Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kan gelmek zorunda değil ki Benden de hiç gelmemişti eşlide de gelmedi 1.5 ay oldu hala gelmiyor benim kızlık zarım esnekmiş aynı zamanda fazlalık varmış ona rağmen esnediği için gelmiyor yani. dilatörün 4.sünde ip gibi pembe bi çizik görmüştüm peçetede oydu heralde kan kan denilen şey

Demek ki benimki de bayaa esnek dilatorde bile bi şey görmedim

Evet genelde biz herkesin kanaması oluyo diye bilirdik ama öyle değilmiş

Kızlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var ara ara aktif olup yazıyorum halâ sorunumu çözebilmiş değilim. Ben dördüncü aparat dahil rahat rahat çalışıyorum ama eşlide başarısızım çünkü penis boyu dördüncüden çok daha büyük. O yüzden dördüncü aparata streç sararak büyütüp o şekilde çalışmaya başlamıştım. İlk gün bir şey olmadı ertesi gün kahverengi leke ardından da kan geldi. Kızlık zarıyla ilgili bir şey midir bu. Pazartesi doktora gideceğim ama o zamana kadar içim içimi yemesin diye size de bir sorayım dedim. Dördüncü aparata kadar hatta dörtte dahil çalıştığımda hiç kan vs gelmemişti.

Bir de kızlık zarıyla ilgili başka bir sorum var size. Ben parmak egzersizi de çalıştım vajinama parmağımı soktuğumda önce tırtıklı bir yer geliyo birsz ilerleyince boşluk geliyor. Aparatla da çalışırken 2 parmak kadar sert gidiyor sonra kayıp giriyor içine. Eşli yapamama sebebim acaba o girişteki tırtıklı yer mi diye düşünmeye başladım. Kızlık zarı orasıysa ilişki yaşadıktan sonra o giriş kısmı o şekilde mi kalacak yoksa esneyip açılacak mı. Yani girş genişlerse devamı da gelecek gibi oluyor ama eşlide canım çok acıyor hatta o büyüttüm dediğim aparatla denerken de canım çok acıdı aslında inanılmaz rahat ve gevşemiş şekilde başlamıştım çalışmaya. Benim vajinamda mı var bir sıkıntı acaba yaa

Muhtemelen hymendne kaynaklıdır korkma olabilecek birşey zaten kiminde sonradan geliyor

O tırtıklı yer zaten senın vajınanın genel yapısı hymen dediğimiz yer de vajına girişinden sonra etrafını saran minik kan pıhtıcıklarıdır çok ayrıntı düşünme şöyle yapıdaysa şu olur filan Eşli denemeden önce aparatla iyice çalışın içinizde bekletirseniz daha kolay olacaktır.

Cevap için teşekkür ederim İçimde bekletip denedim, hatta o kadar rahat başladım ki denemeye ama canım öyle çok acıdı ki öyle olunca eşli denemeye ara verip aparat çalışmaya devam ediyorum. Dördüncü aparata streç sarıp biraz büyüttüm o şekilde denedim yine canım acıdı dörtte fazlası olmuyor bende öyle olunca kızlık zarında mı bir sorun var diye düşünmeye başladım. Ama esnek olmasa dördüncü aparatta girmezdi değil mi. Penis boyu dörde göre büyük o yüzden biraz daha büyük aparatla çalışmak istedim alışayım öncesinde diye.

Oradakı kaslar alışmadığı için başta öyle zor gibi gelebilir ama diğerki zamanlarda görün çook rahat olacak apartın 2-3cm dışarda kalıyor zatenn gayet esnek anlattığına göre öyle olmasa en baştan yapamazdın devam et az kalmış canım

Kizlar bu kegel egzersizlerini yapiyorum ama gercekten yapip yapmadigima emin olamiyorum. Yani ben acaba yanlis yerlerimi mi kasip birakiyorum nasil emin olcam? Gazimi ve kucuk tuvaletimi tutar gibi yapiyorum ama kalcam da kasiliyor gibi. Acaba yalnizca kalcami mi kasiyorum diye dusunuyorum.

Sık bırak yöntemi işte canım sanki idrarını yapmış sonra geri sıkıyor gibi yapacaksın muhtemelen doğru

C cemremir oku canım

Merhaba derttaslarim biliyorsunuz ki ben dilatorde ikinci boyu bile yapamadım . Bir fizyoterapistten seans aldığımı söylemiştim. O da "parmak egzersizi yapabiliyorsun esli denemeye geçebilirsin" dedi bana . Bugun denedik arkadaşlar ve yarim da olsa oldu ilk defa.
Ben onceden de yarım oldu sanıyordum ama olmamıştı şimdiyse eminim hem hissettim hem gördüm.
Çok değişik duygular icerisindeyim. Sizce yendim mi yoksa yarim olduğu için daha yolum var mi?
Yarımdan sonrası daha mi kolaydır? Ne dersiniz bana.
Ordan sonra olmaması sanki yol kalmamış gibiydi sanirim kastığım icin esimde cok kastin kendini dedi zaten. Kasınca boşluk kalmıyor galiba.
Deyiverin sevineyim mi üzüleyim mi ben napiyim.
Karmakarışık haldeyim. Öylece oturuyorum sadece düşünüyorum.

Yatarak daha anlaşılır oluyor bence. Ben uzanıyorum ve nefes alınca pelvik tabanı gevşetip karnımı nefesle dolduruyorum. Nefes verirken pelvik tabanı sıkıyorum.
Genelde de buyutecli aynayla bakiyorum kalca kaslarimi sıkmamak icin.
Terapi almistim böyle anlatılmıştı

🖒Sanki genelde tersini yapanlari okudum bunun. Nefes alirken sıkıp verirken gevsetiyolar, siz tam tersini yazmissiniz. Acaba fark ediyor mudur?

🖒Sanki genelde tersini yapanlari okudum bunun. Nefes alirken sıkıp verirken gevsetiyolar, siz tam tersini yazmissiniz. Acaba fark ediyor mudur?
Ben fizyoterapistten iki seans aldim bu şekilde anlattı Nehir ve 100 150 kez yapılmasını da doğru bulmuyor. Bunlar bilinen yanlışlar demisti.
Gunde 100 150 kez pelvik tabani saglamlastirir biz idrar kacirmada veriyoruz onu demisti.
Bizim amacımız gevsetmekmis. Ve doğrusu buymuş. Nefes alınca idrar yapıyor gibi gevşetmek nefes verince idrar tutuyor gibi sıkmak demisti bana. Bende ilk kez öğrendim kıyas edemiycem açıkçası öteki bilgi kimdendir nereden öğrenilmiştir inan bende cahilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…