiştirin. Umarım bu süreçte herkesin eşi/partneri hoşgörülü ve destekleyici davranır. Yaşayan herkesin en kısa zamanda atlatması dileğiyle ❤️

Ne kadar paralara kıydık tabiki sorucam burda önceki sayfalara gidip bakın isterseniz neler neler defalarca soruluyor olumsuz bişey duymayı değil de kendimi avutacak güçlendirecek sürekli olumlu şeyler duymak istiyor diye düşünebilirsiniz siz neden hemen olumsuz yönden düşündünüz anlamadım. Ben oraya burda bir kişi de bana ben yenemedim dese yine gidicem ne duymak istediğimi şimdi siz kestirin. Bu psikolojiyi de yaşamadıgınız çok belli muhtemelen evli olmadığınız için evli olunca insan çok daha farklı oluyo emin olun kimse de rahatsızlık duymuyo sormamdan özelden de burdan da ayrı cevap veriyorlar Allah bin kere razı olsun
üzgünüm ama diğerleri haklı, seni de bir yandan anlıyorum 1 olumsuz mesaj seni tereddüte düşürebilir,ben burada bir hoca araştırmıştım hakkında olumlu yorumlar vardı yalnızca bir tane olumsuz vardı ve o şüphe ettirmişti, sonra gittim o hocaya seanslara başladık ve kendisine bunu söyledim biri vardı böyle demiş diye, bana ilk gittiğimde eğer tedaviyi kabul ediyorsa devam ediyorum burada önemli olan kişinin hasta olduğunu bilmesi ve iyileşmeyi kabul etmesi. hazır değilse tereddütü varsa git 2 ay sonra emin olunca gel diyorum demişti, sonra bu olumsuz yorumu hatırlayınca belki de o hatalarından biriydi dedim, kendisi çok haklıydı. önce sen inanacaksın, doktor çok büyük destekçi, şimdi iyi ki o olumsuz yoruma bakıp gitmemezlik yapmamışım diyorum... O yüzden araştırdığn bu alanda uzman kadın doğumcuya git, bir an önce iyileş 2 yıl ertelersen 5 de 10 da olur, kendin yenemiyorsan daha fazla eziyet etme vereceğin para da helal olsun boşver şu gerginliğine hayatını zehir etmene değmez, daha fazla zaman kaybetme...

Bana cevap hakkı doğmuş şimdi gördüm. Bence evlilikle çok fark var tabi Buda göreceli ben zaten bence diyorum. Ve varsayım olarak söylemiyorum ben evli değilken hayatımda kimse yokken de biliyordum bende böyle bi problem olduğunu bide üstüne bi doktor tarafından normal bi şekilde ilişkiye giremezsin denilmişti ilk başta ağlamıştım ama ben bunu nasıl yapamam diye değil ben nasıl operasyon geçiririm diye çünkü o derece orası bana korkutucu geliyordu ama bu psikoloji beni mahfetmedi evlenene kadar hatta nişanlanana kadar bu durum beni bu denli rahatsız etmedi ne zaman evlilik yoluna girdim stres aldı nişanlıyken eşime söyledim istersen şimdi bile gidebiliriz problem değil dedi ama gitmedim ailem böyle bişeye izin vermezdi çünkü. Velhasılkelam evlendikten sonra mükemmel bi eşim olmasına rağmen dünyam başıma yıkıldı çünkü doktora gidip hemen çözebileceğimizi düşünüyorduk ama olmadı. Ama bu 2 sene hiç bekarlıgımdaki gibi geçmedi bunu anlatmaya çalışıyorum. Herkes aynı değildir şahsen bi sevgilim olup beni bu yüzden bıraksa sanırım üzülürdüm geçerdi beni çok yıpratmazdı ama suan evliyken eşim için çok üzülüyorum kendim için değil eşim için daha çok üzülüyorum. Bence kesinlikle evliyken ve bekarken bambaşka kıyas bile yapamam benim açımdan bu şekilde.

Bana cevap hakkı doğmuş şimdi gördüm. Bence evlilikle çok fark var tabi Buda göreceli ben zaten bence diyorum. Ve varsayım olarak söylemiyorum ben evli değilken hayatımda kimse yokken de biliyordum bende böyle bi problem olduğunu bide üstüne bi doktor tarafından normal bi şekilde ilişkiye giremezsin denilmişti ilk başta ağlamıştım ama ben bunu nasıl yapamam diye değil ben nasıl operasyon geçiririm diye çünkü o derece orası bana korkutucu geliyordu ama bu psikoloji beni mahfetmedi evlenene kadar hatta nişanlanana kadar bu durum beni bu denli rahatsız etmedi ne zaman evlilik yoluna girdim stres aldı nişanlıyken eşime söyledim istersen şimdi bile gidebiliriz problem değil dedi ama gitmedim ailem böyle bişeye izin vermezdi çünkü. Velhasılkelam evlendikten sonra mükemmel bi eşim olmasına rağmen dünyam başıma yıkıldı çünkü doktora gidip hemen çözebileceğimizi düşünüyorduk ama olmadı. Ama bu 2 sene hiç bekarlıgımdaki gibi geçmedi bunu anlatmaya çalışıyorum. Herkes aynı değildir şahsen bi sevgilim olup beni bu yüzden bıraksa sanırım üzülürdüm geçerdi beni çok yıpratmazdı ama suan evliyken eşim için çok üzülüyorum kendim için değil eşim için daha çok üzülüyorum. Bence kesinlikle evliyken ve bekarken bambaşka kıyas bile yapamam benim açımdan bu şekilde.
ben evlilik bekarlık üzerinden hastalığı tartışmıyorum.
uzman doktora gidin diyorum, bunun uzmanı olan doktor veya normal kadın doğum uzmanı doktor farklı.
ayrıca bir doktora göre neden hareket ediyorsunuz?
benim gittiğim doktor bana gerekirse ameliyat yapıyoruz zarı kapalıysa ama açıklık varsa kullandığı kremlerle esnetip çok kolayca bu hastalığı geçirenler olduğunu söylemişti. çünkü kendisi uzman, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyor.

ben evlilik bekarlık üzerinden hastalığı tartışmıyorum.
uzman doktora gidin diyorum, bunun uzmanı olan doktor veya normal kadın doğum uzmanı doktor farklı.
ayrıca bir doktora göre neden hareket ediyorsunuz?
benim gittiğim doktor bana gerekirse ameliyat yapıyoruz zarı kapalıysa ama açıklık varsa kullandığı kremlerle esnetip çok kolayca bu hastalığı geçirenler olduğunu söylemişti. çünkü kendisi uzman, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyor.
Tabiki öyle. Zaten gidicem şuan regl olduğum için gidemiyorum ben evlilik ve bekarlık konusuna cevap verdim.

Kızlar selam, bir noktada fikrinizi almak istiyorum. Vajinismus artık benim için hırsa dönüştü. Eşimin kucağında içime alıyorum artık batma hissiyatınıda geçtim onada bir tık alıştım ama oturmaya çalışırken kendimi kasıp sıkmadığım halde sanki pelvik taban kaslarım kasılıyor gibi hissediyorum,yani tuvaletini tutarkenki his gibi bir sıkma hissediyorum.Bu oranın darlığından kaynaklı değilmi? Kendimi sıkmadığımı düşünsemde sanki istemsiz kasıldığımı düşünüp acıyacak hissiyatını oluşuyor beynimde devam edemiyorum, sinir oluyorum gerçekten yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim yendim diyemiyorum. Penisi bir anda çıkardığım için sanırım sonrasında orada sızlama oluyor bir süre.Bunu atlatanların aklına ihtiyacım var🙏🏻

Canım kadınlar size bir durumdan bahsetmiştim 🩷🙈 ben instagram sayfamı açtım ve çok yeni, geliştirmeye çalışıyorum aynı zamanda aile danışmanlığı eğitimi alıyorum daha sonrası cinsel eğitim terapistliği eğitimi alacağım ama tabi en önce sosyal medyadan başlamak istedim bu işe ✨ şimdi biraz sizleri tanıma, tanınma aşamasındayım ve vajinismus sürecini yaşamış ve çok şükür ki atlatmış durumdayım. Şimdi sizinle instagram sayfamı paylaşacağım. İlk aşamada tanışalım sizlere bu süreci nasıl atlattığımı anlatıyım. Zaman geçtikçe de eğitimimi elime aldıkçada sizlere daha profesyonel şekilde yaklaşmak istiyorum. Tüm bu zorlu aşamalardan geçtim ve bu süreci yaşayan bilir diyorum bundan sonraki yaşayanlara yardım etmek istiyorum. Bu sürecimde hepimizi birbirimize destek olalım ki bu sorunu kimse içine atmasın biz çok güçlüyüz ve zorluğun üstesinden geliriz 💪🏼🥰😍💕💕🌸
İnstagram adresim: @marselblogiess

Kızlar selam, bir noktada fikrinizi almak istiyorum. Vajinismus artık benim için hırsa dönüştü. Eşimin kucağında içime alıyorum artık batma hissiyatınıda geçtim onada bir tık alıştım ama oturmaya çalışırken kendimi kasıp sıkmadığım halde sanki pelvik taban kaslarım kasılıyor gibi hissediyorum,yani tuvaletini tutarkenki his gibi bir sıkma hissediyorum.Bu oranın darlığından kaynaklı değilmi? Kendimi sıkmadığımı düşünsemde sanki istemsiz kasıldığımı düşünüp acıyacak hissiyatını oluşuyor beynimde devam edemiyorum, sinir oluyorum gerçekten yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim yendim diyemiyorum. Penisi bir anda çıkardığım için sanırım sonrasında orada sızlama oluyor bir süre.Bunu atlatanların aklına ihtiyacım var🙏🏻
Merhaba ilk zamanlar kasılmaları kontrol edememek çok normal bunu en az 2 günde bir ilişkiye girerek rahatlatabilirsin. Ayrıca ilk tam giriş sağlandığında acı ve baskı fazlaysa eşin çıkıp tekrar girsin ikinci seferde daha fazla esnemiş oluyor. Çişini yapar gibi yapmayı da unutma ama zaten uyguladığını düşünüyorum çünkü yenmişsin 😊

Merhaba ilk zamanlar kasılmaları kontrol edememek çok normal bunu en az 2 günde bir ilişkiye girerek rahatlatabilirsin. Ayrıca ilk tam giriş sağlandığında acı ve baskı fazlaysa eşin çıkıp tekrar girsin ikinci seferde daha fazla esnemiş oluyor. Çişini yapar gibi yapmayı da unutma ama zaten uyguladığını düşünüyorum çünkü yenmişsin 😊
Yenmişsin yazman beni çok motive etti🥹 gün aşırı yapıyoruz artık dün akşam yarısını aldığımı gördüm ama çok duramadım ve aniden çekince sonrasında kas kasılması yaşadım biraz. Yine bu şekilde olursa 2.ye tekrar yapacağım tesekkür ederim♥️ Sadece zamana ve alışmaya ihtiyacım var. Pat diye yendim denilmiyor tam olarak..

Yenmişsin yazman beni çok motive etti🥹 gün aşırı yapıyoruz artık dün akşam yarısını aldığımı gördüm ama çok duramadım ve aniden çekince sonrasında kas kasılması yaşadım biraz. Yine bu şekilde olursa 2.ye tekrar yapacağım tesekkür ederim♥️ Sadece zamana ve alışmaya ihtiyacım var. Pat diye yendim denilmiyor tam olarak..
Benim de tekte girmemişti. Defalarca nefes çalışması ve gevşeme(çişini yapma hareketi) sağlayarak dur devam dur devam diyerek tamamını alabilmiştim. Merak etme hiçbir anormallik yok bunda birbakmışsın tamamı girmiş olacak🩷

Arkadaşlar merhaba, daha önce de buraya yazmıştım şimdi de sizden doktor önerisi almak için yazıyorum. Vajinismus denilen bu illet bir türlü geçmiyor artık doktora gitmek şart oldu bana işinde iyi olan 3 ila 5 seans da kesin olarak kurtulacağım bir doktor önerir misiniz lütfen. 🙏

Bende suan tedavi görüyorum önceden başka tedavilerde görümüştüm botoks olmuştum ve fizyoterapiste gitmiştim şimdi Çiğdem tezcana gidiyorum çok iyi gidiyor herşey çok memnunum Allahın izniyle yenicem inanıyorum doktorum gerçekten çok iyi biri, işinin Ehli olduğu tavırlarıyla ve tedavisiyle hastaya karşı ilgisiyile belli ediyor bu sefer yenicem doğru doktoru bulduğumu hissediyorum sizde bi araştırın isterseniz doktor arayışında oldunuz için kesinlikle vajınusmusta uzman bi doktor bulmalısınız

merhaba arkadaşlar 1 yıl önce bende sizler gibi bu illetle mücadele ediyordum ki hatta vajinismus kadını hamile kalabilirmi die konu açmıştım görmüşsünüzdür. fakat artık böle bi sorunum yok çok şükür. sitenin birine yönlendirildim oraya üye olduktan sonra 1 haftada bu iş bitti ne çekmişim ya çok kolaymış meğer.hamile kaldım ve oğlum dünyaya geldi 3 buçuk aylık ve dünyalar benim oldu allah kimseye yaşatmasın. aksamadan yapılan egzersizlerle kesin çözüm...
Op. Dr Nazife ergen micozkadioglu. Hayatımın dönüm noktası oldu. 3 seansta yendim. Oda 3 haftaya tekabül etti. Yani 3 defa gitmiştim. Bundan 4 yıl önce. Şimdi çocuğum 3 yasinda.

Merhaba çok değerli kız kardeşlerim, ablalarım. Hemen hemen hepimizin deneyimlediği (ben de dahil olmak üzere) bir zorlukla karşılaştım... Vajinismus! Ama bir çözüm buldum 🌸✨ 2024'te bununla başa çıkmayı öğrendim ve şimdi başkalarına da yardımcı olmak istiyorum. Bu süreçte çok fazla araştırmalar yaptım, hemen hemen hepimizin her gün ziyaret ettiği, hepimizin elinin altında olan "İnstagram" platformunda bununla ilgili hiç sayfa bulamadım. Ben de düşündüm ki bu süreci yaşamış ve atlatmış birisi olarak ve sizlere rehberlik etmek üzere bir sayfa açayım. Orada sıkıntılarımızı paylaşalım, size yardımcı olayım. 2024'ün bitmesine çok az bir zaman kaldı ve ben kızların beni keşfedip 2025'e çok güzel, çok mutlu, çok huzurlu girmelerini istiyorum. Ben şuanda da aile danışmanlığı eğitimi için hazırlanıyorum. Hem deneyim hem de mesleki olarak da eğitimi aldıktan sonra size daha profosyonel destek sağlamak istiyorum 🍀😇 "Marselblogiess" hesabım, ismim Elif 🥰 söylediğim platformda buluşalımm 🫂

Merhaba ben 4 boyu da alıyorum ama hala eşlide başaramayınca yapay p**** aldım baya kalın ve büyük olduğu için ancak 8-9 cm kadarını itebiliyorum. Bugün eşli denemede p****in %70 i girdi ama kanama yoktu git gel fazla oldu bazen kendşmş yşne çektim tam anlamıyla gerçekleşmesi için %100 mü ilerlemesi gerekiyor? Ne yaşadık bilmiyorum :) Zar vajinanın kaç cm ilerisinde?

Merhaba ben 4 boyu da alıyorum ama hala eşlide başaramayınca yapay p**** aldım baya kalın ve büyük olduğu için ancak 8-9 cm kadarını itebiliyorum. Bugün eşli denemede p****in %70 i girdi ama kanama yoktu git gel fazla oldu bazen kendşmş yşne çektim tam anlamıyla gerçekleşmesi için %100 mü ilerlemesi gerekiyor? Ne yaşadık bilmiyorum :) Zar vajinanın kaç cm ilerisinde?
Merhaba artık yenmiş sayılırsın şu an ne kadarı oluyorsa o şekilde 2 günde bir ilişkiye girmeye devam edin. Zamanla penis daha da ilerleyecek. Gözün aydın 🙃

Back