Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba 9 aylık evliyim vajinusmus var hemşireyim ne kadar denesemde olmadı . Çok araştırdım burda yorumlarıda okudum herkes farklı doktor öneriyor farklı çözümler öneriyor. 3 4 seansta çözülüyor diyor klinikler . Merak ettiğim bu 3 4 seansta ne gibi bir uygulama ve teravi yapıyorlar bununla ilgili kimse yazmamış? Birde istanbulda gerçekten reklam değilde işini hakkıyla yapan doktor varmı ? Doktora gitmeden çözüm varmı ?

Merhaba , aslında yazdıklarım hep doktorum bizlere uyguladığı şeyler , Ankara olsa doktor önerim olurdu ama istanbunu bilmiyorum maalesef ama en güzeli bu şekilde burada yaparak bakarak değil de iyi bir doktor ile tedavi sürecine başlamak sağlıklı olacaktır .

Bu arada ben 8 seans gittim

Önce muayene ediyolar yapısal bir sorun var mı diye yoksa vajina yapısıyla alakalı bilgiler verip yanlış bildiklerimizin doğrusunu anlatıyolar. Farklı yöntem izleyen var mı bilmem ama geneli aynı. Kegel egzersizi ve nefes egzersizi yaptırıyolar sonrası da aparat ya da parmak egzersizi. Genelde aparatları önce doktor uyguluyo sonra bize yaptırıyo o şekilde ilerliyo süreç

Benim eşim yanımda gibi ama değil tabiiki destek olmak için soruyorum kötü niyetten değil ne alaka
Anlamak için sordum. Yardımcı olurken genelde direk eşin ne tepki veriyor diye sormadığımız için eş desteği önemli tabi onları ikna etmek de bazen kolay olmuyor ne yazık ki

Ikınma değil, tuvaletin geldiğinde çişini yapmak için kasını gevşetmek aslında. Her çişimiz geldiğinde bunu otomatik yapıyoruz, daha küçükken öğrendiğimiz için. Şimdi istemsizce kastigimiz vajina giriş kaslarına da birebir aynı şeyi öğretmeye çalışıyoruz. Gerekli durumda(cinsel ilişki, vajinal muayene) gevşeyip kasları açabilir hâle getirme.

Evet gerçekten 3-5 seansta çözülüyor. Ben 5 seansta yendim, normal doğum yaptım.

Herkes farklı doktorda yendiği için kendi doktorunu öneriyordur normal olarak. Şanslısınız, İstanbul'da çok seçenek var. Benim de doktorum İstanbul'da. Hâlâ görüşürüm, ömür billah duacısıyım.

Biraz kişiden kişiye değişiyor seans içerikleri ama temelde aynı: Kas kullanımını öğretmek, kas hafızası oluşturmak. Bunu da egzersizler sayesinde yapıyoruz. Doktorun yöntemine göre parmak ya da dilatör egzersizleri. Nasıl tuvaletimiz geldiğinde pelvik kaslarımızı gevşetip tuvaletimiz yapabiliyorsak aynı şeyi vajina girişindeki pelvik kaslara öğretiyoruz. İlişki ya da muayene esnasında gevşeyip penisi ya da spekulumu ya da vajinal ultrasonu alabilmeyi öğreniyoruz. İstemsizce kastigimiz kasları kasmamayi ve istemli şekilde gevşemeyi, zamanla da bunu otomatiklestirip normalleştirmeyi öğreniyoruz.

Tavsiyem hiç zaman kaybetmeyin, kısa sürede çözebilen bir durum için kendinizi ruhen yormadan hemen halledin. Bitsin gitsin.

İstanbul'daysaniz nette gördüğünüz ya da burada tavsiye edilen doktorları tek tek arayın, görüşün, konuşun. İçinize en çok sinen doktorla devam edin.

Siz önerebilirmisiniz doktorunuz kimdi kaç seansta yendimiz

Siz önerebilirmisiniz doktorunuz kimdi kaç seansta yendimiz
Benim doktorum Nazife Ergen Micozkadıoglu'ydu. Feneryolu'ndaydi muayenehanesi. 5 seansta yendim. Her hafta bir seansa gittim, ben öyle istedim. Hafta içinde diğer kalan günlerde evde ödev yaptım. 5 gün arka arkaya gidenler vardı ya da gün aşırı gidenler. Çalışma durumunuza, kendi isteğinize göre değişir.

İlk görüşmede zaten anatomik bilgi veriyor ve vajinismus hakkında bilgilendirme yapıyor, nasıl çözüleceğinden bahsediyor. Mümkünse ilk görüşmeye eşi de istiyor. Aynı zamanda fiziksel bir sorun var mı diye muayene ediyor. Tedavinin kaç seans süreceğini söylüyor. (Bu arada muayene standart bir vajinal muayene değil, dışarıdan yalnızca bakarak. Tedirgin olmayın.)

Kendiniz arayın, konuşun. Müsaitse açar, değilse müsait olunca geri döner. Kendiniz karar verin.

Son düzenleme:
Nazife hanıma bende gitmeyi düşünüyorum da cevap verir misiniz 5 seansa ne kadar ücret verdiniz acaba? Çok yüksek miydi

Bu paylaştığım mesajları okudunuz mu belki bu şekilde evde çözebilirsiniz. Bende tedavisiz, evde çözümleyenlerdenim

Merhabalar ben dilatör siparişi verdim ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum kızlığa zarar verir mi bilmiyorum bu konuda ayrıntılı yardımcı olabilecek var mı?

Merhabalar ben dilatör siparişi verdim ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum kızlığa zarar verir mi bilmiyorum bu konuda ayrıntılı yardımcı olabilecek var mı?
Kızlığa hiçbir zarar vermiyor canım. Bende yaklaşık 6 aydır kullanıyorum bana bir zararı dokunmadı. Kızlık zarına ulaşmamıştı bile penis sayesinde bozulmuştu benimki.

Doktorunuzun adı nedir

Doktorunuzun adı nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…