Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yorumları yeniden paylaşıyorum yeni gelen arkadaşlar görsün diye 🌺
Kesinlikle. Parmak veya dilatör olmadan, bunlardan biriyle her gün ödev yapar gibi düzenli çalışmadan ne yazık ki bu illet yenilmiyor. Kaslarımız ve zihnimiz yavaşça korktuğumuz şeylerin hiçbirinin gerçek olmadığını öğreniyor böylece.

İdrar, büyük tuvalet ve vajina aynı kas grubuyla çalışıyor: pelvik taban kasları. Bunlardan en büyük bedeni vajina, sonra anüs ve en son uretra.

Örneğin, çok çişimiz var. Tuvalete gidiyoruz ve klozete oturunca hemen pelvik taban kasları gevsiyor ve idrar çıkışına izin veriyor. Veya tam tersi büyük tuvaletimiz var ama dışarıdayiz. O kasları yönetip tuvaletimizi tutup eve gelince klozete oturdugumuz an pelvik taban kasları gevsiyor ve tuvaletimizi yapıyoruz. Bunu daha çocukken öğrendik ve artık "evet şimdi tuvaletteyim nefes alıp veriyorum kaslarımı gevsetiyorum ve hop tuvaletimi yaptım" diye kendimize komut verip yapmıyoruz. Otomatiklesti. Nasıl ki çocukken bunu öğrendik ve artık düşünmeden olağan bir şekilde bunları gerceklestiriyorsak şimdi de vajina girişindeki pelvik taban kaslarına bunları öğreteceğiz.

Allah bizi ilişkiye girecek, çocuk doğuracak bir formatta yaratmış. Biz korkularımız yüzünden bunu şu anda yapamıyoruz. Bize verilen organı, veriliş amaçlarından biri için kullanamıyoruz. Vajinismus geride kalınca nasıl ki tuvalette düşünmeden çiş yapabiliyorsak ilişki esnasında da kaslarımızı nasıl kullanıp penisi hiç düşünmeden otomatik bir şekilde alabileceğimizi öğrenmiş olacağız.

Tuvalette çişinizi yaparken tutun, bırakın. İşte bize lâzım olan kas bu. Parmak veya dilatör çalışırken aynı mantığı uygulayacagiz. Parmağı veya dilatöru vajina girişine getirin. Korktunuz, gerildiniz, stres yaptınız ve kendiniz kastınız. Tıpkı tuvalette çiş yapar gibi siz kendinizi sıkın, sonra bırakın. Sıkın, bırakın. Sonrasında sık bırak yaparken bırak yaptığınız bir an yavaşça parmak veya dilatöru ilerletin. Yine mi kastınız bekleyin. Sakın geri çekmeyin. Nefes alın verin. Sakinlesmeye çalışın. Yine tut bırak yapın ve bırak yaparken yine ilerleyin. Minicik minicik böyle böyle aynı yöntemle devam edin. Bol kayganlastirici kullanmayı da ihmal etmeyin.

marmeladova marmeladova Çiçeğimin yazısı Buda❤️❤️ @selcan1995

Eşli denemeye gelince yapman gerekenler
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
şöyle sıralayım🤗

1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım

2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor.

3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay

4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım de sen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum

Nefes kegel egzersizleri nasıl dersen👇🏻👇🏻👇🏻

Öncesi ayna egzersizi yap vücudunu tanı dokun korkma kendinle barışık ol gün içinde sürekli bacaklarını açarak oturmaya çalış
Birde beni çok rahatlatan Doktor Müjdegül Karacanın vajınusmus videolarını izle

Aparatı kullanırken bol kayganlaştırıcı yada su bazlı ultrosan jeli kullanabilirsin.İsterseb emla krem anestol krem yada vemcaine sprey kullanabilirsin ben aldım ama kullanmamıştım.

aparatı içine alırken gülü kokluyormuş gibi kokla (nefes al) , daha sonra nefes verirken mumu üflüyormuş gibi (nefes ver) ve o sırada kafana takmamak için gerilmemek için ya arkada tv açık olsun, ya da müzik, konser sevdiğin bir şeyler yani bi ses olsun ki tek onu düşünüp gerilme pozitif,olumlu,mutlu olmak önemli nefesi unutursan kasarsın unutma 😘

Öncelikle nefes egzersizi ve kegel ile başlamalısın doğru nefes alıp vermek çok önemli kegel egzersisi çiş tutup bırakma hareketi kasını kendin yönetiyorsun.

Jel almalısın kayganlik önemli. Pozisyon önemli kasılmaman için. En önemliside 1.ciyi ittirmeye çalışırken minik ama güçlü ittirmelisinki diğerlerini de o kolaylıkla yapabilesin.

Sabır ve pes etmek yok .Olmuyor olmayacak diye olumsuz düşünce sözcüklerde yok .Sen beynindeki o olumsuz düşüncelerden daha güçlüsün. O seni değil sen onu yeneceksin .Bunun bedeninle değil psikolojik bir hastalık olduğunu kabul et .Gerisi şimdi en kolayında en son dilatör bile bir günde yapabilirsin .Yeterki inan 😍🥰

Arkadaşlar ilişki denemesi olmayınca fizyolojik muayene devlet hastanesinde yaptırın her şeyin normal olduğunu görünce ,lütfen önce dilatör ile egzersiz çalışmaları yapın,evde kendi başınıza bu sorunu çözemediğinizi fark ettiğinizde de tedavi olarak Vajinusmus alanında uzman doktordan klinik tedavi alın,bunlar da olmayınca o zaman psikoloğa gidin.

Önerir misiniz peki dereceniz neydi çok uçuk fiyat veriyo ve gidip de yenemezsem diye çok korkuyorum çok durumum yok çünkü
5. Dereceydim ve beş seansta yendim. Gözüm kapalı öneririm Nazife hocayı. Şu anki fiyatı bilmiyorum ama ben giderken çoğu yerden daha uygundu. Ben ilk etapta psikologdan 9 seans terapi aldım ama neredeyse hiçbir ilerleme kaydedemedim. Doktor araştırırken Nazife hocayi buldum ve onunla yendim. Hamile kaldım, vajinal doğum yaptım. Hâlâ iletişimdeyim, hâlâ duacisiyim.

5. Dereceydim ve beş seansta yendim. Gözüm kapalı öneririm Nazife hocayı. Şu anki fiyatı bilmiyorum ama ben giderken çoğu yerden daha uygundu. Ben ilk etapta psikologdan 9 seans terapi aldım ama neredeyse hiçbir ilerleme kaydedemedim. Doktor araştırırken Nazife hocayi buldum ve onunla yendim. Hamile kaldım, vajinal doğum yaptım. Hâlâ iletişimdeyim, hâlâ duacisiyim.
bende psikolog tedavisi aldım bitek işaret parmağımı sokacak duruma geldim ilerisi yok ve evlendiğim 2 yıl oldu acaba gidip de yenemeyen varmıdır diyorum hep şüpheye düşüyorum. Cok durumum yok çünkü olmazsa o para benim için çok önemli olur olursa zaten feda olsun insan tereddüt ediyo acaba nasıl değiştirecek diye sonuçta bende biliyorum oranın genişledğini onun için yaratıldığını vs ne yapıyor da oluyo diyo insan bide tedavi bitip aylar sonra yenen de var sanırım hemen aşamayan yani

bende psikolog tedavisi aldım bitek işaret parmağımı sokacak duruma geldim ilerisi yok ve evlendiğim 2 yıl oldu acaba gidip de yenemeyen varmıdır diyorum hep şüpheye düşüyorum. Cok durumum yok çünkü olmazsa o para benim için çok önemli olur olursa zaten feda olsun insan tereddüt ediyo acaba nasıl değiştirecek diye sonuçta bende biliyorum oranın genişledğini onun için yaratıldığını vs ne yapıyor da oluyo diyo insan bide tedavi bitip aylar sonra yenen de var sanırım hemen aşamayan yani
Hem buradan soruyorsunuz hem özelden bir sürü soru soruyorsunuz. Herkes size anlatıyor hala tereddüt ediyorsunuz. Adım atıp bir uzmana gitmezseniz daha kaç yılınız geçer farkında mısınız? Siz olumlu yorum değil olumsuz yorum arıyorsunuz adeta. İlla Nazife hanıma gidin diyen yok size. Sorup durmak yerine artık bir adım atın.

Hem buradan soruyorsunuz hem özelden bir sürü soru soruyorsunuz. Herkes size anlatıyor hala tereddüt ediyorsunuz. Adım atıp bir uzmana gitmezseniz daha kaç yılınız geçer farkında mısınız? Siz olumlu yorum değil olumsuz yorum arıyorsunuz adeta. İlla Nazife hanıma gidin diyen yok size. Sorup durmak yerine artık bir adım atın.
Neden terslediniz anlamadım burdan sormamın nedeni mesajımın görülmemesidir sanırım aştığınız için böyle atarlı konusuyosunuz anladığım kadarıyla da burdaki birçok insan gibi ileri derecede değildiniz psikolojiniz pek bozulmamıştı. Cünkü o şekilde olsaydınız en cok anlayan siz olurdunuz. Şahsen ben yenmiş olsam bana bin kere de sorulsa bu psikolojiyi çok iyi anlarım sorduğum kimseden de sizden aldığım gibi bi tepki almadım kusura bakmayın iyi akşamlar

Neden terslediniz anlamadım burdan sormamın nedeni mesajımın görülmemesidir sanırım aştığınız için böyle atarlı konusuyosunuz anladığım kadarıyla da burdaki birçok insan gibi ileri derecede değildiniz psikolojiniz pek bozulmamıştı. Cünkü o şekilde olsaydınız en cok anlayan siz olurdunuz. Şahsen ben yenmiş olsam bana bin kere de sorulsa bu psikolojiyi çok iyi anlarım sorduğum kimseden de sizden aldığım gibi bi tepki almadım kusura bakmayın iyi akşamlar
Terslenecek durumdasınız çünkü, 10000 defa aynı şeyleri farklı üyelere soruyorsunuz. Herkes size anlatıyor ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Hala mesajımdan vajinusmus derecesi ölçmeye çalışıyorsunuz şaka gibisiniz. Psikolojik falan değil sizinki ayrı bir olay. Siz olumsuz geri bildirim istiyorsunuz gittik ama yenemedik gibi. Öyle bir şey duyarsanız işinize gelecek sanki. Kıyın paranıza bir zahmet.

Terslenecek durumdasınız çünkü, 10000 defa aynı şeyleri farklı üyelere soruyorsunuz. Herkes size anlatıyor ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Hala mesajımdan vajinusmus derecesi ölçmeye çalışıyorsunuz şaka gibisiniz. Psikolojik falan değil sizinki ayrı bir olay. Siz olumsuz geri bildirim istiyorsunuz gittik ama yenemedik gibi. Öyle bir şey duyarsanız işinize gelecek sanki. Kıyın paranıza bir zahmet.
Ne kadar paralara kıydık tabiki sorucam burda önceki sayfalara gidip bakın isterseniz neler neler defalarca soruluyor olumsuz bişey duymayı değil de kendimi avutacak güçlendirecek sürekli olumlu şeyler duymak istiyor diye düşünebilirsiniz siz neden hemen olumsuz yönden düşündünüz anlamadım. Ben oraya burda bir kişi de bana ben yenemedim dese yine gidicem ne duymak istediğimi şimdi siz kestirin. Bu psikolojiyi de yaşamadıgınız çok belli muhtemelen evli olmadığınız için evli olunca insan çok daha farklı oluyo emin olun kimse de rahatsızlık duymuyo sormamdan özelden de burdan da ayrı cevap veriyorlar Allah bin kere razı olsun

Ne kadar paralara kıydık tabiki sorucam burda önceki sayfalara gidip bakın isterseniz neler neler defalarca soruluyor olumsuz bişey duymayı değil de kendimi avutacak güçlendirecek sürekli olumlu şeyler duymak istiyor diye düşünebilirsiniz siz neden hemen olumsuz yönden düşündünüz anlamadım. Ben oraya burda bir kişi de bana ben yenemedim dese yine gidicem ne duymak istediğimi şimdi siz kestirin. Bu psikolojiyi de yaşamadıgınız çok belli muhtemelen evli olmadığınız için evli olunca insan çok daha farklı oluyo emin olun kimse de rahatsızlık duymuyo sormamdan özelden de burdan da ayrı cevap veriyorlar Allah bin kere razı olsun
Kızım ben sana evli olmadığımı zaten yazdığın bir sürü özel mesajda söylemedim mi? Şimdi aklı sıra beni bel altı mı vurmaya çalışıyorsun. Evli bekar bu sorunu yaşayan bir sürü kadın var ve sorunu yaşayanlar çözüm bulmaya çalışıyor. Sen kendine ayna tut biraz özeleştiri yap. Ben de sana bin defa cevap verdim yok anlamak için çaba göstermiyorsun. Olumsuz bir vaka duymak istiyorsun gittim ama yenemedim diyen. Umarım duymazsın da bir atak yaparsın kendin için. Özelden bir sürü soru sordun hepsine cevap verdim. ALLAH BENDEN DE RAZI OLSUN.

Dürüst olmak gerekirse,cok fazla tereddütlüsün malesef ben de böyle düşünüyorum seni üzmek için söylemiyorum ..Bunu da almış olduğun psikolojik tedaviyle bu durumu yeneceğine inanıp sonra hayal kırıklığına uğramana bağlıyorum,fakat gerçekten hepimiz sana yeterli bilgiler sunduk.Daha öte bilgiler gerçekten yok,emin ol Nazife hoca gerçekten çok iyi bir doktor ,daha fazla ertelemeyip tedaviye başlamalısın.( şu soru dönüyor kafanda hala biliyorum dilatörü ben alamıyorken doktor nasıl yapacak ,işte doktor bu yüzden var tedaviyi alınca daha iyi anlayacaksın) hadi sen de başaranlardan olacaksın,ama bu tereddütlerini bir kenara bırakıp inancını sağlam tut.Ve adım at.

Kızım ben sana evli olmadığımı zaten yazdığın bir sürü özel mesajda söylemedim mi? Şimdi aklı sıra beni bel altı mı vurmaya çalışıyorsun. Evli bekar bu sorunu yaşayan bir sürü kadın var ve sorunu yaşayanlar çözüm bulmaya çalışıyor. Sen kendine ayna tut biraz özeleştiri yap. Ben de sana bin defa cevap verdim yok anlamak için çaba göstermiyorsun. Olumsuz bir vaka duymak istiyorsun gittim ama yenemedim diyen. Umarım duymazsın da bir atak yaparsın kendin için. Özelden bir sürü soru sordun hepsine cevap verdim. ALLAH BENDEN DE RAZI OLSUN.
Yo bel altı vurmadım direkt evli olmadıgınız için diye vurguladım evki olmayıp giden çok var bu sayfada ve farkettikten sonra doğru bi olay bence siz fazla olumsuz düşünüyorsunuz herşeyi farklı yorumluyorsunuz neyse iyi akşamlar

Dürüst olmak gerekirse,cok fazla tereddütlüsün malesef ben de böyle düşünüyorum seni üzmek için söylemiyorum ..Bunu da almış olduğun psikolojik tedaviyle bu durumu yeneceğine inanıp sonra hayal kırıklığına uğramana bağlıyorum,fakat gerçekten hepimiz sana yeterli bilgiler sunduk.Daha öte bilgiler gerçekten yok,emin ol Nazife hoca gerçekten çok iyi bir doktor ,daha fazla ertelemeyip tedaviye başlamalısın.( şu soru dönüyor kafanda hala biliyorum dilatörü ben alamıyorken doktor nasıl yapacak ,işte doktor bu yüzden var tedaviyi alınca daha iyi anlayacaksın) hadi sen de başaranlardan olacaksın,ama bu tereddütlerini bir kenara bırakıp inancını sağlam tut.Ve adım at.
Evet çok güzel tespit yapmıssınız daha önce çok inançlı olarak kendinden çok emin bi psikologla 1 yıl vaktimizi kaybettiğimiz için tam bir hayal kırıklığı olduğu için böyle düşünüyorum hep olunlama yapmak istiyorum o yüzden. Teşekkür ederim gidicem inşallah

Vajinusmus sorununun yaşattığı psikolojiyi anlamak için evli olmak şart değil.

X