• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Benim de 4 ayim cinsel terapistte gecmisti. Cinsel terapistle vajinusmus doktoru ayni seyi yapiyor saniyordum. Bence bu isin basindaki cogu kisi de oyle saniyor olabilir. Terapist uygulama yapmadan yalnizca konusuyor. Konusularak halledilebilen bir sey oldugunu asla sanmiyorum bu isin
Benimki de konuşma + ev ödevi (aynaya bakma, dokunma, parmak egzersizi vs.) şeklindeydi. Kesinlikle eyleme geçmeden yalnızca konuşarak asla geçen bir şey değil. En başta işte o korkuyla can simidi gibi ilk bulduğum şeye sarılmıştım.

Ben hiç uyuşturucu sprey kullanmadım en başından beri hissediyorum yanma.
Moralini bozma elbet bizde de normallesicektir :)
İnşallah yaa, gerçekten büyük yıkım yaşadım dün öyle yanma hissedince ama şu an önümüzdeki maçlara bakacağız moduna çekebildim kendimi.

Süre koymanız çok doğru arkadaşlar ☺ bende öyle yapmıştım kendime 2 ay tanıdim 1.5 ayda yenmiştim. Süre koyunca çalışmalarımı ertelemedim ama. Mutlaka her gün pelvik taban egzersizleri yaptim. Parmak egzersizine ara vermedim en fazla bir günlük aralar verdim ertesi gün yeniden denedim.
Siz de başarabilirsiniz kendimizden biliyoruz. Bizimde bir farkımız yoktu. Benzer korkular , umutsuzluklar içindeydik.
İki parmak denediğimde iki seferde kan geldi normalmidir

Sen ne durumdasın nehircim.
Ben de cinsel terapi aldim ama sadece konuşma şeklinde değildi. Benim aldığım kişi fizyoterapist bir cinsel terapist olduğu için ben ondan öğrendim dogru nefes almayi , pelvik tabani doğru çalıştırmayı.
Sanirim kismetliydim normal cinsel terapi de herhalde terapi şeklinde veriliyor. O da önemli ama işin içine davranış boyutu katılmazsa eksik kalıyordur.
Be hic iyi durumda degilim. Esli denemeleri cok kez denedik olmadi. Sonrasinda osikolojim bozuldu esimle tartistim vs. Regl oldum sonra da. Simdi regl biteli 4 gun oluyo hala denemek istemiyorum. Bugun aparatla baslayip deneyecektik orta boy aparati bile yapamadim. Bence kimsenin bana yardim edecegi soyleyecegi bir sey kalmadi. Hem evlenir evlenmez tedaviye baslayip hem aparatlari bitirip bu kadsr zamandir yapamayan tek kisiyim bence

Kızlar biz dün eşli denedik baya bi zorlandım penisin bir kısmını aldıktan sonra bir yerde takılır gibi oldu sanki sonra da ilerledi mi ilerlemedi mi ben o korkuyla hiç bişey anlamadım eşimde bi boşluk hissettim diyor acaba o kası geçebildik mi öyle heyecan yaptımki ne olduğunu bile hatırlamıyorum 😞

Be hic iyi durumda degilim. Esli denemeleri cok kez denedik olmadi. Sonrasinda osikolojim bozuldu esimle tartistim vs. Regl oldum sonra da. Simdi regl biteli 4 gun oluyo hala denemek istemiyorum. Bugun aparatla baslayip deneyecektik orta boy aparati bile yapamadim. Bence kimsenin bana yardim edecegi soyleyecegi bir sey kalmadi. Hem evlenir evlenmez tedaviye baslayip hem aparatlari bitirip bu kadsr zamandir yapamayan tek kisiyim bence
Hepimizin bu dönemleri oluyor kalk kendine gel Toparlan bir Silkelen sen bu zamana kolay gelmedin direk üçüncü aparatı yapma en baştan başlayarak yap onlara da belli bir aralıklarla çalış mesela 10 dakika nehir hadi güzel bir mesaj at bekliyoruz

Kızlar biz dün eşli denedik baya bi zorlandım penisin bir kısmını aldıktan sonra bir yerde takılır gibi oldu sanki sonra da ilerledi mi ilerlemedi mi ben o korkuyla hiç bişey anlamadım eşimde bi boşluk hissettim diyor acaba o kası geçebildik mi öyle heyecan yaptımki ne olduğunu bile hatırlamıyorum 😞
Onu en iyi eşin anlar aslında canım o takıldığın ve kasıldığın zaman hemen nefes kegel yapacaksın

Sinirleriniz bozulmuş. Sakinleştirici çay için ilik dus alin kendinize zaman ayırın esinle disarda yuruyun git sarıl esine konuşmadan sıkı sıkı. Sizin de olur ama zamanla sakinlikle

Yapmayın böyle lütfen allah yardım eder inş azim edin nolur bırakmayın yılmayın allah büyük hemen devam edin bırakmayın lütfen. Hersey sabırla ve çalışmayla olacak lütfen ama lütfen bırakmayın

Back