• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yeni yeni vajinismusu atlatmaya çalışan arkadaşlar için yazıyorum. Sakın ertelemeyin ve pes etmeyin . Bir şekilde çözülüyor ve geride kalıyor o günler. Ne kadar erteleyip geciktirirseniz daha sonra o kadar çok kızarsınız kendinize.
Kendinize kızmamak için vakit kaybı yaşamamak için asla ertelemeyin ve çalışın . Çünkü çalışarak ve ertelemeyerek aşılacak bir durum bu sadece . Tamamen sizin elinizde .
Eski yazılarım duruyordur her aşamasında buraya gelip söylendim olmıyor dedim . Çok kez ağladım hiç bitmeyecek sandım.
Ama bitiyormuş . Ben şanslı olanlardanım ki daha 1 haftalık evliyken bu sayfayı buldum ve evliliğimin 2. Haftaso dilatör sipariş edip çalışmalara başladım .
Dilatörleri kolaylıkla ilk 3 ünü aldım.
4 te zorlandım ama deneye deneye yaptım on u da.
Daha sonra eşli denemeyi yapamadım siöatörleri yapmama rağmen ve orda bütün hevesim kaçt.
sonra hırslandım ve ilk birleşmemiz oldu. Spreyle.
Ama yine bitmedi derdim sonrasında 2. Kez yapmak baya zamanımı aldı çünkğ kastığım için hala acıyordu ve istemiyordum.
2 yi yaptım 3 te yine aynı korkular aynı ertelemeler .
4-5-6-7-8-9-10 derken ben hala araya haftalar bırakjykrum korkuyorum istemiyorum . Tabi spreyle oluyor tüm bunlar .
Velhasıl şimdiye gelirsek spreyi de dilatörleei de kayganlaştırıcıyı dahi bıraktım .
Tek yolu var pes etmeden denemeniz gerekiyor. Her yapışınız bir öncekinden daha iyi daha rahat oluyor. Ve yapa yapa alışıyorsunuz .
Kolaylıklar diliyorum hepinize , yaşamayan bilmez . Ama çözümğ var ve tamamen sizin elinizde.
Bende ilk 3 boyu yapıyorum 4 e regl olduğum için geçemedim daha korkuyorum 4 ten ve kendimi bir türlü rahat bırakamıyorum 😔

Bende ilk 3 boyu yapıyorum 4 e regl olduğum için geçemedim daha korkuyorum 4 ten ve kendimi bir türlü rahat bırakamıyorum 😔
Hala korkuyosan geçme 4e canım. Korkun sana işaret veriyor aslında henüz hazır değilsin. Acele etme 3.aparatı iyice çalış içerde dairesel hareketler yap ileri geri tak çıkar şeklinde bolca çalış. Onu artık çok rahat yapar hale geleceksin ondan sonra 4e geç ama ilk seferde olmazsa sakın pes etme denemeye devam et. Pes edersen sürekli başa sararsın takıldığı yerde derin nefes al kegel yap rahatlamaya çalış hafif hafif ilerlet olduğunu göreceksin 🍀 umudunu asla kaybetme başaracaksın bu günler geride kalacak 🥰

Hala korkuyosan geçme 4e canım. Korkun sana işaret veriyor aslında henüz hazır değilsin. Acele etme 3.aparatı iyice çalış içerde dairesel hareketler yap ileri geri tak çıkar şeklinde bolca çalış. Onu artık çok rahat yapar hale geleceksin ondan sonra 4e geç ama ilk seferde olmazsa sakın pes etme denemeye devam et. Pes edersen sürekli başa sararsın takıldığı yerde derin nefes al kegel yap rahatlamaya çalış hafif hafif ilerlet olduğunu göreceksin 🍀 umudunu asla kaybetme başaracaksın bu günler geride kalacak 🥰
İnşallah artık daha fazla beklemek istemiyorum 🙏

canım selam ben tedavi oldum ancak iş kendinde bitiyor tabi ona tedavi olmadan önce aparatın gireceği bile aklıma gelmezdi bilgisayar destekli de kasma gevşemene yardımcı oluyor ama kendin bir dilatör seri aşıp egzersiz yapsan da aynı şey
Merhaba siz özgür ağlamistan tedavi aldınız mı acaba, ben de vajinismus hastasıyım özgür beye randevu aldım ilk kez bir doktora gideceğim rica etsem tedavi ise yarıyor mu yardimci olur musunuz

Merhaba ben de vajinismus hastasıyım , sorunumu çözmek için evde hiç ugrasmayayim dedim internette araştırdım Dr. Özgür ağlamış tan randevu aldım, kendisi bilgisayar destekli vajinismus tedavisi uyguluyormuş, kendisine tedavi olan giden var mi acaba yardımcı olursanız sevinirim, sevgiler

Parmakla denedikten hemen sonra kayganlaştırıcı sürüp eşinizin üstüne oturmayı deneyin. Derin nefes alıp verin yavaşça girdiğini ve olduğunu göreceksiniz acıyor diyerek çekilmeyin nefes alıp verin pes etmeyin ben de 2 aylık evliyim bu şekilde aştım.
Mrb oturma pozisyonunuz nasıl ters mi düz mü acaba

Merhaba ben de vajinismus hastasıyım , sorunumu çözmek için evde hiç ugrasmayayim dedim internette araştırdım Dr. Özgür ağlamış tan randevu aldım, kendisi bilgisayar destekli vajinismus tedavisi uyguluyormuş, kendisine tedavi olan giden var mi acaba yardımcı olursanız sevinirim, sevgiler
Ben yendiysem herkes yener
Yanlış anlamayın ama online işleriyle uğraşmayın iyi bir doktor araştırıp önce jinekolojik muayene olun (doktor seçiminde vajinismusun alanı olmasına dikkat edin) gerisi inanın çok kolay doktorunuz ne derse onu uygulayın
1 sene erteledim tam 1 sene sonunda ne kadar kolay olduğunu anladım
Boşa geçen bir sene olarak bakmıyoruz olaya da bu tedavi sürecinde çok şey öğrendik inanın eskisinden çok daha mutluyuz

Ben yendiysem herkes yener
Yanlış anlamayın ama online işleriyle uğraşmayın iyi bir doktor araştırıp önce jinekolojik muayene olun (doktor seçiminde vajinismusun alanı olmasına dikkat edin) gerisi inanın çok kolay doktorunuz ne derse onu uygulayın
1 sene erteledim tam 1 sene sonunda ne kadar kolay olduğunu anladım
Boşa geçen bir sene olarak bakmıyoruz olaya da bu tedavi sürecinde çok şey öğrendik inanın eskisinden çok daha mutluyuz
Peki doktor ne yapıyor da onlinedan bu kadar büyük farkı oluyor sizce? Merak ettim düşüncenizi ve deneyiminizi.

Jinekolojik muayene çok önemli ufak minicik bir operasyon geçirmem gerekiyormuş
Kızlık zarının yapısı biraz farklıydı ağrısızdı korkulacak bir şey yok uyuşturarak yaptı (herkesin böyle değilmiş)
operasyondan sonra asıl tedavi başladı
Güzel tavsiyelerde bulunuyor dilatörle tedavi süreci başlıyor
O süreçte eşle denemeleri yasaklıyor zaten
Sizi hazır gördüğünde de artık yapabilirsiniz diyor ve doktor kesin olur gözüyle yaklaşıyor
Çünkü %100 çözümü olan bir şey
Doktor seçimi çok önemli sanırım beni inanılmaz rahatlattı doktorum
Kendi anatominizi öğreniyorsunuz vücudunuzu tanıyorsunuz lütfen ertelemeyin doktordan çekinmeyin ilk işiniz bu alanda uzman bir doktor bulmak olsun

Jinekolojik muayene çok önemli ufak minicik bir operasyon geçirmem gerekiyormuş
Kızlık zarının yapısı biraz farklıydı ağrısızdı korkulacak bir şey yok uyuşturarak yaptı (herkesin böyle değilmiş)
operasyondan sonra asıl tedavi başladı
Güzel tavsiyelerde bulunuyor dilatörle tedavi süreci başlıyor
O süreçte eşle denemeleri yasaklıyor zaten
Sizi hazır gördüğünde de artık yapabilirsiniz diyor ve doktor kesin olur gözüyle yaklaşıyor
Çünkü %100 çözümü olan bir şey
Doktor seçimi çok önemli sanırım beni inanılmaz rahatlattı doktorum
Kendi anatominizi öğreniyorsunuz vücudunuzu tanıyorsunuz lütfen ertelemeyin doktordan çekinmeyin ilk işiniz bu alanda uzman bir doktor bulmak olsun
Tabi ki bilmiyorum gercegi ama benim dusuncem, kizlik zariniz farkli, operasyon gerekiyor lafinin yalan oldugu. Kizlik zariniz farkli oldugu icin yapamadiysaniz neden dilatorle calistirdi? Operasyondan sonra cok rahat yapmaniz lazimdi o zaman. Dedigim gibi, tabi ki bilemem ama operasyonun doktorlarin para icin kandirmacasi oldugu dusuncesindeyim. 2 farkli jinekologa gittim, enfeksiyon icin ama gittigimde vajinismusu soylemistim. Biri hersey normal fiziken dedi, biri de kizlik zariniz normale gore kalin operasyon yapmamiz lazim dedi. Tabi ki inanmadim yaptirmadim, dilator aldim, 3. Dilatoru yapabiliyorum suan kendi cabamla. E ne oldu kalin kizlik zarima? Kanama bile olmadi henuz daha. Ben o operasyon yapan doktorlara asla inanmiyorum

Kalınlığı açma işlemini de yaptı doktorum sağ olsun ama kızlık zarında iki minik delik vardı aradaki köprüyü kesti
Tabi istese eşin oradan geçerdi iyi bir eşin varmış yapmamış sana saygı duymuş dedi
Saygı duyuyorum fikirlerinize lakin ben doktor olmadan yapamadım bana göre imkansızı yendim inanın doktorumla başardım
5 boy dilatör kullandım 4 boy kutudan çıktı her bir boyu ilk önce doktorum denedi 5. de doktorundu onu uyguladık bu işlemler kişiye göre değişiyordur tabi
Kalın kızlık zarı için de ön sevişmeyi uzun tutmayı önerdi

Merhabalar Arkadaşlar Banada Yardımci olurmusunuz . Ben 4 yıllık evliyim bana vasinusmuj teşhisi kondu . Bunu tedavi etmek için özel doktora gittim doktorum vajinan çok dar kızlık zarını bile zor görüyorum ve aşırı kasman var dedi istersen küçük operasyonla genişletelim söyledi bizde eşimle kabul ettik tabi o sırada kızlık zarımda gitti .ve daha sonrası muhaneye gittiğimde vajinan gayet geniş 4 parmak genişliğinde oldu rahatlıkla ilişkiye girebilirsiniz söyledi ama malesef bizde bir ilerleme olmadı 😏 Sonradan Bebek yağı , vemcain %10 uyustrucu spreyi ve internet dilator seti aldım . şuanda 1. Ve 2. Apartin yarısı sadece oluyor (uyuşturucu spreyle sadece )devamı olmuyor napabilirim ? Nerede yanlış yapıyorumdur bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden tşkler

Merhabalar Arkadaşlar Banada Yardımci olurmusunuz . Ben 4 yıllık evliyim bana vasinusmuj teşhisi kondu . Bunu tedavi etmek için özel doktora gittim doktorum vajinan çok dar kızlık zarını bile zor görüyorum ve aşırı kasman var dedi istersen küçük operasyonla genişletelim söyledi bizde eşimle kabul ettik tabi o sırada kızlık zarımda gitti .ve daha sonrası muhaneye gittiğimde vajinan gayet geniş 4 parmak genişliğinde oldu rahatlıkla ilişkiye girebilirsiniz söyledi ama malesef bizde bir ilerleme olmadı 😏 Sonradan Bebek yağı , vemcain %10 uyustrucu spreyi ve internet dilator seti aldım . şuanda 1. Ve 2. Apartin yarısı sadece oluyor (uyuşturucu spreyle sadece )devamı olmuyor napabilirim ? Nerede yanlış yapıyorumdur bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden tşkler
Aparattan önce biraz kegelle kasları nasıl kontrol edeceğini öğrenmen gerek canım yarısı dediğin yerde muhtemelen o kaslara geliyo ve ilerletemiyosun. Başa dön ilk aparatı spreyle ve bol kayganlaştırıcı ile çalış derin nefes al verirken it içeri, takıldığın yerde çıkarma bekle hafif dairesel hareketler yap ama mutlaka içerde tut aparatı çıkarırsan başa dönersin. İlk aparatı bu şekilde tamamen yapana kadar ve rahatça olana kadar çalış. Onun yarısını yapıp diğerine geçme bu sana fayda sağlamaz gerekirse 1 hafta sürsün ama zorlanmadan olacak hale gelsin daha sonra ikinci boya geçersin. Egzersiz sırasında kendini rahat hissetmen önemli kafanı dağıtacak dizi film müzik bişeyler olsun arkada bide kendine güven yapabileceğine inan. Vajinan sana ait ve elin kolun gibi normal bir organın kullanmayı yavaş yavaş öğreneceksin ☺

Back