• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba canım doktora gittin mi daha önce ne kadarlık evlisin ve bu süre içerisinde neler yaptın sen?
8 aylık evliyim. Önce Bi psikoloğa gittim o hiçbir işe yaramadı sonra kadın doğum uzamınına gittim ben dokunamıyordum bile ama şimdi dilatörü rahat yapabiliyorum. Ama bi türlü eşimle yapamadım eşimle yapacağım zaman korkuyorum kasılıyorum sanki canım çok acıyacak gibi bir his oluyor çok umutsuzluğa kapıldım sanki hiç yenemeyecek gibiyim

8 aylık evliyim. Önce Bi psikoloğa gittim o hiçbir işe yaramadı sonra kadın doğum uzamınına gittim ben dokunamıyordum bile ama şimdi dilatörü rahat yapabiliyorum. Ama bi türlü eşimle yapamadım eşimle yapacağım zaman korkuyorum kasılıyorum sanki canım çok acıyacak gibi bir his oluyor çok umutsuzluğa kapıldım sanki hiç yenemeyecek gibiyim
Canım benim süper bütün dilatörlerin hepsini yapıyor musun O zaman burada hiç endişe yok zaten sen neredeyse %70 80 kısmını halletmişsin Bunun için birazcık daha rahat olacaksın kafanda düşündüğün gibi korkunç asla olmayacak imkansız değil peki eşli denemeyi nasıl yapıyorsun

Bende senin gibiydim daha eşli denemeden korkuyordum ya olmazsa ya yapamazsam diyordum ama ilk denemede oldu

Sen eşli deneme yaptın mı

Canım benim süper bütün dilatörlerin hepsini yapıyor musun O zaman burada hiç endişe yok zaten sen neredeyse %70 80 kısmını halletmişsin Bunun için birazcık daha rahat olacaksın kafanda düşündüğün gibi korkunç asla olmayacak imkansız değil peki eşli denemeyi nasıl yapıyorsun
Ben yatıyorum eşim karşımda oluyor aslında eşimden de kaynaklanıyor çok geriliyor denerken ve ben stres yapıyorum kasılıyorum

Aşağıda yazdıklarımı birebir uygulaa canımm

size şöyle sıralayım🤗

1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım

2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor.

3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay

4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım de sen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum

Yatak ucuna geliyorsun kalçanı yüksek tutmaya çalış eş ayakta ayaklarını istersen eşinin beline sararabilir yada küçük tabure alıp ayaklarına koyabilirsiniz.Bu şekilde kasılma daha az oluyor. Takıldıgın duvar hissi diye adlandırdığın yerde bekle acele etmeden sık bırak yapıp nefes egzersizleriyle destekleyip tamamlamaya çalışın zaten %80 ni bitmiş bu işin

Birde giriş olurken kalçaya eğimli olmalı giriş direk değil benim hep kullandığım bir emoji var 🌈 bunu göz önüne getirin🌺
Y Yakel kuzum birde böylee denee

Nasil yendiniz bende 6 yillik evliyim
Sevgili derttaşlarım, biz dördüncü deneme sonrasında önce ben sonra da eşim ağır grip geçirdiğimiz için ara vermek zorunda kalmıştık. Normalde doktorumun tavsiyesiyle önce üçüncü aparatı anestol ve sonrasında kayganlastirici ile çok kısa çalışıp dörde geçiyordum. Dördü de çalışıp eşli denemeye geçiyorduk. İlk dört deneme bu şekilde olmuştu. Bu akşam beşinci denemeyi yaptık. Bu sefer sadece üçe anestol ve kayganlastirici ile çok kısa çalışıp hiç dördü yapmadan doğrudan eşli denedik. Çok mutluyum. Gerçekten yine kolay oldu. Girişi hissetmedim, gitgellerde kasılmadım. Araya zaman girdiği ve dördü çalışmadan deneyeceğim için çok tedirgindim ama sanırım artık kendimi kontrol altına almayı öğreniyorum. Sadece hâlâ aşırı heyecanlanıyorum.

Sevgili derttaşlarım, biz dördüncü deneme sonrasında önce ben sonra da eşim ağır grip geçirdiğimiz için ara vermek zorunda kalmıştık. Normalde doktorumun tavsiyesiyle önce üçüncü aparatı anestol ve sonrasında kayganlastirici ile çok kısa çalışıp dörde geçiyordum. Dördü de çalışıp eşli denemeye geçiyorduk. İlk dört deneme bu şekilde olmuştu. Bu akşam beşinci denemeyi yaptık. Bu sefer sadece üçe anestol ve kayganlastirici ile çok kısa çalışıp hiç dördü yapmadan doğrudan eşli denedik. Çok mutluyum. Gerçekten yine kolay oldu. Girişi hissetmedim, gitgellerde kasılmadım. Araya zaman girdiği ve dördü çalışmadan deneyeceğim için çok tedirgindim ama sanırım artık kendimi kontrol altına almayı öğreniyorum. Sadece hâlâ aşırı heyecanlanıyorum.
Doğrudan yazacaktım, son gönderiye alıntı yapmışım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Dortle ne kadar alıştırma yaptıktan sonra eşli denemeye geçilmeli sizce kızlar? Belli bir süre çalışmalı mıyız yoksa direkt psikolojik olarak kendimizi hazırladığımız bir an mi olmalı eşli için?
Ben dördü rahat alıyorum şu an ama eşli de hem kontrol ben de olmayacağı için hem de penis dörde göre daha kalın olduğu için tedirginlik yaşayıp basaramazsam diye bir endişe var. O zımbırtılarla o kadar uğraşıp eslide yapamazsam motivasyon kaybı yaşarım diye düşünüyorum.

Dortle ne kadar alıştırma yaptıktan sonra eşli denemeye geçilmeli sizce kızlar? Belli bir süre çalışmalı mıyız yoksa direkt psikolojik olarak kendimizi hazırladığımız bir an mi olmalı eşli için?
Ben dördü rahat alıyorum şu an ama eşli de hem kontrol ben de olmayacağı için hem de penis dörde göre daha kalın olduğu için tedirginlik yaşayıp basaramazsam diye bir endişe var. O zımbırtılarla o kadar uğraşıp eslide yapamazsam motivasyon kaybı yaşarım diye düşünüyorum.
Dördü rahat yapabildikten sonra eşli denemeye geçilebilir ama öncesinde eğer aparatı eşin hiç yapmadıysa ona aparatı yaptırabilirsin. Benim için aparatı eşime yaptırmak dönüm noktasıydı neredeyse. Kontrolü eşime bırakmanın ilk adımıydı. Benim de en büyük tedirginliğimden biriydi penisin dilatörden daha kalın olması ama inan ki gerçekten kendini kasmayıp kaslarını gevşek bıraktığında penis bence dilatörden daha kolay. "ya eşlide yapamazsam" korkusu olması da çok normal, eşli deneme için bunca çaba sarf ediyoruz. Ama dilatorleri rahatlıkla yapabilen birinin eşli deneme yapamaması için inan hiçbir neden yok. Kaslarını gevşek bırakıp heyecanını kontrol edince dilatörden bile daha kolay. İlk denemelerde olmayabilir hiç sorun değil, herkesin süreci farklı ilerler. Kimisi dilatorleri hemen yapıyor benim haftalarımı aldı dilatorler. Eşli deneme de biraz öyle, kimi ilk denemede kimi üçüncü kimi beşinci denemede yapar. Belki dilatörden bile korkarken "ya yapamazsam, ya üçü yapamazsam, ya dördü yapamazsam" derken nereye kadar geldiğine bir bak. Muhteşem bir yol katettin.💞Sen dilatorleri bile rahatlıkla yapabiliyorsun, kendini tebrik et.🎈🎈 Ne kadar ağır bir yükün altında yol aldın, uğraştın, belki üzüldün ağladın ama bak dördü de rahatça yapabiliyorsun artık.🌺 Gerisi son adım sayılır, kendini rahatlat. Artık sona geldiğin için mutlu ol.💐

İlk esli denemelerinde yatak ucu ve yerde denemeler yapınız. Bel altına yastık kuyunuz. Birliktelikten once birlikte ilik dus alınız. Sevişmeyin uzatiniz. Rahatlatıcı kokular sikin odaya veye bedeninize sizi rahatlatan deodorant parfüm kullanınız. Romantik loş bir ortam hazirlayiniz. Inanin ilk olan hic bir zaman unutulmaz ilk olan hep güzeldir. Bizler degerliyiz bizler güçlü kadınlarız.

Back