• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhabalar ben dilatör siparişi verdim ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum kızlığa zarar verir mi bilmiyorum bu konuda ayrıntılı yardımcı olabilecek var mı?😔
Kızlığa hiçbir zarar vermiyor canım. Bende yaklaşık 6 aydır kullanıyorum bana bir zararı dokunmadı. Kızlık zarına ulaşmamıştı bile penis sayesinde bozulmuştu benimki.

Herkes farklı doktorda yendiği için kendi doktorunu öneriyordur normal olarak. Şanslısınız, İstanbul'da çok seçenek var. Benim de doktorum İstanbul'da. Hâlâ görüşürüm, ömür billah duacısıyım.

Biraz kişiden kişiye değişiyor seans içerikleri ama temelde aynı: Kas kullanımını öğretmek, kas hafızası oluşturmak. Bunu da egzersizler sayesinde yapıyoruz. Doktorun yöntemine göre parmak ya da dilatör egzersizleri. Nasıl tuvaletimiz geldiğinde pelvik kaslarımızı gevşetip tuvaletimiz yapabiliyorsak aynı şeyi vajina girişindeki pelvik kaslara öğretiyoruz. İlişki ya da muayene esnasında gevşeyip penisi ya da spekulumu ya da vajinal ultrasonu alabilmeyi öğreniyoruz. İstemsizce kastigimiz kasları kasmamayi ve istemli şekilde gevşemeyi, zamanla da bunu otomatiklestirip normalleştirmeyi öğreniyoruz.

Tavsiyem hiç zaman kaybetmeyin, kısa sürede çözebilen bir durum için kendinizi ruhen yormadan hemen halledin. Bitsin gitsin.

İstanbul'daysaniz nette gördüğünüz ya da burada tavsiye edilen doktorları tek tek arayın, görüşün, konuşun. İçinize en çok sinen doktorla devam edin.
Doktorunuzun adı nedir

Doktorunuzun adı nedir
Benim doktorum Nazife Ergen Micozkadıoglu'ydu. Feneryolu'ndaydi muayenehanesi. 5 seansta yendim. Her hafta bir seansa gittim, ben öyle istedim. Hafta içinde diğer kalan günlerde evde ödev yaptım. 5 gün arka arkaya gidenler vardı ya da gün aşırı gidenler. Çalışma durumunuza, kendi isteğinize göre değişir.

İlk görüşmede zaten anatomik bilgi veriyor ve vajinismus hakkında bilgilendirme yapıyor, nasıl çözüleceğinden bahsediyor. Mümkünse ilk görüşmeye eşi de istiyor. Aynı zamanda fiziksel bir sorun var mı diye muayene ediyor. Tedavinin kaç seans süreceğini söylüyor. (Bu arada muayene standart bir vajinal muayene değil, dışarıdan yalnızca bakarak. Tedirgin olmayın.)

Kendiniz arayın, konuşun. Müsaitse açar, değilse müsait olunca geri döner. Kendiniz karar verin.

3 ayda 20 bin fark koymuşlar yani şuan yüz yüze 25 binmiş tedavi de
Üç ay degil düzeltelim tekrar üç yıl. Ben doktor/klinik araştırırken üç yil önce 10-15 bin diyen yerler de vardı. Üç yıl önce aldığımız sütün, ekmeğin, tuvalet kağıdının, yağın bile fiyatı uçmuş almış başını gitmisken üç yılda üzerine 20 bin eklenmesi bana anormal gelmedi. Yeni evliyseniz takinizdan bozdurun yine de size uygun bir doktordan destek alın. Cinsellik evliliğin temel taşlarından. Bugun yenemezseniz aylar sonra yine doktor arayışına girip belki daha fazla ödemek zorunda kalacaksınız. En kısa zamanda çözersiniz umarım.

Üç ay degil düzeltelim tekrar üç yıl. Ben doktor/klinik araştırırken üç yil önce 10-15 bin diyen yerler de vardı. Üç yıl önce aldığımız sütün, ekmeğin, tuvalet kağıdının, yağın bile fiyatı uçmuş almış başını gitmisken üç yılda üzerine 20 bin eklenmesi bana anormal gelmedi. Yeni evliyseniz takinizdan bozdurun yine de size uygun bir doktordan destek alın. Cinsellik evliliğin temel taşlarından. Bugun yenemezseniz aylar sonra yine doktor arayışına girip belki daha fazla ödemek zorunda kalacaksınız. En kısa zamanda çözersiniz umarım.
Farkındayım canım bende daha fazla zaman geçirmeden tedavi almayı düşünüyorum zaten.

Merhabalar ben dilatör siparişi verdim ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum kızlığa zarar verir mi bilmiyorum bu konuda ayrıntılı yardımcı olabilecek var mı?😔
Bence jel de sipariş ver derim . Herkes te öylesidir bilmiyorum ama benim doktorum tedavim sırasın da , yüzde 80 90 ın kanama olmadığını söylemişti ve benim olmadı gerçekten de , ama ben verdiği ilaçlardan dolayı olduğunu düşünüyorum acıyı azalttığını da düşünüyorum , keşke bi doktor yardımıyla aşşanız

Bendaha bu sene gittim toplam 60 bini filen buldu ne yalan söyleyim ama ben 8 seans gittim , seans başına para alıyolar

Herkesin hymen yapısı farklıdır. Yeterli gevşeklik sağlandığı taktirde çoğunlukla kanama olmaz ama hymen yapısınız kanamaya müsaitse olabilir.

Vajina, hymen gibi konularda anatomik bilgi edinmenizde fayda var.

Bendaha bu sene gittim toplam 60 bini filen buldu ne yalan söyleyim ama ben 8 seans gittim , seans başına para alıyolar
Nazife hoca en başından kaç seans olacağını söyleyip ona göre fiyat veriyordu o zaman. Yine öyledir diye düşünüyorum. Paket fiyatlandırma.

Klinik psikologdan ben de seans almıştım, o da seans başına ücret alıyordu ve çok daha pahalıya geliyordu.

Evet seans başına 6 bin tl verdik , 50 bin tl vermişim toplam pardon ama ama ben şehir dışından geldim gittim yol masrafı filan yine 60 bini buldu yine .
50 bin tl verdiniz tani toplamda ben onun yarisindan daha aza tedavi oldum psikolojik mu aldi bu parayı sizden yoksa uzman doktor mu

50 bin tl verdiniz tani toplamda ben onun yarisindan daha aza tedavi oldum psikolojik mu aldi bu parayı sizden yoksa uzman doktor mu
Uzman kadın doğum doktoru aldı özel bir klinikte oldum tadevimi , daha aza olmanıza şaşırdım ama ben zaten gittiğim doktorun diğerlerin den bi tık fazla aldığını okumuştum biyerde ama birsey onu çekti bana çokta memnun kaldım herşeyi ile , bence yeri geldi psikoloj ta oldu , aşırı güler yüzlü bu kadındı

Back