- 22 Nisan 2023
- 222
- 417
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #265.601
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım okurken önce sevindim sonra üzüldüm değişik duygular yaşadım. Bilgilendirmen için teşekkür ederim kendi adımaSevgili derttaşlarım sizinle son zamanlarda yaşadığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Sizin en azından bu konuda bir fikriniz olsun. Benim gibi hazırlıksız yakalanıp hüsrana uğramış olmayın. Umarım ve dilerimki böyle bir durumla karşılaşmayın ama yine de her şey biz insanlar için.
18 Ocakta reglim bir hafta geciktiği için test yaptım. Pozitif çıktı. İnanamadım iki kere daha yaptım. Daha sonra sağlık ocağına gidip kan verdim. Kanda da hamilelik hormonu olarak bilinen HCG değerim yüksek çıktı. Hemşire beklediğimizin biraz altında ama tebrik ederim gebesiniz, 3 gün sonra tekrar kan verip yükselip yükselmediğini kontrol edelim dedi. Aşırı şaşırdım. Henüz hazır değilim gibi hissettim. Şoku atlattıktan sonra kabullendim ve sevinçle akşam eşime sürpriz filan yaptım. Yakınlarımıza haber verdik. Bu süreçte minik kahverengi lekeler geldi yerleşme kanıdır dediler ki öyle olabiliyormuş. Ve dün kan verme günümdü verdim. Sonra lavaboya gidince birden jelimsi pıhtılı yoğun bir kan akışı oldu. Belim ve karnım ağrımaya başladı. Çok korktum, ağladım.. Eşime haber verdim. Acile gittik. Alttan muayene yaptı. Kandan baktı değerler düşmüş. İşte bu olayın adı KİMYASAL GEBELİKMİŞ. Yani her şey başta normalmiş gibi gelişiyor. Sperm yumurtayı döllüyor birleşip rahime doğru ilerleyip yerleşiyor. Plesanta filan oluşuyor. Ama sonra çeşitli sebeplerle gelişimi duruyor değerler düşüyor ve vücut onu dışarıya atıyor. Doktor keseyi görmediğimiz bu durumu düşük olarak nitelendirmiyoruz dedi. Durum bundan ibaret.
Bunu size anlatmanın faydalı olacağını düşündüm. Dilerimki bu hastalığı bir an önce yenin ve bu anlattığım bilgiler sizin için gerekli olmasın. Bundan sonra böyle bir durumda bebeğin kalp sesini duymadan kimseye haber vermemek gerektiğini deneyimledim. Gerçi o zaman bile tehlike geçmiyor. Ama her şeyin hayırlısı.
Rabbim en güzelini nasıl etsin hepimize, belki de bu bir işaret, artık anneliğe hazırlanma sürecindir inşallah